F
Filter
Guest
Neki nem....Biztos feltűnt, hogy elfordultak Kijev felől és épp bekerítik.
Köze nincs a katonáskodáshoz.
Politikus, vagy olyasmi.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Neki nem....Biztos feltűnt, hogy elfordultak Kijev felől és épp bekerítik.
nem igazán értem, kikre gondolsz most.A jelenlévó woke hívők közül , vagy bárki más, elmagyarázná nekem, miért kell sok sok tízmillió embernek szívnia egy nacionalista vezetésű, jelentéktelen ország baja miatt? A napraforgóolaj miatt? Ugye nem?
Magára ismert?Mi a problémád?
mert ezek a zsákmányra várnak !!!Nem a mennyiség a baj, hanem, hogy egy helyen torlódott fel az egész, és mintha se előre-se hátra helyzetben lenne.
Hagyjuk az ukrán agitpropot. Látom, hogy itt-ott vannak taktikai sikereik, lelőnek egy-két repülőt, kilőnet pár ezt azt. Viszont még egy komoly ütközetről sem olvastam, ahol megfutamították volna az oroszokat. Az oroszok úgy tűnik, hogy a problémáik ellenére nyomúlnak előre.Azon elgondolkodtál hogy az a konvoj nem véletlenül van ott ahol?
Az ukrán légierő harcol, bombáz, csinál mindent, de ez a 64km-es (!) konvoj köszöni szépen, tök jól elálldogál magának ott ahol éppen van.Pedig ezt eltalálni bármivel el lehetne...de nem....mindent szétlövünk....csak a konvojt ne....
Mindamellett hogy az ukrán hadsereg lemészárolja a teljes orosz hadsereget, naponta többször....
De a konvoj, az áll...sértetlenül.
Erre a konvojra lehet úgy tekinteni mint egy hatalmas 64km-es (!) kérdőjel, az ukrán győzelmi propagandával szemben.
Légiriadó vanIripin,ukránok nem engedik menekülni a civileket állítólag.
![]()
Maljutka már nincs is?Hát szerintem itt a legfiatalabbnak is lejárt az ideje vagy 20 éve ! De hajrá !
Nem sokat ez tény.De egyrészt az orosz légierő jelenleg messze nem áll az USA légierejét szintjén, másrészt mennyi gépet lőtt is le az ukrán légvédelem amelyre hiteles bizonyíték van én csak a mai SZu-34-t láttam, meg talán egy másik gépet, ezenkívül talán még egy gépet lőtték le, a helkoptereket nem veszem ide mert azok sajnos fogyóeszközök egy ekkora hadműveletben...Én nem látom azt a katasztrófális veszteséget....Mennyit?
Persze.....Légiriadó van
csak bemutatkozott.Mi a problémád?
A Smart-ról levettèk a Z-t.Légiriadó van
Azon elgondolkodtál hogy az a konvoj nem véletlenül van ott ahol?
Az ukrán légierő harcol, bombáz, csinál mindent, de ez a 64km-es (!) konvoj köszöni szépen, tök jól elálldogál magának ott ahol éppen van.Pedig ezt eltalálni bármivel el lehetne...de nem....mindent szétlövünk....csak a konvojt ne....
Mindamellett hogy az ukrán hadsereg lemészárolja a teljes orosz hadsereget, naponta többször....
De a konvoj, az áll...sértetlenül.
Erre a konvojra lehet úgy tekinteni mint egy hatalmas 64km-es (!) kérdőjel, az ukrán győzelmi propagandával szemben.
Az ukrán légierő leginkább nincs és ezért nem is fog konvojokat bombázni. A háború előtt is egy repülő roncstelep volt, most nyilván még katasztrófálisabb állapotban van. Pont ezért kételkedem a mai orosz állításban, hogy 4 ukrán Flankert leszedtek. De ha a másik oldalát nézem, és tényleg igaz, hogy a háború 10. napján is fel tud emelni 4 Flankert az ukrán légierő akkor az oroszok állítólagos légifölényével tényleg baj van.Volt hír elárasztásról, sár van mindenhol, vagy csak simán még nem kell elindulniuk. De tény, hogy ha ennyire jó az ukri légierő, akkor ezeknek miért nincs semmi baja?
Fájdalmas az igazság! Ez van! Látom a 17 db hozzászólása mind hasonló!csak bemutatkozott.
Ukrajna kb 1,5x akkora mint Irak.Nem sokat ez tény.De egyrészt az orosz légierő jelenleg messze nem áll az USA légierejét szintjén, másrészt mennyi gépet lőtt is le az ukrán légvédelem amelyre hiteles bizonyíték van én csak a mai SZu-34-t láttam, meg talán egy másik gépet, ezenkívül talán még egy gépet lőtték le, a helkoptereket nem veszem ide mert azok sajnos fogyóeszközök egy ekkora hadműveletben...Én nem látom azt a katasztrófális veszteséget....
itt sem olvastak még a felperzselt föld módiról? Tényleg rokon nép...Ez azért fájhatott..
ez már a zsákmányra váró konvoj... ezek nem visznek semmit ezek vinni akarnak onnan... hogy embert vagy anyagot az inkább a nagy kérdés.Hagyjuk az ukrán agitpropot. Látom, hogy itt-ott vannak taktikai sikereik, lelőnek egy-két repülőt, kilőnet pár ezt azt. Viszont még egy komoly ütközetről sem olvastam, ahol megfutamították volna az oroszokat. Az oroszok úgy tűnik, hogy a problémáik ellenére nyomúlnak előre.
Viszont ez a konvoj????
Rejtély....
Valamit valaszolni kellett a lelott tobb db orosz gepre?Négy ukrán Szu-27-es vadászgép, Bayraktar drónt lőttek le Kijevtől nyugatra, az orosz védelmi minisztérium szerint
"Négy ukrán Szu-27-es vadászgépet, egy Mil Mi-8 -ast (NATO jelentési név: Hip) és egy török gyártmányú Bayraktar TB-2 drónt lőttek le Zhytomir környékén március 5-én, jelentette be az orosz védelmi minisztérium."![]()
Four Ukrainian Su-27 Jets, Bayraktar Drone Downed West of Kiev, Russian MoD Says
Russia launched a special military operation in Ukraine on 24 February, citing Kiev's failure to implement the Minsk agreements and threats to withdraw from the Budapest Memorandum. The Russian Armed Forces destroyed a significant portion...sputniknews.com
Ha ez a térkép igaz, akkor 1 hét múlva vége van… maxOrosz összefoglalás...
Az ukrajnai különleges hadművelet eredményei 2022. március 5-én este....
A különleges művelet tizedik napja
![]()
A Donbassban az LPR csapatai elérték a Boguslavka-Stelmakhovka-Kalinovka vonalat. A DPR egységek egyik napról a másikra 27 km-t haladtak előre. Különösen Novogrigorovka, Novonikolaevka, Zlatoustovka és Antonovka került ellenőrzés alá. Az Orosz Föderáció orosz egységei pedig széles fronton indítanak offenzívát. Már keskenyebb a gyűrű Mariupol körül. Az Aidar és Azov fegyveresei az iskolákban, óvodákban és kórházakban felszerelt állásokból lőnek a városba belépő DPR egységekre.
![]()
A hadművelet kezdete óta Ukrajna 2037 katonai
infrastrukturális létesítményét támadták. Köztük 71 irányító és kommunikációs pont, 98 légvédelmi rendszer és 61 radar.
Kijev – az operatív gyűrű bezárul
Preobrazhenka - az orosz egységek ellenőrzése alá vették
Ljubimovka - az orosz egységek ellenőrzése alá vették
Listvyanka - a DPR erői irányítása alá vették
Antonovka - a DPR erői irányítása alá vették
Melitopol - a város normális ritmusban él
Zsitomir – Precíziós fegyverekkel megsemmisült amerikai és brit ATGM raktár
Herson - a városvezetés megtagadta a humanitárius segélyt az orosz részről.
Odessza – nemzeti zászlóaljak aknáznak polgári tárgyakat
Mariupol – a megállapodások ellenére a lakosságot nem engedik ki a városból humanitárius folyosókon keresztül
Severodonetsk - harcok a városban
Harkov– a helyi egyetemeken tanuló indiai hallgatókat evakuálták
Sumy – a humanitárius folyosók le vannak zárva, a kínai diákok nem hagyhatják el a várost
Читайте на WWW.KP.RU: https://www.kp.ru/daily/27373/4554859/
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..