[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 915
16 855
113
A rakétatüzérség munkája a Donyec-medencében

A DPR NM republikánus erőinek BM-21 "Grad" rakétarendszerei az ukrán hadsereg pozícióira csapnak le.

 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 296
2 485
113
Miért relativizálnék? Brutális elfogultság jellemző ennek a konfliktusnak a megítélésében.
Én minden féle önkéntest elítélek. Kanadaiakat, skótokat, azerieket, fehéroroszokat, amerikaiakat.
Szerintem a legtöbben haszonleső zsoldosok, cia emberei, és a média által behülyített nyugati széplelkek, akik amerikakapitányt akarnak játszani.

Kérlek mondd meg, hogy szerinted miben tévedek!
Az élet színe a szürke. Sok árnyalattal.
A háború mint az emberi társadalom tevékenysége vagy mint a társadalom tevékenységének egyik eredménye/következménye kevés “nagyszeruseggel” rendelkezik, de az egyik, leegyszerűsíti a dolgokat.
A háborúban csak két szembenálló fel van(csak a példa kedvéért), vagy az egyikkel oldalon vagy, vagy a másikon. Szűzen nem lehet b*szni”
Ez egy értekválasztás az önkéntesek esetében. Szóval ha harcról van szó akkor le kell tenni a garast kinek az oldalán vagy…
Persze létezik egy harmadik oldal is.
Ha civil/ humatinarius megközelítés, mely pacifista és sz emberi szenvedésre pontosabban annak enyhítésére koncentrál.
Háborúban nincs más legitim oldal.
Aki mást mond a relativizál.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 394
45 934
113
Megint MacGregor:

Kamala Harris csütörtöki varsói látogatása, illetve az amerikaiaknak a vadászgépcserét illető szerdai bejelentése előtt Douglas MacGregor, az Egyesült Államok hadseregének nyugalmazott ezredese már felvázolta, hogy mivel járna, ha a Biden-kormány engedett volna ezeknek a kérésének. A katonai szakértő a Fox Newson, Tucker Carlson műsorában helyeselte ugyan, hogy Bidenék elutasították az ukrán kormány repüléstilalmi zóna létrehozására vonatkozó kérelmeit, ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy az Egyesült Államok a háború közvetlen szereplőjévé válik, ha a lengyelek által felajánlott vadászgépeket Ukrajna rendelkezésére bocsájtja.

MacGregor szerint az oroszok, bár keményen fogalmaznak, eddig önmérsékletet tanúsítottak, még úgy is, hogy Amerika jelenleg is számottevő katonai felszerelést juttat Moszkva ellenfeleinek. A vadászgépüggyel kapcsolatban azonban – amely az ezredes nyilatkozatakor még úgy tűnt, zöld utat kap Bidenéktől – a szakértő az orosz reakció várható keménységét hangsúlyozta:

„A taktikai ballisztikus rakétáktól a cirkáló rakétákig számos orosz válasz létezik arra, miként semmisítsék meg a lengyelországi repülőtereket vagy – őszintén szólva – bármelyik helyszínt Európában, ahol a repülőgépeink állomásozhatnak. És a lehetséges válaszok sorába a nukleáris csapás is beletartozik”

– fogalmazott MacGregor.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök és Joe Biden ameriak elnök sem indítana elsőként atomcsapást. Ennek ellenére megvan a veszélye a háború eszkalálódásának és a nukleáris robbanófejek bevetésének, amiről mintha „senki sem venne tudomást”. A szakértő rámutatott arra is, hogy az oroszok számára egzisztenciális kérdés Ukrajna NATO- vagy bármely olyan szövetséghez való csatlakozásának a megakadályozása, amely szemben áll Oroszországgal.

„Moszkva semleges Ukrajnát akar. Ez az enyhülés első feltétele, amit el kellene fogadnunk. Ami pedig az ukránok mondanivalóját illeti: sóval kell behintenünk mindent, amit ebben a helyzetben most tőlük hallunk”

– mondta MacGregor.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 915
16 855
113
Eddig a pillanatig az Ukrajnában elfogott FGM-148 Javelins között csak szállító- és kilövőkonténerek voltak. Most azonban már hivatalos: az első teljesen működő ATGM a Népi Milícia kezébe került és valószínűleg már a BTR-4 útját is eljuttatta a megfelelő kontingenshez.

 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
Szerintem az oroszok most már nem fognak megegyezni, úgy néz ki kezdenek ráerősíteni...

Volodimir Zelenszkij készen áll a személyes találkozóra Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, de nem fog kompromisszumot kötni, közölte helyettese a CNN-nel.

Igor Zhovkva elmondta, csütörtökön az ukrán és az orosz külügyminiszter törökországi tárgyalása nem hozott átütő eredményt, de Ukrajna nem is volt optimista ezzel kapcsolatban.

Elismételte, hogy Ukrajna nyitott a katonai semlegességre a megállapodás érdekében, ha a NATO nem fogadja tagjai közé.

 
  • Szomorú
  • Tetszik
Reactions: Ursula and Filter

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
223
979
93
A rakétatüzérség munkája a Donyec-medencében

A DPR NM republikánus erőinek BM-21 "Grad" rakétarendszerei az ukrán hadsereg pozícióira csapnak le.

nem akármilyen látvány és hanghatás ... még mindig tetszik ...
 

Green Leader

Well-Known Member
2020. szeptember 10.
176
2 234
93
@Green Leader te vagy ma a hirugyeletes?Mert ha igen és ezt még nem közöltétek le ma akkor ezt ajánlom a figyelmedbe , nem nagyon láttam még ilyen felvételt az Ukrán-orosz háborúból...
Köszi, megvolt tegnap reggel a hír, de nem én kezeltem.

Amúgy egyszerűen nem értem, hogy menetelhetnek a közúton ilyen clusterfuck-formációban, láthatólag érdemi légvédelmi fedezet nélkül egyenesen Kijev felé, ahol koncentrált ellenséges ellenállás várható. Ráadásul nem is az első eset; csomószor azt látom még mindig, hogy mintha teljesen eszetlenül nyomulnának be az orosz páncélos-menetoszlopok lakott területre a főúton keresztül. Tiszta Groznyi 2. Egyszerűen nem értem, mit gondolnak ezeknek a formációknak a vezetői. Találatot kapott páncélosban benn égni az egyik legszörnyűbb halálnem lehet, komolyan sajnálom őket.
 

bagolyember

Member
2010. május 21.
14
38
13

"After close examination of the visual evidence, The War Zone strongly believes this was actually a Tu-141 "Strizh" reconnaissance drone that must have severely malfunctioned and crossed over the entirety of Hungary or parts of neighboring countries and into Croatia from Ukraine."

Ez lehetséges?
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 323
113

Na hogyan is volt ez a mocskos külföldi zsoldosok dolog?

/

Putin welcomes volunteers to help fight in Ukraine​

We're now hearing Russian President Vladimir Putin has backed plans to send volunteer fighters to Ukraine.
Putin, speaking at a Russian security council meeting, said those who wanted to volunteer to fight with Russia-backed forces should be allowed to.
Russian Defence Minister Sergei Shoigu said there were 16,000 volunteers in the Middle East who were ready to come to fight with Russia-backed forces, Reuters news agency reports. //