[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Herszon kitart. Megszálló katonák vannak a városban, de Herszon ukrajnai város maradt.
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 877
4 706
113
Ő gyártja. (bocs @boki)

Mi is hozhatnánk DNR/LNR tmksokat a T72knek.

Bohózat a lengyel-ukrán határon
Lengyel határőri jegyzőkönyv :
Autó típusa?
-Lada Samara Speciál.
Rendszám?
-S300PMU.
-Van valami elvámolnivalója?
-Nicht.


Jesszusom! Ezt a palit honnan szalasztották? Nagyot esett a HírTV színvonala...
Ez a krapek magát nevezte ki fegyverszakértőnek.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Kahovka nem kér a megszállásból.
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
856
2 692
93
8ccd70b1d73e7793bcae0fb106b528a0.jpg
Harkov régió
Egy besült Szmercs rakéta
megmutatták hol van a csetresz...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 471
46 580
113
Ha meg nem lép Oo. szép lassan felerősítették volna az Ukrikat mindenféle csúcstechnikával, aztán rákergették volna az oroszra. Miért lett volna jobb a medvének ha 3-4 év múlva:
  • először a szakikat csinálja ki ukrajna (nyugat szerint jogosan irtaná, mert az de jure ukri terület)
  • majd nekimentek volna az ukrik Krimnek, hogy ott esetleg elkapaálják azt a kevés védőt és ezzel egy jó nagy arcvesztést csináljanak az orosznak, aztán
  • az elért eredményeken felbátorodva nekimentek volna Oo-nak is.
Persze mindezen akciók alatt a nyugat folyamatosan emelete volna a szankciók szintjét, függetlenül attól, hogy mit lép. Mind az ukránok megtámadása előtt, amikor már ott tartott nyugat, hogy a beígért szankciókat preventíve bevezetik, hogy ezzel elriasszák a medvét. Ki volt ez találva. Szép lassan felépítették a medvecsapdát aztán addig öszötökélték a macit, amíg bele nem lépett. A kérdés, hogy mi lesz ha kiszbadul? Én tartok attól, hogy kevés győzelmi jelentést fog kiadni Nyugat-Európa! Ettől persze még az USA jót röhög és eléri a célját (EU-Oo. csődbevitele). Már csak Kína állna a globális világuralma előtt.
Azonosan látom. Most szeretné kivéreztetni Oroszországot, aztán jön Kína. És mellékesen még Európa is meggyengül. Ez is cél.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 471
46 580
113

Zelenszkij belengette a harmadik világháborút​


Volodimir Zelenszkij készen áll tárgyalni Vlagyimir Putyinnal, de figyelmeztetett, ha bármilyen tárgyalási kísérlet kudarcot vall, az azt jelentheti, hogy a két ország közötti harc „egy harmadik világháborúhoz” vezethet. Az ukrán elnök erről a CNN-nek adott vasárnapi interjújában beszélt.

Mint mondta, „készen állok a tárgyalásokra vele. Készen álltam az elmúlt két évben. És úgy gondolom, hogy tárgyalások nélkül nem tudjuk befejezni ezt a háborút. Mindazok, akik azt gondolják, hogy ez a párbeszéd sekélyes, és hogy nem fog megoldani semmit, egyszerűen nem értik, hogy ez nagyon értékes. Ha csak egy százalék esélyünk van arra, hogy megállítsuk ezt a háborút, akkor élnünk kell ezzel a lehetőséggel, meg kell tennünk. Nem tudom megmondani, hogy mi lesz a tárgyalások eredménye – mindenesetre naponta veszítünk embereket, ártatlan embereket a helyszínen” – mondta.

Zelenszkij itt azt is mondta, „az orosz erők azért jöttek, hogy kiirtsanak minket, hogy megöljenek minket. Mi pedig bebizonyítottuk népünk és hadseregünk méltóságát, képesek vagyunk erőteljes csapást mérni, képesek vagyunk visszavágni. De sajnos a méltóságunk nem fogja megőrizni az életüket. Minden esélyt fel kell használnunk, hogy legyen lehetőségünk tárgyalni, hogy legyen lehetőségünk Putyinnal beszélni. De ha ezek a kísérletek kudarcot vallanak, az azt jelentené, hogy ez egy harmadik világháború”.

Pénteken Putyin telefonon hívta Recep Tayyip Erdoğan török elnököt, akinek elmondta, milyen követelései vannak Ukrajnával szemben. Ezek között van például, hogy Ukrajna legyen semleges állam, és ne kérje a felvételét a NATO-ba; demilitarizálják az országot, hogy ne jelentsen fenyegetést Oroszországra nézve; hajtsanak végre egyfajta nácimentesítést; valamint adja fel a kelet-ukrajnai szakadár területek, azaz a Donyecki és a Luhanszki „Népköztársaságok” által uralt megyék feletti fennhatóságát.

Putyin azt is mondta a török elnöknek, ezekben a kérdésekben hajlandó személyesen is tárgyalni Zelenszkijjel, aki napok óta hangsúlyozza, hogy készen áll találkozni orosz kollégájával. Erdoğan török elnök fel is ajánlotta, hogy találkozhatna az orosz és az ukrán elnök egymással akár Isztambulban, akár Ankarában.

(Vadhajtások)
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Nézd! Én jósokkal nem vitatkozom. Pörgesd nyugodtan a varázsgömböt. A helyesírást jobban megtanulhatnád, fárasztó silabizálni ezt a stílustalan, rosszul szerkesztett mondatokkal teli, helyesírási hibáktól hemzsegő szöveget.

A folyamat elindulása nem jóslás hanem tény.

....

Orosz gazdaság visszalakulnak benzínkuttá. Máramíg.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
A folyamat elindulása nem jóslás hanem tény.

....

Orosz gazdaság visszalakulnak benzínkuttá. Máramíg.
tényleg rádférne némi helyesírási továbbképzés.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci and gergo55

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 471
46 580
113
Végelgyengülés kerülgeti az ukrán gazdaságot
Szerhij Marcsenko ukrán pénzügyminiszter szerint az ukrán gazdaság 30%-a megszűnt működni.
„Az adóbevételeink nem fedezik a szükségleteinket” – mondta a miniszter.
Eddig jórészt az Oroszország gazdaságát megbillentő uniós szankciókról, illetve ezek európai visszacsapódásáról esett szó, miközben a háborús cselekmények és a menekülthullám távozása által sújtott Ukrajna gazdasága szenvedi el a legnagyobb károkat. Az ország a gazdasági összeomlás szélén van, idén 6 milliárd dollárnyi adósságát kellene törlesztenie, amire vélhetően semmi esélye. A nagy hitelminősítők meg is kezdték a háború sújtotta ország villámgyors leminősítését, menekülnek a befektetők.
Az eddig is rettentő szegény, és EU-s mércével hihetetlenül alacsony életszínvonalat nyújtó Ukrajna kb. 15 milliárd dollárnyi segélyre kapott ígéretet az IMF-től, a Világbanktól, az Európai Beruházási Banktól és az Európai Uniótól, ami az égető likviditási gondok napi enyhítésén túl nem sok mindenre lesz elég, miközben tovább növeli az államadósságot.

(PestiSrácok)
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
711
3 051
93
Gázra piaci ár van. Ezt majd mások zsebelik be.
Ha az ipar oda telepüne ahol sok meg olcsó az energia meg a nyersanyag akkor japán, rok, de europában se lenne hude nagy ipar ellenben oroszoban igen. Ennek meg az ellenkezője van. Nem mellesleg az Oroszo is egy előregedő társadalom.
A német zöld energia attól nem csődöl be, hogy menni fognak a szénerőművek.
Erről a kiszámoltákról vmi infot ha lehetne...
Az hogy te minek vagy, nemvagy híve lényegtelen. Az orosz gázt le fogja váltani EUban az US, Algír, Katari.... meg az atom/szén=zöld. Van ahol már jövőre vhol 3-10év múlva... és a fő cél az energiafüggetlenség. Oroszok levágták az egyik hanem legföbb aranytojás tojó tyúkjukat. Miért is? Egy 2.Afganisztánért vagy azért, hogy Svédek, Finnek NATO tagok legyenek vagy, hogy irthassák a kisoroszokat, kapják a koporsókat az orosz anyák vagy hogy....? ez utobbiak a leglogikusabb az nem nagy biznisz, hogy Svédek, Finnek NATO tagokká válnak, nagyon komoly hadsereggel rendelkeznek és jó hosszú a határ. De az legföbb piacuk elvesztése se épp hudejó.
El vagy te tévedve! Nem az orosz vágta le azt a tyúkot, hanem a jenki. Miután megegyeztek az oroszok és a németek az új gázvezetékről - merthogy mindkettő érdekében állt -, és meg is építették, nem engedték nekik üzembe helyezni. Ugye azt azért tudod, hogy ki nem engedte? Szóval legkésőbb innentől az orosznak teljesen egyértelmű volt, hogy mire számíthat a jövőben.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 471
46 580
113
Az ukrán hírszerzés szerint merényletet terveznek Putyin ellen
Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési részlege azt állítja, hogy az orosz elit merényletet tervez Vlagyimir Putyin ellen.
Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési részlege szerint
az orosz politikai és üzleti eliten belül kialakult egy befolyásos emberekből álló csoport. A céljuk az, hogy eltávolítsák a hatalomból Putyint, amint csak lehet, és a Nyugattal helyreállítsák a gazdasági kapcsolatot, amely az ukrán háború miatt megsemmisült – írták. Index
 
2018. április 2.
14
45
13
A folyamat elindulása nem jóslás hanem tény.

....

Orosz gazdaság visszalakulnak benzínkuttá. Máramíg.
+ https://www.portfolio.hu/uzlet/2022...-ujitjak-meg-a-szerzodest-a-gazprommal-534269
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby