Aha, és kőkemény 44 harcskocsival tartani fogjuk majd a 93 ezer km2 területet. Max. egy darab járást a 174-ből.igen és nem tudsz mást csak halogató harcot vívni ami területfeladással jár. vagy partizánharcot vívni ami meg az ország elvesztésével...
ha területet akar foglalni valaki vagy visszafoglalni bezony kell a hk... persze van a talibanmódszer 20 évig baszakodni és nyírni a saját civileket elfoglaltatni az országot meg robantgatni de ez szerintem számunkra nem opció.
Kis ország vagyunk, limitált erőforrásokkal, hegyek nélkül, ezért az egyetlen sikerrel kecsegtető módszer az az, hogy a potenciális megszállókkal városi harcban és gerilla taktikával akkora árat fizettetünk, hogy ne érje meg neki lerohanni és megszállni minket. Fényes szemtől-szembe diadalt mi a 44 db Leo2-vel nem fogunk aratni a Hortobágyon senkivel szemben se.
Félreértés ne essék, a Leo2 az egyik legjobb tank a világon, én csak arról nem vagyok meggyőződve, hogy 44 darab megvásárlásának mi értelme volt. Ha 440-et vettünk volna, bár nem a legköltséghatékonyabb dolognak tartanám, de legalább katonailag érteném.