[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 508
18 486
113
Nem hiszem, hogy megnyomná a gombot, ez szerintem azt jelzi, hogy a szankciók fájni fognak.....

Amúgy meg ne sz .....jon be senki mondtam a páromnak, hogy képzeld Putyin a legmagasabb készültségbe helyezte az orosz atomerőt....

Mire ő.....

Nehogy azt hidd, hogy emiatt meguszod azt, hogy a jövő héten neki kezdj megcsinálni a kerti tavat.....:)
Eddig valljuk be őszintén semmi sem jött be amit jósoltál!
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 981
14 043
113
Kijev visszalép a gomeli béketárgyalásoktól, miután az orosz delegáció megérkezett Fehéroroszországba

Amíg az oroszok a média fronton nem tudják a valós helyzetet, és az USA" beszorítósdi" módszerét a nyilvánosság elé tárni, addig a Zelenszkíj-bábbal emelni tudják a tétet, mert Oroszország elszigetelése, és esetleges Putyin-buktatás a cél!!!

...szerintem. Ezért írtam, korábban hogy valós tárgyalási szándék nem lesz, amíg ezzel az eszközzel további előnyökhöz jutnak.
Ugyanolyan gusztustalan, de hatékony eszköz mint a "palesztin gyerekek kődobáltatása" provokáció, majd az áldozatok mutogatása.

Kb. ennek a helyzetre optimalizált változatát látjuk.
Ha ezen a "fronton --média-- nem tunak javulni akkor nem tudják megnyerni a háborút, belesétál az amcsi csapdába.


Itt és most nem elég csak katonailag győzni, még akkor sem, ha másik terep(média-háború) nem feléjük lejt.

Gyorsan és hatékonyan kellene gerilla-marketinggel híreket "önteni" a közvéleménynek, mert a nyilvános /hivatalos médiában gyakorlatilag tiltva vannak!!!

Nagy ára lesz, ha ezen a "fronton" nem tudnak jobb eredményt elérni!!!

Itt viszont--finoman, burkoltan-- Magyarország sokat tudna tenni egy gyorsabb, --Európának-- jobb lezárásáért a konfliktusnak!!! Ha néhány hasonló józan politikai erő teszi ezt, akkor hosszútávon lehet nagyon jelentős eredménye.



.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Talán @Chandler99 kérdezte meg délelőtt , hogy mi van Kadirov mészárosaival...ehhez kapcsolódik, hogy hiába emberkedtek abban a videóban Kadirovék az ukránok nem rettentek meg ettől, épp ellenkezőleg ugye tegnap direkt a csecsenekre utazva az ukránok likvidálták Kadirov egyik parancsnokát Hostomel mellett, ebben a videóban pedig direkt üzennek a csecseneknek amikor az AK-ba tarazva direkt bekenik disznozsirral a töltényeket.....:)


Ebben a videóban az ukrán katonák pedig azt üzenik az ukránoknak....

"Minden ukrajnai embernek azt akarom mondani, hogy ne féljenek a csecsenektől (Ramzan Kadirov, Oroszország csecsenföldi régiójának vezetője és Putyin szövetségese), ők dzsungelkutyák, ők semmit sem jelentenek. Csak szakálluk van. Hát majd leborotváljuk őket"

Csak szólok ! A Kadirov tábornoka él és virul mai képet raktak ki róla pár oldallal ez előtt Kievhez közel !
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 909
12 507
113

A Lukasenko meg husdaralokrol beszel. Allitolag a feheroroszok is keszulodnek. :rolleyes:
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
856
2 692
93
Ursula von der Leyen:We are stepping up our support for Ukraine. For the first time, the EU will finance the purchase and delivery of weapons and equipment to a country under attack. We are also strengthening our sanctions against the Kremlin

ugyhogy Magyarorszag is kuld, de csak kozvetve.
elmebetegek...
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 939
35 907
113

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Amúgy nagyon érdekes az egész orosz terv. Van benne egy idejét múlt elegancia. Mint amikor Obi-Van beszabadul a fénykarddal valahova. Nem érted, hogy mit miért csinál, hiszen sugárvetőhöz szoktál.

Most a hadseregek nem tömeghadseregek a szó 20. Századi értelmében. Nincsenek milliós erők, nincs mindenhova katona. Relatív kislétszámú seregek vannak, és azokat kell valahogy eltűntetni.

Tessék szíves lenni mindenkinek áttanulmányozni pár 19. Századi hadműveleti térképet, és sokat tisztul a víz. Mondjuk a 48as Windisch-Grätz offenzívát. A támadási irányokkal, az erőkkel, és a célokkal. Szó szerint ugyanezt fogja látni. Bevonul, ahol ellenállás van, azt bekeríti, pont elégséges erőkkel, folyamatosan zsákba akarja zárni az egyetlen kompetens ellenfelét, és bár látszólag iszonyatosan szétaprózott a serege, a csatakísérleteknél mindig túlerőt tud öszpontosítani.

Meglátjuk az ukránoknak van-e Görgeiük, aki kimnőverezi ezt az egészet, vagy hagyják magukat becsapdázni.

Persze mielőtt valaki azt gondolná, hogy kinyilatkoztatok, ezek a saját gondolataim, véleményem. Szívesen vesze kminden értelmes kritikai észrevételt, konstruktív véleménycserét.
A te hülye vagy nem az.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113

baj van​


Lezárja Törökország a Boszporuszt

A montreux-i egyezményre hivatkozva a kialakult háborús helyzet miatt Törökország ma lezárta a Boszporuszt, elvágva ezzel vízi utat az orosz hadiflotta előtt a Fekete-tenger irányába, jelentette be a török külügyminiszter.
A montreux-i hajózási egyezmény szavatolja Törökország számára az ellenőrzési jogok kizárólagosságát a Boszporusz és a Dardanellák tengerszorosok felett hadihajók és ellátóhajók áthaladását tekintve, szabad áthaladást biztosítva a polgári hajók számára békeidőben.
A CNN-nek emlékeztetett arra, hogy a part menti államok a Boszporuszon és a Dardanellákon keresztül vissza tudják juttatni flottájukat bázisaikra, Törökország pedig ezt nem tudja megakadályozni az egyezmény ellenére sem.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 971
18 526
113
Hagyd el, nekunk az ukranoknal szamfejtik a berunket. Csutortokon mar mindenkit a halalba paraztattam hogy a ruszkik megszerzik az adataikat.

Ennél komolyabb gond hogy nálunk úgy hallani, leáll az Győrben az Audi. Mert valamelyik alkatrészt a kocsikhoz ott gyártják és a beszállító leáll, vagy leállt.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 796
113

baj van​


Lezárja Törökország a Boszporuszt

A montreux-i egyezményre hivatkozva a kialakult háborús helyzet miatt Törökország ma lezárta a Boszporuszt, elvágva ezzel vízi utat az orosz hadiflotta előtt a Fekete-tenger irányába, jelentette be a török külügyminiszter.
A montreux-i hajózási egyezmény szavatolja Törökország számára az ellenőrzési jogok kizárólagosságát a Boszporusz és a Dardanellák tengerszorosok felett hadihajók és ellátóhajók áthaladását tekintve, szabad áthaladást biztosítva a polgári hajók számára békeidőben.
A CNN-nek emlékeztetett arra, hogy a part menti államok a Boszporuszon és a Dardanellákon keresztül vissza tudják juttatni flottájukat bázisaikra, Törökország pedig ezt nem tudja megakadályozni az egyezmény ellenére sem.
Jelenleg van orosz hadihajó amelyik át akar menni?
 
  • Tetszik
Reactions: milagro