[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Azért azt megjegyezném még, hogy Grúzia ellen 2008-ban 12 napig tartott a háború... Ha így ellenállnak az ukránok, és az oroszoknak problémáik vannak, akkor ez meddig tarthat el? Hónapokig? Na majd elválik. Kíváncsi leszek.

Hónapokig. Az egész háború (nem csak Ukrajnára értve) pedig minimum 5-7 év lesz mire véget ér, vagy 10, de még 10 év után sincs rá garancia...
 
  • Hűha
Reactions: ogretankHU
T

Törölt tag 1711

Guest
az alternativa nem mukodik igazan 20 kbyetos uzeneteken tul tehat evekig meg nem lesz mas ezen kivul.

tehat mozgathatjak az offshore vagyont, aztan allhatnak sorba a kisebb bankoknal.

de neked is ajanlom a penzfelvevos sort. nekik ird ezt, hogy minden rendben lesz. :(
Azért ilyen pénzfelvevős sztorik sok helyen előfordultak már.
De abban igazat adok az előttem a szólóknak, crypto-t nagyon durván megpörgetheti ha az oroszok elkezdik ethereum-ban vagy bitcoin-ban beszedni a gázszámlát...



Na akkor megint egy ukran kamu volt hogy meghalt.

Nem is vártam mást...
Göbbelsz szelleme is visszatért banderájé mellett.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
nem, nem minden bankot kapcsolanak le, de annyit igen, hogy az megnehezitse a bankkozi kommunikaciot. szerintem ha Europa nem vesz tobb gazt az oroszoktol, es a kapacitastobbletet nem tudjak eladni masnak (lasd a Swiftproblemat) akkor ugyanott vannak, mint a venezek az olajjal.

Van más rendszer is a swiften kívül, már évek óta próbálkoznak vele közel 8-9 országa a tagja pl Kína, hát most beizzítják rendesen, ennyi lesz. Igen igazad van, egy apró különbség azért van, csak a felét tudják eladni 2-szeres áron. (az olaj ára nem csökkenőben van 1 éve hanem növekszik). Ha kimarad az EU szállítás akkor soha nem látott energiahordozó árak lesznek. (erre csak tippek vannak de könnyen lehet, hogy a mai árnak a kétszeresét is elérhetjük)
nem, nem hallgatnak arrol, hogy a kripto fele fordulhat Oo, mint Eszak-Korea, de az meg nem annyira elterjed nagy volumenhez.

Ebben most egy kicsit tévedsz szerintem, néz meg a napi volume-t. (összesített). Másrészt nem azt mondtam, hogy ezzel helyettesítik,
de köztudott, hogy nagyon jó szolgálatot tett már a közelmúltban pár országnak, mikor mozgatni kellet vagyonokat lehetőleg nem túl feltűnően.

majd kiderul, ki lotte labon magat ezzel, tippre mindenki, de ha Europa ezt bevallalja, es Putyesz meg tajtekzik, akkor valszeg neki lesz rosszabb.

Putyin tajtékozni fog az Ukrán és a nyugati média szerint, most is az teszi, már lelőtte az összes tábornokat saját kezűleg, mi több személyes áll a katyusa mögött hogy a dezertőröket észhez térítse. Hogy ideges lesz-e, nem tudom. Meglátjuk milyen nyilatkozatai lesznek. De azért azt Te is beláthatod, hogy nem ma kezdte a pályát, és hogy mit enged látatni és mi a valóság azt nem nagyon fogjuk megtudni. Öreg komcsi politikusról van szó, szerintem végigjátszották már elméletben a háború konzekvenciáit, valahogy erősen kétlem, ha a közeljövőben a nyugati média másképpen is állítja be, lenne valóság tartalma.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Azért ilyen pénzfelvevős sztorik sok helyen előfordultak már.
De abban igazat adok az előttem a szólóknak, crypto-t nagyon durván megpörgetheti ha az oroszok elkezdik ethereum-ban vagy bitcoin-ban beszedni a gázszámlát...
a penzfelvetel ilyenkor mindig az elso, majdhogynem osi reakcio.

ha nem vesznek gazt tole, akkor viszont nem porog fel semmi.

ha vesznek, akkor Elon Musk jol jar.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ma este Kijevben zord este lesz.

Összefoglalva, ma volt videó Kijevtől délnyugatra, egy tank hadoszlop filmezve, ahogy várakozik, ahol semmilyen hírforrás szerint nem lehetnének oroszok.
Aztán van a szokásos északi irány.
Kelet felől is erősen közelítik a várost.
Ma elkezdtek komolyabb bombákat is elereszteni.

Aztán még amit kibogoztunk ma, hogy Herson-t majdnem körbekerítettek.

Mariupol körül zárul a gyűrű.

Szumiból nem maradt menekülő út, gyakorlatilag 100 km mezőn lehet elhagyni.

Harkov helyzete megítélhetetlen.

A Donbassban bekerítő műveletek.

Összevissza mennek az infók, de mint, ha törne meg az ukrán haderő, hiába a győzelmi jelentések.
 
W

Wilson

Guest
Talán @Chandler99 kérdezte meg délelőtt , hogy mi van Kadirov mészárosaival...ehhez kapcsolódik, hogy hiába emberkedtek abban a videóban Kadirovék az ukránok nem rettentek meg ettől, épp ellenkezőleg ugye tegnap direkt a csecsenekre utazva az ukránok likvidálták Kadirov egyik parancsnokát Hostomel mellett, ebben a videóban pedig direkt üzennek a csecseneknek amikor az AK-ba tarazva direkt bekenik disznozsirral a töltényeket.....:)


Ebben a videóban az ukrán katonák pedig azt üzenik az ukránoknak....

"Minden ukrajnai embernek azt akarom mondani, hogy ne féljenek a csecsenektől (Ramzan Kadirov, Oroszország csecsenföldi régiójának vezetője és Putyin szövetségese), ők dzsungelkutyák, ők semmit sem jelentenek. Csak szakálluk van. Hát majd leborotváljuk őket"

 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 905
11 387
113
Kivégzett ukrán katonákat találtak:

csupa vilagbajnok van a neten. A 6 mp video alapjan meg arra sem eskudnek meg, hogy nem alszik az az emberke. Persze tudom, hogy nagyvaloszinuseggel halott, de hogy kivegeztek, ezt ebbol a videobol hogyan? ez is olyan szint, mint a legiharc felvetel, amin csak a kondenzcsikok vannak.