[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
De minek odatenni a "szerintem" szót, amikor evidens, hogy amikor bárki leír bármit, akkor az csak szerinte van.
Szerinted létezik olyan, hogy központi-igazság-megmondó? Létezik hiteles közvélemény-kutatás?
Itt a hiba, hogy sokak szerint vannak olyan médiumok, amelyek az objektív igazságot mondják meg, holott amikor azok írnak, azok is csak azt mondják, ami "szerintük" van.
Mert sokan egyfajta kinyilatkoztatásnak veszik a mondandódat, és egyből indul a "verbális Gradozás"......
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Az offenzíva folytatódik.

Az LPR Népi Milíciája fényképeket mutatott az ukrán fegyveres erők megsemmisített és elfogott katonai felszereléseiről, amelyek az egyik nemrégiben felszabadított település közelében készültek.

 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 407
113
Lehet itt bármi gyerekek, meg dumálhatunk mi mindent...a történelem megmutatta. Az Orosz hazafiasság szinte semmihez sem mérhető ha a Hazáról van szó. A történelem megmutatta....eddig mindenkinek beletört a foga a maciba....
Nem ruszki propagandának szánom...ezek tények. (na jó nem nézek több orosz prop videót Whiskey-zés közben többet mert ilyenkor mindíg elérzékenyülök :D)
Tudtuk, hogy iszol!
:D
De miért gondolod ezt hazafiságnak?
Így, február 22-i regisztrációval?
Ezt kérték tőled?
Kik?
;)
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 532
8 938
113
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 926
27 780
113
De nem igazán két oldal van csak. Általában. Ebben a témában talán lehetne két oldalt felállítani. De ez olyan mint amikor valaki Erdély kapcsán a magyar-román ellentétről beszél. Egyeseknek el kell mondani, hogy nem szimmetrikus a viszony, nem arról szól, hogy mindkét fél ugyanúgy felelős a dolgokért vagy hogy ugyanolyan sérelem érte. Mo-on se az van, hogy mindkét oldal elfogult egy kicsit és ha mindkettőt olvasod, akkor tájékozott vagy valamennyire, hanem az hogy az egyik oldal szemrebbenés nélkül hazudik, a másik meg max elfogult, így aki mindkettőt olvassa és átlagol kap egy nagyon elfogult véleményt az egyik irányba.
Az hogy te az oroszok pártján állsz, anno meg a náci németekén, Mo-on meg a Fideszén, ebből nyilvánvaló, hogy te abban hiszel, hogy erővel, akár fizikai erőszakkal is rá lehet kényszeríteni a másikra az akaratodat. Ez tetszik neked. De még egy bölcs ember világképét sem szabad rákényszeríteni a világra, te meg ugye átlag ember vagy csak.
A legközelebb a normálishoz amúgy általában a jobboldali, konzervatív, polgári oldalak vannak. Válasz Online, Magyar Hang például. De még őket is kritikával szabad csak olvasni.
Ezek után már nagyon érdekel, h külföldi oldalak közül kit-mit ajánlasz.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 926
27 780
113
Lehet itt bármi gyerekek, meg dumálhatunk mi mindent...a történelem megmutatta. Az Orosz hazafiasság szinte semmihez sem mérhető ha a Hazáról van szó. A történelem megmutatta....eddig mindenkinek beletört a foga a maciba....
Nem ruszki propagandának szánom...ezek tények. (na jó nem nézek több orosz prop videót Whiskey-zés közben többet mert ilyenkor mindíg elérzékenyülök :D)
Már üvölt a Szmugljanka, h a szomszédok is érezzék a törődést?
 
  • Vicces
Reactions: cinikus

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 537
14 290
113
Bki, eskü nem rémlik még egy ilyen konfliktus, ahol ennyi idő alatt ennyi felszerelést hagytak, (főleg a támadó, papíron állítólag győztes oldal LoL) és foglaltak el :D

Az a helyzet hogy egyenlőre nagyon úgy néz ki hogy ez egy taktika....
Fémhulladékot kell szétszórni, és az ellenséges katonák elmennek gyűjtögetni, ahelyett hogy harcolnának :)
Borsodi vagyok, ismerem az ilyet :)
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93

USA: következményei lesznek a lelőtt amerikai újságíró halálának​


Az Egyesült Államok „megfelelő következményeket” fog kiróni Oroszországra, miután megvizsgálták a vasárnap lelőtt amerikai újságíró, Brent Renaud halálának körülményeit – írja a BBC.

A történtekkel kapcsolatban Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója a CBS egyik műsorában nyilatkozott.

Sullivan szerint „sokkoló és rettenetes”, ami történt. Renaud haláláról épp azelőtt szerzett tudomást, hogy bekapcsolódott volna az adásba. Azt mondta, még meg kell vizsgálnia kollégáival és az ukránokkal együtt, hogy pontosan mi történt, mielőtt kitalálnák a megfelelő válaszreakciót a riporter halálára.

Ez most ki fogja verni a biztositékot a liberális trolloknál,de nincs jelentösége mert igaz:Munkahelyi baleset történt.Következményei lesznek szerintük.Milyenek?Ellemséges behatásra és baráti tüzre immunis ujságirókat küldenek?
 
W

Wilson

Guest

Orosz helyzetkép...​

Részletek az Izyumról​


3062325_900.jpg


Beszámoló Izyumról az elmúlt napokban a helyszínen tartózkodó orosz szemtanútól....

Részletek az Izyumról.

A város fő területét az orosz erők ellenőrzik, az AFU-t kiütötték a városközpontból, de visszavonulva az ukránok felrobbantottak két közúti hidat, és egyfajta félszigeten találták magukat. A Szeverszkij Donyec folyó kanyart alkot a városban, és a város déli része, ahol a tévétorony található, az AFU ellenőrzése alatt áll.

Annak érdekében, hogy bekerítsék az AFU-t a városban és tovább haladjanak Szlavjanszk felé, az AFU pontonátkelőt létesített Izyum alatt. Ezért az átkelésért két napig folytak a harcok. Egy mélységi felderítő század átkelt a folyón, beásta magát és harcolt az átkelés biztosításáért, miközben a páncélozott járművek és a gyalogság nagy része megpróbált átkelni a folyón.

Az ukrán fegyveres erők pontos aknavető- és tüzérségi tüzet lőtt az átkelőnél, és az APC-k szó szerint ringatózott a közeli lövésektől. Éjszaka Kamianka falu közelében légi csapást mértek az erdőben rejtőzködő ellenséges felszerelés és gyalogság ellen. Azt hiszem, hamarosan meg tudom mutatni az objektív ellenőrző felvételeket.
Sajnos egy felderítő tegnap meghalt, miközben a hídfőállást tartottuk. Egy akna közvetlenül eltalálta.

Az AFU-ról Izyumban a következőket szeretném elmondani. Hozzáértően harcolnak, nagyon pontosan vezetik az aknavetős és tüzérségi tüzet. Az Izyumtól keletre és nyugatra, valamint a Szlavjanszk felé vezető úton délre fekvő erdőkben megerősített bázisokat hoznak létre, ahonnan a mozgó csoportok mozgó aknavetőkkel és rakétavetőkkel folyamatosan tüzelnek, szó szerint az első szalvó után elhagyják állásaikat, és új állást vesznek fel.

Az ellenség drónokat használ, Bukokkal és MANPADS-l felfegyverkezve, ezért a hadsereg légiereje a térségben nagyon óvatosan dolgozik. Az orosz csapatok az ellenségtől megtisztított területen humanitárius segélyt osztanak szét, és megpróbálják megteremteni a helyi lakosok alapvető életfeltételeit. Kezdetben a helyiek óvatosak voltak, de mostanra a többség nagyon barátságos.

Colonelcassad
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Boki...egyre jobban az az érzésem, hogy a csecsenek, ilyen hátországi biztosító, maradék ukri felszámoló feladatot látnak el?

Szíriában is az volt a szerepük. Érdekes volt kezdetben hallgatni a topikban a "félállat, őrült, vérengző" csencsenekről amikor szóba került, hogy mennek. Ugye Szíriáról volt orosz doku film - külön rész a csecsenekről. Nagyjából MP szerű feladatok, kószáltak az utcákon, viccelődtek a helyiekkel meg átkísérték a nagymamát a zebrán ilyesmi.

Nagyjából itt is arról van szó, hogy a videóikat összevágva ki lehetne adni egy road movie -t kb. ... E mellett traccsolnak a helyiekkel, énekelnek, táncolnak, jól érzik magukat ...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 926
27 780
113
Szíriában is az volt a szerepük. Érdekes volt kezdetben hallgatni a topikban a "félállat, őrült, vérengző" csencsenekről amikor szóba került, hogy mennek. Ugye Szíriáról volt orosz doku film - külön rész a csecsenekről. Nagyjából MP szerű feladatok, kószáltak az utcákon, viccelődtek a helyiekkel meg átkísérték a nagymamát a zebrán ilyesmi.

Nagyjából itt is arról van szó, hogy a videóikat összevágva ki lehetne adni egy road movie -t kb. ... E mellett traccsolnak a helyiekkel, énekelnek, táncolnak, jól érzik magukat ...
Mondjuk ott nagyon okos lépés volt a muszlimok közé muszlim MP-t küldeni.
 
W

Wilson

Guest
Akkor ennek tükrében azért sok minden megváltozik.
Legyen 5 akkor....
Tehát 8 nap alatt az összes városon kívüli védművet feltörték(!), majd a külvárosokat vették be(!), most pedig már a végjátékot nézzük, hiszen magában a városban, és a belvárosban folynak a harcok....védők is jelezték hogy baj van, felmentést kérnek vagy vége a dalnak.
8 napot sem bírt ki ukrajna legjobban megerődített, leg eliteb, harcedzett csapatokkal védett városa.
Ugye már lőszer hiány van, kajahiány van.
Morálisan jól lehetnek pl Harkovban......ami semmire sem volt felkészülve....
Az oroszok sem haladnak...végül is egy félmilliós megerődített város, elit, harcedzett, fanatista csapatokkal védve, 2 hét alatt omlik össze a csapásaik alatt....
Bárcsak egyszer az MH jutna el ilyen "kotla" szintre, hogy ezt meg tudja ismételni....
Egy teljesen körülzárt város nem fog kitartani a végtelenségig Mariupol védői és lakossága nem kap semmilyen utánpótlást, Leningrád és Sztálingrád is azért tudott ellenállni az ostromnak mert folyamatosan kaptak utánpótlást...Na itt ilyen nincs