[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 470
113
1300 méteren repült, Magyarország felett jött át nyilván, és nem észleltük, nem lőtte le a Gripen készültség? Remek... :eek:
Ja és biztos eltévedt... vagy ukrán "barátaink" valamiért itt akartak valamit "felderíteni"?
Mennek a teoriak a horvatoknal is, most mar allitolag lattak a radaron. Par napja allitolag az oroszok lottek mar le ilyen Ukrajnaban.
Barmilyen okkal erkezhetett es rajtunk ment at. Felderites, legvedelem tesztelese, lejaratas, meghibasodas, meg olyan is van hogy elgepeltek a falu nevet az ukranok.

 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 603
113
Mennek a teoriak a horvatoknal is, most mar allitolag lattak a radaron. Par napja allitolag az oroszok lottek mar le ilyen Ukrajnaban.
Barmilyen okkal erkezhetett es rajtunk ment at. Felderites, legvedelem tesztelese, lejaratas, meghibasodas, meg olyan is van hogy elgepeltek a falu nevet az ukranok.

Ha ukránok lötték, akkor ez a 2. eset, hogy megtámadják a NATO-t?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 954
82 762
113
Itt inkább az lesz, mint a romákokhoz menekült gépnél. Ők se lőtték le. Leszállt az ukrán pilóta.

Vsz látták, hogy jön egy ilyen, azonosították, és mire választ kaptak, már le is zuhant.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Jávor Benedek, Párbeszéd uniós tanácsadója Facebook-bejegyzésében azt emelte ki, hogy "a 70-es évek technológiai színvonalát képviselő katonai eszköz" bárhol, így Magyarországon is becsapódhatott volna, "a teljes stratégiai nyugalomban pihenő hadsereg azt se mondta, fapapucs, nemhogy leszedték volna."
LOL ez telitalálat :D



 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
53 999
113
Nézd meg a htka nyitó oldalát érkezett oda egy uss cvn látogatóba vagy mi milanovic nyilatkozata után néhány nappal.
Ez megtörtént 2015.-ben is /utána lehet nézni/ amikor országgyűlési választások után a addig kormányzó szocdemek kis pici pártokkal valami két hét tárgyalás után 1-2 fős parlamenti többséget össze tudtak volna hozni
majd először a történelemben egy usa cvn ment látogatni valamelyik horvát kikötőbe /indok turizmus.../
kettő azaz kettő napon belül meg lett a
európa néppárti hdz kormánytöbbsége, azóta is ők vannak kormányon...



Ilyen 1 szuverén ország, mint Ukrajna.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 425
113
Allj, allj, allj... Azt irtak SZOVJET gep. Egyedul az ukranok hasznaljak mar csak. TU 141. Szoval ki irt orosz geprol? Ne csinalj fake hireket.


Igen, közben én is felkutattam, csak az ukránok használják már, régi ex szovjet típus. Valóban, nem orosz gép volt.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 645
3 237
113
Amiről senki nem beszél, hogy most péncéltörő lőszerekkel lövöldöznek a szomszédban, a szél meg fúj erre-arra. Irakban végül sikerült bizonyítani az ok-okozatiságot. A kérdés csak az, hogy az a por onnan az ukrán hadszínterekről hova juthat el és milyen koncentrációban.
Csak hozzátenném, hogy Csernobilnál is azt mondtuk statisztikailag lehetetlen, hogy hazánkba olyan adag jusson el pl a csapadékkal, osztálytársamnak mégis elég volt, hogy rosszkor legyen rossz helyen kint az esőben, aztán járhatott kisgyerekként a Kékgolyóba. Túlélte, de kapott egy bőrrákot. Nyilván sok csillagnak kellett úgy állnia, pont ott és pont akkor volt kint és amikor hazaért nem lett lefürdetve, hanem hagyták megszáradni, mert hát csak eső... utólag állt csak össze a kép náluk is meg a kezelőorvosoknál is.
Szóval utáljuk a maszkokat, mert már elegünk van belőle, de lehet, hogy most kellene igazán felvenni... persze ezt is csak utólag fogjuk megtudni, mert most is nyilván mindenki azt mondja, hogy erre semmi esély. Persze itt Európában kevéssé kedvez az időjárás az olyan porviharoknak, mint Irakban, és minden valószínűséggel helyben fog leülepedni a csapadékkal ez a por, azért nem árt észben tartani ezt is, pl egyenest a háborús zónából érkező civilek ruhája, és minden ami azokkal kapcsolatba kerül. (pláne ha nyári száraz időben is így fognak lövöldözni...)


Ukrajnában is használnak szegényített uránt tartalmazó lőszert?
 
  • Tetszik
Reactions: nani1980

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 425
113
Ha észlelték, emelni kellett volna a készültséget.

Kurucon már valaki be is tett egy képet Zágráb körüli 1000 km-es sugarú körről:

016d3c7020aa30b5cafbc24c5bb8df1c4d5f9f6b53f3f775f29b7b88d8556e62.png

Az igazság, hogy nem lesz igazság. Nem fogjuk megtudni észleltük, vagy sem. Mert nem fogják elárulni, ami érthető. Az hogy nem lőttünk, ha észleltük, elvileg arra is lehet elfogadható magyarázat. Nem akartunk belekeveredni mert tudtuk hogy csak felderítő. Illetve, nem tudtuk micsoda, de nem mertünk lőni, mert hazánkban a településsűrűség miatt, jó eséllyel lakott területre zuhan. Mondjuk vizuálisan éjszaka, tuti nem tudtuk mi az, ha a radarok észlelték is.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Ukrajnában is használnak szegényített uránt tartalmazó lőszert?
Hát az orosz/szovjet arzenálban ugyanúgy jelen van, ahogy az amerikaiban.... Az egyetlen különbség hogy nekik nincs A-10-esük, ami szintén ezt köpködné főleg. Másrészről a páncélzatban is előszeretettel alkalmazzák sokan, de nem tudom ez az állományban lévő ukrán/orosz páncélosokra mennyire igaz. Szóval lőszer biztos van ilyen mindkét félnek, a páncélzatot nem tudom... nem hiszem amúgy hogy bárkinek az orrára kötik, szerintem használják ami legjobb rendelkezésre áll, ez pedig minden valószínűség szerint a DU lőszer... már ha nem soft a target...
 
  • Tetszik
Reactions: merleg

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 032
2 483
113
Nem képes, ez nyilvánvalóvá vált. Még a legfejlettebb része sem volt képes ténylegesen. Az ellenzéki politikusnak van tökéletesen igaza:

Állítólag vagy fél órán át nem mondták, hogy fapapucs, mert ennyit repült a légterünkben!
Jávorszarvas Benedeknek most fontos a légvédelem, bezzeg amikor az elvtársai szétverték az egészet akkor nem volt fontos.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 053
26 609
113
Jávorszarvas Benedeknek most fontos a légvédelem, bezzeg amikor az elvtársai szétverték az egészet akkor nem volt fontos.
Hát, Orbánnak tizenkét éve lett volna rá, hogy újjáépítse, de ez alatt csak stadionok épültek. Szóval fölösleges ókori eseményeket felemlegetned, a mai állapotokért a tizenkét éve regnáló kormány a felelős, ez az alkoholtól aszott múmia bosszúja!
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Akkor tegyük fel, hogy ez igaz, csak mi butuskák nem tudjuk, hogy mit ért alatta. Egyvalamit már tudunk:
- hangsebesség körüli azonosítatlan felderítőgép átrepül az ország felett egyik végétől a másikig
Ez ezek szerint a fenti nem olyan dolog, amitől meg kellene védeni az országot. Mindent értek. Csak azt szeretném tudni mi van még azon a listán, amit a földi halandók azt hiszik, attól meg kellene védeni az országot, de az ország vezetése szerint nem, csak félreértések elkerülése végett, és hogy tudjam mennyire kell az útlevelemet megsürgetni :)

Megjegyzem nem csak hazánk, de a románok és a Romániába települt amerikai erők is leszerepeltek, ha nem biztosítják a légterüket.
Tudtuk mi, hogy ott van, csak nem sejtettük
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 470
113
LOL ez telitalálat :D



Nah, az ukran mar tagad, ledig nekik van csak hadrendben es hatotavilag elerheto. De mindekozben horvat oldalakon valaki sarga szigonyt es nem voros csillagot latott a gep oldalan a helyszinen. Szoval megy a kavaras rendesen.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 470
113
Az igazság, hogy nem lesz igazság. Nem fogjuk megtudni észleltük, vagy sem. Mert nem fogják elárulni, ami érthető. Az hogy nem lőttünk, ha észleltük, elvileg arra is lehet elfogadható magyarázat. Nem akartunk belekeveredni mert tudtuk hogy csak felderítő. Illetve, nem tudtuk micsoda, de nem mertünk lőni, mert hazánkban a településsűrűség miatt, jó eséllyel lakott területre zuhan. Mondjuk vizuálisan éjszaka, tuti nem tudtuk mi az, ha a radarok észlelték is.
Meg jo hogy nem Paksra esett... akkor lenne igazan cirkusz.
Keso ejjel jott, ha a romanokon at akkor vegig a deli hatar mellett. De talan annyira csak nem serult hogy adatokat amiket felvett ki lehessen hamozni belole. Biztos vagyok benn hogy mar eleg pontosan tudjak kie, es azt is hogy honnet indult. Hogy fogjak ebbol kimosni az ukranokat... Vajon az ukran sereg mar ennyire gatya hogy ilyeneket is felkuld felderiteni?