Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
nem gondoltam volna, hogy 2022-ban a tüzérség még használja a kollimátort ... legalábbis ha jól látom, akkor az van kihelyezve a harcigép elé ... vagy valami modernebb dolog talán ...
Nagyon így látom én is.egyikben sem természetesen, de az alapinformációk csak onnan jönnek, azt lehet kiegészíteni a képzelettel
nagyon vissza kell fejteni minden hírt, leginkább az bennük érdekes, hogy mi lehet a motivációja magának a közlésnek
Az atommal nem ér el semmit.Ha még egy hétig nem tudnak az oroszok áttörést elérni a városok ostromában és a nyugati fegyverszállítások megakadályozásában, akkor számolni lehet néhány kisméretű taktikai nuki felhasználásával. Ezt egyébként a szovjet doktrina természetesnek vette. A taktikai nukik sugárzása elhanyagolható, pontcélok rombolására alkalmas. Nyugat-ukrajnai repterek, logisztikai csomópontok ellen. Kb. ezért egy hetük van arra, hogy lezárják az ostromokat. A Nyugat fegyverszállításai már elérték azt a szintet, ami komolyan visszaveti az orosz harceszközök hatékonyságát. Minden nappal nő annak veszélye, hogy taktikai nukleáris fegyverekkel érjék el azt, amit másképp nem tudnak. Ahogy egyre inkább lehull a lepel a hadsereg hiányosságairól, gyengéiről, annál inkább erősödnek azok a hangok Oroszországban, melyek Putyint a nukik felé lökik. Nekik EREDMÉNY kell. Mindenáron. Vagy tényleg bukik Putyin és akkor lesz csak nagy baj...
Értem mire gondolsz,de az hogy nekik mire telik,meg mennyit ér meg az a hadművelet az csak most fog kiderülni! Szerintem egyre több és több ilyen eszközt fognak bevetni, nem fogják megkockáztatni azt hogy az ukránok győzelmi jelentéseket fabrikáljanak, meg tele tolják vele a nyugati médiát,hiszen ez elég demoralizáló a saját csapatokra mind az otthoni (orosz) közhangulatra nézve is.Ez nem az amerikai haderő, ezek drága cuccok, nagy mennyiség bevetésére a precíziós fegyverekből az oroszoknak nincs pénze.
Az élet színe a szürke. Sok árnyalattal.Miért relativizálnék? Brutális elfogultság jellemző ennek a konfliktusnak a megítélésében.
Én minden féle önkéntest elítélek. Kanadaiakat, skótokat, azerieket, fehéroroszokat, amerikaiakat.
Szerintem a legtöbben haszonleső zsoldosok, cia emberei, és a média által behülyített nyugati széplelkek, akik amerikakapitányt akarnak játszani.
Kérlek mondd meg, hogy szerinted miben tévedek!
Szerintem az ungvári reptér. A probléma, hogy a futópálya vége gyakorlatilag a szlovák határ.Kárpátalján, mi az, az X?
Harcok?
– fogalmazott MacGregor.„A taktikai ballisztikus rakétáktól a cirkáló rakétákig számos orosz válasz létezik arra, miként semmisítsék meg a lengyelországi repülőtereket vagy – őszintén szólva – bármelyik helyszínt Európában, ahol a repülőgépeink állomásozhatnak. És a lehetséges válaszok sorába a nukleáris csapás is beletartozik”
– mondta MacGregor.„Moszkva semleges Ukrajnát akar. Ez az enyhülés első feltétele, amit el kellene fogadnunk. Ami pedig az ukránok mondanivalóját illeti: sóval kell behintenünk mindent, amit ebben a helyzetben most tőlük hallunk”
Karabahban nem volt Pancir.A törokok szerint a páncír Sz1 7 kmről látja meg a Bájraktárat. Az meg 8 kmről tudja kilőni. A karabahi harcok ezt igazolják.
Lehet PAB2? Tökéletes ha tudják használni, na meg nem lehet zavarni.nem gondoltam volna, hogy 2022-ban a tüzérség még használja a kollimátort ... legalábbis ha jól látom, akkor az van kihelyezve a harcigép elé ... vagy valami modernebb dolog talán ...
nem akármilyen látvány és hanghatás ... még mindig tetszik ...A rakétatüzérség munkája a Donyec-medencében
A DPR NM republikánus erőinek BM-21 "Grad" rakétarendszerei az ukrán hadsereg pozícióira csapnak le.
ANNA NEWS
Работа реактивной артиллерии на Донбассе Реактивные системы залпового огня БМ-21 "Град" республиканских сил НМ ДНР наносят удары по позициям украинской армии. Видео: @Ratnik2nd @anna_newst.me