Lehet spekulálni ( mert sajnos csak kevés tény áll rendelkezèsre) de az nyilvànvaló, hogy az oroszokat jól behuzta az US a csőbe. Most az ukránok kapnak éppen annyi tàmogatàst, hogy a konfliktus szépen elvéreztesse ( de legalább jelentősen gyengitse) Oo-t. Közben persze elvèrzik Ukrajna is, aki nem veszi észre, hogy csak felhasznàljàk és neki ebből semmi jó nem fog kijönni, mert se NATO, se EU tagság perspektivája nincs a látóhatáron, a tàmogatàsok elszivàrognak az oligarchákhoz, milliók elmenekûlnek, az orszàg kirablàsa tovább folytatódik. Nem szép jövő, az biztos.
De ez a konfliktus azt is mutatja szerintem, hogy egy atomhatalmat is lehet az atomkûszöb alatt bőven provokálni, gyengiteni.
Kèrdés, meddig. Mikor szakad annyira el a cérna, hogy az ellenfèl atomhoz nyúl? És ha igen, akkor egyből megy az áldás az US felé is, vagy csak taktikai atomfegyverek kerûlnek bevetésre, amik az US anyaországot nem érintik, de ( megint) lenullázzák Európát és persze Oo egy részét is.
Akárhogy nézem, ez win- win Wahingtonnak és lose- lose Európának, de Oo-nak is. Kiváncsi vagyok, ki tud-e Putin ebböl a csapdàból jônni?
Persze mindez részemről is csak spekuláció.
Szerintem nem az USA húzta be a csőbe Oroszo.-ot, hanem Oo. húzta be a csőbe az USA-t ill. a Nyugatot. Ez az ukrajnai háború lehetővé teszi, hogy Oroszo. militarizálja és mozgósítja Oroszo. teljes lakosságát, amely viszont már nem csak az ukrajnai háború megvívására teszi képessé Oroszo.-ot, hanem sokkal többre.
A kezdeti, elhúzódó "szerencsétlenkedés" is ahhoz kell, hogy beüthessenek a nyugati szankciók Oo. ellen, és Oo. mintegy lezárhassa a határait, hogy a lakossága ne tudjon kibújni az általános mozgósítás elől.