[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
854
4 702
93
Az első 02.24-i
A második a rá írt dátum ellenére kb. 2 nappal ezelőtti....
Nem rég írták Kirvoj Rog-nál vannak... kissé mélyebben
Nem aktuálisak
Az első 02.24-TŐL mutatja a változásokat. Az oldalon .gif-ként animálva is, március 1-ig.
A második linken ott sorjáznak a régebbi térképek is.

Gyorsan változik a helyzet, hullámzik a frontvonal, sőt, sok helyen nincs is olyan frontvonal, amit térképre lehetne rajzolni, ezért a sok eltérés és bizonytalanság. Az orosz előretörések nem minden esetben jelentik azt, hogy a mögöttük maradt területeket ellenőrzésük alá is vonják, időnként pedig vissza is verik őket.

A teljes, aktuális helyzetet kb. csak az orosz és (műholdas felderítése nyomán) az amerikai katonai vezetés ismeri, illetve az ukrán katonai vezetésnek lehet még értékelhető helyzetképe, de ők ezekből az információkból nyilván mindig csak annyira, csak azoknak és csak olyan formában adnak tovább, ahogyan az az érdekeiket szolgálja. - Tehát a közvéleményhez csak a nyilvánvaló, más forrásokból is terjedő infók jutnak el, rendszertelenül, töredékesen, késve, sok dezinformációval fűszerezve.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Igen, de a beavatkozás mértéke is fontos. Ennél komolyabbat nehéz elképzelni. Vagyis lehet, de az rövid távú buli.

Persze alapvetően Obama-Soros-CIA kezdte a Majdannal, illetve korábban a narancsos forradalmakkal. De itt is megvan Putyin felelősség. Embere, Janukovics olyan szinten volt korrupt ukrán elnök, amit nem hiszem, hogy Putyin Oroszországban megengedett volna. Ez adott erkölcsi alapot a CIA szarkeverésre. Ezért volt társadalmi támogatottsága a Majdannak.

A "mérték" alatt mire gondolsz? Ilyen "kicsit háború" -ra vagy esetleg másra?
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
A francba lebuktam....:) megyek is likvidáltatom magam Kijev Szellemével......:)
na vazzeg ugrott a heti prémium... pedig olyan jól álltál már kommentszámilag. Azért kitartás, Szveta üzeni a bérszámfejtésről, hogy mivel látják a főnökök, hogy jól teljesítesz, így most azonnal nullázódsz, és majd hó végén visszaugrasz naptári hétre illetményileg ;)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 928
27 785
113
Nehéz helyzet. Itt kint a lengyel kollégákkal nem beszélgetünk a háborúról, mert ugye az ő olvasatukban vannak a jók (ukránok), akik semmi mást nem akarnak csak szabadságot, és van a sátán hadserege. Olyan összetett kérdésekre, hogy a kárpátaljai magyarok, akiktől ugyan ezek az ukránok elvették a nyelvhasználat jogát, azok nem akarnak e szabadságot? A felelet az, hogy az ukránok csak szabadságot akarnak. Nagyjából mint egy beakadt lemez.

A lengyelek orosz ellenessége mondjuk abszolút megérthető, ismerve történelmüket.

Ami az ukrán EU tagságot illeti: Amilyen idióták ülnek az EU parlamentben, tőlük azt várom, hogy teljes mellszélességgel támogatni fogják. szerencsére nem ők döntenek. Már látom amint Cseh Katalin feláll és beszédet mond az Ukrán nép felvételének szükségességéről, egyúttal jelzi, hogy Magyarországot viszont ki kellene zárni, mert Orbán.

Nem tudom, ki, hogyan van ezzel, de én még emlékszem, amikor mi szerettünk volna bekerülni, akkor hosszú-hosszú ideig csuklóztattak minket, mindenféle teljesítendő célokkal. A minket alatt most nem csak Magyarországot értve, hanem azokat akiket ma V4-eknek hívunk. Aztán 2004-ben hopp, felvették a románokat, bolgárokat is. Csak úgy. Mindenféle különösebb cécó nélkül. Aki elhiszi az olyan meséket, hogy "Románia is már megelőzött minket", az gondolom hisz a sárkányokban, és a koboldokban is. Na Ukrajna ugyan ilyen. Vegyünk fel egy olyan országot, ahol a gazdaság teljesítménye maximum mikroszkóppal vizsgálható, a jog helyzete katasztrofális, a korrupció nem európai szintű, gyakorlatilag arra épül a rendszer, és nyíltan náci egységek működhetnek? Bármennyire is sajnálom az ukrán népet, hogy el kell szenvednie egy háborút, hogy civilek halnak meg, azért ne tegyünk már úgy, mintha a földi paradicsomot támadta volna meg a gaz orosz sátán, és csak azért nem került eddig be az EU-ba, mert túl fejlett volt hozzá minden értelemben, és az EU-nak kellett volna még fejlődnie, hogy elfogadja a felkérést Ukrajna a tagságra. Gondolkozzunk már, még azok is akik most hirtelen kibaszott nagy Ukrajna fanok lettek, és Ukrán zászlóval tapétázzák a szobájukat éppen. Az egy mocskos keleti maffia állam, egy idióta vezetővel. Maximum egy fokkal jobb, mint a keleti szomszédja. de ettől még ugyan az a keleti szláv mentalitás, és gondolkodás.
Mondjuk ha Ukrajnát beveszik, akkor mi már jobb is, ha kizáródunk.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 035
66 529
113
Bucha és Irpen között az ukrán haderő a hidat felrobbantotta...

Nagyon úgy néz ki, hogy Bucha környékén az ukránok eddig nagyon keményen tartották magukat, nem véletlen, hogy eddig az orosz erők Kijevtől ÉNY-ra nem tudtak eddig jelentősen előrehaladni......

Tehat Bucsat bukni fogjak az ukranok es a ket telepulesresz kozti folyo lesz a frontvonal. Ellentamadas innet a hidon at Bucsabol Gosztomeli repter fele mar nem lesz. Keletre mar megkerultek egy masik uton az egeszet Makariv fele es be fognak erni Irpen ala. Van ott egy ket kisebb falu egy kisebb uton Makariv es Irpen kozt.
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85
W

Wilson

Guest

Kalinovkában (Kijevi régióban) az oroszok teljesen lerombolták a házat, van egy elhunyt​

2022. MÁRCIUS 1., KEDD, 15:02

89798f3-3.jpg

KALINOVKA, AZ ÁLLAMI SÜRGŐSSÉGI SZOLGÁLAT FÉNYKÉPE...
A kijevi kerület Fasztovszkij járásában található Kalinovka faluban a február 28-i orosz bombázás következtében egy ház teljesen megsemmisült, egy nő meghalt, egy férfi pedig eltűnt.

Forrás : Állami Sürgősségi Szolgálat


FÉNYKÉP AZ ÁLLAMI SÜRGŐSSÉGI SZOLGÁLATRÓL

Szó szerint : "A február 28-án 19:00 órakor történt bombázás következtében a ház teljesen megsemmisült.
Megtalálták a tulajdonos holttestének maradványait, az adatok megállapítása folyamatban van. A férfi keresése folytatódik.

Részletek : Az Állami Sürgősségi Szolgálat fotókat közöl a pusztításról.



 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
Ezek alapján nem nagyon hiszem, hogy lesz megállapodás...

Szerdán tartják a béketárgyalások második fordulóját


Közlésük szerint a Glavkom nevű ukrán hírportál részletesebben is beszámolt arról, hogy mi hangzott el az első fordulóban. E szerint az oroszok azt követelték, hogy Ukrajna hivatalosan, az ukrán parlament által jóváhagyott törvénnyel is nyilvánítsa magát nemzetközileg semlegessé, illetve hogy ebben a kérdésben írjanak ki népszavazást.

Ezenkívül azt is követelték, hogy

UKRAJNA ISMERJE EL A DONYECKI ÉS LUHANSZKI NÉPKÖZTÁRSASÁGOT, MÉGHOZZÁ A DONYECKI ÉS LUHANSZKI TERÜLETEK KÖZIGAZGATÁSI HATÁRAI MENTÉN.
Ez utóbbi azt jelentené, hogy a szakadárok olyan területeket is megkapnának, amelyeket a háború kitörése előtt még Ukrajna ellenőrzött.

Az oroszok ezenkívül követelték azt is, hogy Ukrajna mondjon le a Krím félsziget iránti követeléseiről. Ezzel szemben az ukrán fél tűzszünetet, valamint az orosz csapatok azonnali és teljes visszavonását kérte Ukrajna területéről.
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
13. percnél tartok.... hát..... kb.......szórják csak meg Kijevet úgy érzem magam. :mad:
Én végig láttam. Egyre több és több eset lesz a filmben. Sajnos nem töltöttem le. De hogy miért kellett letiltani, fel nem foghatom!? Ezért sem mentettem le, mert igazából semmiféle youtube-os irányelvet nem sértett. S mindez 2014-2019 között történt Kárpátalján. A mordoriaknak is becsületére vált volna ilyen szintű magyargyűlölet. Tőlük még el is néztem volna.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 220
113
Ezek alapján nem nagyon hiszem, hogy lesz megállapodás...

Szerdán tartják a béketárgyalások második fordulóját


Közlésük szerint a Glavkom nevű ukrán hírportál részletesebben is beszámolt arról, hogy mi hangzott el az első fordulóban. E szerint az oroszok azt követelték, hogy Ukrajna hivatalosan, az ukrán parlament által jóváhagyott törvénnyel is nyilvánítsa magát nemzetközileg semlegessé, illetve hogy ebben a kérdésben írjanak ki népszavazást.

Ezenkívül azt is követelték, hogy

UKRAJNA ISMERJE EL A DONYECKI ÉS LUHANSZKI NÉPKÖZTÁRSASÁGOT, MÉGHOZZÁ A DONYECKI ÉS LUHANSZKI TERÜLETEK KÖZIGAZGATÁSI HATÁRAI MENTÉN.
Ez utóbbi azt jelentené, hogy a szakadárok olyan területeket is megkapnának, amelyeket a háború kitörése előtt még Ukrajna ellenőrzött.

Az oroszok ezenkívül követelték azt is, hogy Ukrajna mondjon le a Krím félsziget iránti követeléseiről. Ezzel szemben az ukrán fél tűzszünetet, valamint az orosz csapatok azonnali és teljes visszavonását kérte Ukrajna területéről.
Ennél többet akarnak szerintem, sok milliárd dollár amit buknak a szankciókon mi ellensúlyozza?
 
  • Tetszik
Reactions: theo

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 691
12 596
113
Az ENSZ emberjogi bizottságának nyugati képviselői kimentek a teremből Lavrov beszéde előtt.
...Mint Szent Pál az oláhokat.
Így kell ezt.
Ne adj esélyt a párbeszédnek!
Mintadiplomácia.
Látszik, hogy a nyugat számára nem a megoldás a cél, hanem a konfliktus.

Az ukránokat orosz fegyverek elé lökdöső nyugat semmivel sem jobb, mint az oroszok, akik végül elvégzik a piszkos munkát.