[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Harkovnál az ukrán haderő által megsemmisített orosz DT-30-as lánctalpas szállítójárműve.....

Az orosz hadsereg DT-30 „lovagja” megsemmisült Harkiv régióban


 
W

Wilson

Guest
Valakin keresztül el kell majd juttatni az orosz gázt és olajat a megrendelőkhöz.A bakui királyfi pedig a legalkalmasabb ember a környéken.....Valamit adni kell a kedvességéért....
Én arra gondoltam, hogy az oroszok nem engedhetik meg , hogy kihasználva a helyzetet a Törökök még nagyobb befolyást szerezzenek a térségben...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 227
84 075
113
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 759
17 777
113
Miért ne? Porosenkó is arccal ült a Bander-mobilba.
az is igaz. Mondjuk szerintem az a csóka úgy Moszad ügynök, mint én...
Az viszont semmiképpen sem engedheti meg magának Oroszország....
Lehet, hogy ezért vannak jobbára a másodvonalas cuccok Ukrajnában? Viszont ha a szaúdi balhé beindul, akkor ott a jemeni balhé is lángra kap. Mondjuk az olajpiacok azonnal betérdelnének, mert akkor ott pár tankert kezdésnek kilőnek. Még durvább üzemanyagárak és üzemanyaghiány.

Sokan nem veszik észre, de a drága olaj és gáz nem csak az orosz erszényt gazdagítja, hanem a szaúdit is. Abban a régióban ki lehetne a helyi góré?

  • Törökország - éppen sokadjára van szopóágon
  • Irán - már régóta van szopóágon
  • Szaúd-Arábia és szövetségesei - állig felfegyverezve és dől a lóvé (mondjuk a jemeni szerencsétlenkedés is beszédes)

Mikor lenne a legjobb alkalom lejátszani a kinek van nagyobb, ha nem most? Ennyit olajat már nem lehet szankciónálni. Izrael valószínűleg választana, ahogy Oroszország is. És itt lenne Katar helyzete egyszerre érdekes, mivel Katar nincs benne a szaúdi énekkórusban, viszont az eddigi támogatói szarul állnak. Emlékezzünk rá, nem is olyan régen nemsok hiányzott egy Katar elleni katonai művelethez... Szaúdi beltenger lenne a Vörös-tenger.
 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
993
2 829
93
ha valaki úgy lengeti a karját mint egy náci, úgy irtja a kisebbségeit mint egy náci, olyan übermensch lebensraum és tiszta faj elméletei vannak mint egy nácinak, az egy... európába tartó fiatal demokrácia?
sóhaj… direkt egy olyan hozzászólásra írtam ami szerint az ukránok nácizzák az oroszokat, hátha akkor megérti mindenki. Dehát ne zavarjanak a tények… az oroszok mikor lebensraumoltak??
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://podiji.karpat.in.ua/?p=77206&lang=hu
"A Kijev közelében folyó harcokban életét vesztette az amerikai The New York Times tudósítója
A Kijevhez közeli Irpenyben folyó harcokban az orosz erők tűzébe került és életét vesztette Brent Renaud, a The New York Times amerikai lap tudósítója, egy másik újságíró megsebesült – közölte vasárnap Andrij Nebitov, a Kijev megyei rendőrség parancsnoka, adta hírül az rbc.ua hírportál.
Mint a rendőrparancsnok közölt, az 51 éves Brent Renaud az orosz megszállók áldozata lett. Egy másik újságíró is megsebesült, most megpróbálják kimenekíteni a harcok helyszínéről. „Természetesen az újságírói hivatás kockázatokkal jár, azonban Brent Renaud amerikai állampolgár az életével fizetett azért, mert megpróbált rávilágítani az agresszor hazugságaira, kegyetlenségre és könyörtelenségére” – közölte Andrij Nebitov."
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 093
2 859
113
Én arra gondoltam, hogy az oroszok nem engedhetik meg , hogy kihasználva a helyzetet a Törökök még nagyobb befolyást szerezzenek a térségben...
2 forgatókönyv lehet.1.Megbeszélték legyen így.2.nem félünk most az oroszoktól van elég bajuk és csak elfelejtik majd ezt a kis körmöst....Nekem az első hihetőbb.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 475
25 363
113
A kiképzés valós körülmények között történik, partnerek ebben az oroszok. Megismerkednek azokkal az eseményekkel, amelyektől rettegni fognak a későbbiekben.