[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 017
66 465
113

Orosz oszlop? A második világháború óta ez a legnagyobb hadifogolytábor​

https://dennikn.sk/2753348/tldr-rus...tecky-tabor-od-druhej-svetovej-vojny/?ref=tit

1. Bármennyire is próbálkoznak, az autókban tegnap legalább az oszlop első 17 kilométerén nem volt üzemanyag. Háromnapos háborút terveztek, nyolc napja vannak ott. És nem csak üzemanyag nincs bennük, hanem a hőmérséklet és a rádiók használata miatt lemerültek az akkumulátorok is. Ez a bénulás óránként egyre hátrébb terjed – egyre több járműből fogy ki az üzemanyag, és válnak az úton tehetetlenül álló vasdarabokká.
2. A konvoj eleje áll és ilyen hamar nem mozdul sehova. Dízel teherautóval vagy mentőautóval nem lehet elérni. Ráadásul sok helyen olyan közel állnak egymáshoz a járművek, hogy a tankolás nagyon lassú és nem hatékony lesz. Kerekes járműveknek lehetetlen, tankoknak pedig nagyon nehéz kijutni a sárba a mai időben, nagy a beszorulási veszély.
3. Az oszlop csak hátrafelé tud mozogni, de nagyon-nagyon lassan is. Tankoljon hátulról, indítsa el, óvatosan visszafelé és ismételje meg. Eltarthat egy hétig, és egy hónapig is eltarthat.
4. A konvoj élén álló oroszok valószínűleg kifogynak az élelemből, mielőtt az üzemanyag elérné őket. El kell hagyniuk járműveiket, és vissza kell sétálniuk Fehéroroszország felé.
5. Ennek eredményeként az oroszok ma létrehozták a világ leghosszabb hadifogolytáborát. Ráadásul olyat, ahol nem az ukránoknak kell enni a foglyokat. Ilyen világ 1944 óta nem látott semmit.
6. Miért nem támadják meg az ukránok az oszlopot? Egyszerűen fontosabb céljaik vannak ma, pénteken például visszakapták az oroszoktól a hostomeli repülőteret.
7. Azt már tudjuk, miért halt meg a 41. orosz hadsereg tábornoka. Az oszlop tetejére lépett, hogy megpróbálja feloldani a logisztikai káoszt, a katonákra kiabált, és felemelte a kezét, és az őt lelő ukrán mesterlövész távcsövében tisztként azonosította magát.
8. Mindez nem jelenti azt, hogy Ukrajna megnyeri a háborút, vagy hogy Kijevet nem veszik körül. Ez azonban azt jelenti, hogy a székrekedés első 50 kilométerén rekedt katonák nem jelentenek veszélyt.


Azoknak már biztos lemerult az okostelefonjuk. ;)
Erdekes hogy a lerobbant tankot letoljak az utrol, a teherautot meg nem. :D
 
W

Wilson

Guest
Ha így lenne, akkor minek dicsőítenék őket a cikk végén?
Mondom, hogy ez egy hivatalos ukrán közlemény nem szent írás, simán lehet, hogy úgy ítélték meg, hogyha esetleg kiderülne , hogy ha ez egyik balvanyozott hosukrol kiderül, hogy nem hitt a háborúban ezért kapcsolatba lépett az oroszokkal vagy kettős ügynök volt az rosszul hatna a morálra, Ezért kiadták egy ilyen közleményt, azt sem lehet ellenőrizni , hogy a középső emberen kívül a másik kettő hol halt meg....
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
DNR felderítők megállítottak egy ukrán konvojt, amely Mariopol irányába haladt. Megpróbáltak úgy bejutni, hogy Z betüt festettek a jármüvekre, de az ukrán hadseregben használt festés elárulta a jármüveket. :) 3 Uragan MLRS jármüvet zsákmányoltak.

Ia18ERUZYo4.jpg

UkR6vRiKY3g.jpg

kQpFvfcjQow.jpg

mJ1Rs912Rv4.jpg

YV1VbiMbPVg.jpg

Qk00vdU-7Fg.jpg
ez mitől lenne festés? vedd fel a szemüveged, ezek ragasztócsíkok :D az meg, hogy ilyen hevenyészett Z betűvel akarnak bejutni egy körülzárt városba.

az igazság ezzel szemben, az, hogy máshol zsákmányolták, nem volt fehér festéskük a szakiknak, ezért a karjelzéshez használt ragasztócsíkokkal csináltak Z betűt :)

amúgy jó próbálkozás volt legendát keríteni mellé. :D
 
W

Wilson

Guest
Eszerint a forrás szerint pedig az SZBU ölte meg, mert az oroszoknak kémkedett.


A letartóztatás során az SBU agyonlőtte az ukrán tárgyalódelegáció egyik tagját, Denisz Kirejevet. Őt hazaárulással gyanúsították.

Forrás : Magas rangú tárgyalópartnerek a hatalmi blokkban és politikai körökben

Közvetlen beszéd : "Ő már halott".

Részletek : Politikai körökben lévő beszélgetőpartnerek szerint a biztonsági szolgálatnak egyértelmű bizonyítékai voltak Kirejev árulására, többek között telefonbeszélgetések.

Egy másik forrásból származó közvetlen beszéd: "Ő egy ügynök volt. Maga is tudja, hogy miért ölik meg az ügynököket".

Részletek: Krieev február 28-án Gomelben részt vett az ukrán és orosz delegációk közötti tárgyalásokon. Hogy hogyan került az ukrán delegációba, és konkrétan mi volt a feladata, nem tudni.

Nyílt forrásokból ismert, hogy Kriejev bankár volt. 2010-2014 között az Oschadbank igazgatótanácsának első elnökhelyetteseként dolgozott, előtte pedig az Ukreximbank felügyelőbizottságának tagja volt.
Ki tudja lehet eddig az ukránok úgy tudták nekik kémkedett, lehet most kiderült, hogy kettős ügynök volt ezért kellett meghalnia....
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 704
8 787
113
Úgy hívják, hogy differenciált gondolkodás. ;)
Én inkább egyfajta haszonlesést látok mögé. Sokan úgy vannak vele, hogy az oroszok majd felosztják Ukrajnát és akkor nekünk is jut valami, de én ennek nem látom realitását. Meg Orbán politikája is erősen megágyazott az oroszbarátságnak Magyarországon, de ezzel most lehet Orbán is szakítani fog.
Valóban igazságtalan. De ettől még így működik a világ. Aki nem tetszik az amcsiknak, oroszoknak, vagy más nagyhatalomnak, azt lecsapják, ha van hozzá erejük. Láthattuk elégszer az elmúlt évtizedekben is. Csak azt nem értem, hogy ezen miért akadtál ennyire fent, az elmúlt évtizedekben / évszázadokban / évezredekben is pontosan ugyanígy működött az egész világon.
Európában azért jellemzően nem így mentek a dolgok. Főleg egy Ukrajna méretű ország esetében. Amúgy nem látom azt hogy ehhez Oroszországnak meg lenne az ereje. Valószínűleg tényleg pár nap alatt akartak puccsolni, ez a totális háború az oroszoknak se jó.
a szovjetunio része vólt ukrajna 56 kor hriscsov volt a szovjetúnió 1. titkára aki az ukrán komunistappárt elnöke vólt... de nem akarok ukránozni se azt felhozni hogy a szovjetunionak 3x annyi ukrán nemzetiségű vezeője vólt mint orosz nemzetiségű... 1 echte orosz vólt az be is buktatta . 48 ba az osztrák hívta ránk a ruszkit... az osztrák később el is árúlta... az 1. vh ba ezért vólt az orosz az osztrák ellen többeközöt... nem akarom védeni az oroszt de nem minden fekete fehér... ahogy a 2. vh ba is az ukránfrontok vonultak át rajtunk...
Akkor végül is Ukrajna jogosult Oroszországra?
Nem unod még magad?
Nem. De miért tőlem kérdezed?
Nem, én abból indulok ki, hogy a nemzetközi jogok keretrendszere a gyenge és kicsi országokra vonatkozik a reálpolitikában. A nagy játkosok szintjén az erősebb kutya baszik elve érvényesül. A felelős politizálás a nagyok szintjén ott kezdődik, hogy tiszeletben tartom a másik nagy érdekeit addig a szintig, amíg az ő érdekérvényesítési képessége terjed. Aki nem így jár el az lapot húz 19-re és ezzel veszélybe sodorja a békét.

Ez az egypólusú világrendben úgy néz ki, hogy az USA és Izrael illetve a csatlósaik bármilyen gaztettet elkövethethetnek. Ilyenkor a siserehad elkezdi visszaböfögni a narratívát, a kutyák ugatnak, de a karaván halad. Ami a 2000 -es évek közepe óta történt, hogy Oo és főleg Kína megerősödtek. Az USA és a csatlósállamok pedig nem akarják ezt a tényt figyelembe venni.

Egyébként meg tök jó lenne az az idealista modell, amit nyugati hatalmak a narratíva szintjén propagalnák. De ahhoz, hogy működjön, képmutatás helyett példamutatásra lenne szükség. Sajnos nem tudták megugrani ezt a szintet és úgy léptük be a 21. századba, hogy a képmutatás és az alakoskodás lett a norma az előemberi érdekérvényesítés mellett. A jelenlegi technológiai szintet és a világ komplexitását, valamint egymásra utaltságot figyelembe véve ez hozzáállás az egész emberi létet sodorja veszélybe.

Ezen változtatni csak hatalmi pozícióból lehetne, de semelyik oldalon nem látom azt az erkölcsi nívót, ami ehhez a váltáshoz szükséges lenne. De leginkább a főkolompos USA és csatlkósainál hiányoznak ezek a kvalitások pedig ott lenne a legnagyobb szükség rájuk, mert a feltörekvő hatalmak azért még nincsenek az ő szintjükön.
Oroszország szerintem gyenge és azért nem tudja egyben tartani az érdekszféráját. A nyugati gazdasági és kulturális dominanciával szemben nincs eszközük. A háborúval pedig nem tudják megoldani ezt a problémát, ezzel csak elnyomják, de idővel újra fel fog törni. Mint ahogy a SZU összeomlásakor is feltört a nacionalizmus és a nyugathoz húzás, Oroszország meg elvesztette a katonai erővel összetartott érdekszféráját.

A nacionalizmus az egy olyan dolog, hogy minél jobban próbálod elnyomni annál erősebb lesz. Elvégre a nacionalizmusnak kell egy ellenségkép, egy elnyomó ami alól fel kell szabadítani a nemzetet. Putyin tökéletesen megadta ezt az ellenségképet.

Azzal hogy Amerika támogatta az ukránokat biztos szembementek az orosz érdekekkel. Viszont most legalább nem a helyi lakossággal szemben csinálnak valamit, mint a Közel-Keleten. Az orosz érdekszféra egyben tartása egy elszegényedő és eljelentéktelenedő Oroszországnak a jövőben mindenhogy egyre nehezebb lesz. Lehet az oroszoknak kéne átgondolni ezt az érdekszféra dolgot.
Hát na, magyarként csak egyfélén lehet gondolkodni...
Ez jogos. Tényleg nem tudok olyant amiben egyetértés lenne a magyarok közt.
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 017
66 465
113
Csak ,hogy tisztában legyen mindenki, azzal, hogy Oroszországban milyen kemény intézkedések vannak érvényben, ezért bemásolom a térképek felett lévő orosz nyelvű figyelmeztetések fordítását...Ezek után én nem nagyon számolok bármilyen objektív kritikus hangvételű orosz elemzés publikálásra az orosz katonai fórum és blogszférában az ukrajnai invázióval kapcsolatban....

"KEDVES OLVASÓK! Mielőtt írna valamit a megjegyzésekbe, olvassa el ezt a bejegyzést.​

FIGYELEM!

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az Orosz Fegyveres Erőkről (AF) vonatkozó hamis tájékoztatást büntető törvényt.
A fentiekkel kapcsolatban felhívom a figyelmüket, hogy:

1. A blog célja az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek Ukrajna területén végrehajtott különleges katonai művelete idején az Orosz Föderáció fegyveres erőinek, valamint az Orosz Föderáció fegyveres erőinek tájékoztatása és erkölcsi támogatása. A DPR és az LPR népi milíciája .

2. Az ezen a blogon közzétett térképek létrehozásához kizárólag nyílt forrásokból származnak információk, beleértve az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának, valamint a DPR és az LPR hivatalos szerveinek hivatalos közleményeit.

3. Adatok a bevetési pontokról, összetételről, szervezeti felépítésről, vezetésről, annak terveiről és döntéseiről, a csapatok feladatairól, kiképzésük szintjéről, mozgási útvonalairól, a hadműveletek és ellenségeskedések időpontjáról, a személyi és felszerelési veszteségekről, valamint minden olyan zárt jellegű információ, amelynek közzététele bármilyen kárt okozhat az Orosz Föderáció Fegyveres Erői, valamint a DPR és LPR csapatai tevékenységében, azonnal törlésre kerül, és az ilyen információkat közzétevő személyek örökre kitiltásra kerülnek, a rájuk vonatkozó adatok az illetékes hatóságokhoz kerülnek.

4. A blog ezenkívül haladéktalanul eltávolítja az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek, az NM DPR és az LPR csapatainak tetteiről szóló, tudatosan hamis információkat. Az ilyen jellegű információkat tartalmazó hozzászólások szerzőit is véglegesen kitiltják, a róluk szóló adatokat pedig eljuttatják az illetékesekhez.

5. Ezenkívül a blog szerzője fenntartja a jogot, hogy törölje a megjegyzéseket, és kitiltsa minden olyan személy fiókját, aki egyszerűen nem kedveli őt (((.

Háttér
.

Oroszország Büntetőtörvénykönyve (Btk.) kiegészül a 207.3. cikkel „Az Orosz Föderáció fegyveres erőinek igénybevételével kapcsolatos tudatosan hamis információ nyilvános terjesztése”, amely három évig terjedő szabadságvesztést vagy egy és egy évig terjedő pénzbüntetést ír elő. fél millió rubel.
Ugyanakkor e törvény hivatali helyzetével, zsoldos indíttatásból, gyűlöletből vagy ellenségeskedésből történő megsértése tíz évig terjedő börtönbüntetéssel vagy ötmillió rubelig terjedő pénzbírsággal sújtható. A maximális büntetés 15 év börtön, ha a hamis információ súlyos következményekkel jár.
Ezenkívül Oroszország feje aláírta az orosz fegyveres erők használatának lejáratása miatti közigazgatási felelősség bevezetéséről szóló törvényt. Ez a törvény felelősséget ír elő a nyilvános hívásokért, hogy megakadályozzák azok használatát. Meg kell jegyezni, hogy ha az ilyen cselekmények nem tartalmaznak büntetendő cselekményt, akkor a bírság 30-50 ezer rubel lesz. Ugyanakkor a tisztviselőknek ebben az esetben 100-200 ezer rubelt, a jogi személyeknek pedig 300-500 ezer rubelt kell fizetniük."
Vegulis haboruban vannak. Ertheto.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 018
53 962
113
Valaki erre válaszolhatna:
A repülési tilalmi zónát, hogy kell érteni?

Adott egy nem NATO ország Ukrajna.
A légterét lényegében az orosz uralja.
És Zelenszkij a NATO-t kéri, hogy rendelje el repülési tilalmi zónát?
Putin meg ettől tart.

Laikusként gondolnám az rendelhet el tilalmat aki uralja a légteret....




Úgy, hogy bemegy egy harmadik fél, aki képes rá, és lelovi az Orosz légi eszközöket.
 
  • Tetszik
Reactions: Catles and zsolti
W

Wilson

Guest
Oroszország az Odessza régióban RBC-500 kazettás bombákat használ PTAB-1M-mel

PTAB-1M lőszer az Odessza régióban

Oroszország az Odessza régióban RBC-500 kazettás bombákat használt PTAB-1M-el​


Az orosz repülőgépek a közelmúltban ledobtak egy RBC-500-as kazettás bombát az odeszai régióban, de úgy tűnik, hogy a PTAB-1M lövedékek többsége nem robbant fel.

Erről a Militarny számolt be a Conflict Intelligence Team nyomozóira hivatkozva .

Március 3-án a helyi média orosz légicsapásokról számolt be Bilenke falu és Zatoka üdülőfalu közelében az odesszai régióban.

Szóba került, hogy a csapások célja katonai egység vagy elektromos alállomás lehet. Így vagy úgy, Bilenky lakóit evakuálni kellett.

Március 4-én Ukrajna Állami Sürgősségi Szolgálatának főigazgatósága Odesza megyében közzétett egy videót , amelyen egy RBC-500-as bomba maradványai és PTAB-1M páncéltörő lőszerei láthatók, amelyek nem robbantak fel.


A SES alkalmazottai begyűjtik a PTAB-1M-et
A SES alkalmazottai begyűjtik a PTAB-1M-et

Bár Oroszország nem csatlakozott a kazettás lőszerek tilalmáról szóló egyezményhez, ezek emberi településeken történő felhasználása "alkalmatlanságuk" miatt háborús bűnnek tekinthető.

Meg kell jegyezni, hogy nyílt források szerint az RBC-500 PTAB-1M 268 lőszert tartalmaz, és a SES jelentése szerint 253 egységet találtak.

Ha csak egy bomba volt (és a második bombának semmi jele nem látszik a videón), az azt jelenti, hogy nem robbant fel az összes vagy majdnem az összes lőszer.
Az RBC-500 és a PTAB-1M maradványai Odesa régióban
Az RBC-500 és a PTAB-1M maradványai Odesa régióban

Ez viszont azt jelenti, hogy egyes lőszerek a légicsapás színhelyén maradhatnak, és veszélyeztethetik a civileket (különösen ezért hagyott fel a világ legtöbb országa a kazettás lőszerekkel).

PTAB-1M​

A PTAB-1M páncéltörő repülőgép bombát páncélozott járművek, eszközök megsemmisítésére tervezték: tankok, önjáró tüzérség, gyalogsági harcjárművek.
PTAB-1M
PTAB-1M

RBC-500 légibomba kazettás lőszerekkel.


RBC-500
RBC-500

Az RBC-500 PTAB-1M 268 PTAB-1M páncéltörő elemmel van felszerelve. Súly RBC 427 kg. Hossza 1954 mm, átmérője 450 mm.

 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Na így menjen bárki is az ukrik oldalára harcolni


Lehet szidni a 444-et (teljesen jogosan, okádék banda) de itt nem nyúltak bele manipulatívan szaki mondandójába. Mondjuk lehet azért mert amit mond magáért beszél. Ez a fajta mentalitás (képtelen azonosulni a szülőhazája kultúrájával, valami nagyhoz akar tartozni, leegyszerűsített fehér fekete világképp, erős ragaszkodás képzelt értékekhez, de elég csak ha arra figyelünk ahogy moszkvát a mekkához hasonlítja) nagyon jellemző a nyugati iszlamista terroristákra. Az ideológia más de a mentális probléma ugyanaz, azt mondjuk nem értem minek jött haza, na nem mintha komolyan megbüntették volna.
 
  • Tetszik
Reactions: grabo112
W

Wilson

Guest
Az orosz hadsereg megpróbálja megtámadni Zaporozsjét...

Zaporozsjében az ellenség három zászlóalj taktikai csoportja segítségével, tüzérséggel, harckocsikkal és repülőgépekkel számos települést támad meg.

Erről a Militarny számolt be a zaporozsjei regionális államigazgatás vezetőjére, Olekszandr Starukhra hivatkozva .

A hadműveleti tartalékok egy részének átcsoportosítása és bevezetése után az ellenség 3 BTGr-ig (Batalion Tactical Group) és a repülés támogatásával az offenzívát Zaporozsjébe vezeti.

Nevezetesen: Malinovka, Lyubimovka, Pologi, Gulyaypole települések.

Ugyanakkor a megszállók aktívan bevetnek tüzérséget és tankokat, és továbbra is fokozzák az ukrán csapatok egységei elleni csapást.
Játszótér a térképen
Jelölve a térképen..

Éjszaka Huliaipole település közelében a fegyveres erők védekezésben tartották magukat, és minden rendelkezésre álló eszközzel károkat okoztak az ellenségnek. Az ellenség tüzérségi csapásokat és légitámadásokat alkalmazott. Jelenleg az ellenség bizonyos határok felé való előrenyomulása nem figyelhető meg.

Csapataink tüzérségi egységei viszont 6-szor lőtték az ellenséget előrenyomulási útvonalain és a koncentrációs területeken.

 
T

Törölt tag 1711

Guest

Orosz oszlop? A második világháború óta ez a legnagyobb hadifogolytábor​

https://dennikn.sk/2753348/tldr-rus...tecky-tabor-od-druhej-svetovej-vojny/?ref=tit

1. Bármennyire is próbálkoznak, az autókban tegnap legalább az oszlop első 17 kilométerén nem volt üzemanyag. Háromnapos háborút terveztek, nyolc napja vannak ott. És nem csak üzemanyag nincs bennük, hanem a hőmérséklet és a rádiók használata miatt lemerültek az akkumulátorok is. Ez a bénulás óránként egyre hátrébb terjed – egyre több járműből fogy ki az üzemanyag, és válnak az úton tehetetlenül álló vasdarabokká.
2. A konvoj eleje áll és ilyen hamar nem mozdul sehova. Dízel teherautóval vagy mentőautóval nem lehet elérni. Ráadásul sok helyen olyan közel állnak egymáshoz a járművek, hogy a tankolás nagyon lassú és nem hatékony lesz. Kerekes járműveknek lehetetlen, tankoknak pedig nagyon nehéz kijutni a sárba a mai időben, nagy a beszorulási veszély.
3. Az oszlop csak hátrafelé tud mozogni, de nagyon-nagyon lassan is. Tankoljon hátulról, indítsa el, óvatosan visszafelé és ismételje meg. Eltarthat egy hétig, és egy hónapig is eltarthat.
4. A konvoj élén álló oroszok valószínűleg kifogynak az élelemből, mielőtt az üzemanyag elérné őket. El kell hagyniuk járműveiket, és vissza kell sétálniuk Fehéroroszország felé.
5. Ennek eredményeként az oroszok ma létrehozták a világ leghosszabb hadifogolytáborát. Ráadásul olyat, ahol nem az ukránoknak kell enni a foglyokat. Ilyen világ 1944 óta nem látott semmit.
6. Miért nem támadják meg az ukránok az oszlopot? Egyszerűen fontosabb céljaik vannak ma, pénteken például visszakapták az oroszoktól a hostomeli repülőteret.
7. Azt már tudjuk, miért halt meg a 41. orosz hadsereg tábornoka. Az oszlop tetejére lépett, hogy megpróbálja feloldani a logisztikai káoszt, a katonákra kiabált, és felemelte a kezét, és az őt lelő ukrán mesterlövész távcsövében tisztként azonosította magát.
8. Mindez nem jelenti azt, hogy Ukrajna megnyeri a háborút, vagy hogy Kijevet nem veszik körül. Ez azonban azt jelenti, hogy a székrekedés első 50 kilométerén rekedt katonák nem jelentenek veszélyt.


Azoknak már biztos lemerult az okostelefonjuk. ;)

Vagy ez, vagy az, hogy a front se mozdul előttük, így a konvojnak sincs hova mennie...

Háromezer amerikai veterán fog harcolni Ukrajnáért​

2022. MÁRCIUS 6., VASÁRNAP, 05:54​


0252dcf-gettyimages-1238880023.jpg

AMERIKAI HADSEREG, FOTÓ: GETTY IMAGES
3000 amerikai veterán jelentkezett önként, hogy Ukrajnáért harcoljon.

Forrás : Amerika Hangja, Ukrajna washingtoni nagykövetségének képviselőjére hivatkozva

Részletek : 3000 amerikai önkéntes válaszolt Ukrajna felhívására, hogy csatlakozzanak egy nemzetközi zászlóaljhoz, amely segíteni fog az orosz megszálló erők elleni küzdelemben.
Legtöbbjük olyan posztszovjet államokból érkezik, mint Grúzia és Fehéroroszország.
De a vágyók között vannak olyan amerikaiak is, akik Irakban, Boszniában és más forró pontokon harcoltak.

Előzmény: Volodimir Zelenszkij elnök bejelentette egy új egység – az Ukrajna Nemzetközi Területvédelmi Légiójának – megalakítását , amelyben olyan külföldiek lesznek, akik az ukránokkal együtt készek visszaverni az orosz betolakodókat.

Elindult egy weboldal , amely minden szükséges információt tartalmaz az Ukrajna Nemzetközi Védelmi Légiójához csatlakozni kívánó külföldi országok állampolgárai számára.


Azt hittem kamu a reddit army, de nem, CIA tényleg hülyére vette az antifa-t, hogy meg kell védeniük a szabad genderválasztást ukrajnában és most depo... segítik az önkénteseket közelebb jutni céljukhoz.

Sajnos nem találom most a képeket, de egyenruhát is csináltattak maguknak, nehogy a bajtársaik rossz névmással szólítsák őket a harci zónában, ezért a mellkasukra van írva nagy betűkkel...
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Én inkább egyfajta haszonlesést látok mögé. Sokan úgy vannak vele, hogy az oroszok majd felosztják Ukrajnát és akkor nekünk is jut valami, de én ennek nem látom realitását. Meg Orbán politikája is erősen megágyazott az oroszbarátságnak Magyarországon, de ezzel most lehet Orbán is szakítani fog.

Hülyeség ez a rész már Bocsánat!
Nem oroszbarát hanem gazdasági érdek! A kettő nem ugyan az! Vagy szeretnél te is itteni rezsit fizetni? Én kint vagyok Németbe, itt is kezd minden felfelé húzni. A disel ára már 2,20-2,50 euró! Autópályán még drágább is lehet. Örülj annak hogy nem a hideg szobában kell aludnod mert a főbérlő így spórol a fűtőolajjal. Vagy éppen a fával!
Valamelyik nap néztem hogy be akarják indítani az atom és hőerőműveket is a németek. Szóval amíg otthon olcsó a rezsi addig van gazdaság is. Itt lassan vas anyag se lesz. Szóval Viktorunk jól lavírozik
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 924
27 767
113
Három ukrán kémet öltek meg különleges küldetések során


Három ukrán kémet öltek meg különleges küldetések során​


A védelmi minisztérium közölte, hogy az oroszokkal tárgyaló, Kireev különleges küldetés teljesítése közben halt meg.

Ezt a Militarny közölte a GUR MOU -ra hivatkozva .
Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának három alkalmazottja különleges feladatok végrehajtása közben életét vesztette.

"Különleges feladatok végrehajtása során három kémet öltek meg - az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának munkatársait: Dolja Olekszij Ivanovicsot, Valerij Viktorovics Chibinevit, Kirejev Denis Borisovicsot" - áll a közleményben.
Meghaltak Ukrajna védelmében, és rangjuk közelebb vitte az országot a győzelemhez.
Üzenet a GUR MO-tól
Üzenet a GUR MO-tól

A Központi Hírszerző Ügynökség őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.
„A hősök nem halnak meg! Addig élnek, amíg emlékszünk rájuk! Dicsőség Ukrajnának! Dicsőség a hősöknek" - tette hozzá a GUR MOU.

Kireev​

A védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának közleménye szerint Denis Kireev, aki március 5-én halt meg, és részt vett az orosz tárgyalásokon, kém volt.

Denis Kireev az oroszokkal tárgyal
Denis Kireev az oroszokkal tárgyal

A GUR nem határozza meg Kireev, valamint két másik kém halálának körülményeit.

Értsd mind a három ember Ukrajna számára kémkedett az ukrán GUR szerint.

Röviden és tömören: a katonai hírszerzésnek kémkedett, az SBU meg kivégezte? Hatalmi harcok?
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
686
2 716
93
Szu-24M frontbombázók is részt vesznek az Ukrajna elleni speciális müveletekben a Szu-34 mellett. Ezenkívül már a MiG-31 elfogó vadászgépek is már felvannak szerelve rakétákkal.

Eddig hol voltak, szabin? :rolleyes:
Komolyan mondom, eddig sem értettem, hogy mit csinálnak a ruszkik, de ezeket a híreket olvasva sztem soha nem is fogom megérteni.