Kínai szárazföldi erők fegyverzete, felszerelése és szervezeti felépítése

A gyakorlatokon​

cf4077dfc071.jpg

10a626a8b880.jpg

b470c41acdab.jpg

f4080d1c696b.jpg

e14d1117683c.jpg

41d70354381d.jpg

a51fee149f32.jpg

d17774f69ab5.jpg

8c8a5de85463.jpg

Colonelcassad

• Tetszik
Reactions: Szittya
Kína intelligens gránátvető QLU-11, egy kínai 35 mm-es fegyver tűzvédelmi számítógéppel, rendkívüli pontossággal
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Terminator

A Norinco type-89 a Nigériaknál azok "új gépek" vagy a kínai raktárkészletekből exportálták oda?

Elismerem, nem néztem utána a dolgoknak, de van még valahol dupla gázkamrás gázdugattyús rendszerű gépkarabély?

Mármint van egy első és egy hátsó része?
Igen. Két kamrája van. Van egy első és egy második. Az elsőben hírtelen kitágul a gáz, picit talán le is hül és ezután áramlik át a másodikba. Gyakorlatilag a másodikban van a dugattyú.
Őszintén nem is figyeltem ilyesmire. Más gépkarabélynál is van ilyen megoldás?

Igen. Két kamrája van. Van egy első és egy második. Az elsőben hírtelen kitágul a gáz, picit talán le is hül és ezután áramlik át a másodikba. Gyakorlatilag a másodikban van a dugattyú.
Ez marhaság. Miért nem vezetnek vissza kevesebb gázt, ha kisebb nyomás kell nekik? Ha meg nem tudnak olyan dugattyút gyártani ami bírja a hőt akkor ne gyártsanak gépkarabélyt.

Ha jol látom,ott egy gázszabályzó van,és azt ilyen hülyén ábrázolja a grafika.

Ez marhaság. Miért nem vezetnek vissza kevesebb gázt, ha kisebb nyomás kell nekik? Ha meg nem tudnak olyan dugattyút gyártani ami bírja a hőt akkor ne gyártsanak gépkarabélyt.
Fogalmam sincs. Lehet túlgondolták. De továbbra is azon agyalok, hogy láttam-e egyáltalán máshol valami hasonlót?

Ha jol látom,ott egy gázszabályzó van,és azt ilyen hülyén ábrázolja a grafika.
Ez a gázszabályzó után van.
Kb 13 perc után kezd foglalkozni a gázdugattyús rendszerrel. De a széles körben elterjedt egykamrás gázdugattyúktól eltérően, itt a fő kamara előtt még van egy amolyan "táguló" kamra.

Ez a gázszabályzó után van.
Kb 13 perc után kezd foglalkozni a gázdugattyús rendszerrel. De a széles körben elterjedt egykamrás gázdugattyúktól eltérően, itt a fő kamara előtt még van egy amolyan "táguló" kamra.
Ez nem gömbölyű.Eleve van ott egy gázszabályzó,ha jol látom.Semmi értelme egy nyomáscsökkentő tágulókamrának,ami csak rontja a megbizhatóságot

Ez nem gömbölyű.Eleve van ott egy gázszabályzó,ha jol látom.Semmi értelme egy nyomáscsökkentő tágulókamrának,ami csak rontja a megbizhatóságot
Igen, van ott egy gázszabályzó, de ez utána jön már. A rajz meg az animáció nagyon jól megmutatja. Még az is benne van a pakliban, hogy volt olyan változat, ahol két helyen volt megfúrva a cső.
????
Lehet, hogy ezzel valamennyire csökkenteni tudták a hátralökést Az egész lágyabban működik.
Jó lenne egy mérnök is, aki ilyesmihez érdemben hozzá tud szólni.