mivel oroszban sok a nagyváros (milliós városok már világvárosnak számítanak) ezért bőven fontos ott IS, mit gondol a patrícius. na meg a kurva orosz gdp egy nem jelentéktelen része azokban termelődik.Nem értem, minek/kinek szól az utolsó mondatod, de hagyjuk is azt.
Én úgy tudom, az oroszok jó része leginkább indifferens a témában.
A woke (/világvárosi) emberek jobban ki vannak érzékenyítve, nyilván nekik szúrja a szemüket az aggresszió, ők más országot képzelnek el maguk köré. De ahogy a legtöbb országban, ők azért jutnak szóhoz, mert hangosak és egyáltalán hangot akarnak adni a "progresszív" elveiknek.
Vidéken szerintem beleszarnak ebbe az egészbe, többnyire. A katonaságnak mindenesetre bőven van nimbusza az oroszoknál.
persze, ez nyilvánvaló, hogy jó pár itteni oroszfan emiatt is oroszfan, kb. 4-5 fórumtársról sejtem (boki az egyik, h jól veszem ki az állandó többesszámából, de még szerintem van érintettsége jurgenbauernek, meg annak Centquri-nak is) hogy származási érintettség okán nyomatják az orosz narratívát, de elsősorban nem rátok bélyegezema fil-billogot, hanem azokra, akik a nemzeti-jobber vonalon elhelyezkedve nyomatják ezt.Nem vagyok semmilyen *fil/*fób.
Családi érintettség okán (félig orosz vagyok) jobban húzok az oroszokhoz, de én ott a SZU idejében jártam utoljára, gyerekként. A kinti rokonsággal csak közvetett kapcsolatban vagyok, sajnos.
De nem szurkolok, hogy most akkor feltétlenül annektáljanak ezt vagy azt. Az igazságtalanságot, az emberi szenvedést nem szeretem látni, semmilyen oldalról sem. Mérhetetlenül felbasz viszont, amikor már páréves távlatban is a "világ" elfelejt olyan tragédiákat, mint ami történt a szakadár államok oroszaival 2014 után. És úgy tesznek, mintha ez nem történt volna meg, mintha Putyin egyszerűen csak vérszemet kapott volna és az elmúlt 8 év vergődése igazából semmis.
értem, hogy Putyesz a megtestesült antiwoke, és kezeli a belső társadalmi kilengéseket mindenfajta szélsőséges liberalizmus megfogásával (bár mondjuk a minden hétvégén nyugati zenére bebaszunk krokodilos vodkától típusú életvitel pont hogy szembemegy ezzel, de ez tipikus civilizációs probléma, mindenhol megvan, nem az egyén politikai beállítódásától függ), de nem valami Messiás, nem Oroszország fogja megoldani az Anti-Trianon-tézist (38-as döntés), sem egyetlen más nagyhatalom, ezt Magyarországnak kell megoldania.
a mindenkori ukrán kormány 2014 óta szart bele a magyar kisebbség problémáiba, leginkább azért, mert azt hitték, majd papa Joe mindent megold (Biden már korábban is ott sertepertélt az ország körül), és én emiatt is kurvára remélem, hogy elpárolog belőlük a gőg eztán (kevés esély van rá amúgy, de pl. EU-s tagsággal több), de akkor is, az utóbbi százötven év orosz támadásai miatt inkább most őket tekintem a kisebbik rossznak.Ez pedig lehet, hogy drasztikus lesz, de leírom: az ukrán kormánynak el kell párolognia, vagy önszántából, vagy más módon.
Egyáltalán nem védik a népüket, belekergették szerencsétleneket egy olyan zsákutcába, amiből nagyon nehezen lehet majd visszajönni. Eladtak nekik egy olyan jövőképet a nyugatiasodással, ami teljesen irreális volt, ráadásul egy hatalmas célkeresztet festettek az összes szerencsétlen ukrán lakosra.
Ez kizárólag az ukrán kormány felelőssége.
Hogy az orosz csapatok mennyire tudják megkímélni a népet, az meg az orosz vezérkar felelőssége.
és az oroszokat pedig a nagyobbnak.
nem a Nyugat, hanem Magyarország szempontjából.