[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
akkor az orosz hajóknak most muszály lessz a fektetengeren tevékenykedniük mert bentragadtak??? tehát senki nem kérhti hogy hozzák ki a hajóikat amiknek az állomáshelyi nem a feketetengeren van mert a török nem engedi?
Ez azt jelenti, hogy se ki, se be.
Pár napja még azt nyilatkozták, hogy tudják, rengeteg hajójuk van az oroszoknak a Földözi tengeren, igy a bázis kikőtőkbe átengedik őket. Ezzel szintet léptek. Mint a válság is.

Nem tudom mi ebből a kiút, de jó lenne ha befejeznék.
Nagyon sajnálom a civileket, meg mindent, de egy szláv testvérharc miatt, én nem akarok se elhamvadni, se sugárfertőzöttként lézengeni.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 008
113
azt a részt magyarázza el nekem valaki hogy ha sikerült az összes többi repteret hagyományos töltettel leiszkanderezni és ezzel kiiktatni, akkor az ungvárit miért nem lehet?
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Vicceltem itt az ukrajnai euró bevezetéssel, de vannak akik komolyan gondolják legalább az EU bővítést. Egy háborúban álló országgal, ahol megfélemlítik a kisebbségeket, égig ér a korrupció, és verekszenek a parlamentben.

"Bulgária, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia"

Érdekes, hogy ezek pont a VSZ/KGST országai, mínusz mi, mínusz a románok. :eek:
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
azt a részt magyarázza el nekem valaki hogy ha sikerült az összes többi repteret hagyományos töltettel leiszkanderezni és ezzel kiiktatni, akkor az ungvárit miért nem lehet?
Persze hogy lehet. Iskanderrel szerintem amúgy, pont nem.
Persze annak is meg vannak a veszélyei.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 548
46 545
113
A törökök lezárták a Boszporuszt és a Dardanellákat:
Ha jobban átgondoljuk, akkor ez így eléggé diplomatikusan fail safe.
Senki nem mehet be. Gondolom, kifelé engednek esetleg.
Mindenesetre ez Ukrajnán nem nagyon segít már. Viszont cserében komoly NATO erő sem tud bemenni.
Az oroszoknak meg, ami kell, az már bent van. Szóval sokat az oroszokkal szemben nem kockáztatnak a törökök. Hogy az a plusz 4 hajó nem jut be az oroszok részéről, szerintem letojják...
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Az export regulationsket nem szokás megszegni. Ezt még kína is megtanulta.
TSMC (ahol az oroszok mindent is amihez fejlett félvezető technologia kellett gyártottak) bejelentette, hogy ennyi volt nem szállítanak többet Oroszoknak. EU/US nincs TSMC nem szállít. Sakk Matt.
Elválaszthatatlan, keveredik de alapvetően a polgárok nem célpontok.
Igen, csak a számításból kihagyták csing urat.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 379
10 058
113
de a első gumikötényt is csak az ukránok alkalmazzák.
Nem.

igen ott az út szélén (és a 4 es dd hez tartoznak ott áll rajta a gépeken) ukránok. látszik a szinükön is.
de a első gumikötényt is csak az ukránok alkalmazzák.
Nem látok Oplotot, mutasd már meg kérlek, lehet csak kiszúrja a szemem.

Még jobb.
Valami műszaki probléma közben rajtuk üthettek.
 
  • Vicces
Reactions: Törölt tag 1711

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
Hátba szúrtak a szegény ruszki támadókat.

Ezért sorozatvetővel lőnek.

Bayraktarra?

Szegény "hátba szúrt" orosz agr.. akarom mondani felszabadítók...

A mennyezetet remélem nem felejtették alátámasztani a nyilatkozattétel helyszínén...
Tegnap körülbelül 21:30-kor a Dnyeper déli partján, Tavrijszk és Novaja Kahovka térségében megkezdte munkáját az orosz MLRS. Minden jel szerint tüzet nyitottak az ukrán fegyveres erők állásaira az északi parton, a Hersoni régióban található Shilovaya Balka térségében.

"Az orosz csapatok rakétás sorozatvetők alkalmazásának oka az orosz fegyveres erők utánpótlásoszlopai elleni támadás volt. A Herson-Nikolajev hadműveleti irányításért felelős orosz parancsnokság végül úgy döntött, hogy felülvizsgálja az ellenséges cselekmények lebonyolításával kapcsolatos megközelítéseket. A Herson és Nyikolajev melletti támogató oszlopok szétlövése, amikor éjszaka egyszerűen hátba szúrták az ukrán fegyveres erők, miután az orosz hadsereg megpróbált békésen tárgyalni a regionális közigazgatással, nagyon megkeserítette az orosz hadsereget. "

Ez a videó volt posztolva tegnap

Szegény "hátba szúrt" orosz agr.. akarom mondani felszabadítók...

A mennyezetet remélem nem felejtették alátámasztani a nyilatkozattétel helyszínén...
Putyin biztos döbbenten szemlélte, hogy nem értették meg mit takar az 'amilyet még nem látott a történelem' kitétel, és hogy az ovisok is felfogják, tegnap készenlétbe helyezte a nukleáris csapásmérő erőket. De nem fogták fel, továbbra is fegyver és üzemanyag szállításokról egyeztettek. Erre most, megkérdezte, mint a retardáltaktól, hogy tényleg nem értitek mi folyik körülöttetek? Mire a fogyatékosok tovább nevetgélve vadászgépeket adnak Ukrajnának.
Azt hiszem veszek holnap pár doboz Jodid tablettát...
210016380.jpg
Ja tényleg... Putykó döbbenten szemlélte, hogy ezek a retard nyugatiak nem teszik azt amit eltervezett, nem követik a terveit, nem szarják össze magukat tőle, és nem tetszik nekik ahogyan átrajzolja önhatalmúlag egyedül döntve a térképet...
Tényleg retardáltak...vagytok...

Baszki kiköptem miattatok a vizet a párnára...

És ezek után sértődjetek meg hogy nem vesznek komolyan...

Most komolyan kérdezem, szerintetek a RU-n kívüli világ egyetlen helyes döntési alternatívája most a jelenlegi helyzetben, hogy azt teszik amit Putyin mond ?
Most azon felül, hogy kiknek "szurkoltok" éppen...

Ti szedtek valami gyógyszert, vagy inkább pont hogy nem kaptátok meg ?
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Amúgyis kapunk. Egy blokként kezeli "a Nyugatot", nem fog szelektálni.
Ettől tartok én is.

Oroszország 36 ország repülőjáratait tiltja ki a légteréből, többek közt Magyarországét is – írja több orosz híroldal.
A tiltás arra válaszul született, hogy az ukrajnai invázió miatt az Európai Unió területéről korábban kitiltották az orosz repülőgépeket.

Összesen a most bejelentett 36 ország közt 27 EU-s ország van, köztük Magyarország is.

Az EU-s országokon kívül kitiltották még többek közt a brit, kanadai és Albánia gépeit is.
 
  • Tetszik
Reactions: adam.bertok

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
https://www.google.com/search?q=tsm...YsKHbStDP0QpwV6BAgBEBw&biw=1280&bih=664&dpr=2

Elég egyértelmű, hogy ennyi volt.

TSMC semmit se buki lovéban. Sorbanállás van, Oroszok mennek ketten jönnek a helyére. Akiknek ez gigaszívás az az orosz gazdaság.

Én nem látom, hogy erre haladna a világ.

Az első felével kapcsolatban - most nem értem miben mond ez ellen amit írtam - sőt ...

Az utolsó mondattal kapcsolatban. Hát dehogyisnem. Most hagyjuk is a politika meg a diplomácia világát (bár amikor az előző hsz -t írtam, akkor az járt a fejemben) - maradjunk a konkrét gépeknél. Itt konkrétan 3 ország szeg szerződést. Pont. Amennyiben drámai akarnék lenni, akkor azt írnám, hogy "ezzel kinyitva Pandora szelencéjét" ...
 

Nero von Schwartz

Well-Known Member
2020. december 16.
445
1 469
93
"Multiple Chinese social media accounts have been actively partaking in a disinformation campaign against Ukraine.
Potentially a coordinated campaign by a troll farm." -visegrad24
胡说八道,说不出话来。 我什至不知道它的依据是什么。 但如果乌克兰人这么说,那一定是真的。
Valaki világosítson fel, mi ez a Visegrad24? Fullba nyomja a legvéresebb lengyel provokációt a nevünkben is. Ránk hozza a dögvészt, nagyon régen le kellett volna lőni a twitterről
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 379
10 058
113
Mostanában többször belefutottam az ukránoknál. Nem csak twitteren, fészen is tolja. Meg ki tudja, hol még.
Pár hete más okból megpróbáltam mögé nézni kik vannak mögötte, vagy hol lehet őket elérni, de sehol semmi. Pedig amit csinálnak az minimum egy főállású embert feltételez...
 
  • Tetszik
Reactions: Ramzana and theo