[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 686
113
Armed Ukrainian border guards held an "immersive theater session" for the Belarusian ambassador

When Ambassador Igor Sokol was leaving Ukraine, he was stopped by border guards and handed "30 pieces of silver" with a demand to hand them over to the head of the border service of Belarus.

"This is an order for you, not for me," the ambassador replied and refused to take the bag of money.

Suppose that after the "performance" the border guards took the coins for souvenirs.

As they say, at least they didn’t throw themselves.
Fogalmam se volt, miről van szó, de ez az egy perc simán hozta egy szokásos iskolai színielőadás színvonalát.
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
310
1 001
93
Teljesen dilettáns a fickó. Nem is bírtam végignézni. Azon viszont nem kell csodálkozni, hogy ilyen ember is bekeveredett a HírTV-be. Mindenhol történik ilyen, ahol nincs szakmai minimum.

Ezen a csatornán a múltkor Bogár László magyarázta az események gazdasági dimenzióit. Itt egyszerűen ez a színvonal,,,
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Igen én is ezt kezdem érezni, hogy lassan már egyesek teljesen elítélik azt, hogy az ukránok harcolnak az orosz haderővel a hazájukért....
Igazából nem az ukrán honvédőket ítéli el senki.
Hanem azokat, akik folyamatosan csak szítják arrafelé a tüzet (aminek szerves része, hogy oroszellenes ukrán vezetést tolnak előre), illetve azokat, akik inkább rommá lövetik az országot, csak hogy ne kelljen kiegyezni az oroszokkal.
Mert ugye a vége még döntetlen esetén is sokkal rosszabb lesz az ukránoknak, mintha az első percben letették volna a fegyvert.

És igen, a magyar történelemben is nem kevés olyan helyzet volt, ahol nem kellett volna harcolnunk, mert már előre látszott, hogy csak az országot cseszik szét vele, más haszon nem várható.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 201
113
A VTM News belga kiadvány tudósítója arról számol be, hogy 80 főre nőtt az Ukrán Fegyveres Erők 79. dandárjának Nikolaevben történt rakétatámadása következtében a romok alól előkerült ukrán katonák száma.

Elmondása szerint azonban sok holttest még mindig az ukrán laktanya romjai alatt van.

kxlcZN2x6pk.jpg

3cruWQvW3ps.jpg

4y3EPtw4mtM.jpg

zr2HMIbzx7U.jpg

IpHYK2CdY_A.jpg

DDxzWzLbNAk.jpg
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113

Varga Zoltán: A komolyabb tudású orosz harckocsik 2-3 hét múlva jelenhetnek meg a háborúban​


Te jó isten!!!
Fegyver szakértő!!! :D:D:D:D
Az Iszkander mint nyugati légvédelmi rakéta, a Mig-35 mint orosz harcigép, a T-72 négyfős személyzettel nem olyan mozgékony mint a modernebb harckocsik, mert azoknak csak háromfős személyzete van! T-15 harckocsi?
Basszus! :confused::confused::confused::confused:
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Teljesen dilettáns a fickó. Nem is bírtam végignézni. Azon viszont nem kell csodálkozni, hogy ilyen ember is bekeveredett a HírTV-be. Mindenhol történik ilyen, ahol nincs szakmai minimum.
Vagy ahol a szakmai minimum az, hogy államilag ki van adva oroszország folyamatos mosdatása. Az egész KESMA ilyen.
 
W

Wilson

Guest
Végül is, harcoljanak, annál könnyebb lesz demilitarizálni Ukrajnát, mert nem csak a technika fogy el az Ukrán hadseregbol, hanem a hadrafogható emberanyag is.
A saját ("saját") kormányuk ellen kellene harcolniuk, nem a yenki érdekekért,biolaborokért, a seggük alól már rég eladott Ukrajnáért.
Mostanra 2 elemivel is le kellett volna essen mindenkinek, hogy az USA, az EU, a NATO végleg elment, csak még nagyobb carba gázoltak, a kedves kormány"uk"nak köszönhetően.
Ez nem hazafiság, meghalni a semmiért, inkabb élni kellene valamiért, kis gógyival felkoncolhatnák a vezetoiket, rájuk fogni mindent, megegyezni az Oroszokkal, és máris volna miért élni.
Lehetett volna a saját kormányuk ellen is fellépni, ha ennyire harcolni akarnak, nackótlaníthattak volna maguk is, akkor most nem jöttek volna az Oroszok, de addig nem volt baj a nackóizmus a hazafiaknak, amíg a dicso ukrán hadsereg az Orosz civileket irtotta, most hirtelen védeni akarják a hazát...
OK, csinálják.
"Mostanra 2 elemivel is le kellett volna essen mindenkinek, hogy az USA, az EU, a NATO végleg elment, csak még nagyobb carba gázoltak, a kedves kormány"uk"nak köszönhetően.
Ez nem hazafiság, meghalni a semmiért,"

Pl Azok a magyar honvédek akik a II világháborúban harcoltak a betörő szovjet hadsereg ellen,most forognak a sirjukban, végül is ők is harcolhattak volna az akkori magyar kormányzat ellen, pontosan azt csinálják az ukránok most,mint amit a magyar honvêdek csináltak a II világháborúban a Kárpátok hagóin, Erdélyben az Alföldön stb...Ezért szerintem nem lehet sem a magyar honvédeket és most az Ukránokat elítélni...

Ez a kijelentésed pedig abszolút érthetetlen a számomra...

"Ez nem hazafiság, meghalni a semmiért,"

Mi a hazafiság ha nem az, hogy amikor megtámadják a hazádat, akkor minden eroddel harcolsz a támadókkal szemben, védve a családodat, a népesség a hazádat...Legyenek azok az oroszok, a Klingonok vagy bárki más....
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 395
8 602
113
Ez, mi ez?

 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 861
13 237
113
Armed Ukrainian border guards held an "immersive theater session" for the Belarusian ambassador

When Ambassador Igor Sokol was leaving Ukraine, he was stopped by border guards and handed "30 pieces of silver" with a demand to hand them over to the head of the border service of Belarus.

"This is an order for you, not for me," the ambassador replied and refused to take the bag of money.

Suppose that after the "performance" the border guards took the coins for souvenirs.

As they say, at least they didn’t throw themselves.
Tényleg nagy az arcuk...én egyszerűen nem is értem...nagykövetnek??? Addig addig húzogatják a Belorusz medvebocs bajszát, míg átnéznek megköszönni ezt a szíves látást... Én egyszerűen nem értem. 8 év alatt egy egész népet így ki lehet cserélni??????
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 375
45 749
113
Mateusz Morawiecki kormányfő szerint ezzel lehet elérni, hogy Moszkva leállítsa véres háborúját.
Lengyelország arra tett javaslatot, hogy az Európai Unió rendeljen el blokádot a teljes orosz kereskedelemmel szemben - Mateus Morawiecki kormánfő közleményét a Reuters idézte.
Varsó a szárazföldi és a tengeri kereskedelem leállítását is szeretné elérni, hogy elvágja Oroszországot bevételi forrásaitól, Morawiecki szerint így Moszkva megfontolná, hogy leállítsa kegyetlen háborúját.
A lengyel közlés előzménye az, hogy az uniós tagállamok a héten egy negyedik szankciós csomagról egyeztek meg Oroszországgal szemben. Ennek része az is, hogy a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) többi tagjával együtt megvonják Oroszország úgynevezett legnagyobb kedvezményben részesített nemzet státusát, ami azt jelenti, hogy megtagadja az orosz termékektől és szolgáltatásoktól a legkedvezőbb elbánást az uniós piacokon, ez lehetőséget teremt vámok kivetésére és további korlátozásokra is.
A lengyel miniszterelnök március elején arra szólított fel, hogy az EU tiltsa meg az orosz fosszilis energiahordozók behozatalát, ezt élesen ellenzi nem csak a magyar, de például a német kormány is.


A lengyelek megőrültek?
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Ez nem ukrán agitprop ,ez nem színház szerinted Putyin nem akarta volna három nap alatt lezárni ezt a háborút ha megtehette volna? Dehogyisnem de nem jött össze neki, olyat egy haderő egyetlen hadvezetés sem csinál, hogy direkt elhúzza a háborút, feltéve, ha nem elmehàborodottak vezetik.

A térképekkel kapcsolatban, az oroszok által kiadott térképeknek csak hiszel?.....:)
Légyszíves, mondj már egy 3 nap alatt lezárt háborút egy számottevő ország ellen!
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 861
13 237
113
Mateusz Morawiecki kormányfő szerint ezzel lehet elérni, hogy Moszkva leállítsa véres háborúját.
Lengyelország arra tett javaslatot, hogy az Európai Unió rendeljen el blokádot a teljes orosz kereskedelemmel szemben - Mateus Morawiecki kormánfő közleményét a Reuters idézte.
Varsó a szárazföldi és a tengeri kereskedelem leállítását is szeretné elérni, hogy elvágja Oroszországot bevételi forrásaitól, Morawiecki szerint így Moszkva megfontolná, hogy leállítsa kegyetlen háborúját.
A lengyel közlés előzménye az, hogy az uniós tagállamok a héten egy negyedik szankciós csomagról egyeztek meg Oroszországgal szemben. Ennek része az is, hogy a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) többi tagjával együtt megvonják Oroszország úgynevezett legnagyobb kedvezményben részesített nemzet státusát, ami azt jelenti, hogy megtagadja az orosz termékektől és szolgáltatásoktól a legkedvezőbb elbánást az uniós piacokon, ez lehetőséget teremt vámok kivetésére és további korlátozásokra is.
A lengyel miniszterelnök március elején arra szólított fel, hogy az EU tiltsa meg az orosz fosszilis energiahordozók behozatalát, ezt élesen ellenzi nem csak a magyar, de például a német kormány is.


A lengyelek megőrültek?
Meg....ha emlékszel, a 2. VH kezdetekor....ok, fals rádióadós buli, de éveken keresztül írtották, bántották, szegregálták a Lengyelországi német ajkú lakosságot. Azt utána má nem, mikor kaptak egy verést. Most az orosz az ellenség...meg lassan a magyar :(
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 077
113
Ez, mi ez?

Erre külön programmód van mind a két típuson. Korábban is lehetett látni éleslövészeteken ezt az eljárást.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
"Mostanra 2 elemivel is le kellett volna essen mindenkinek, hogy az USA, az EU, a NATO végleg elment, csak még nagyobb carba gázoltak, a kedves kormány"uk"nak köszönhetően.
Ez nem hazafiság, meghalni a semmiért,"

Pl Azok a magyar honvédek akik a II világháborúban harcoltak a betörő szovjet hadsereg ellen,most forognak a sirjukban, végül is ők is harcolhattak volna az akkori magyar kormányzat ellen, pontosan azt csinálják az ukránok most,mint amit a magyar honvêdek csináltak a II világháborúban a Kárpátok hagóin, Erdélyben az Alföldön stb...Ezért szerintem nem lehet sem a magyar honvédeket és most az Ukránokat elítélni...

Ez a kijelentésed pedig abszolút érthetetlen a számomra...

"Ez nem hazafiság, meghalni a semmiért,"

Mi a hazafiság ha nem az, hogy amikor megtámadják a hazádat, akkor minden eroddel harcolsz a támadókkal szemben, védve a családodat, a népesség a hazádat...Legyenek azok az oroszok, a Klingonok vagy bárki más....
Szerintem a hazafiságnak azt kéne jelentenie, hogy jót akarsz a hazádnak és a családodnak és azért teszel dolgokat.
Az, hogy egy sokszoros túlerőben lévő ellenséggel felvenni a harcot, amelynek következménye legjobb esetben is az, hogy az országot rommá lövik, és a harmadát elcsatolják, ahelyett, hogy inkább betagozódunk az érdekszférájukba, de ép országgal, nem tűnik hazafias cselekedetnek. Ukrán szempontból inkább őrültségnek.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 868
27 425
113
Tényleg Európa belerángatása a cél. Redditen kérdezték, h találkozott-e más is a YT-os "gyere önkéntesnek Ukrajnába" reklámmal. Erre írt egy francia egy elég józan (és nagyon nem oroszpárti!) választ.

Ki is tiltották. És a reakciók: "Miért mindig az új tagok próbálják lebeszélni az embereket? Te is csak egy orosz bot vagy."
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 838
35 412
113
Orosz repülőgépek megsemmisítették az ukrán fegyveres erők Sz-300-as, Buk-M1 rakétarendszereit Konasenkov szerint az orosz légierő légvédelme 12 ukrán pilóta nélküli légi járművet lőtt le.
"Összesen 196 ukrán pilóta nélküli légi jármű, 1438 harckocsi és más páncélozott jármű, 145 rakétavető, 556 tüzérségi löveg és aknavető, valamint 1237 katonai gépjármű semmisült meg a különleges katonai művelet kezdete óta.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 018
113
Már írtam, korábban, hogy Ukrajna jó lehetőség(terep) a legújabb orosz fegyverek tesztelésére.
Engem erről nem kell meggyőzni, nyilván való! Amit ellőttek volna mondjuk a Kura teszmezőre, azt most pont lehet arra használni, hogy támogassa a háborút. Ennyit látok bele, hogy lövöldöznek minden kuriózum fegyverrel egyet-egyet néha.