[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 288
33 894
113
ezek a páncéltörő rakéták elövetéséhez nem kell nagy valami.
csak egy egyenes városba vezető úton szépen egyenesbe kell álltítani az mtl blu kat majd lassúmenetbe kapcsolni a vezetőnek aki kényelmesen kiszál a járműből ami toronyiránt begyüjti a pct rakétát. mégcsak robotizáció sem szükséges csak a 2 botot jó állásbba rakni.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Juzsnyij város polgármesterét őrizetbe vették a hazaárulás miatt Harkiv régióban...

ROMAN PETRENKO - 2022. FEBRUÁR 28., HÉTFŐ, 14:49

A Harkivi területhez tartozó Juzsnyij polgármesterét, helyettesét, a helyi kerületi rendőrkapitányság vezetőjét és egy kerületi rendőrfelügyelőt "hazaárulás" címén őrizetbe vették.

Forrás: Oleg Sinegubov, a Harkivi Regionális Államigazgatás vezetője a Facebookon

február 28-án különleges katonai műveletre került sor.

Hazaárulás vádjával őrizetbe vették Juzsnyij polgármesterét, Bruhanov urat, helyettesét, a helyi kerületi rendőrkapitányság vezetőjét és egy kerületi felügyelőt.

Ez azért van, hogy világossá tegyük azok számára, akik még nem értették meg, hogy háborúban állunk, és nem engedélyezzük a tárgyalásokat az ellenséggel!

A hadsereg arra figyelmeztet, hogy a késlekedéssel hűséget mutattak.

Idézet: "A helyszínen lelövik őket".

Emlékeztetőül: a régió egy másik városának, Kupjanszknak a polgármestere, Hennagyij Matsegora, akit az OPZJ párt színeiben választottak meg 2020-ban, maga tárgyalt az orosz megszállókkal, hogy adja át a hatalmat a városban.

És újra amiről beszélek: A megszálló belemegy, hogy a város szabad város legyen, még a rendfentartó erőket se basztatja, erre a lakosságot nyílván kímélni akaró saját vezetés kivégezteti őket.
Remek hír a lakosságnak.
 
W

Wilson

Guest
Szerintem nem volt ott már civil. Az oroszok benyomultak, védők felvették a pozícióikat, a tüzérség meg feltette rájuk a pontot.
Szerintem nincs így nézd meg azt a két tweet amit most raktam be a harkovi lakóházak Gradozásáról azokat az orosz hadsereg által "frissen berendezett" lakásokat bizony a lakók vették fel, és feltettem még egy Tweet Harkovról ahol a tüzérségi támadás után az utcán fekszenek a halott civilek....
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 105
13 524
113
Mihail Kasjanov, volt orosz miniszterelnok figyelmesztet, hogy Oo-ban hyperinfláció torhet ki:

Moszkvában mint "kulfoldi ugynokot" letartóztatták Lev Ponomarjovot, aki petíciót indítot a háború ellen (már majdnem 3 millióan írták alá)

Az orosz hadseregnek sokkal tobb godja van, mint azt bárki gondolná, írja Kami Galeev:
https://dennikn.sk/2743866/tldr-preco-rusko-prehra-vojnu-na-ukrajine/
Sajna fizetos cikk, de a olvashetó részének a lényege az, hogy Sojgu a Serdyukov távozása után semmisé tette a haderoreform legfontosab részeit (amik pont Serdyukov funkciójába kerultek) és Oo sokkal inkább látványos projektekre szórta a pénz, mindhogy a hadsereg praktikus képességeinek javításatá.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
ezt mondom a térképekről. 15 km Odessatol. ha az ellenséggel tárgyalt a polgi akkor az oroszok már ott vannak. legalábbis az ék csúcsa a felderek minimum.
Tegnap volt egy hir, csak szerintem elveszett, hogy ma reggel az oroszok partraszállást terveznek Odessa környékén.
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya
W

Wilson

Guest
Csak nem gondolod, hogy direkt lövik?!
Kérdeznék valamit ha azért lövik ezeket a lakónegyedeket mert ukrán hareszközök és ukrán haderő van ott, akkor már elnézést a kifejezésért mi a a szájbaba....tt ku......va anyjukért nem használják az orosz légierő precíziós csapásmérő képességét, miért Gradozzák le azokat a civil lakóházakat? Csak nem azért mert a Gradhoz való rakéta nagyon olcsó.....
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
az hogy a támadó erőkből nem csipegetünk egy villámháborúban megszállási feladatokra, az addig jó gondolat amíg az alapállás az hogy korlátozott az erőforrás, mert vagy támad a katona, vagy megszáll
de mi a rákért ez az alapállás
ha meg van a feladat, és ahhoz az a terv hogy villámháború, akkor ahhoz miért nem lehetett hozzárendelni a megfelelő üzemanyagszállító technikai és megszálló humán erőforrásokat?
a politika megmondja a célt, a katona meghatározza annak elérésének módját és az ahhoz hozzárendelendő erőforrásokat, amire aztán a politika vagy igent mond vagy nemet
ha a politika azt mondja hogy ennyi az erőforrás ezt kell beosztani urambocsá azt is megmondja hogy de itt most a vdv-nek kell valami nagyot virítania akkor abból vesztett háború lesz
Jó-jó, de azért nem annyira sarkos a helyzet. Egyrészt egy felvételen volt, ahol mondták a katonák, hogy elfogyott az üzemanyag. Más otthagyott technikánál nem tudjuk a pontos okot, hogy miért állt le. Miért ne férne bele ennyi műszaki hibaszázalék? Meg az otthagyottnál is, simán lehet, hogy átült a kezelőszemélyzet máshova, nem dezertált. A technika meg ott rohadjon meg, lehet, hogy működésképtelenné tették (elég kevés -ha van egyáltalán- olyan felvétel van, hogy a saját lábán elviszik); nem azon a pár fegyveren, technikán múlik a háború végkimenetele. Amúgy is mire rendbeszedik...
Sőt, azért láttunk sok gázolajos teherautót is.
Meg sokszor úgy tűnik, hogy a támadó ékeknek egyik feladata az üzemanyag (és telephely) bázis elfoglalása. Mert azért azt ne feltételezzük már fel, hogy az oroszok nincsenek tisztában, hogy hol mi van, mi működik, mit tárolnak, minek mi a hadászati értéke Ukrajnában.
Mint például Nyizsin, aminél ideálisabb hely kevesebb van. Van reptér, van laktanya raktárakkal, van gabonatároló. És Priluki is ilyen, reptérrel és érdekes építményekkel, aminek egy része biztos, hogy katonai bázis, tároló hely, vagy az volt; sőt, szerintem a föld alatt is lehetnek dolgok. És nahát, a tegnapi? támadó ék elsődleges céljai mit ad Isten pont ilyen célpontok voltak és valószínűleg meg is álltak ott.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 918
91 557
113
Csak nem gondolod, hogy direkt lövik?!
Sajnos de. Eddig tartott a „humánus” invázió. Panelek, civilek közé lő a rakétatüzérség.




Rengeteg olyan videó is van, hogy a támadás után halott, megcsonkított civilek hevernek Harkov panelei közt, ezeket kegyeleti okokból nem közöljük, de úgy tűnik, rengeteg az áldozat.

Úgy néz ki, ez a mai csúnya mészárlás lett.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 918
91 557
113
Sajnos de. Eddig tartott a „humánus” invázió. Panelek, civilek közé lő a rakétatüzérség.




Rengeteg olyan videó is van, hogy a támadás után halott, megcsonkított civilek hevernek Harkov panelei közt, ezeket kegyeleti okokból nem közöljük, de úgy tűnik, rengeteg az áldozat.

Úgy néz ki, ez a mai csúnya mészárlás lett.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Vigyázz, Te is megkapod, hogy ruszki-bérenczzzz vagy. Ma már megkaptam - független attól, hogy nem tudom hányszor írtam le, Európa-párti vagyok. Erős és független Európát akarok - amcsi, ruszi, kínai, izraeli, stb. szarkeverés és iszlamizáció nélkül...

Hát olyan nagy kérés ez, bassza meg!?
Szerintem Európa pont akkor lehetne erős, ha támaszkodhatna az orosz nyersanyagokra. Az tényleg egy ideális helyzet lenne, akár végig szárazföldi szállítási vonalakkal.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 288
33 894
113
Éli

Sok oka lehet lehet éppen az orvoshoz siettek a gyerekkel......
hogyne... háborúba hol talál orvost? milyen olyan baja van ami ennyire elenggedhetetlen... és a többi??? folyton kovájgó???
lövik a várost ezek meg mint a zombik mintha semmi sem történt vólna...
mint a vénasszonyok akik az első onosesős nap megindul a boltba hajnalba amikor semmi nincs eltakarítva hogy brékeljen meg combnyaktörjön ....

aztán csodálkoznmak hogy lelövik őket ahol tűzharcok zajlanak....
kis gondolkozással tudhatnák hogy nagyobb eséllyel halank meg az utakon mintha maradnak a seggükön...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 918
91 557
113
Sajnos de. Eddig tartott a „humánus” invázió. Panelek, civilek közé lő a rakétatüzérség.




Rengeteg olyan videó is van, hogy a támadás után halott, megcsonkított civilek hevernek Harkov panelei közt, ezeket kegyeleti okokból nem közöljük, de úgy tűnik, rengeteg az áldozat.

Úgy néz ki, ez a mai csúnya mészárlás lett.


Putyin egy állat. Ráadásul Harkov esetében ez olyan, mintha mi Kolozsvárt vagy Szatmárnémeti magyar lakodokat lőnénk szét. Ott nagyon sok orosz lakik.

18+