[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
A hangulatért... :rolleyes:

Volnovakha , ukri T-64BV

FNpS1udWQAM6-ID
FNpS0WnXsAgXIS5


Harkov , Orosz T-72B3

FNq0z2YXsAE32L_
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 134
92 374
113
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 134
92 374
113
Ezért indították a műveletet? Erőművekért?
Ne már!

Melyik deklarált céljukat érték el 16 nap alatt?
Lefejezték a kormányt?
Nácitlanítottak?
Demilitarizáltak valamit?

Két kisvárost húztak be, többet nem.
Egyébként valószínűleg tudnának hatekonyabb városostromokat. De annak az az ára, mint Mariupol. Amire beveszik az oroszok lassan világháborús pusztítás lesz.

Aki szimpatizált velük még ott, kb. a város fele volt orosz, azok is köpni fognak a felszabadítókra.

Sztem az oroszellenes hangulatot jól mutatja a kijevi uton kikötözött halott orosz katona. A megszállt Ukrajnában csak kőkemény megtorlások árán lehet majd a rendet fenntartani. A maradék független Ukrajna lesz az igazi náci Uorajna. Putyin most alapította meg. Ez a maradék Ukrajna viszont ránk és a Kárpátaljai magyarokra nagyon veszélyes lesz. Már aki ott mer maradni...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 134
92 374
113

Akár az utolsó ukránig​


Az invázió harmadik hetében vagyunk. Túl az első nagy megrökönyödésen, felháborodáson, pánikrohamon, és az érzelmi légiakrobatika egyéb formáin. Talán most jött el az ideje annak, hogy megálljunk, és eltöprengjünk egy pillanatra. Azon, amit megtettünk az ukránok érdekében, és azon, amit nem tettünk meg. De főleg azon, hogy miért.

....

A romok maguk alá temették a kollektív felsőbbrendűség érzését, és a helyét az irracionális düh tombolása vette át. Ez a düh az, ami miatt meg sem fordul a fejünkben, hogy a fegyvereken kívül a de-eszkaláció, és a kompromisszum üzenetét is érdemes lenne postázni Ukrajnába. És ez a zsigeri düh az oka annak, hogy


Akár az utolsó ukránig.

Robert C, Castel, neokohn
Amúgy tenleg az a terv. Az utolsó ukránig védeni a városokat, ha viszik egy életképtwlen, romhalmazt vigyenek.

Zelenszkij: "Kijev csak akkor lesz az oroszoké, ha porig rombolják, lakosait megölik - ha ezt akarják, hát jöjjenek!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 378
84 823
113
Ez egy borzalmas terv így, manővererők nélkül! Én kiüríteném az ATO-t és a felszabadult erőkkel megkísérelném Herszont visszavenni! Ott a Dnyeper vonal!
2014-15ben te is itt voltál. Szerinted miért ásták be magukat? A szakik ellen tökéletes védelem volt. Védelem. Itt most te kitörnél velük. A szakik ellen működhetne is. De ezek most nem csak a szakik. Le fogják őket mészárolni. A legrosszabb ami velük és velünk történhet, hogy a nato beavatkozik értük, nem pedig elfogadja, hogy vége ...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 008
18 623
113
Ezzel az érdekérvényesítő képességünk a leggyengébb lesz Kárpátalján.

Teljesen egyetértek veled. Ez a háború leveszi a napirendről Kárpátalja további sorsát. Az egész világ ukránt simogat most és a közeljövőben. A terület, esetleges visszatérése az anyaországhoz, egy ukrán államfelbomlás esetén minimális, illetve most már semmi. A maradék ukrán pufferállam része marad, akár tetszik, akár nem. Mert az ott élők, a jelenlegi helyzetben ,még egy tyúkper szintű népszavazást sem mernek majd kezdeményezni félelmükben, ebben biztos vagyok. Nemhogy egy elszakadás, függetlenség, vagy másik országhoz tartozás kérdéskörben.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Nem tudom volt-e, én most láttam.
Betegek ezek az ukránok.

Mégis mi másra számítottál? Csak a számítógépes játékok mentesek ezektől a való életbeli részletektől. Mindenhol ez történik ahol kitör a "buli" és az idegen hatalom egyenruhásai valamit elqrnak, veszítenek. A megszállókat az emberek hagyományosan így fogadják, az ilyen XX. századi modern libretard dolog lenne, hogy az ellenséggel kesztyűs kézzel kell bánni. Nyilván ha az oroszok lakóházakat, kórházakat, városokat tezsnek a földdel egyenlővé ez a válasz. Teljesen borítékolható volt. Csináltak maguknak egy új Afganisztánt. Well Done. Az őskeresztény Tálió eszme kiszabadult a palackból. Breivik is büszke lenne ezekre a "keresztes lovagokra" Isten majd szétválogatja.

(Nem örömködöm rajta, de elég egyértelmű, hogy ezt maguknak csinálták)
 
W

Wilson

Guest
Az orosz csapatok sikertelenül próbálták megtámadni Krivoj Rogot, és jelentős veszteségeket is szenvednek.

Forrás : Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara

„Az ellenség folytatja a támadó hadműveletet Ukrajna ellen.

Tevékenységeket végez a harckészültség helyreállítására és a csapatok átcsoportosítására, valamint az offenzíva folytatásának előkészítésére Polessky, Seversky, Slobozhansky, Donyeck, Tauride és South Buzh irányokban.


Az Ukrajna területén folytatott ellenséges cselekmények teljes ideje alatt az ellenség heves ellenállásba ütközött. Egyik irányban sem érte el a művelet célját.

Az akciók jellege az Orosz Föderáció katonai vezetésének bizonytalanságáról tanúskodik a stratégiai feladatok és az úgynevezett „különleges katonai művelet” végső céljának kérdésében.

Részletek : A megszálló csapatok jelentős veszteségeket szenvednek, lelassították az offenzíva ütemét, az irányok túlnyomó többségében leálltak. Továbbra is pusztítják a katonai és polgári infrastruktúra objektumait. A veszteségek kompenzálására a hitetlenek kiegészítő erők és eszközök kiképzését szervezték meg Ukrajna területén katonai műveletek végrehajtásához.

Volyn irányában az ellenség nem hajtott végre támadó akciókat. A Fehérorosz Köztársaság katonai vezetése megerősítette az ukrajnai határ védelmét.

Továbbra is nagy a valószínűsége annak, hogy a Fehérorosz Köztársaság fegyveres erői közvetlenül részt vesznek az Ukrajna elleni katonai műveletben. Ukrajna területének légi felderítése UAV-ok segítségével, valószínűleg a Fehérorosz Köztársaság területéről.

Nem jegyezték fel az ellenség aktív támadóműveleteit Polessky irányában . Intézkedéseket tesznek a harckészültség helyreállítására és a csapatok átcsoportosítására.

Az ellenség felderítést próbál végezni, tisztázni az ukrán fegyveres erők pozícióit és a lehetséges támadási módokat. A megszállók továbbra is logisztikai rendszert hoznak létre azáltal, hogy javítóbázisokat hoznak létre a Fehérorosz Köztársaság területén.

Szeverszk irányában az ellenség a csapatok hadműveleti formációjának és a csoportosulás logisztikai támogatási rendszerének javítására összpontosította erőfeszítéseit.

Slobozhansky irányban az ellenség támadó hadműveleteket hajtott végre a település területén. Izyum tovább próbál Szlavjanszk városa felé haladni.

A Harkov város területén elszenvedett veszteségek után a 6. kombinált fegyveres hadsereg egyik páncélozott szállítósjarművét
az Orosz Föderáció területére (Belgorodi régió) hozta, hogy helyreállítsa a harcképességet. A jelzett irányú csoportosulást egyúttal az északi flotta egységeinek hadműveletbe vonásával erősítette meg.

Donyeck és Tauride irányban a támadó támadásokat és támadásokat hajt végre. Nem hagy kísérletet Mariupol megrohanására.

Az orosz megszállók tartalékokat próbálnak felkészíteni, és támadásba lépnek Severodonetsk, Ugledar és Zaporozhye ellen.

Az ellenségnek nem sok sikere van Volnovakha irányában - elfoglalta a keleti környéket, és megpróbál továbblépni.

Ugyanakkor az ellenség nem hagyja fel a Krivoy Rog elleni támadást. Nem ért el sikert.

Gyengeségek után kutat az ukrán védők védelmében. Az erőfeszítések fokozása érdekében bevezeti a hadműveletbe a légideszant erők tartalékait. Egyes irányokban igyekszik megtartani a korábban foglalt vonalakat.

 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 050
5 531
113
Az ukrán elnök szerint elmozdulás jelei láthatók az orosz tárgyalási pozícióban a makacs ukrán ellenállás nyomán.

Most elkezdtek valamiről beszélni, s nem egyszerűen ultimátumokat támasztani
Volodimir Zelenszkij újságíróknak.Úgy fogalmazott: elégedett azzal, hogy több mint két év után Moszkva végre kész a párbeszédre

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 765
48 057
113
Azért az ukrán nehéztechnikáért és a légierőért nem fog senki sem könnyeket hullatni még az ukránok sem ha véget ér a háború, biztos lehetsz, benne ,hogy pótolva lesz ahogy a földi légvédelem is, az pedig, hogy mit foglalt el az orosz hadsereg az egy dolog mert Ukrajna megszállására nincsenek meg a forrásaik...
Ukrajnárol le lesz kanyarítva, ami kell az oroszoknak. A maradék meg majd elvegetál valahogy, de működő országként még jó sokáig nem fogunk rá tekinteni.

Szíria 2.0, csak a menthető részei az OF-ba lesznek integrálva.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 765
48 057
113
Az ukrán elnök szerint elmozdulás jelei láthatók az orosz tárgyalási pozícióban a makacs ukrán ellenállás nyomán.


Volodimir Zelenszkij újságíróknak.Úgy fogalmazott: elégedett azzal, hogy több mint két év után Moszkva végre kész a párbeszédre

El lesz kenve valakinek a szája, és szerintem nem Putyiné.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 134
92 374
113
El lesz kenve valakinek a szája, és szerintem nem Putyiné.
Ez olyan mint a boksz. Ukrajna ki lesz ütve ezen fölösleges aggódni. Csak idő kérdése. Viszont a győztes bokszolók feje is másnapra bucira van dagadva, kékülve. Putyiné is igy fog győztesként kinézni. Ez nem első menetes kiütés. Minél több menetet birnak az ukránok, annál randább lesz Putyin feje.

A rossz hír az, Europáé, Magyarország is beszedett jópár mokkát.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 593
45 722
113
Ukrajnárol le lesz kanyarítva, ami kell az oroszoknak. A maradék meg majd elvegetál valahogy, de működő országként még jó sokáig nem fogunk rá tekinteni.

Szíria 2.0, csak a menthető részei az OF-ba lesznek integrálva.
Ezt gondolom most én is a legvalószínűbb forgatókönyvnek.

Miért ne tenné ezt meg Oroszország, mivel fenyegetik meg őket ha úgy döntenek megtartják mondjuk a Dnyepertől keletre lévő részeket, meg a teljes Azovi és Fekete tenger partját, nem vesznek tőlük gázt? Kivonul a Mcdonalds?


Szerintem ezt ellépte a nyugat, mostantól NINCS fogás az Oroszokon!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 081
66 828
113
Napi egymilliard dollarra saccoljak az orosz hadsereg jelenletet ukrajnaban.
Penz penz penz - ilyenkor a szo szoros ertelmeben elegetik.

Meduza.io - irnak az oroszok a rajuk varo hatasokrol.

Osszefoglalom h nezne ez ki nalunk :

  • az osszes nyugati multi kirug azonnali hatallyal mindenkit, tehat gyori audi, tesco, lidl,stb, bezarnak hatarozatlan idore kivonulnak
  • nyugati beszallitok nem szallitanak
  • autogyartas ugy blokkban leallt
  • a menedzsment otthagyja elsetal a befektetesektol (kiveve total renault - renault fele lada de ott is leallt a termeles)
  • nem utazhatsz nyugatra
  • nincs youtube facebook insta gmail microsoft nintendo netflix hbo , virusirto, szoftverfrissites, canon, nikon, nike, aidas, stb.
  • a belfoldi repules megy, torokorszagba lehet utazni, sziriaba kinaba is, de potalkatresz nem erkezik a gepekhez ugyhogy valtozo idopontokban le fognak allni
  • az euro 800 forint de nem veheted ki a bankbol es dollart sem, varhato az 1200 forintos arfolyam
  • a plazak uresek es nem nyitnak ki - kiveve elelmiszer, de tobszoros aron van minden
  • nyugati vevok lemondjak a rendeleseket mondvan nem tudnak fizetni, a menedzsment ir egy levelet es kesz
  • ha posztoltal barmilyen kozossegi oldral valami halvany kiallast akkor ugrott munkad, megkernek hogy torold
  • a moszkvai szentpetervari lakossag aki nagy valoszinuseggel jobban elt mint egy atlag pesti, annak a bankbetetje dollarban hozzaferhetetlenne valt, nekik nagyon nehez lesz az elet
  • nincs gyogyszer, nyugati pelenka, bebitapszer (gyogyszer fele import masik felet ok gyartjak de az alapanyag egy resze ott is nyugatrol jon (sanofi, gsk, pfizer,... ))
  • aliexpress nem mukodik mert a kontenerszallito cegek nem szallitanak oroszorszagba (maersk)
  • belfoldon mukodik a kartyad de kulfoldon nem

ha blogger, programozo, multi ceges, ikea elado, szoftverfejleszto,osszeszerelo, designer, kepszerkeszto, vago, influencer voltal, akkor most mar nem dolgozol.


  • napi 100-200 millio dollar tisztan befolyik az olajexportbol, ehenhalas nem lesz.
  • ehezes, ehseg lazadas azonnal nem lesz, oroszorszag hatalmas orszag el tudja latni magat, es a lakossag turokepessege is joval nagyobb.
Bebitapszer van, azt pont nem hagyjak fel forgalmazas/gyartas teren. Autogyartas itt is leall pedig ez az Eu. Minden tovabbi nelkul meg lehet lenni a Maersk nelkul, Oroszorszag hataros Kinaval, nem csak a Maersk szallitmanyoz.
Azt sem hiszem hogy az oroszok most nagyon nyugatra vagynanak utazni, nem hiszem hogy arra vagynak hogy meglincseljek oket, igy is ugy kezelik oket mint a zsidokat a nacik egykor.
Az euro, dollar mindegy hogy mennyi mert ugysem tudod elkolteni.
Fb, insta, plaza, stb nelkul nagyon nyugodtan lehet elni, lenyegtelenek, legfeljebb a helyi Rosszalo Mariak elmennek takaritononek.
Bankkartya szinten nem gond, kulfoldre ugyse fog menni ezentul, plane nyugatra. Ha nem mukodne majd bemegy a bankba es felveszi szemelyesen, ahogy volt 20 eve. Gyogyszert amire a sajat gyartason felul szukseguk van beszerzik az el nem kotelezett vilagbol.
Amugy most mi lesz pentekre csodbe mennek?
Az oroszok es a vilag csendben figyelo masik fele most atertekeli hogy mennyire erdemes befektetnie nyugaton, illetve osszefonodnia vele gazdasagilag.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 593
45 722
113
Ukrajna a 2014es puccs után egy fasiszta & soviniszta szarfészek lett...

Európa csak nyer vele, ha az oroszok pacifikálják.... megszűnik egy válság góc.

Persze az amcsi tompornyaló atlantisták itt jönnek a bullshittel, hogy de "Putyin vérszemet kap és biztos Moldova lesz a következő"...

Erre csak annyit lehet mondani, hogy rákéne nézni a térképre.

Az oroszok vannak körbe bástyázva Nato és Usa bázisokkal, nem az Usa orosz bázisokkal...

Akkor miről is beszélünk?
Én ennyire nem látom feketén fehéren a helyzetet, de abban egyet értünk, hogy a Majdan óta lejtmenetben vannak egyértelműen!

Ha akkor láthattak volna előre az időben 8 évet, tuti hogy agyonverték volna az akkor a nagy színpadokon fellépő amerikai politikusok, meg a saját atlantistáikat!