[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 901
13 755
113
"Nem is értem, hogyan lehet hogy sokan elfelejtik, hogy itt voltak 50 évig a ruszkik. Mitől lettek ennyire lieblingek?"

Attól, hogy a Nyugat überelte őket. Ahelyett, hogy cukrászdát nyithattunk volna Bécsben :rolleyes:, beömlött ide minden mocsok Nyugatról.
Hazudtak mindenről. Az EU-s csatlakozásunk előtt (2004) azt hazudták, hogy az EU nem lesz szövetségi állam, nem fog csorbulni a szuverenitásunk, mert az EU csak egy gazdasági közösség. Aki mást állított, azt lekonteózák. Aztán kiderült, hogy kezdetektől fogva politikai uniót akartak. Folyamatosan terjeszkedik a Nyugat. Semmi nem elég nekik. Ukrajnánál is hazudtak. Mindig is Ukrajna EU és NATO tagsága volt a cél, de hazudtak, azt állították, hogy nem volt tervben Ukrajna NATO tagsága. A Lengyelo.-ba és Romániába telepített amerikai rakétavédelmi rendszerrel kapcsolatban is hazudtak: ÉVEKIG hazudták, hogy nem Oroszo., hanem IRÁN ellen van. Volt pofájuk azt mondani, hogy még a Lengyelországba telepített rakétavédelmi rendszer is IRÁN ellen van! Aztán persze kiderült, hogy természetesen Oo. ellen volt az kezdetektől fogva is... szóval, röviden, a ruszkik attól lettek ennyire lieblingek, hogy a Nyugat überelte őket szemétségben.
Ezenkívül a Nyugat politikájának, gyűlöletkeltésének "köszönhetően" kipusztul az európai fehér ember, mert szembeállítják egymással a horvátot és a szerbet, az ukránt és az oroszt, a magyart és a románt, a németet és a lengyelt stb. is csinálnak nekünk egy kurva nagy háborút, hadd mészárolja le egymást a fehér európai ember, miközben öntik ránk a migránsokat!
Ezenkívül, az EU megtagadta az Európai gyökereit, a görög és latin kultúrát, a kereszténységet.
Ezenkívül, az EU azt hazudja, hogy Ő = Európa, kisajátítja Európa fogalmát, kiközösítve belőle Oroszországot, Európa legnagyobb országát.
És még folytathatnám, de úgysem érted.
Más: szerintem Magyarország nem egy nemzet. Ez nem létezik, hogy ennyire ne értsük egymást. :(
nem tudtam volna jobban megfogalmazni kedves Hóbagoly....
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Ezek is COVID-szakértők. Mit tudtál meg az össze-visszabeszélésük nyomán? Én hallgattam néhány szakértői műsort. Nem lettem okosabb. Bár ez lehet, hogy az én hibám. Legjobb az izraeli elemző volt.
miert lennenek Kovid-szakertok? ◉‿◉mind a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatoja, a jovo katonai-rendeszeti es politikusi generaciojat ok tanitjak
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Ekkora marhaságot.Oo rohanta le Grúziat.Azert néha a valóságot is figyelembe kéne venni....
Ja, a grúzok elindultak békésen népet írtani, majd amikor szólt nekik az ensz békefentartó erő, hogy ácsi, akkor szétlőtték a főhadiszállásat. Ez amúgy általában működő megoldás. A gond itt csak annyi volt, hogy az ensz erők most nem két holland gyalogszázad volt, hanem az orosz hadsereg.
Putyinnak elnézték Grúziát,
Mivel Grúzia volt az agresszor.
decemberi követelései teljesen abszurdak voltak ( pl. dobják ki a NATO-ból a 1997 után felvetteket:
Mármint a nato ne telepítsen támadó fegyvert a területre.
Mai videó Kupjanszk városában készült...Harkovtól
DK-re, a videón az látható, ahogy a lelkes helyiek meglátva az oroszokat lelkesen odarohannak és az autóra felmaszva a szélvédőt betörve keblükre akarják ölelni a bent üllő oroszokat.....:)

Pár lelkes helyi, kihasználta, hogy a nagy davajozásra az orosz agresszor nem davaj gitárral válaszol.
Mit kerestek Grúzia szuverén területén azok a "békefentartók"? Dél-oszétiát az oroszokon kívül senki nem ismeri el.
Egy boldogabb világban az ensz felhatalmazásával bementek, mivel esélyes volt, hogy a Grúzok magukénak tudják nagy vezetőjük Sztálin elveit a népesség, és a vagon összefüggéseiről.
Ezzel az a baj, hogy ez a Putyinhoz hasonlók kihasználják. Ha engedsz nekik, akkor még többet akarnak!
Amúgy itt sokan elfelejtik, hogy 90 óta végig az oroszok engedtek.
Tetszettek volna az oroszok egy prosperáló gazdaságot építeni mint pl. Kína! Kínának, a "kínai modellnek"
Egyszer érdemes elmenni Moszkvába, és Pekingbe, aztán meg lehet beszélni, hogy melyik a nép felé a prosperálóbb.
Jah, csak mondjuk lerendezhetnék a virtuális térben. Minden vezető megindul az országuk jelenlegi paraméterevel a virtuális világban aztán meglátjuk, ki nyer. A valóságban meg az eredménynek megfelelően átrendeződnének a viszonyok :)
Micsoda utópisztikus gondolat :)
Volt egy Star Trek rész, ami az ilyen háborút pedzegette. Érdemes megnézni.
Kijev bombázása Afganisztánban :D
Hát na, igazán tudhatnád, hogy ott van. Amúgy az ilyen filmrészlethet tudod milyen nehéz hírtelen összetoborozni új statisztákat? A régiek meg arabul tudnak.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Mindig jó ötlet az orosz médiában az orosz ukrán határon lévő nagyvárosokra rákeresni.....:) Kiemelten a cikkből egy különösen fontos információt ami alátámaszt néhány dolgot amit eddig az invázióval kapcsolatban láttunk

@ Green leader talán érdekelhet......:)

A belgorodi kórházak nem fogadnak többé civil beteget. Ezeket az orosz hadsereg számára fogják igénybe venni...

2022. március 1. 21:59 "Novaja Gazeta",

Néhány belgorodi kórház már nem fogad civil betegeket - átcsoportosítják őket az ukrajnai harcokban megsebesült orosz katonák fogadására - értesült a Novaja Gazeta.

Különösen a 2. számú városi kórház, a város és a régió egyik legjobb, kiválóan felújított kórháza, amely a Harkovszkaja Gorán (ahogy a helyiek a város modern részét nevezik) található, már csak a sebesült katonák fogadására szolgál.

e3ba062975c44835be525c07ef485b9d.webp


A Novaja Gazeta tudósítója látott könnyebben sérült katonákat a 2. számú városi kórház traumatológiai osztályán, és szemtanúja volt annak, hogy a traumatológiai osztály személyzetét összehívták a traumatológiai osztály közgyűlésére, "hogy megvitassák a katonai napirendet".

Ráadásul, mint a Novaja Gazeta tudósítója a Generation magán egészségügyi központ munkatársaitól megtudta, a sebesültek intenzív áramlásával kapcsolatban a magán orvosi klinikák szakemberei (elsősorban sebészek) is részt vesznek a kezelésükben.

Az Agence újság szerint az újságírók február közepén bizonyítékot találtak arra, hogy sorkatonákat helyeztek át a belgorodi régióba. A közösségi oldalakon nők beszámolói jelentek meg arról, hogy az orosz hadseregben katonai szolgálatot teljesítő fiaikat az ukrán határra küldték. Az "Ügynökség" szerint még azokat is elküldték, akiket csak 2021 decemberében soroztak be.

tehat akkor valos lehet az ezer sebesult belorusz bevagonirozasa.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
  • Tetszik
Reactions: hunter85 and Wilson

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Azért ezt az inváziót nem kép nap volt összehozni ,ezt már minimum másfél de inkább két évvel ezelőtt elkezdték megszervezni és nem csak a katonai vonalon.Tehat Putyin tudatosan készült erre....
akkor ket ev alatt ennyit hoztak ossze a nagy strategak? ajajj. akkor hogy keszultek fel a szankciokra?
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Kedves komám:) akkor pl Sumynál de mondhatnám (Harkovot is) az elszánt területvédő helyieket gondolom az invázió előtt Munkács mellől szállították oda, egyfajta sztálini mintájú lakosság csere keretében....

Boki értem én, hogy te ebben a helyzetben is az oroszok mellé állsz, amivel nekem nincs semmi bajom, de szerintem felesleges csűrni csavarni a valóságot attól az még nem fog megváltozni......
mi az, hogy ebben a helyzetben? o fizetetlenul is a topruszofilek kozott van a transznyisztriai telek miatt (θ‿θ)
 
W

Wilson

Guest

Sumy régió: a betolakodók három oszlopban behatoltak Trostyanetsbe, és elfoglalták a várost​

2022. MÁRCIUS 2., SZERDA, 02:56

A Sumy és Akhtyrka között fekvő Trostyanets városát orosz csapatok foglalták el.

Forrás : az egyesült ukrán műsorszolgáltató televíziójának újságírói

Részletek: Újságírók szerint az orosz csapatok március 1-jén három oszlopban behatoltak Trostyanetsbe, és elfoglalták a várost. Egy tankkal lebontották a Kerekudvar (manézsmanézs, XVIII. századi építészeti emlék - a szerk.) kapuját, szétverték a művészeti galériát.

Villanyvezetékek és utak sérültek meg a városban. Trostyanetsben is részben nincs internet, a televíziók és a rádiók nem sugároznak.

Andrej Kramcsenkov : "Trostyanets valójában most fogságba esett, a védelem harcol, de több nehéz géposzlop behatolt a városba. Civilek mögött rejtőznek. Tüzérség és Bayraktarok dolgoznak rajtuk a városon kívül, és most ők valójában a polgári lakosság mögé bújt.

Valójában Trostyanetsben megerősítettek, vállalkozásokat foglaltak el, elfoglalták a Kerek udvart - ez egy ilyen kis erőd. És most nem nagyon világos, hogyan kell megsemmisíteni őket, mert a védelmi rendszer könnyű kézi lőfegyverekkel van felfegyverkezve, néha páncéltörő fegyverekkel, Molotov-koktélokkal megerősítve, de nem tud megbirkózni a nehéz felszerelésekkel..

Nézd, az oroszok nézegették az elmúlt 8 évben a "gyerekek koporsóit" és a többmillió kisemmizett és földönfutóvá vált Oroszországba menekültet és azt kell mondanom határozottan tele lett a hócipőjük az ukrán rezsimmel meg az általuk felpénzelt és fegyverzett karlengető bandákkal. Azért erről az oldalról is elég komoly nyomás nehezedett rá ... A páriákkal meg várjuk meg az események végét ... Az orosznak meg a horogkeresztes nackó nem a testvére ...

Amennyiben totálisan leuralt médiát akarsz látni, akkor nézegesd tovább amit eddig szoktál. Feltételezem ott ezekről nem nagyon szerzel tudomást. Az oroszokéban viszont találni fogsz info -t azért ...



Írtam korábban, hogy szerintem ezt a döntését jéghideg fejjel hozta meg. Nem volt könnyű - megtette. A kockázatok felmérve és szerintem a terepet is ismeri (keleti-szláv világ). Eddig tűréshatáron belül van (nem az enyémen). A "jól láthatóan nem ért el semmit" résszel meg várjuk meg az események végét - jól láthatóan még csak most kezdődtek el ...

Azonban nem is erre lennék kíváncsi most. "elítélem ezt az értelmetlen katonai inváziót" - OK, idáig egyetértünk (azzal a kitétellel, hogy az oroszok számára nem értelmetlen). Milyen lehetőségei lettek volna elkerülendő ezt a beavatkozást figyelembevéve az alábbi pontokat:

  • a szomszédban egy "elszabadult hajóágyú" vezető. Nuki illetve piszkosbomba bevetésével fenyegetőzik oroszországi városok ellen (mivel nem NATO tag - így a "pórázt tartó kezet" se tudná büntetni - illetve a nuki háború sem opció). Minszk 2 -t illetve saját választási ígéreteit nem tartja be. Tárgyalni nem hajlandó semmiről. A keleti végeken halomba ágyúzza a saját civiljeit, millió számra érkeztek/érkeznek hozzád a kisemmizett menekültek,
  • nyugat semmiről nem hajlandó tárgyalni. Ennek kísérlete esetén a meghallgatásod nélkül kapod mindig az aktuális szankciós pakkot. Folyamatosan fegyverzi fel Ukrajnát - egy idő után "ki tudja milyen" fegyók is megjelenhetnek. Most ilyen további szomszédos puccskísérletekről (Fehéroroszország tavaly vagy Kazahsztán) meg az ukrán biolaborokról hasonlókról szót sem ejtve.

Azt is elfogadom válaszként, ha olyasmit írsz, hogy saját hatáskörben ezt nem tudnád megoldani - ez legyen a vezetők meg az apparátjuk (oroszoké) gondja. A válaszodat/véleményedet őszintén köszönöm.
Nagyon egyszerü szerintem, nyomás fokozása, amenyiben folytatódik Ukrajna a Nyugat általi felfegyverzése, akkor orosz hadászati rakéta erő telepítése Kubába és Venezuellába, egy ilyen megoldással ahogy a kubai rakéta válság idején (török rakéták) egyből belementek volna az amerikaiak Ukrajna semleges státuszába.....
 
W

Wilson

Guest
Ez kicsit elhamarkodott következtetés. A világ fele (Kína, India, és Brazilia) hallgat. A fehér világon kívül senkit sem érdekel.
A "világ" sajtótermékei kényszerűségből elkezdtek foglalkozni az ukrik 8 éve permanensen folyó népirtásával.
Stb.
A nyugati szankciók hatására lesz egy a Kínaiaknak(gazdaságilag) kiszolgáltatott Oroszország, Brazília India nem tényező jelenleg az orosz gazdaság számára.És Kína imádja az ilyen helyzeteket amikor valamelyik állam segítségre szorul mert a kínai segítségnek mindig meg van az ára.Ráadásul nem is tudja de szerintem nem is akarja az Európából kiesett ne bevételeit pótolni Oroszországnak...
 
W

Wilson

Guest
Ez az orosz 444 kb. En nem vitatkozni akarok, de ugye az megvan meg hogy a Covid elott rakeszultunk a korhazi osztalyokra. Mi van ha ez is (szerintem nyilvan) egy rakeszules arra hogy a kovetkezo hetekben tobb sebesult erkezik? Gondolom nem egy haboru kozepen all neki egy orszag sem orvosokat meg korhazi agyakat keresgelni. A maszek dokikat meg igenybe vettek, ahogy a teherautot is lefoglalhatjak rendkivuli helyzetben.
Szoval valosagalapja lehetseges, de ez olyan Dezsoandrasos cikk.
Ha elolvastad láthatod ez már nem rákészules, annyi sebesült van, hogy a magán klinikák sebészei is ott műtétnek.. A szerintem igazán fontos infót pedig feketével kiemelten
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 418
5 018
113
Nem tud, nincs földrajzi előny ebben a műfajban, most is mobil indító állványok járják a tajgát meg tengók az óceánt...esélye nem lenne az USA-nak a totális pusztulás nélkül megúszni azt ha az oroszok úgy döntenek, rájuk ürítik a tárat. Ha 6000 robbanófejből 60 célba jut, már gyakorlatilag megsemmisült az a civilizáció, az ország nagy része lakhatatlanná válik hosszú időre.
Két napja megy a szájkarate arról, hogy de az USA atomarzenálja közel kerül az Oroszokhoz, és akkor az most számít e, vagy nem.

A probléma az, hogy a kedves idióta, aki nagyjából ugyan azon a színvonalon politizál, mint MZP, azt jelentette ki, hogy nekik (ukránok) kell atomfegyver. Na ez a képlet teljesen más. Itt már nem arról van szó, hogy az USA x ezer darab robbanófeje (ezt is olyan jól keverik itt egyesek, hogy atomrakéta, vagy robbanófej, nagyon nem mindegy), közelebb jön az oroszokhoz, hanem arról, hogy egy szomszédos ÉS ellenséges állam kezében atomfegyver lehet. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen konstellációban nem fog Oroszország totális atomháborút vívni az USA-val, ellenben van két választása. Vagy még előre lerendezi ezt a kérdést az ukránokkal egy hagyományos háborúval, vagy, az első ukrán atomcsapás után lerendezi ezt a saját eszközeivel, atommal. A második esetben nem nagyon lesz már kivel leülni béketárgyalásokra. Az csak súlyosbítja az egész problémát, ha Ukrajna közben egy rakás NATO erőt is telepít a területére, vagy, ne adj isten NATO taggá, vagy partnerré válik ezzel egy időben, mert akkor a képlet már arról fog szólni, hogy itt van a seggemben egy atomfegyverrel rendelkező, ellenséges ország, akivel szemben még azt sem tehetem meg, hogy egy esetleges atomtámadás után simán leradírozom a térképről, mert ott van a fél NATO, és egy ilyen lépés automatikusan hozza magával a totális atomháborút.

Itt jelenleg két nem európai állam verekszik. Ha valakinek úgy jobb, akkor két gonosz, bár én inkább úgy mondanám, hogy két másként gondolkozó, ahol mindkettőnek megvan a maga igaza is, meg a maga hazugsága is. Iszonyatosan szar, hogy minden ilyen alkalommal a tök ártatlan, és semmiről sem tehető civilek szívják meg mélytorokra. Ám. itt nem a jó és a rossz harcol. Ne kelljen már kötelezően drukkolnom egyiknek sem, hanem lehessen kimondani, hogy az egyik, az európai civilizációval nem igazán egyező ország harcol a másik keleti despotával. A szürke két árnyalata baszogatja egymást. Nem a fehéret a fekete.
 
W

Wilson

Guest
akkor ket ev alatt ennyit hoztak ossze a nagy strategak? ajajj. akkor hogy keszultek fel a szankciokra?
Azért nem kétséges szerintem, hogyha tovább folytatják megnyerik ezt a háborút (haditechnikai értelemben) csak az a kérdés mennyi idő alatt és milyen áron...Az információs háborút Putyin már elveszítette...