Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Boki...egyre jobban az az érzésem, hogy a csecsenek, ilyen hátországi biztosító, maradék ukri felszámoló feladatot látnak el?
Mondjuk ott nagyon okos lépés volt a muszlimok közé muszlim MP-t küldeni.Szíriában is az volt a szerepük. Érdekes volt kezdetben hallgatni a topikban a "félállat, őrült, vérengző" csencsenekről amikor szóba került, hogy mennek. Ugye Szíriáról volt orosz doku film - külön rész a csecsenekről. Nagyjából MP szerű feladatok, kószáltak az utcákon, viccelődtek a helyiekkel meg átkísérték a nagymamát a zebrán ilyesmi.
Nagyjából itt is arról van szó, hogy a videóikat összevágva ki lehetne adni egy road movie -t kb. ... E mellett traccsolnak a helyiekkel, énekelnek, táncolnak, jól érzik magukat ...
Egy teljesen körülzárt város nem fog kitartani a végtelenségig Mariupol védői és lakossága nem kap semmilyen utánpótlást, Leningrád és Sztálingrád is azért tudott ellenállni az ostromnak mert folyamatosan kaptak utánpótlást...Na itt ilyen nincsAkkor ennek tükrében azért sok minden megváltozik.
Legyen 5 akkor....
Tehát 8 nap alatt az összes városon kívüli védművet feltörték(!), majd a külvárosokat vették be(!), most pedig már a végjátékot nézzük, hiszen magában a városban, és a belvárosban folynak a harcok....védők is jelezték hogy baj van, felmentést kérnek vagy vége a dalnak.
8 napot sem bírt ki ukrajna legjobban megerődített, leg eliteb, harcedzett csapatokkal védett városa.
Ugye már lőszer hiány van, kajahiány van.
Morálisan jól lehetnek pl Harkovban......ami semmire sem volt felkészülve....
Az oroszok sem haladnak...végül is egy félmilliós megerődített város, elit, harcedzett, fanatista csapatokkal védve, 2 hét alatt omlik össze a csapásaik alatt....
Bárcsak egyszer az MH jutna el ilyen "kotla" szintre, hogy ezt meg tudja ismételni....
Nagyon jó bulinak tünik,de lesz majd ennek sirás is a vége.Láthattunk ilyet 2014-ben donyecki területen
Kherson közelében !️ elfogták a "Tochka-U" ukrán rakétát.
A jelentések szerint az ukrán fegyveres erők taktikai rakétát lőttek ki Tsuryupinsk irányából, de az orosz hadsereg Pantsir-S1 légvédelmi rakétarendszere lelőtte.
![]()
Операция Z: Военкоры Русской Весны
‼️ Под Херсоном перехвачена украинская ракета "Точка-У" Сообщается, что ВСУ выпустили тактическую ракету со стороны Цурюпинска, но она была сбита ЗРПК "Панцирь-С1" Армии России. t.me/RVvoenkort.me
Ezek után már nagyon érdekel, h külföldi oldalak közül kit-mit ajánlasz.
Német vagy német nyelvű? A német semennyire. Totális gleichschaltung. A német belpollal kapcsolatban a németek is a svájci NZZ-t olvassák.Általában véve ha valami nagyvilági hír érdekel, akkor a BBC-nél kezdem nézni. Őróluk feltételezem, hogy talán igyekeznek minél objektívebben, minél józanabbul írni a hírekről. Persze vakon senkiben sem szabad megbízni. A jelen konfliktus esetén is BBC vagy NEXTA. Bár utóbbi inkább csak jobb híján és náluk azért figyelni kell, még nem ismerem őket és néha mintha furák lennének. Reutersnek elvileg nagyon hitelesnek kéne lennie. CNN nagy erőforrásokkal dolgozik szerintem és emiatt sok anyaga lehet, de lehetnek ők elfogultak a kormányzati politikájuk irányába. Azt sajnálom, hogy a német sajtót nem ismerem, hogy kik ott a megbízhatóbbak. Belőlük még kinézném, hogy találni ott jobbfélét nemzetközi hírek terén.
Ezeket le szokták a földhöz erősíteni nem?
Így kb semmit nem ér.
Akit érdekel a többit ezután megtalálja.Németül tudóknak ajánlom a mûnsteri német Das Panzermuseum vezetòjének 5 kis videóját az ukrajnai háborúval kapcsolatban a youtubon: Das Panzermuseum, Ukraine Spezial 1-5.
Nagyon érdekes, a T harckocsiktól, Putin politikai logikáján keresztűl Clausewitzig több szempontból világitja meg a témát!
Tudja esetleg valaki ide betenni ? Én ehhez hülye vagyok.
Németül tudóknak ajánlom a mûnsteri német Das Panzermuseum vezetòjének 5 kis videóját az ukrajnai háborúval kapcsolatban a youtubon: Das Panzermuseum, Ukraine Spezial 1-5.
Nagyon érdekes, a T harckocsiktól, Putin politikai logikáján keresztűl Clausewitzig több szempontból világitja meg a témát!
Tudja esetleg valaki ide betenni ? Én ehhez hülye vagyok.
Nyilván értem, hogy ez káromkodás de lehetne pontosítani, hogy mit jelent?Megy ám a szúka meg a bljátty![]()
Bitch & fuck, loggikusan.Nyilván értem, hogy ez káromkodás de lehetne pontosítani, hogy mit jelent?
Kicsit gyakran hallani...
Mariupolról nyilatkoznál?Na még egy példája az orosz csapattisztek mesteri kiképzésére, helyzetfelismerő képességére![]()
/lassan azon a véleményen vagyok, hogy még ha valamilyen mutató szerint is az RU-nak állna a zászló,
akkor sem érdemelnék meg, hogy nyerjenek/
Német vagy német nyelvű? A német semennyire. Totális gleichschaltung. A német belpollal kapcsolatban a németek is a svájci NZZ-t olvassák.![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..