[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Bocsi, civil titkosszolga volt.
Épp ez az hogy nem katona.
a KGB legalább annyira volt katonai szervezet, mint civil. ővé volt a határvédelem, gyorsreagálású belügyi csapatai voltak, tehát a rendőrségnél és a polgári titkosszolgálatoknál picit magasabb kategória volt.

tipikus állam az államban. persze, a szovjetnél több ilyen volt.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 882
13 447
113
Pedig jó lenne ha leírnád, mert ezekről semmit nem hallunk! Az országos médiákban csak a sikerpropaganda megy, hogy szegény ukránokon hogy segítünk, "menekülteknek" nevezi őket a fideszes pártsajtó, miközben ezek szerint a viselkedésük alapján ezek migránsok, akiket jelenleg korlátlanul engedünk be az országba!
Sajnos még dolgozom. 12 órázok. Amikor tudok írni, a 4 műszakos szabadnapjaimat töltöm. Ilyenkor csak korlátozottan nagyon (sokan nem bánják :) ) Hova írjak róla? Hallomásból van pár dolog, mondjuk ez konkrét. Ma egy fiatal magyar tik tokker lány akadt ki (nem nézek soha olyat) , hogy nagyon sok Ukrajnai influenszer, borzasztóan beszél a magyarokról, és tele van vele a net. Elsősorban ellenségeknek, árulóknak, orosz bérenceknek tartanak minket, mert nem küldünk fegyvert. Ezért mindent megtesznek a több százezre nézettséggel bíró influenszerek, hogy alánk tegyenek. Egy Kievi lofaxt sem fog tudni rólunk csak azt, amit ott hall rólunk. Ez alapján mi ellenségek vagyunk. Nem hiába beszél velünk úgy Kuleba, mint ha a seggéből rántott volna ki minket. Előre vetíti, h s háború után ők hogy fognak hozzánk állni. Az uccsó ország volt körülöttünk akiről aszittem még nem utál minket teljesen :D Ukrajnában szó nem esik a menekültek itteni befogadásáról, az önkéntesekről, az ételről, ruháról, szállásról. A lány azt mondta a videóban, hogy a magyar határon úgy fogadjuk a menekülteket, hogy valami olyan volt, hogy "vedd fel a papucsod, és huzzál vissza ukrajnába?" a lényeg ez volt. Tehát ugyanaz az agymosás folyik ellenünk, mint az oroszok ellen 8 évig. Nagyon sokan egyetértenek benne, és ezt tapasztalják. Úgyhogy lesz még itt lakodalom. 2. ellenségkép lettünk. A nagy Lengyel-Magyar haverság is kezd széttöredezni :(
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 882
13 447
113
Az orosznak meg nem a kávét hanem a boltot fogják önként átadni merthogy stratégiai orosz magyar barátság van meg stratégiai nyugalom:p
Haha ha...A magyar pénztáros kislány nem adta oda, mert meg hozzátette ha én fizetem ki te nem kv-zol. Az orosz meg nem fogja elvenni. Nem tudsz kihozni a sodromból.
 
W

Wilson

Guest
Mondjuk erről lehet olvasni oda-vissza, vannak akik szerint villámháborút akart van aki szerint hosszútávút.
Most kb. mindenki érzelemvezérelten vagdalkozik mint amikor berobbant a covid-járvány:hadonaszos:.
Szerintem ha logikusan végig gondolja az ember a dolgot sokkal több érv szól amellett,hogy Putyin nem mehet bele egy elhúzódó háborúba, mint ellene....
 
  • Tetszik
Reactions: Chima3ra and beta

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
a KGB legalább annyira volt katonai szervezet, mint civil. ővé volt a határvédelem, gyorsreagálású belügyi csapatai voltak, tehát a rendőrségnél és a polgári titkosszolgálatoknál picit magasabb kategória volt.

tipikus állam az államban. persze, a szovjetnél több ilyen volt.
Persze de nem katonatiszt volt nem volt GRU-s
+ viszont van jogász végzettsége is.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
Ki hogyan látja a tárgyalások eddigi menetéből, mikor lehet béke végre? Én azt látom, hogy
zajlanak a tárgyalások ,már mindennap elmondják, hogy milyen közel a megállapodás, de közben talán az egyik legfontosabb kérdésről a Krím és Donbassz még csak nem is közelednek az álláspontok. Ha Zelenszkij elismeri, hogy elvesztett őket, az felér egy háborús vereséggel és akkor jöhet egy újabb Majdan...Nyílván ebből az oroszok sem fognak engedni. Meg tűzszünet és békemegállapodás csak akkor lesz ,ah mindenben megegyeznek (ugye az emlegetett 15 pont és azon belül mennyi mindent kell még tisztázni), mert Putyin is tudja, ha most belemegy egy tűzszünetbe akkor az ukránok rendezik a soraikat.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
"Véres terrorcselekménynek" minősítette a Donyeck ellen kazettás töltetet hordozó Tocska-U harcászati rakétával hétfőn elkövetett, több, mint húsz emberéletet követelő ukrán támadást. A Nyugatot "erkölcsi leépüléssel" és "teljes elembertelenedéssel" vádolta meg, amiért nem vett tudomást a történtekről, a polgári célpontok elleni válogatás nélküli támadásokat pedig a Harmadik Birodalom végnapjaiban elkövetett "fasiszta" gaztettekhez hasonlította.

Putyin, miként a Moszkva által "különleges hadműveletnek" nevezett háborút elindító beszédében, most is azt állította, hogy Oroszországnak nem áll szándékában megszállni Ukrajna területét. A támadás megindításáról szóló döntésről szólva hangsúlyozta, hogy megítélése szerint a helyzet diplomáciai úton történő megoldásának lehetőségei teljesen kimerültek, mégpedig nem Moszkva hibájából. Hangot adott véleményének, hogy a hadművelet sikeres, és szigorúan a tervek szerint halad, az orosz fegyveres erők által alkalmazott taktika teljes mértékben igazolta magát, és az orosz katonák mindent megtesznek a civil veszteségek elkerülése érdekében az ukrán városokban.

Első ízben osztotta meg a nyilvánossággal, hogy, mint mondta, a háború megkezdésekor Moszkva több csatornán felajánlotta a kijevi hatóságoknak, hogy ne kezdjenek katonai műveletekbe, hanem az értelmetlen vérontás elkerülése érdekében hajtsanak végre csapatkivonást a Donyec-medencéből, de nem járt eredménnyel.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241072/
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Oroszország követett el agressziót Ukrajnával szemben még 2014-ben.
Ukrajna egy cm2 területet se kért se tartott meg se támadott de iure és de facto sem.
A második mondathoz /látom népszerű/ természetesen
Ukrajna egy cm2 területet se kért se tartott meg se támadott oroszországban vagy oroszországból de iure és de facto sem.
 
  • Vicces
Reactions: papajoe and vata

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
685
2 715
93
[...]
A Donyecki Népköztársaság alakulatai viszont szintén előretörték offenzívájukat, és átvették az irányítást Mihajlovka, Sztavka, Putmanka és Vasziljevka városa felett, miközben Verhnitoretszkoje városa körül még folynak a harcok.
Ezek Donyecktől északra vannak egymás után! Nekiugrottak az ottani ukri állásoknak is! Lehet vontak ki onnan csapatokat az ukránok?
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

trojaiak

Active Member
2022. március 16.
254
232
43
Szerintem ha logikusan végig gondolja az ember a dolgot sokkal több érv szól amellett,hogy Putyin nem mehet bele egy elhúzódó háborúba, mint ellene....
Miért? Kína támogatja? Az EU leépíti az orosz gázt olajat, Kína pedig megveszi, pontosabban csak ő veszi. Mennyi ideig tart 5-10 év Kína ráér. Ellenben Kina vehet majd mástól is. Onnantól ki is diktálja az árat?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 896
27 557
113
Tóvám?
https://www.krone.at/2655848

"Ágyútöltelékek"
Egy német zsoldos nyilatkozik, h az önkéntesek jelentős része 20 éves kölyökkatona (még fiatalabbakat is látott), túlélési esélyük nulla, és osztrákokkal is találkozott Ukrajnában. Reméli, h Zelenszkij nem tud a körülményekről, és most majd hazaküldi ezeket a gyerekeket.
800 - 1000 külföldi lehetett a bázison, a 35 ukrán halott civil kiszolgálószemélyzet lehetett, meg pár ott maradt katona, de a külföldiek közül sokkal több halt meg. Egy épületet telibe találtak, 100 külföldi lehetett ott, senki nem jött ki onnét élve.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
521
1 740
93
Pedig jó lenne ha leírnád, mert ezekről semmit nem hallunk! Az országos médiákban csak a sikerpropaganda megy, hogy szegény ukránokon hogy segítünk, "menekülteknek" nevezi őket a fideszes pártsajtó, miközben ezek szerint a viselkedésük alapján ezek migránsok, akiket jelenleg korlátlanul engedünk be az országba!
Ez megint olyan hogy ki mit akar meghallani vagy hinni, illetve olyan nincs hogy minden magyar/ukrán/orosz ilyen vagy olyan. Én is találkoztam elég sok ukránnal mostanság (illetve ismerek itt élőket), mivel itt élek a keleti végeken, a döntő többség nagyon hálás volt a segítségért. De haverom mondta hogy Ők fogadtak be olyat aki tényleg természetesnek vette hogy kap valamit. (Amúgy tényleg jönnek be olyanok is akit vélhetőleg Te nem tartasz menekültnek, de azok az emberek nem ukránok)

Bocs az offért.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Zajlanak a tárgyalások ,már mindennap elmondják, hogy milyen közel a megállapodás, de közben talán az egyik legfontosabb kérdésről a Krím és Donbassz még csak nem is közelednek az álláspontok. Ha Zelenszkij elismeri, hogy elvesztett őket, az felér egy háborús vereséggel és akkor jöhet egy újabb Majdan...Nyílván ebből az oroszok sem fognak engedni. Meg tűzszünet és békemegállapodás csak akkor lesz ,ah mindenben megegyeznek (ugye az emlegetett 15 pont és azon belül mennyi mindent kell még tisztázni), mert Putyin is tudja, ha most belemegy egy tűzszünetbe akkor az ukránok rendezik a soraikat.
A Krím-félszigetet ha nem is említik a dokumentumban az megoldható.
A orosz csapatok kivonása Ukrajnából mindenhonnan Donyeck és Luhangsz megyék Ukrán civil irányítás alá való visszatérése akár mint demilitarizált övezet, Ukrajna el nem kötelezett státuszának kimondása /nekem ez jobban tetszik mint a semleges kifejezés/ ezek Ukrajna számára elfogadható feltételeknek tűnnek.
Ha a Krím belekerül mármint hogy erről Ukrajna de iure is lemond akkor viszont a oroszok khm. kárpótólják őket
ugye 26.000+ km2.
Ez több mint szlovénia területe /málta szintű államról meg ne is beszéljünk/ kb. fele akkora mint szlovákia.
Területtel való kárpótlás ez lehet titkos záradék is /oldják meg a oroszok, állítólag tovább akarnak menni, 26.000 km2-t össz lehet lapátolni a környéken.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 218
113
15:00

Dezertált Azov katona jelentette az oroszoknak hogy az Azov parancsnokság Mariupolban a színház alaksorában van.

FN-TEiRXwAYydpI



17:30

Indul a propaganda, szétszedték. https://twitter.com/search?q=mariupol theater&src=typed_query&f=top

FN_B3o4XoAIiQLY
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Lenne 1 kérdésem:
A pár napja történt kiképzőtábor szétkapásához.
A lengyel AWACS miért nem látta a rakétákat?
Legközelebb (Belarus) 200km, de inkább 700km vagy többről indíthatták.
Ha 1000km/h-val megy a rakéta, akkor is volt min. 10-12 percük. (nyílván nem tudták, hogy hova fog becsapódni, de azért riadózhattak volna) Vagy ez cirkáló rakéta volt, ami változtatja a repülési nyomvonalat.
Nem értek hozzá, csak most vetődött fel ez bennem.

NATO repülők nem véletlenül repkednek bekapcsolt transponderrel arrafelé, védik a határt, de feszkót nem akarnak.
Még ha látták és szólni akartak róla akkor is kevés 10 perc, hogy végigszaladjon a parancsnoki láncon.
Az már az ukrán hadsereg valódi potenciálját mutatja, hogy egy ilyen helyen még egy felderítő radart se tudtak üzemeltetni...