[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Dehogyisnem, hogy elindultak tegnap délben már ott volt a Tweet hogy a csecsen katona kitűzi Kadirov zászlaját az egyik ukrán település házára ...Azzal a képpel kapcsolatban pedig leírtam feljebb miért vagyok szkeptikus....

Deklaráltan az Azovosokért indultak Mariopulba, közük nincs Kijevhez, de az ukrán propaganda gépezet azonnal felkapta őket (gondolom kevésbé cinkes, mint "testvéri" oroszokat gyilkolni)...
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Most komolyan….
NATO-é(pontosabban benne az USA-é) a világ második legnagyobb atomcsapásmérő ereje ugye…
S ezzel fenyegetőzni ?
Most ekkora a baj oroszoknál?
Vagy
Tényleg elgurult a gyógyszer?
HH NATO doktrína szerint ilyen esetben aranyos megtorlasra számíthatott a SZU+VSZ.
Szar világ jön ha a ruszkik ezt a játékot akarjak újra kezdeni….

Miért mit csináljanak az oroszok? Komolyan azt gondolta az USA, hogy majd atomhatalomként Oroszo. ugyanúgy felbomlasztja saját magát mint Gorbacsov tette a SZU-val? Csakhogy béke legyen? Megmondta Putyin korábban is, hogy oroszok nélküli világ NEM LESZ.
Mégse bírt a Nyugat leállni Ukrajnában. Ennyit megérne egy EU/NATO tagság?
 

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 619
3 283
113

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Ha ránézel a térképre akkor látod, hogyha totális légifölényben van Oroszország akkor már az első nap Kijevnél van, és az én hsz-im nem arról szóltak, hogy melyik oldalon nagyobbak a veszteségek hanem arról,hogy az oroszok már az első nap megpróbálták lezárni ezt az inváziót a hostomeli repülőtér elfoglalásával nem sikerült nekik és azóta bár fokozatosan törnek előre szerintem nem az a narrativa érvényesül, amire az orosz vezetés számított az ukrán hadsereg szívósan ellenáll,és a lakosság sem orosz zászlókat lengetve fogadja az orosz csapatokat, Zelenszkij és a kormány nem menekült el, a világ nagy része Putyin és Oroszország ellen fordult.

Tehát szerintem hiába nyeri meg a háborút Putyin (mert ne legyen kétsége senkinek megfogja nyerni). sokkal többet veszít ezzel az invázióval hosszútávon mint amit nyer vele.....


Az oroszok jobban haladnának, ha lebombáznák Harkovot, de dedikáltan nem kívánnak civil áldozatokat gyűjteni. Ennek az az ára, hogy hosszabb a háború, nem gyűlnek a nagyvárosok. Orosz zászlókat lengetni mondjuk nehéz úgy, hogy az ukránok meg felfegyverzett civilek mindenkire lőnek, még a sajátjaikra is.Ki a fene gondolta, hogy az ukránok első nap elkezdenek pánikolva fegyvert osztogatni minden jött-mentnek?
Az ukrán hadsereg szívósan ellenáll, ameddig van mivel visszalőni. De ha körbezárnak egy várost, akkor idővel kifogynak és feladják.

Sz*r ez mindenhogy.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
"A montreux-i egyezményre hivatkozva a kialakult háborús helyzet miatt Törökország ma lezárta a Boszporuszt, elvágva ezzel vízi utat az orosz hadiflotta előtt a Fekete-tenger irányába, jelentette be a török külügyminiszter."
Nem ezt mondta.

"Cavusoglu, kifejtve, hogy Törökország teljes mértékben végrehajtotta a Montreux-szoros megállapodást eddig, azt mondta: "ilyen körülmények között természetesen végrehajtjuk a Montreux-megállapodást. Olyan háború esetén, amelyben Törökország nem fél, Törökország bezárhatja a Boszporuszt a háborúban részt vevő országok hajóinak áthaladásához."

Azt mondta bezárhatja

és még ezt is mondta

"Cavusoglu, a Montreux-i Egyezmény 19.napja. azt is megjegyezte, hogy a cikk elismeri a háborúban részt vevő országok hajóinak áthaladásának kivételét, mondván: "Mi ez a kivétel? Ha a hadihajó a háborúban részt vevő ország bázisára, a kikötőbe, amelyhez csatlakozik, a bázisra megy, akkor ezt a folyosót nem lehet blokkolni. Itt kivételt tesz az általános rendelkezés alól."
Lefordítottam figyelmesen.

Az a hadihajó amit átengednek, az visszamehet a Fekete tengerre, de csak a bázisára, lehorgonyozni.
Háborús cselekményben nem vehet részt.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Bocsánat. Nem akartam elhinni.
Ezzel mégis mi a francot akar bárki is elérni?
Ukrajnán nem segít, viszont cserébe tornázza felfele a téteket.
Miért kell ez?

Egyezmény az egyezmény.
Így is három napig húzták az időt jogászkodással, de végül hagytak egy kiskaput az oroszoknak, hogy befele nyitva az ajtó, ráadásul civil szállítóhajók továbbra is jöhetnek kifele is...
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 902
11 371
113
... Olyan háború esetén, amelyben Törökország nem fél, Törökország bezárhatja a Boszporuszt a háborúban részt vevő országok hajóinak áthaladásához."...

Hat ez konnyen megoldhato, gondolja Putyin es inditja a Kalibr szalvot. Igy TO is haboruban reszt vevo orszag lesz, igy nem zarhatja a szorost.

bocs, kisse magas labda volt ez a hir igy megfogalmazva.
 
W

Wilson

Guest
Deklaráltan az Azovosokért indultak Mariopulba, közük nincs Kijevhez, de az ukrán propaganda gépezet azonnal felkapta őket (gondolom kevésbé cinkes, mint "testvéri" oroszokat gyilkolni)...
Igen az azovosokért de az oroszok nem véletlenül állítottak, hogy nagy valószínűséggel Hostomel mellett meghalt, őket biztosan nem lehet azzal vádolni, hogy bedőlnének az ukrán propaganda gépezetnek.....
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
NATO előrenyomulás sebessége az első öbölháborúban:
7b0f519e4e6e62b412349b6112193822--evolution-maps.jpg


Az orosz előrenyomulás kapcsán nem feltétlen a lassúsága a meglepő, hanem az, hogy az utánpótlási vonalakon túl erőltetik, aminek következtében az elmúlt napokban itt képek és videók tucatjait láthattuk elhagyott, teljesen ép orosz technikáról, ami nagy valószínűséggel az üzemanyaghiány miatt jutott erre a sorsra. Egyszerűen szükségből vagy felelőtlenségből túlságosan előreszaladnak, a logisztika gyakran nem tudja követni őket!

" túlságosan előreszaladnak, a logisztika gyakran nem tudja követni őket!"

Nem is kell, mert majd idővel felgyorsulnak az átállások, és akkor az ukrán-orosz állam fogja biztosítani a logisztikát és az ellátást.
Amúgy se lett volna logisztikájuk, ha az határozta volna meg a haladási sebességet, akkor nem tudnák a teljes Ukrajnát behúzni.