A már sokat emlegetett orosz konvoj itt van ebben a cikkben..
A SORS BOLDOGTALAN IRÓNIÁJA....
- Most a kijevi régióban vagyok. Emlékszem 2014-re, amikor az ukrán határőrök leszállítottak a vonatról a kozácsi Lopan állomáson, kitiltottak az országba való beutazásból, majd később büntetőeljárást indítottak ellenem a "terrorizmus" cikkely alapján. Az újságírói munkámért, a Majdanról és a Donbasszról szóló tudósításokért - "terrorizmus". Én pedig mind a nyolc éve azzal viccelődöm, hogy most már csak tankkal tudok Kijevbe jönni. Ez persze az irónia, ami nem vicces, de én most orosz csapatok konvojával léptem be a kijevi területre.
Jelenleg az a feladat, hogy teljesen blokád alá vegyék Kijevet, humanitárius folyosókat hozzanak létre a civilek távozására, majd az ukrán politikusokat rákényszerítsék, hogy orosz feltételek mellett kössenek békét.
Fotó: Alexander Kotz
Ez egy logisztikai konvoj, amely ellátja csapatainkat élelemmel és lőszerrel a Kijev melletti állásokban, Gosztomelben, Irpinben és Bukában.
A konvojt végig Ka-52-es helikopterek kísérték.
Fotó: Oleksandr Kotz
AZ UKRÁN SZABOTŐRÖK MEGLEPETÉSBEN RÉSZESÜLNEK...
Ka-52-es helikopterek kísérték az egész konvojt. A helyzet nagyon feszült, senkinek nincsenek illúziói, mert az ellenség komoly, 8 éve nyugati kiképzők képezik. És persze az ideológiailag motivált egységek különösen nagy nyomás alatt vannak. Ez a moszkoviták feletti felsőbbrendűség ideológiája, hogy úgy mondjam. Ezért nagyon nagy a felforgató veszély.
Oroszországnak hatalmas tapasztalata van az ilyen jellegű munkában Szíriában.
Itt külföldi kiképzők által kiképzett szabotőrök próbálnak a hátunk mögé kerülni. De most néhány komoly fickó fog ellenük dolgozni. Nem tudom megmondani, hogy milyen egységről van szó, de azok, akik megpróbálnak elterelő hadműveleteket szervezni a hátunk mögött, nagyon kellemetlen meglepetésben fognak részesülni.
A helyzet nagyon feszült, senkinek sincsenek illúziói, hiszen az ellenség komoly, 8 éve nyugati kiképzők képezik.
Fotó: Alexander Kotz.
MILYEN FELADATOK VÁRNAK RÁNK
Az orosz csapatok az ellenállás ellenére tovább nyomulnak.
Jelenleg az a feladat, hogy teljesen blokád alá vegyük Kijevet, humanitárius folyosókat hozzunk létre, hogy a civilek kijuthassanak, majd az ukrán politikusokat arra kényszerítsük, hogy orosz feltételekkel békét kössenek. Más szóval, a feladat most az, hogy a háborút minél hamarabb leállítsuk. Bármilyen paradoxonként hangzik is, az orosz katonai különleges műveletnek a legjobb lenne a "Nem a háborúra" elnevezés. Mert ezzel a művelettel véget vetünk a Donbasszban zajló háborúnak és az egész polgárháborúnak, amelyet Ukrajnában minden orosz ellen hirdettek meg.
Talán itt is megmozdul valami a holtpontról. Mivel az embereknek vissza kell vonulniuk, ők szenvednek először.
Ehhez azonban olyan feltételeket kell teremtenünk, amelyek mellett az ellenség megérti, hogy minél előbb olyan döntést kell hozni, amely véget vet a konfrontációnak, és új kapcsolatot kezd Oroszországgal. Új életet azoknak az embereknek Ukrajnában, akik az elmúlt 8 évben féltek kimondani, hogy oroszok.
A PROBLÉMÁT A NEMZETBIZTONSÁGI ERŐK JELENTIK
Természetesen hátradőlhetsz és nem tehetsz semmit. De meg kell próbálnunk. Sajnos az ukrán fél az elkötelezettség hiányáról tesz tanúbizonyságot. Emlékszem Debalceve 2015-ös evakuálására, amikor a DNR oldaláról buszkonvoj érkezett, hogy az emberek elmenjenek, de az ukrán hatóságok nem tájékoztatták a pincékben bujkáló civileket, és azokat, akik tudtak az evakuálásról, egyszerűen nem engedték be a buszokhoz.
Ez egy logisztikai konvoj, amely ellátja csapatainkat élelemmel és lőszerrel a Kijev melletti állásokban, Gosztomelben, Irpenben és Buchában.
Mariupolban azt mondják, hogy az Azov zászlóalj nacionalistái mindvégig nem engedték a lakosoknak, hogy elhagyják a várost. Az egy dolog, amikor politikusokkal, a város polgármesterével állapodunk meg, de az egy másik dolog, amikor egy azovi náci odamegy a polgármesterhez, és azt mondja: "Nos, te megállapodtál, de én nem állapodtam meg senkivel, nem engedek ki senkit". Az egész problémát ezek a nemzeti zászlóaljak jelentik. Különleges műveletet hajtanak végre ellenük.
Oroszországnak hatalmas tapasztalata van az ilyen műveletekben Szíriában. Voltak ilyen nagyszabású műveletek az emberek evakuálására a városokból, a "zöld folyosók" megszervezésére. A szíriai terroristák nagyon nem voltak együttműködőek, de mégis sikerült megoldásokat találniuk. Talán itt is megmozdul valami a holtpontról. Mivel az embereknek vissza kell vonulniuk, ők szenvednek először.
Что сейчас реально происходит вокруг столицы Украины — рассказывает находящийся на месте событий спецкор kp.ru Александр Коц [фото, видео]
www.kp.ru