Így is úgy is meghalunk egyszer én nem aggódok kaját veszek holnap pár hétre aztán lesz ami lesz, miután meghaltam az egész olyan lesz mintha meg sem történt volna.Bunker berendezve? Kajád, ivóvíz, tartalék légszűrők 4-5 évre elkészítve?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Így is úgy is meghalunk egyszer én nem aggódok kaját veszek holnap pár hétre aztán lesz ami lesz, miután meghaltam az egész olyan lesz mintha meg sem történt volna.Bunker berendezve? Kajád, ivóvíz, tartalék légszűrők 4-5 évre elkészítve?
Az oroszok ennyire szarul állnak hogy putyin már atommal fenyeget ? Nem látom az orosz előrehaladást Ukrajnában
Tudom társadalmilag nem elfogadható a véleményem-e tekintetben. De ki a francot érdekli, hogy a kis orosz állampolgár kiveszi-e a pénzét a takarékszámlájáról vagy sem? Meg miben veszi ki rubelben? Minek? Majd ha pánik lesz, korlátozzák a kivételi lehetőségeit a lakosságnak. Ez megszokott doktrina egy háború esetén. Ez az egész SWIFT lezárásnak, jelenleg nincs technikai megvalósíthatósága (szakértők szerint), nem tudni mennyi idő szükséges hozzá, és milyen mértékben lesz megvalósítva. Azért itt több száz millárd éves volumen-ről beszélünk (napi 15-50 milliárd), ami a nemzetközi piacon nem csak szerintem más pénzügyi szakemberek szerint akár katasztrófához is vezethet. Még az USA is vásárol olajat az oroszoktól, valamint Törökország, Irán és a teljes EU +7-8 kisebb állam. Hidd el jelenleg a szankciók miatt nem Putyinnak fáj jobban a feje, szerintem jelenleg nagy ívben tesz rá. De a legjobb az egészben a SWIFT nem ingyen van! És nem csak azt költségtérítést veszítik el amit az orosznak utalnának, hanem a kétirányú forgalom által kiesett díjakat is. Hogy fokozzam ha beválik a másik rendszer, az egyszerűség kedvéért sokan azt fogják használni. (olcsóbb is közel 1/4-e)elolvastam, meg van nemi fogalmam a nemzetközi penzugyi kuldesi lehetosegkrol, de inkabb az egyszeru ruszkit gyozd meg errol, hogy hagyja a penzet a bankban.
Vedd fel a sisakcélzót Roni hátha segít ! A térképet nézd már ne a mainstream médiát !Az oroszok ennyire szarul állnak hogy putyin már atommal fenyeget ? Nem látom az orosz előrehaladást Ukrajnában
Ezek szerint se gyerek, se unoka. Javaslom a Másnap c. filmet, youtube-n megtalálod (bár nem túl jó minőségben).Így is úgy is meghalunk egyszer én nem aggódok kaját veszek holnap pár hétre aztán lesz ami lesz, miután meghaltam az egész olyan lesz mintha meg sem történt volna.
Dehogyisnem, hogy elindultak tegnap délben már ott volt a Tweet hogy a csecsen katona kitűzi Kadirov zászlaját az egyik ukrán település házára ...Azzal a képpel kapcsolatban pedig leírtam feljebb miért vagyok szkeptikus....
a kormany think thankjanak az egyik vezetoje, volt katonatiszt.Valszeg tesztelik mi a véleménye a népnek.
Meg a tozsdeket.Bocsánat. Nem akartam elhinni.
Ezzel mégis mi a francot akar bárki is elérni?
Ukrajnán nem segít, viszont cserébe tornázza felfele a téteket.
Miért kell ez?
Most komolyan….
NATO-é(pontosabban benne az USA-é) a világ második legnagyobb atomcsapásmérő ereje ugye…
S ezzel fenyegetőzni ?
Most ekkora a baj oroszoknál?
Vagy
Tényleg elgurult a gyógyszer?
HH NATO doktrína szerint ilyen esetben aranyos megtorlasra számíthatott a SZU+VSZ.
Szar világ jön ha a ruszkik ezt a játékot akarjak újra kezdeni….
Ha ránézel a térképre akkor látod, hogyha totális légifölényben van Oroszország akkor már az első nap Kijevnél van, és az én hsz-im nem arról szóltak, hogy melyik oldalon nagyobbak a veszteségek hanem arról,hogy az oroszok már az első nap megpróbálták lezárni ezt az inváziót a hostomeli repülőtér elfoglalásával nem sikerült nekik és azóta bár fokozatosan törnek előre szerintem nem az a narrativa érvényesül, amire az orosz vezetés számított az ukrán hadsereg szívósan ellenáll,és a lakosság sem orosz zászlókat lengetve fogadja az orosz csapatokat, Zelenszkij és a kormány nem menekült el, a világ nagy része Putyin és Oroszország ellen fordult.
Tehát szerintem hiába nyeri meg a háborút Putyin (mert ne legyen kétsége senkinek megfogja nyerni). sokkal többet veszít ezzel az invázióval hosszútávon mint amit nyer vele.....
Lefordítottam figyelmesen."A montreux-i egyezményre hivatkozva a kialakult háborús helyzet miatt Törökország ma lezárta a Boszporuszt, elvágva ezzel vízi utat az orosz hadiflotta előtt a Fekete-tenger irányába, jelentette be a török külügyminiszter."
Nem ezt mondta.
"Cavusoglu, kifejtve, hogy Törökország teljes mértékben végrehajtotta a Montreux-szoros megállapodást eddig, azt mondta: "ilyen körülmények között természetesen végrehajtjuk a Montreux-megállapodást. Olyan háború esetén, amelyben Törökország nem fél, Törökország bezárhatja a Boszporuszt a háborúban részt vevő országok hajóinak áthaladásához."
Azt mondta bezárhatja
és még ezt is mondta
"Cavusoglu, a Montreux-i Egyezmény 19.napja. azt is megjegyezte, hogy a cikk elismeri a háborúban részt vevő országok hajóinak áthaladásának kivételét, mondván: "Mi ez a kivétel? Ha a hadihajó a háborúban részt vevő ország bázisára, a kikötőbe, amelyhez csatlakozik, a bázisra megy, akkor ezt a folyosót nem lehet blokkolni. Itt kivételt tesz az általános rendelkezés alól."
Kivancsi vagyok mennyit veszitenek a GDP-n. 1400 milliard most. 20-30%-ot vagy ez meg optimista?
NATO-é(pontosabban benne az USA-é) a világ második legnagyobb atomcsapásmérő ereje ugye…
Ideje lenne a Nato-nak összeállítani a tervet hogy légi csapásokkal szétkapják a fehéroroszokat ha bemennek.
Abszolút igazad van, Kínába viszik, úgyhogy nekünk már nem jut belőle.Amit oda visznek, az már nem jön Európába.
Bocsánat. Nem akartam elhinni.
Ezzel mégis mi a francot akar bárki is elérni?
Ukrajnán nem segít, viszont cserébe tornázza felfele a téteket.
Miért kell ez?
... Olyan háború esetén, amelyben Törökország nem fél, Törökország bezárhatja a Boszporuszt a háborúban részt vevő országok hajóinak áthaladásához."...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..