[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest

Szerintetek ez valós dróntámadás vagy kamu? Lehet, hogy volt már csak nem tudom vissza olvasni a percenként keletkező 250 oldalt. Bocsi.

Az a baj annyi háború annyi résztvevője használt már drónokat, hogy büdös életben meg nem mondod, ha nem látható legalább egyértelműen valamilyen jellegzetes tereptárgy, hogy hol készült.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Vedd fel a sisakcélzót Roni hátha segít ! A térképet nézd már ne a mainstream médiát !
Teljesen mindegy. Az oroszok ezt megszívták, de nagyon. Óriásiak lehetnek a veszteségek mindkét oldalon. De mostmar nincs visszaút, egész Ukrajnát ellenőrzés alá kell vonni (amit most teljesen lerombolnak). Aztán majd jön a nyugat által támogatott, véget nem érő, gerillaharc. És még csak fogalmunk sincs, hogy ez az egész milyen hatással lesz ránk.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
A Nyugat GAZDASÁGI szankciókat vezet be és kézifegyvereket küld. Kisujjal avatkozik be.
Erre ez a vadbarom aktiválja a nukleáris erőket, a vezérkar meg engedelmeskedik....
Ez így nagyon nem működik, hogy mindent Oroszországra végzetes fenyegetésként akarnak eladni, és mindenért atommal fenyegetőznek. Teljesen aránytalan a reakciójuk.

Nem aránytalan. Ha foglak és bezárlak a saját lakásodba, vasráccsal leheggesztem az ajtót és nem engedlek kimenni, sem semmit bejutni, akkor gyakorlatilag azzal kinyírtalak. Mitől lenne ez humánusabb, mint az atom?
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
"A montreux-i egyezményre hivatkozva a kialakult háborús helyzet miatt Törökország ma lezárta a Boszporuszt, elvágva ezzel vízi utat az orosz hadiflotta előtt a Fekete-tenger irányába, jelentette be a török külügyminiszter."
Nem ezt mondta.

"Cavusoglu, kifejtve, hogy Törökország teljes mértékben végrehajtotta a Montreux-szoros megállapodást eddig, azt mondta: "ilyen körülmények között természetesen végrehajtjuk a Montreux-megállapodást. Olyan háború esetén, amelyben Törökország nem fél, Törökország bezárhatja a Boszporuszt a háborúban részt vevő országok hajóinak áthaladásához."

Azt mondta bezárhatja

és még ezt is mondta

"Cavusoglu, a Montreux-i Egyezmény 19.napja. azt is megjegyezte, hogy a cikk elismeri a háborúban részt vevő országok hajóinak áthaladásának kivételét, mondván: "Mi ez a kivétel? Ha a hadihajó a háborúban részt vevő ország bázisára, a kikötőbe, amelyhez csatlakozik, a bázisra megy, akkor ezt a folyosót nem lehet blokkolni. Itt kivételt tesz az általános rendelkezés alól."
azt is mondta, hogy nem vehet reszt harci cselekményekben az utja alatt..
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Rossz példa...
Ezt a hadműveletet megelőzte egy 10+ éves hadi embargó, és egy 30napos légiháború....
Itt ilyenről szó sincs.
Előzte a faszt. Irakot a Nyugat és a szovjetek együtt fegyverezték fel az USA csatlósból hirtelen iszlám fundamentalistává lett Irán ellen 1980 és 88 között. Te kevered a 91-es meg a 2003-as iraki csetepatét. Az előbbiben volt az előkészítő légiháború, az utóbbi előtt meg az embargó.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 620
8 914
113
Melyik népet pusztította el a NATO?
Akkor miért tenné ezt meg a hatalmas Oroszországgal?
A szerbek azért szerintem nem véletlenül blokkolják az összes oroszellenes szankciót, és nem véletlenül jelentik ki sokszor, hogy eszük ágában nincs belépni a NATO-ba.
A hatalmas Oroszországgal meg azért tenné meg, ha megtenné, mert egyre több olyan idióta, főleg amerikai politikus kerül pozícióba, akik szerint egy atomháború megnyerhető az oroszok ellen.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Nem nyílt lapokkal játszik mert azt mondta nem fog támadni. Az oroszok egóból játszanak.
Most már azt is a Nyugatra akarja kenni, hogy a hadseregének beküldött részei a rakat sz@r szintjét hozzák és hullanak mint a legyek. Legalábbis én nem látom azokat a nagy orosz sikereket amiket itt egyesek látni vélnek, de lehet tévedek és úgy néz ki a jól kiképzett harcoló erő mint amit most látunk. Csak kétlem. Ha olyan jól állnának, mire a fenyegetőzés, mire ez a kétségbeesett kapkodás?

Nem várhatod el, hogy a támadás idejét bejelentsék előre. Főleg, amikor túlerővel szemben (USA+NATO) kell számolniuk.
 
  • Vicces
Reactions: vasszekely

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Pontosan emiatt lesz Oroszo.-ban ismét kommunizmus, mert az ilyen arányú szankciók bedöntik a kapitalista rendszert Oroszo.-ban.
Tehát a SZU2-höz meglesz a kommunizmus újraéledése is.

Hurrá.... (irónia, a fenének se kell kommunizmus)
Bár a kommunizmust valahogy nem látom megerősödni még. Vannak birodalmi hajlamaik, meg komcsi-nosztalgia dögivel, de szerintem úgy vannak vele, mint az eddigi szankciókkal is. Azokat is vagy kijátszották vagy találtak alternatívát. Régen is elég sok év kellett, mire a kommunizmus, mint alternatíva elterjed a fejekben. Addigra megint kikerülik valahogy a szankciókat vagy meg is szűnnek azok. Nem látjuk még az új Ukrajnát, meg a háború végét.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Az oroszok ennyire szarul állnak hogy putyin már atommal fenyeget ? Nem látom az orosz előrehaladást Ukrajnában
Ha nem latod menj oda mert baj van a szemeddel. Mariupol le van zarva mar, onnet nem megy ki senki. Lassan a Szumi felol erkezo ek is beer Kijev ala keletrol, nyugatrol mar le van fogva. Ne csak a feszbukot meg az rtl-t nezd. Az Ato cuccol felfele Kejevnek.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Tudom társadalmilag nem elfogadható a véleményem-e tekintetben. De ki a francot érdekli, hogy a kis orosz állampolgár kiveszi-e a pénzét a takarékszámlájáról vagy sem? Meg miben veszi ki rubelben? Minek? Majd ha pánik lesz, korlátozzák a kivételi lehetőségeit a lakosságnak. Ez megszokott doktrina egy háború esetén. Ez az egész SWIFT lezárásnak, jelenleg nincs technikai megvalósíthatósága (szakértők szerint), nem tudni mennyi idő szükséges hozzá, és milyen mértékben lesz megvalósítva. Azért itt több száz millárd éves volumen-ről beszélünk (napi 15-50 milliárd), ami a nemzetközi piacon nem csak szerintem más pénzügyi szakemberek szerint akár katasztrófához is vezethet. Még az USA is vásárol olajat az oroszoktól, valamint Törökország, Irán és a teljes EU +7-8 kisebb állam. Hidd el jelenleg a szankciók miatt nem Putyinnak fáj jobban a feje, szerintem jelenleg nagy ívben tesz rá. De a legjobb az egészben a SWIFT nem ingyen van! És nem csak azt költségtérítést veszítik el amit az orosznak utalnának, hanem a kétirányú forgalom által kiesett díjakat is. Hogy fokozzam ha beválik a másik rendszer, az egyszerűség kedvéért sokan azt fogják használni. (olcsóbb is közel 1/4-e)
es honnan szerzik be hozza a csucstechet? kinabol. a kinaiak meg szepen lassan fuggove teszik Oroszországot, es kiszipolyozzak.

ezzel a Nyugat Kina karjaiba lokte az oroszokat.

az a kompenzalas resze lesz, mit ker ezert cserebe a Swift. (Mert ugye az egy szervezet).

Par nap, par het? az is ido, minden ido. de ez hosszútávon lehet problema.

15-20 milliard dollar trillios vilaggazdasagnal nem tetel.

amugy az orosz emberek erdekeben van haboru most, nem? tehat akkor kinek szamit a velemenyuk? hat persze, hogy Putyesznak, aki mellett kardoskodsz ;)
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Azt honnan veszed, hogy a NATO sarokba szorítja az oroszt? Putyintól?
Mekkora az a sarok?
Hogyan és miért pzsztitaná el a NATO az oroszt?
Melyik népet pusztította el a NATO?
Akkor miért tenné ezt meg a hatalmas Oroszországgal?

Nem lehet, hogy az orosz a hanyatló birodalmi lehetőségeinek szűkülése ellen küzd?
Nem szép segg a nyugatié sem, de inkább, mint Putyiné.
Ja, atom háború mindkét segget elpusztítja, de valamit tenni csak ezen az oldalon lehet.

"Hogyan és miért pzsztitaná el a NATO az oroszt?"

Nem tudod milyen belső bomlasztással dolgozik a Nyugat?
És hogy miért: szinte végtelen nyersanyagok és ásványkincsek. Na meg mert Oroszo. és Kína is útjában van a dollár-uralomnak.