[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 925
27 768
113
kozel se tavol nem latok hasonlot husvetkor, pedig husz eve minimum egyedul jarok bevasarolni.

ha 10 forintert adnak mondjuk egy kilo szalamit, azert megy a harc, de cukorert a fejlett nyugaton mar nem.

illetve akkor, amikor osszeomlas van, ehinseg stb.

egyebkent meg ki az a hulye, aki cukrot vesz? egeszsegtelen.
Épp sok helyen mennyiségi korlátozás van étolajból bezzegnyugaton, és mintha nem éltél volna 2 éve, amikor wc papírért meg élesztőért verekedtek az emberek. Tessék, bezzegnémetország:
275493502_2891618954461644_1911538143743843424_n.jpg
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Épp sok helyen mennyiségi korlátozás van étolajból bezzegnyugaton, és mintha nem éltél volna 2 éve, amikor wc papírért meg élesztőért verekedtek az emberek. Tessék, bezzegnémetország:
275493502_2891618954461644_1911538143743843424_n.jpg
na und? engem hol érdekel a nyugat nyűge? ha meg szar a helyzet, akkor gyere haza, fiatal, ne a reichból okoskodj :)

amúgy megsúgom:
1. a magyar boltokban már évek óta mennyiségi korlátozás van bizonyos termékekre, nem véletlenül (mivel sok kisabc-s a a pennys/ósanos dolgokat vásárolta nyakrafőre, továbbértékesítés céljából)
2. a hatósági áras termékekből itthon sem lehet garmadára venni, éppen azért, hogy ne legyen felvásárlás (az önzés csimborasszója a felvásárlás)
3. verekedni így biztos nem verekedtek, csak hirtelen vettek maguknak 15 csomaggal per kopf akkor, amikor bepánikoltak a karanténtól. mivel folyamatosan vásároltam akkor nagyobb városokban, eléggé láttam, hogy ennyire tumultus nem volt. ez biztos valami orosz szokás :D
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Miért, most úgy tör előre Ukrajnában, mint kés a vajban?

Nem, az USA (vagy inkább a "mélyállam") hideg fejjel döntött, a cél az volt, hogy addig provokálják a ruszkikat, amíg megindulnak. És akkor jöhet a felőrlő gerillaháború, szó szerint korlátlan utánpótlással az ukriknak hordozható "okosfegyverekből", amik kiválóak egy ilyen háborúhoz. Ebből nem is csináltak nagy titkot.
Ami meglepő, hogy az oroszok ennek ellenére mégis megindultak, valamiért mégis ezt a döntést hozták. Valamiért arra jutottak, hogy ha nem teszik, akkor még rosszabbul járhatnak a végén. Most már lehet, hogy rájöttek, hogy tévedtek (ha tévedtek, nem tudhatunk mindent), de már vagy végigcsinálják, vagy dől minden. Akkor pedig ki tudja mi (kicsoda) következik.
Igen, a világot megszerezni próbáló nyugati szuperelit ezt ötölte ki Oo. lenullázására. Ha lép akkor is rosszul jár, ha nem akkor is - SZERINTÜK! De már oly sokszor tévedtek az elmúlt történelmi időkben, hogy most sincs semmi garancia, hogy bejön a számításuk. Ha elviszi a medve Ukrajnát az orruk elől, akkor nagyon nagy arcvesztés lesz ebből számukra, ami azzal jár, hogy a jövőben már nem sok ország fog felülni az atlantista szirénhangoknak.
Márpedig el fogja vinni Oo. Ukrajnát. Alig egyötöde van ott a hadseregének, így bőven van tartaléka. És nem mellékesen ez számára élet és halál kérdése (Putyin is megmondta). Ha beveti legalább felét a hadseregének (kb. 450 ezer), akkor tudja blokkolni valamennyi szállítási útvonalat. Így kimerülnek az ukrán fegyverkészletek és egyéb készletek, nem lesz amivel harcolniuk. Vagy ha ez sem lesz elég, akkor beindítják a darálót, amikor már senkit és semmit sem fognak kímélni, de úgy is elhozzák Ukrajnát.
Az említett elit abban reménykedik, hogy mielőtt ez megtörténne, Oo. bedől és egy belső lázadás elsepri a jelen vezetést. Nem véletlen, hogy minden nem szankciózó országot fenyegetnek. Szerintem nem fog bejönni a tervük. De majd meglátjuk.

De mi is lesz akkor ha nem jön össze a nyugat terve:
1. nyugat számára rémálom verzió: nagy nyugati arcvesztés, Oo. megerősödése Ukrajna megszerzése által (nagy ipari potenciál, nyersanyag és termőföld), plusz - fennmaradó szankciók okán - az USA-nak be nem hódolt országok összezárása.
2. nyugat számára nem annyira vészes eredmény: kis arcvesztés mellett kiegyezés az orosszal, eladnák, hogy megvédtük a NATO tagokat (mert az orosz el akarta foglalni), mindenki marad a saját játszóterén, elengedik a szankciók nagy részét (csak azok maradnának, amik nem fájnak senkinek) és menne az élet tovább. Igaz ekkor ugrik a nagy USA terv az Új-Világrend és az azt beindító Big-Reset. Vagyis ez a legkevésbé az USA-nak jó! Mindenki más kiegyezne ezzel.

De nézzük, hogy mi lenne - szerintem - ha bejön az terv, vagyis Oo. elveszíti ezt a háborút (röviden):
Akkor, megdöntenék a jelen vezetést, "hatalomba" ültetnének egy nyugatnak szófogadó kézi vezérelt elitet. Ezzel párhuzamosan feldarabolnák Oo.-ot. Majd nekifognának Kína bekerítéséhez, persze egy új, frissen felszabadított, Moszkvától teljesen független - mit tudom én milyen nevű - Szibériai állam területén keresztül. Ez kb. 2-3 év. Majd jönne a totális embargó (van sapkád, nincs sapkád alapon). A sárkány energia és piac nélkül kb. egy évet bírna ki, aztán ott is hatalomváltás lenne, egy nyugatbarát elit képében. Ezt megelőzően - a népfelkeléseket kihasználva - szépen Kínát is feldarabolnák vagy négy részre, "önálló" államokra. Ha ez megvan, akkor indulhat a globálisan hatáskörrel rendelkező Világkormány létrehozása, ami olyan diktatúrát eredményezne az emberiség számára, hogy a SZU és a Mao féle Kína együtt is csak egy babazsúr lenne ahhoz képest.
Na ettől a fennvaló Jó-Isten őrizzen meg mindenkit.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
521
2 405
93
Szemét dolog ez a háború.
Orosz ismerősöm közeli barátai a fronton vannak az orosz hadsereg kötelékébe, náluk a hírekbe rá feküdtek a donbass náci likvidálás orosz kisebbség vegzálása, ágyúzása témára, ezért vannak a csapataik a fronton, de közbe az ukrán rokonai pedig a másik oldalon a seregbe. Igazi testvér háború.
Szerencsére átlag polgárként eddig nem sok hatása van a szankcióknak, nem tud bolt kifosztás, verekedés,áru hiányról. Nagyjából ugyanolyan élete van mint eddig volt.
Remélem így is marad.
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
egy cikk, az Orosz hadseregről.....
érdemes bele olvasni, és nem a szenzáció hajhász cím után értékelni hasból kapásból és előre.....
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Akiknek más az álláspontjuk azokat beviszik a kaptárba. Azt kell mondjam, hogy Putyin nagyon rossz irányba ment el, hibás volt a helyzetértékelése amikor háborút indított Ukrajna ellen - hogy ez most a rossz hírszerzési adatoknak köszönhető, az emberi hozzá nem értésének, vagy csak saját rossz felfogásának az már mellékes - és most úgy tűnik, hogy ténylegesen elindult a diktatúra kiépítésének útján. Hibás döntést hozott, és ebből nem fog jól kijönni semmilyen szinten sem.
Bonyolult pszichológiai katyvaszból főtt össze ez a téves helyzetértékelés. A háború előtt itt is népszerű volt az a narratíva, hogy fél Ukrajna Oroszországhoz akar tartozni, csak a felszabadítókat várják, hogy átadhassák nekik a virágokat. De emögött többféle hozzáállás keveredett.

Volt a naiv, aki tényleg hitt ebben, ezt a propagandát valóságnak képzelte. Volt a wishful thinker, aki hinni akart benne, tudta hogy ez narratíva, de optimistán állt hozzá, miért ne lehetne akár valóság is. Volt a propagandista, aki a narratívát eszköznek gondolta a tudat módosítására, önbeteljesítő jóslatnak szánta, azért ismételgette, hogy valósággá váljon. És ezek nem elszigetelt aspektusok különböző fejekben, hanem egyszerre keveredtek egyesek fejében.

A katasztrófa abból következett, hogy ez a pszichológiai katyvasz túllépett az ártalmatlan trollok szintjén és megszállta Vlagyimir Putyin fejét is.

Putyin mentális hanyatlása a covid alatti szigorú izolációban súlyosbodhatott, ahol fizikailag és szellemileg is elszigetelődött, ez a klasszikus bunker-szindróma. Erre rátett még, hogy nem használ internetet és okostelefont sem, kapcsolata a külvilággal néhány személyre szűkült. Az FSZB-sek akiknek feladata volt a pszichológiai művelet a saját érdekükben állították, hogy nem elpazarolták a milliárdokat, hanem sikeresek voltak. Az öreg Putyint az idő is szorította, hogy ne régóta lezáratlan háborúkat hagyjon örökségül, hanem valami nagyszerűt.

A többi már történelem.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 090
32 621
113
De nézzük, hogy mi lenne - szerintem - ha bejön az terv, vagyis Oo. elveszíti ezt a háborút (röviden):
Akkor, megdöntenék a jelen vezetést, "hatalomba" ültetnének egy nyugatnak szófogadó kézi vezérelt elitet. Ezzel párhuzamosan feldarabolnák Oo.-ot. Majd nekifognának Kína bekerítéséhez, persze egy új, frissen felszabadított, Moszkvától teljesen független - mit tudom én milyen nevű - Szibériai állam területén keresztül. Ez kb. 2-3 év. Majd jönne a totális embargó (van sapkád, nincs sapkád alapon). A sárkány energia és piac nélkül kb. egy évet bírna ki, aztán ott is hatalomváltás lenne, egy nyugatbarát elit képében. Ezt megelőzően - a népfelkeléseket kihasználva - szépen Kínát is feldarabolnák vagy négy részre, "önálló" államokra. Ha ez megvan, akkor indulhat a globálisan hatáskörrel rendelkező Világkormány létrehozása, ami olyan diktatúrát eredményezne az emberiség számára, hogy a SZU és a Mao féle Kína együtt is csak egy babazsúr lenne ahhoz képest.
Na ettől a fennvaló Jó-Isten őrizzen meg mindenkit.

Kína nem várná meg ezt, hanem behúzná Szibériát gyorsan legalább a Jamal gázmezőig.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 090
32 621
113
Nem. Csak a birodalmi mentalitást kellett volna feladni és szabályokon alapuló önkéntes államok szövetségében gondolkodni.

Hát akkor meg keletkezik mondjuk 5 új atomhatalom. :)

Az orosz vagy az ukrán az muzsik, azon uralkodni kell. Különben anarchia lenne, egy nem polgári társadalom nem így működik.
Megjegyzem a nyugat sem feltétlenül, az USA szabályokon alapuló önkéntes államok szövetségében egyszer anno valakik ki akartak lépni, katonai erővel térítették őket vissza. Persze ott volt morális igazolásként a rabszolgaság.
Ukrajnában is csak annyi történt, hogy 8 éve azt verik meg az utcán, aki nem nagyonukrán, és ruszofóbiára trenírozták a népet. Most is benne van ám abban, hogy "nem virággal fogadják" az oroszokat, hogy tudják, hogy nem biztos, hogy maradnak az oroszok, és ha kimennek, akkor minimum odafóliázzák egy oszlophoz letolt gatyával, de az is lehet hogy egyből tarkónlövik. Nem lett ettől az ukrán nép "nyugatibb", csak a nyugati jólét után csorgatja a nyálát, ugyanúgy, mint a szomáliai vagy a szír vagy afgán migráns. Vagy amikor mi 1990-ben mi vártuk azt, hogy 4 év után "NSZK meg Ausztria" lesz. De amúgy mi sem mind...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 022
53 970
113
Bonyolult pszichológiai katyvaszból főtt össze ez a téves helyzetértékelés. A háború előtt itt is népszerű volt az a narratíva, hogy fél Ukrajna Oroszországhoz akar tartozni, csak a felszabadítókat várják, hogy átadhassák nekik a virágokat. De emögött többféle hozzáállás keveredett.

Volt a naiv, aki tényleg hitt ebben, ezt a propagandát valóságnak képzelte. Volt a wishful thinker, aki hinni akart benne, tudta hogy ez narratíva, de optimistán állt hozzá, miért ne lehetne akár valóság is. Volt a propagandista, aki a narratívát eszköznek gondolta a tudat módosítására, önbeteljesítő jóslatnak szánta, azért ismételgette, hogy valósággá váljon. És ezek nem elszigetelt aspektusok különböző fejekben, hanem egyszerre keveredtek egyesek fejében.

A katasztrófa abból következett, hogy ez a pszichológiai katyvasz túllépett az ártalmatlan trollok szintjén és megszállta Vlagyimir Putyin fejét is.

Putyin mentális hanyatlása a covid alatti szigorú izolációban súlyosbodhatott, ahol fizikailag és szellemileg is elszigetelődött, ez a klasszikus bunker-szindróma. Erre rátett még, hogy nem használ internetet és okostelefont sem, kapcsolata a külvilággal néhány személyre szűkült. Az FSZB-sek akiknek feladata volt a pszichológiai művelet a saját érdekükben állították, hogy nem elpazarolták a milliárdokat, hanem sikeresek voltak. Az öreg Putyint az idő is szorította, hogy ne régóta lezáratlan háborúkat hagyjon örökségül, hanem valami nagyszerűt.

A többi már történelem.




Azért csak szoktasd magad a gondolathoz, hogy megszunik Ukrajna, Putyin jóindulatával marad pár megye a nagyon Ukránoknak, azt ennyi volt.
Kaptatok egy átmulatott éjszaka után, a német forradalmártól 1 nem szar, nem kis országot, majd miután a szovjetek 1 pofon nélkül hazamentek ismét kaptatok 1 országot, mostmár európai szinten is jelentos nehéz iparral, hadi iparral, mezogazdasággal, rendkívüli lehetoségekkel, ami az Orosz, és az ázsiai tranzit megfelelő kezelését illette volna, ebből sikerült kihozni egy foshalmot, egy mafiaallamot, nackóizmust, majd, a Maidan után a transzatlanti pélóra 101%-os rácuppanást, majd taktikusan elkezdtétek a világ nukleáris szuperhatamának a nemzeti kisebbségét gyilkolászni.
Majd atomfegyver fejlesztéssel fenyegetni.
Bravó!
Az, hogy közben államigazgatási szinten fenyegettetek szomszédos országokat, piszkos bombával, miniszterei megolésével, stb, szinte mellékes is.
Megjegyzem ez a kedves vezetoitek, írástudóitok, propagandistáitok muve, a kis ember meg szophat toluk, vagy megdöglik egy értelmetlen háborúban, nyomorban, stb.
Fasza.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Azért csak szoktasd magad a gondolathoz, hogy megszunik Ukrajna, Putyin jóindulatával marad pár megye a nagyon Ukránoknak, azt ennyi volt.
Kaptatok egy átmulatott éjszaka után, a német forradalmártól 1 nem szar, nem kis országot, majd miután a szovjetek 1 pofon nélkül hazamentek ismét kaptatok 1 országot, mostmár európai szinten is jelentos nehéz iparral, hadi iparral, mezogazdasággal, rendkívüli lehetoségekkel, ami az Orosz, és az ázsiai tranzit megfelelő kezelését illette volna, ebből sikerült kihozni egy foshalmot, egy mafiaallamot, nackóizmust, majd, a Maidan után a transzatlanti pélóra 101%-os rácuppanást, majd taktikusan elkezdtétek a világ nukleáris szuperhatamának a nemzeti kisebbségét gyilkolászni.
Majd atomfegyver fejlesztéssel fenyegetni.
Bravó!
Az, hogy közben államigazgatási szinten fenyegettetek szomszédos országokat, piszkos bombával, miniszterei megolésével, stb, szinte mellékes is.
Megjegyzem ez a kedves vezetoitek, írástudóitok, propagandistáitok muve, a kis ember meg szophat toluk, vagy megdöglik egy értelmetlen háborúban, nyomorban, stb.
Fasza.
Inkább te szoktasd magad a gondolathoz, hogy a putyinistáknak többé nem osztanak lapot Európában. Kihátrált mögüle Zeman, Salvini, Orbán is, magasabb körökben senkije sem maradt. Kocsmaszinten mehet még a putyinizmus de ez a maximum.

Ukrajna pedig szabad lesz és úgy dédelgeti majd Európa mint egy bántalmazott gyermeket.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Brüsszelben már készül az ötödik szankciós csomag. Részletek még nincsenek, de olyan néven emlegetik a csomagot, hogy "Sanctions from Hell" :eek:
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 022
53 970
113
Inkább te szoktasd magad a gondolathoz, hogy a putyinistáknak többé nem osztanak lapot Európában. Kihátrált mögüle Zeman, Salvini, Orbán is, magasabb körökben senkije sem maradt. Kocsmaszinten mehet még a putyinizmus de ez a maximum.

Ukrajna pedig szabad lesz és úgy dédelgeti majd Európa mint egy bántalmazott gyermeket.



Ja, Steiner is megállította a szovjeteket Berlin határán.
Tudod, pont ez a baj, hogy teljesen híjján vagytok, mármint a vezetoitek a realitásoknak, az értelmes, elérheto célok kituzésének, és az odáig vezeto út végigjárásának, az ehhez szükséges tudás, tisztelet, bölcsesség is teljesen hiányzik beloluk.
Veled, ill az Ukrán köznéppel semmi bajom, tulajdonképpen sorstársak vagyunk, csak a vezetoitek visz benneteket nyomorban,felesleges háborúba, nackóizmusba, hogy te ennek orulsz, vagy sem a te dolgod.
Minden, nem politikust, gazdasági szereplot a neki járó segítséggel várunk, megkapnak mindent, és átérezzuk a szenvedést, respect nekik.
De az szögezzuk le, hogy az országotok vezetoi vitték bele ebbe a helyzetbe a népet, nem kicsit kibaszva, háborús veszélybe sodorva a szomszédaitokat is, és legfoképp a csólinger Ukrán lakosságot.
A nyugati, és keleti supergazdagok, olaj cégek, stb még egy lábjegyzetben sem fognak megemlékezni Ukrajna hös védoirol, akik miatt pár milliárd dollárocskával több hasznuk lett az elso negyedévben, a megugrott olajárak miatt.
Szóva ha jót akar a csólinger Ukrán magának, akkor a mostani vezetoitek sebtében lámpavasra, lehúzni a gatyájukat, és rongyosra vesszózni a kis popójuk at, majd gulág, az öket irányító cia ugynokokkel egyutt, az oligarcháitok vagyonát államosítani, szétosztani az elesettek családjának, majd meg egyezni Oroszországgal, 5 perc alatt, a háborús bunosoket, fokolomposokat bíróság elé vinni, majd nekiállni a kelet-nyugati nagy teherbírású vasút, és nagy átereszto képességu csövek kiépítéséneek, és az ország újjáépítésének, az USA felszopó elitetek nélkül.
Aztán kothettek kellemes kereskedelmi egtezményeket az EU-val bárki el, Oroszország is jól jár,nem fog keresztbe tenni, Kína is partner lesz, stb.
3 dolgot kell elfelejtettétek, a nackóizmust, Oo elleni fegyverkezést, és a tranzit megdézsmálását, nem sok, szerintem.
Vagy el múlik Ukrajna.
Sok sikert.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 435
7 105
113
Azért csak szoktasd magad a gondolathoz, hogy megszunik Ukrajna, Putyin jóindulatával marad pár megye a nagyon Ukránoknak, azt ennyi volt.
két hete arról tárgyalnak és lassan ebből putyin-zeli csúcs is lesz, hogy krím-lnr-dnr-nek mi lesz a státusza
ez azért elég távol áll a marad pár megye fogalmától
a háború elején még lehetett azon gondolkodni hogy mi is lesz a határ, a dnyeper vonala, más, vagy egész ukrajna megy a lecsóba
de most krím-lnr-dnr már tárgyalások témája, és orosz oldalról nem merült fel további területi igény
 
  • Tetszik
Reactions: Yoda