[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tanitvany13

Well-Known Member
2022. március 5.
63
280
53
Az USA elektronikus hírszerzés igen aktív, és nyilatkozták is hogy minden olyan infót átadnak real-time amiről azt gondolják hogy hasznos lehet. Az ukrik meg jól csinálják. A kislétszámú beszivárgó csoportjaik meg jók voltak a háború 8 éve alatt is, és most is jók.
Jó kiképzést meg felszerelést kaptak nyugatról, ez mondjuk nem von le a sikereikből csak hozzátartozik a képhez.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 899
13 598
113
Hatalmas, fix hogy lengyelben van mar. Zold hatter elott zold ruhaban filmezni...

zelen.jpg
Na én is megnéztem...full kamu, ráadásul amatőr....már a belépő ha megnézitek az az érzést keltik, mint amikor az időjárásjelentő csaj belé a térkép elé...csak figyeljétek...full gáz :D
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
Csak tolod ezt a szar narratívát... Mi szerint, hogy látványosan megmutatják, hogy szereztünk zsákmányt? Tehát jobb?

Komolyan bejövök ebbe a topikba, és a hozzád hasonló fizetett ukrán ügynökök gagyi, a másikat analfabétának néző sulykolása felháborít.

Mindenből ki kell hozni, hogy az orosz rossz, az ukrán szuper... Nem lehet enélkül a szar kényszeres ukrán-sztárolás nélkül semmit leírni. Gondolom ezek alapján kapod a fizetésed.

Akkor amikor a John Deere vontatja el a T-72-est, akkor azért csinálja, mert jobb mint az amcsi traktor, ugye?

Értem a döhödet de ezt nem tudom értelmezni:
"Akkor amikor a John Deere vontatja el a T-72-est, akkor azért csinálja, mert jobb mint az amcsi traktor, ugye?"
A John Deere az amerikai.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 419
46 172
113
Csak tolod ezt a szar narratívát... Mi szerint, hogy látványosan megmutatják, hogy szereztünk zsákmányt? Tehát jobb?

Komolyan bejövök ebbe a topikba, és a hozzád hasonló fizetett ukrán ügynökök gagyi, a másikat analfabétának néző sulykolása felháborít.

Mindenből ki kell hozni, hogy az orosz rossz, az ukrán szuper... Nem lehet enélkül a szar kényszeres ukrán-sztárolás nélkül semmit leírni. Gondolom ezek alapján kapod a fizetésed.

Akkor amikor a John Deere vontatja el a T-72-est, akkor azért csinálja, mert jobb mint az amcsi traktor, ugye?
Szerintem ne ügynöközzük le egymást. Meggyőződésem, hogy Meister nem fizetett ukrán ügynök, viszont erős indulatok vezérlik az orosz ellenességét. Talán magyarázat rá a dédszüleinek a halála. Néha idegesítő, különösen a stílusa!
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Őszintén én többet vártam az orosz hadseregtől. Én elhittem az orosz propagandát a 21. századi modern orosz hadseregről. E helyett viszont azt látom hogy ez alapvetően ugyanaz az orosz hadsereg ami Csecsenföldön is volt. Szar a logisztika, szar a kommunikáció, szar a légierő, nincsenek összehangolva és a morális is gyenge. Ukrajna meg egy picit nagyobb mint Csecsenföld.

Nyilván ettől függetlenül az oroszok alapvetően erősebbek lennének, de itt nem hagyományos harcra kell készülniük hanem gerillaharcra a nyugati fegyverekkel felszerelt ukránok ellen. Támadni meg mindig sokkal nehezebb mint védekezni. Nem látom a szükséges túlerőt hogy egész Ukrajnát elfoglalják.

Milyen áldozataik lehetnek az oroszoknak Mariupolnál? Milyen áldozataik lennének Kijev, Harkov és Odessza ellen? Szerintem vállalhatatlanul magasak.

A nyugati válasz pedig egységes és erős volt. E miatt most bőven van gazdasági problémájuk is az oroszoknak.
Nem tudom, hogy Putyin el akarja -e foglalni egész Ukrajnát. Ha akar is területeket, szerintem semmiképpen sem akarja az egészet. Én úgy gondolom, hogy több kis köztársaságot hozna létre keleten, amik alapvetően az ő irányítása alatt állnak, a nyugatot pedig elengedi.

Nem látom, hogy miért lenne érdeke Ukrajna egészének megtartása.

A 21. századi modern hadsereg meg nézőpont kérdése, egy USA szintű valamit nem lehet elvárni, és az is benne van a pakliban, hogy hibáznak, de alapvetően kevés olyan hadsereg van jelenleg, ami ilyen teljesítményre lenne képes. Az USA dolga szerintem könnyebb volt a sivatagi terepen, az ellenfél is szarabb volt, erősebb volt a bombázási kampány az elején.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 419
46 172
113
van ennek saját topikja.
Azért tettem be, mert említés szintjén többször előjött. Írtam, hogy nem ide illik. Egyébként vannak érdekes megállapításai. Például, hogy Magyarországon nem volt érvényben a Török Birodalom részéről a gyermekadó. Csak a Balkánról vitték a gyerekeket janicsárnak.