[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

G

Galthran

Guest
Amúgy minek? Miért jó nekünk, ha több olimpiai aranyunk van, ilyen áron, tehát valójában nem magyar eredmények? (Még azok értelmét is megkérdőjelezem amúgy) Miért jó, hogy többszáz milliót kifizetünk utána nekik, azért, hogy egyszer ügyesen korcsolyáztak, idegenként, a mi zászlónk alatt? Ettől több magyar gyerek lesz? Ettől több magyar gyerek marad itthon ha felnőtt? Ettől a Kárpátaljaiknak jobb lesz az otthonukban? Ettől visszakerülnek az elrabolt földjeink? Nem! Ez lesz a példakép a magyar gyerekeknek, hogy ha keményen dolgoztok, veszünk egy nálatok ügyesebbet külföldről? Vagy ha keményen dolgoztok, egy gazdagabb ország megvehet titeket? Ennyi? Erre kár pénzt kiadni, jobb helye is van annak a pénznek ennél. Ha már mindeképp kell ezeket az értelmetlen parádézásokat tolni, akkor magyar identitású sportolóknál!
kosárlabda szintén zenész az amcsi nőkkel, akik néhány válogatott meccs után húznak jobb klubcsapathoz és többé be sem teszi a lábát az országba
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 971
91 831
113
Jaj.....
Jobb szektor nincs a radában?
Kapaszkodj meg nincs és sosem lépték át az 5%-os küszöböt. 2014ben 2 képviselőjük így is bejutott de 2019ben már nem.

A jobboldali szektor tisztviselőjét, Szerhij Sternenkót 2021 februárjában hét év börtönre ítélték fegyverek illegális birtoklása és Szergej Shcherbitch, a liberális ellenzék tagjának 2015. évi elrablása miatt. A pártaktivisták az elnök rezidenciája közelében hevesen tiltakoznak, hogy elítéljék ezt a meggyőződést, ami összecsapásokhoz vezet a rendőrséggel.
A nácik mennyi kormányzati posztot töltenek is be?
A Banderizmus, az ukrán állam identitáspolitikájának az alapja? Igen.
Az oktatástól kezdve, a hadseregig mindenhol intézményesített a nácizmus, annak minden ideológiai és kultúrális jelemzőjével? Igen.
Kezdve "Farkas-kölykök"-től a szvasztikás ,fáklyás felvonulásokig,állami pénzen,állami mentorállással.
Aki meg ezt nem ismeri el, kb valóságtagadó.
Nem mellesleg a "Zsidó" oligarchák a legnagyobb támogatói a náci ezredeknek, alakulatoknak.
Ajdar,Azov, Szics-csoportok, Dnyepr.....stb
Sztem semmilyen náci nem tölt be Zelenszkij alatt kormányzati posztot. Ez pont olyan, mintha a Vér és Becsület tevékenysége alapján támadták anno a magyar kormányt.

A Svobodát támogatta még legutóbb a Jobb Szektor, 1 kemény kepviselőjük van az 500ból...

A 2019-es ukrán parlamenti választáson más pártok is csatlakoztak a Svobodához, hogy egységes pártlistát alkossanak; a Yarosh , a Jobboldali Szektor és a Nemzeti Hadtest kormányzati kezdeményezése . [98] A választáson azonban a szavazatok 2,15%-át, az 5%-os választási küszöb kevesebb mint felét szerezték meg, így nem jutottak parlamenti mandátumhoz az országos pártlistán keresztül. [99] A párt egy választókerületi mandátumot szerzett, Ivano-Frankivszkban .

Vannak, léteznek. Nagy szerepük volt 2014/15-ben. Most egy parlamenten kívüli megtűrt, de részben megnyesegetett radikál jobb, akár náci, szervezet.

Az orosz prooaganda durván eltúlozza a tevékenységüket.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
rengeteg oka lehet annak h valaki beáll egy iylen háborúba , ideológia , származás, kalandvágy, pénz
nem látom be miért nagyobb hülye ez a fószer mint az aki a szakadárokhoz állt be és évekig nyalta a seggét a fél fórum
És mégis mire számít, mi fog történni? Vagy veszítenek, amire azért elég nagy esély van, vagy ha nyernek, akkor Magyarország lesz az ukik következő célpontja... Konkrétan hülye az a magyar, aki az ukránokkal együtt harcol, kivétel persze, ha besoroztak (az egy ukrajnai kisebbség elleni háborúba). :rolleyes:
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 697
8 734
113
De elképzelhető. Mivel amúgy önálló szabad ország volt, semmi bonyolult nem lett volna benne. Szépen elmennek a szavazófülkékbe, és választanak egy nyugatbarát kormányt.
Fájdalom, ezt eddig egyszer sikerült:
Amikor az orosz pártok a demokrácia jegyében be voltak tiltva, Z-t megválasztották.
Minden egyéb ilyen formáció valami puccs féleséggel jutott hatalomra.
Ugye viccelsz? Orosz érdekszférában szabad és önálló ország nincs. Orosz érdekszférában nem opció az hogy egy nép nem Moszkvából kijelölt bábot akar választani.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
És mégis mire számít, mi fog történni? Vagy veszítenek, amire azért elég nagy esély van, vagy ha nyernek, akkor Magyarország lesz az ukik következő célpontja... Konkrétan hülye az a magyar, aki az ukránokkal együtt harcol, kivétel persze, ha besoroztak (az egy ukrajnai kisebbség elleni háborúba). :rolleyes:
az ukránok köv célpontja? :d Mit nézel? Az megvan h RU támadta meg UA-t? :D
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: omae and zeal

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 491
113
VDGj0QMTOq8.jpg
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Lehet kamu, de azt írják a tegnapi rajtaütésről, hogy az oroszok fehér zászló alatt vonultak be zárt alakzatban szinte üres szállítókkal, mivel megegyeztek az ukránokkal a hallottak és sebesültek összeszedéséről, ekkor csaptak le rájuk a kereszteződésben. Ezért nem mutogatják a több tucat halott oroszt az ukránok...
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 986
19 310
113
kosárlabda szintén zenész az amcsi nőkkel, akik néhány válogatott meccs után húznak jobb klubcsapathoz és többé be sem teszi a lábát az országba
Erről van szó. A Shaolin testvérek nekem elég magyarok, felőlem cigánygyerek is lehetne a bajnokunk, és megérdemelné a pénzt, épp úgy mint bárki más, aki odatette magát, és a jelen preferenciái közt társadalmunknak felmutatta ezt az eredményt. Lehet második identitása is, de érezze magát magyarnak is.

A téli olimpián is a magyarul beszélni se tudó "amerikai-magyar" fiatalok, akiknek csak egy trükk volt, hogy olimpiára juthassanak ki, engem zavartak. (Ha rosszul ítéltem meg az identitásuk, akkor elnézést, de nekem nem az jött le, hogy nem igazán éreznek azonosságot velünk így generációk távlatából, és mi sem tudunk azonosulni velük).

Edzők igazolását akkor már jobban megértem, hogy a mi tehetségeinkből a jobb külföldi tudással, ha egy témában le vagyunk maradva, kihozza a potenciált. Múltkor láttam egy külföldi kézilabda edzőt a tévében (nem nagyon érdekel a versenysport, véletlen csíptem el), aki 4 éve dolgozik itt, ha jól értettem, és törve a magyart, de magyarul adott interjút. Őt is megsüvegelem, mert látszik, hogy beletette a munkát abba, hogy ha tovább is áll pár év múlva és nem is lesz soha magyar, nem is akar az lenni, de legalább a látszatát megadja a közösségnek velünk, amíg velünk dolgozik. Ez sajna a kilóra bajnok igazolásoknál nem szokott átjönni nekem.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 971
91 831
113
Kapaszkodj meg nincs és sosem lépték át az 5%-os küszöböt. 2014ben 2 képviselőjük így is bejutott de 2019ben már nem.

A jobboldali szektor tisztviselőjét, Szerhij Sternenkót 2021 februárjában hét év börtönre ítélték fegyverek illegális birtoklása és Szergej Shcherbitch, a liberális ellenzék tagjának 2015. évi elrablása miatt. A pártaktivisták az elnök rezidenciája közelében hevesen tiltakoznak, hogy elítéljék ezt a meggyőződést, ami összecsapásokhoz vezet a rendőrséggel.

Sztem semmilyen náci nem tölt be Zelenszkij alatt kormányzati posztot. Ez pont olyan, mintha a Vér és Becsület tevékenysége alapján támadták anno a magyar kormányt.

A Svobodát támogatta még legutóbb a Jobb Szektor, 1 kemény kepviselőjük van az 500ból...

A 2019-es ukrán parlamenti választáson más pártok is csatlakoztak a Svobodához, hogy egységes pártlistát alkossanak; a Yarosh , a Jobboldali Szektor és a Nemzeti Hadtest kormányzati kezdeményezése . [98] A választáson azonban a szavazatok 2,15%-át, az 5%-os választási küszöb kevesebb mint felét szerezték meg, így nem jutottak parlamenti mandátumhoz az országos pártlistán keresztül. [99] A párt egy választókerületi mandátumot szerzett, Ivano-Frankivszkban .

Vannak, léteznek. Nagy szerepük volt 2014/15-ben. Most egy parlamenten kívüli megtűrt, de részben megnyesegetett radikál jobb, akár náci, szervezet.

Az orosz prooaganda durván eltúlozza a tevékenységüket.
2019ben ők lépték át a parlamenti küszöböt.

Zelenszkij pártja 43,13% (ők az orosz kiegyezést hirdették)

Ellenzéki Platform – Az Életért 13,5%-t, oroszbarát volt...

Haza pártszövetség 8,19%-t, volt ukrán miniszterelnöknő, Tyimosenko

Európai Szolidaritás 8,14%-t, az előző elnök Porosenko

a Hang párt 5,86%-t libsik.

Többibmind a bejutási küszöb alatt. Egyeniben 1-1 képviselő bejuthat, de érdemi hatásuk az ügyekre nincs.

Nem akarom védeni az ukrán kormányt mert ellenséges volt Mo. - al, részben magára hozta a bajt. De ez a nácizás, meg kamu putyini háborús indokok eltúlzottak. Putyin hazudik, hogy igazolja a az igazolhatatlan háborúját.
 
  • Tetszik
Reactions: Huba and Chima3ra

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 491
113
Lehet kamu, de azt írják a tegnapi rajtaütésről, hogy az oroszok fehér zászló alatt vonultak be zárt alakzatban szinte üres szállítókkal, mivel megegyeztek az ukránokkal a hallottak és sebesültek összeszedéséről, ekkor csaptak le rájuk a kereszteződésben. Ezért nem mutogatják a több tucat halott oroszt az ukránok...
Ukrán(banderista) egy ilyen aljas nép, hogy képes ezt megcsinálni.
 
T

Törölt tag 1711

Guest

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ez a barom egyszerűen nem érti mit beszél! Pontosabban nem érti, hogy mit jelent, amit beszél és abból mik következnek, ill. milyen következtetések vonhatók le. Én nem lepődnék meg, ha kiderülne némi autizmus, vagy enyhe retardáltság nála.
Én nem tudok rá haragudni, simán csak bolond.
Azzal van a baj, hogy oda kerülhetett.
Sok mindent át kellene gondolni, persze nem fogunk, soha, csak jó lenne.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Már ki lett fejtve itt, hogy valszeg hadműveleti tartalék későbbre, US is gyakran csinált ilyet nagyobb hadműveletek előtt..
Látszik, hogy a hős ukránok civil járművekkel, civil ruhában mentek ki hozzájuk. De ezekkel a gyönyörű videókkal legalább megkönnyítik a tisztogató csecsenek dolgát.
LoL.
Persze, igy is meg lehet magyarázni, hogy szanaszét elhagyják a technikát :D
Azzal nem számoltak, hogy a területet nem ellenőrzik és az ellenség megszerzi/megsemmisíti :D