[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
515
1 727
93
Nem aránytalan. Ha foglak és bezárlak a saját lakásodba, vasráccsal leheggesztem az ajtót és nem engedlek kimenni, sem semmit bejutni, akkor gyakorlatilag azzal kinyírtalak. Mitől lenne ez humánusabb, mint az atom?
Dehogynem aránytalan. Arányos az amit belebegtettek; hogy Ők is zárolnak mindent. Meg akár azt hogy elzárják a gázcsapot.

Az atom nehogy már ez a szint legyen. (Mi lesz akkor amikor Őket is az atommal fogják fenyegetni. Azzal mi lesz arányos?)
 
  • Tetszik
Reactions: vasszekely

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Ideje lenne a Nato-nak összeállítani a tervet hogy légi csapásokkal szétkapják a fehéroroszokat ha bemennek.
Nem megy. Orosszal védelmi szövetséget kötöttek.
Putyin előrelátóbb volt...
Bár a biztonság oszthatatlanságának elvén biztos sokat törpöltek előtte, hisz mint látjuk a szomszédai biztonságának rovására ment ez a tagfelvétel.
És állítólag ez elfogadhatatlan.
Kivéve, ha putyin nyomja.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Így nehéz lesz megegyezniük.... :(

Kuleba az Oroszországgal folytatott tárgyalásokról: béke lehet, de Ukrajna kapitulációja nem​

JEVGENYIJ KIZILOV – 2022. FEBRUÁR 27., VASÁRNAP, 17:18

Dmitrij Kuleba külügyminiszter megerősítette, hogy az ukrán delegáció Oroszországgal tárgyal a fehérorosz határon.

Forrás : Kuleba egy tájékoztatón február 27-én

Részletek : Elmondása szerint az ukrán delegáció elment meghallgatni Oroszország mondanivalóját, és azt mondta, hogy "gondolunk erre a háborúra és Oroszország tetteire".

"A tárgyalásokkal mint olyanokkal nincs semmi baj. És örülünk, ha ezeknek a tárgyalásoknak az eredménye a béke és a háború vége lesz. De, és még egyszer hangsúlyozom, nem adjuk fel, nem fogunk kapitulálni. , egyetlen centimétert sem adunk fel területünkből. Küzdelmünknek nem ez a célja."
Ez őrült hozzáállás...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
A szerbek azért szerintem nem véletlenül blokkolják az összes oroszellenes szankciót, és nem véletlenül jelentik ki sokszor, hogy eszük ágában nincs belépni a NATO-ba.
A hatalmas Oroszországgal meg azért tenné meg, ha megtenné, mert egyre több olyan idióta, főleg amerikai politikus kerül pozícióba, akik szerint egy atomháború megnyerhető az oroszok ellen.
És az USA ellen megnyerhető az atom háború?
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Olvasd már el a cikket mielőtt pánikolsz ! Ezzel pont az Orosz flottát védi ! Ők vissza mehetnek más , idegen hajó viszont nem mehet !
Amúgy Erdogan régóta hintapolitikus, és itt sokan elfelejtették amikor Kína-Oroszo-Irán-Töröko stratégiai szerződést kötött egymással...
Na meg megkapták a Triumh-ot (S400) amitől az usa majd felrobbant... sorolhatnám még...
A lényeg, hogy nem eszik olyan forrón a kását, főleg nem Erdogánnál.... nem egy elfogult nyugat párti....
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
"Hogyan és miért pzsztitaná el a NATO az oroszt?"

Nem tudod milyen belső bomlasztással dolgozik a Nyugat?
És hogy miért: szinte végtelen nyersanyagok és ásványkincsek. Na meg mert Oroszo. és Kína is útjában van a dollár-uralomnak.
És gyikemberek is vannak, meg koboldok is persze.

Te ezt a zagyvaságot elhiszed?

Ezért kell atommal fenyegetni Európát?

Ez így szerinted jó?
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Csak emlékeztetőül: Oroszország kizárása a SWIFT rendszerből már a Krím elvételekor is felbukkant mint szankció-ötlet. Putyin már ekkor kérte a megfelelő orosz intézményeket, hogy készítsenek alternatív megoldásokat erre a forgatókönyvre. Ez 2014.-ben volt. Nem fognak a gatyájukba csinálni ettőll a szankciófajtától, valószínűleg már van rá készenálló pótmegolodás. Szeretném felhívni a fórumtársak figyelmét, hogy itt egy pénzügyi különválás kezdődhet Oroszország vezetésével (és Kína persze), ami felgyorsíthatja a dollárelszámolás kivezetését főleg ázsiai és közel-keleti országok kereskedelméből. Azért fog a Nyugat (szerintem) visszafogottan élni ezzel a "fegyverrel" , mert tisztában van vele, hogy igencsak kontraproduktív lehet közép és hosszútávon, főleg a dollárra nézve (de az euróra is), legalábbis szerintem. Tovább nem részletezem, csak a SWIFT téma aktuálissága miatt "böfögtem" ezt ide....
SWIFT-Instant-payments.jpg
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Emeljék? Hova tovább? Innen feljebb már csak egy nukleáris csapás van.
Vagy azt mondani, hogy blöfföltünk, és bent ragadt ukrajnában pár milliárd dollárunk bassza meg...
De ez van.. majd rájönnek, hogy óriási alapanyag piacot és rengeteg beszállítót, óriási felvásárlót, stb. veszítettek el, aztán majd jól megegyeznek és ukrajna oda kerül ahova egy halott nélkül is került volna.... orosz érdekszférába

Ukrajnáért nem fognak atomháborúba menni...