[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Mert hát Oroszországban sincs a csúcson a termékenységi ráta, elvileg minden embernek számítania kellene... szóval ekkora emberveszteséget ez sehol nem ér meg... szerintem...

Miért? Mennyi embert vesztettek? Ne a magyar haderőhöz nézzed, könyörgöm!
Mi megérős háborút folytatnánk, ha visszafoglalnánk Erdélyt 40ezer honvéd halálával? Úgy értem, BÉKE IDŐBEN minden évben 40ezer gyerekkel születik kevesebb, mint amennyi idős meghal. Megérne elveszteni 40 ezer potenciális családapát és katonanőt 1-1,5 millió magyar lakos pluszért? És megoldani, hogy ne nyomorítsák el őket ott, ahol laknak? (Tudom, egy csomó román még jönne, nem csak ők!)

Tényleg besírok, ha ezen a háborún elfogynak az orosz fiatalok... egy több százezres seregben+hátország. És minimum 20-30millió lakos extra bónusz. Nem bagatellizálni akarom a demográfiai problémáikat, de Ukrajna mondjuk a harmada lakosságban Oroszországnak, nem egy Liechtensteinről beszélünk!
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
meg annak Centquri-nak is
Leírtam mitngondolok erről, nem vagyok ilyen szempontból érintett.
Ugyanakkor próbálok objektív maradni, érvekre érvekkel reagálni, és nem vagdalkozni.
hát, tegnap még nem volt multikulti... :D ők is nyugati javakért, márkákért élnek napról napra. ameddig van esély ennek az életstlusnak a folytatásért, addig ott is aláírják azokat, amelyeket alá kell (szerinted csak Szentpétervárott meg Moszkvában írták alá a 3 milliós békepetíciót?)
Ez pl egy olyan dolog amit írtam én is. Az oroszok nem a kőbaltával vágják a fát színt. A városaik átlagban nincsenek lemaradva mögöttünk. Az pedig beza azt jelenti, hogy ott is megvan, aki nem akar penészes kenyéren élni.
Ettől még szerintem könnyebben beideoligizálhatók a véd meg Moszkvát, véd meg az anyaföldet projektbe mint mi a saját földünkre.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
A megtorlás nem marad el ! Putyinnak muszáj lesz békét köti nagyon nem állnak nyerésre ! Az ukránok a jövőt válasszák nem a 30 évvel ezelőtti szovjetuniót mert bizony az oroszok abba menetelnek .Egy lengyel magyar sereg leokkal és modern APC IFV járművekkel némi csapatlégvédelemmel szétkapná ezeket a bohócokat (oroszokat ) .


nem tudom mirol beszelsz ember, Putyinnak 200k fos hadserege van, a lengyeleknek nagyobb, nincs ekkoa es plane nem tamadasra.Az oroszok rohadtul nem bohocok, gyoznek, igazabol most csak arrol van szo hogy sokan fognak meghalni kijevben vagy nagyon sokan. Nekunk rohadtul kussolnunk kell es csak forumokba irkalni ilyenkor meg twitter megosztani es nagyon remelni hogy nem keveredunk bele katonailag.

Abban igazad van, hogy az oroszok a multba mennek, de rohadt nagyok lesznek megint teruletileg. Nem jo, hogy az oroszok megint szomszedok lesznek.

Ukranoknak nincs eselye.

Mondjuk ha eddig nem voltak nemzet, akkor ezutan rohadtul azok lesznek, az ukranok most mitoszt csinalnak.
Zelenksi martir lesz es ezt mar tenyleg fogjak megbocsatani az ukranok.

Az oroszok joval erosebbek es nagyobbak, kemenyek, gyozni fognak, de utana mi lesz ukrajnaval meg veluk a szankciokkal, cudar lesz.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Ezt kellene a nyomorult ukránoknak megérteni ! A nyugatnak nem kellenek tehát háborúznak azért , hogy végül így is úgy is az Oroszokhoz tartozzanak !
már az elején megmondták, ez nem lehet vita tárgya.

persze más lenne a tészta egy atomrobbanás esetén vlszeg. vagy mondjuk egy piactéren felrobbanó MLRS salvó után.
 

BiancoGasto

Well-Known Member
2018. november 14.
759
918
93
Nagyon úgy néz ki hogy az oroszoknak nem sikerült elég gyorsan lerendezni Ukrajnát. A fenyegetések se működnek, még a nem nato tag Svédország is támogatást nyújt. Ezen az áron szerintem már nem éri meg ez Putyinnak.
Putykó vagy máris győzött, vagy magával rántja Ukrajnát a pokolba,és Európát a szélére.
 
  • Tetszik
Reactions: Ursula

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 634
9 095
113
A megtorlás nem marad el ! Putyinnak muszáj lesz békét köti nagyon nem állnak nyerésre ! Az ukránok a jövőt válasszák nem a 30 évvel ezelőtti szovjetuniót mert bizony az oroszok abba menetelnek .Egy lengyel magyar sereg leokkal és modern APC IFV járművekkel némi csapatlégvédelemmel szétkapná ezeket a bohócokat (oroszokat ) .


Elárulok valamitt,Roni. Csak neked! Másnak légyszi ne mondd el. Sokan itt azt feltételezik, hogy Zelenszkij azért engedi ki a katonai múlttal rendelkező bűnözőket a börtönből, mert annyira pocsékul állnak az ukránok, hogy a bűnözőket is ki kell vinni a frontra. Ám pont az ellenkezője igaz. A bűnözők szerepe az lesz a harcokban, hogy amikor az ukrán sereg elfoglalja Vlagyivosztokot, akkor a "Vilikaja Ukrájina" kikiáltása után egy bűnözőkből álló konvoj fogja Putyint elkísérni Hágába a tárgyalásra. Az oroszoknak max másfél órája van, és lenyomják őket az ukránok. Ezt maga Arkagyij Babcsenko ujságíró mondta el egy ismerősömnek. Tudod, az az újságíró,akit még Porosenko elnöksége idején kivégzett az orosz titkosszolgálat. Aztán pár óra múlva a TV kamerák előtt feltámadt.
Természetesen irónia volt mielőtt bárki komolyan venné, ezt a hozzászólásomat. (Roni, te nyugodtan komolyan veheted).