[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Így nehéz lesz tárgyalni. De, szerintem az USA-nak nem is célja hogy gyorsan rendeződjön az ukrán váltság. A célja hogy bebukjon a jelenlegi orosz politikai vonal. Bár ezt Putyin képviseli, de nyilván a cél a teljes politikai irányvonal bukása, mert csak így tudja átvenni a helyét egy nyugatbarát vezető. Navalnij szerintem nem, mert ha bukik a politika szökés közben hátulról hatméterről agyonlövi magát. Kínának léte függ attól hogy ne történjen irányváltás az orosz politikában. Ha úgy látszik hogy Potyin bedől Ukrajnában, akkor szerintem jönnek a kínai turisták. Ha nem akkor néhányéven belül agyon szankciózza a nyugat Kínát.
Tudom most sokan a Kína-nyugat gazdasági összefonódásra gondoltok, de az USA le fogja a világgal nyeletni ezt a békát, és nem fogja érdekelni hogy hány ország megy tönkre. Ja kérem, a világuralom áldozatokkal jár.
Szerintem
Szerintem a világnak és Magyarországnak is az lenne a jó ha Nyugat és az USA hagyna Oroszországnak egy olyan visszavonulási lehetőséget amelyen keresztül méltóságteljesen visszavonulhatna, mert ezt a gazdasági háborút nem nyerheti meg, és szerintem a világnak nagyon nem arra van szüksége, hogy Oroszországot teljesen a "falhoz szorítsák"...
 
W

Wilson

Guest
Hat azt meg hogy engedtek ki a gyozedelmes ukranok? Egy kis adhoc vegyifegyver? Volt szerencsem hozza egyszer, pedig csak hutokozeg csere utani tisztitaskor szivargott kicsit. Azert nagyon xar, dolgozni nem lehetett tole, mindent abbahagytunk, irany ki, figyeld a szeliranyt, gyulekezesi pontra. Nagyobb dozisban pont faxan lemergez es megakaszt minden offenzivat, pucolsz ha tudsz onnet.
Pedig mar olyan jol alltak az ukranok, visszavertek az oroszokat a Bajkalon tulra... erre ez...
Frissítés.....:)

fc2d54a-sumyhinprom-amiak--zhyvytsky-tg-.jpg

SUMYKHIPROM, FOTÓ: DMYTRO ZHYVYTSKY

A „Sumykhimprom” PJSC területének ágyúzása után enyhe ammóniaszivárgás történt, Sumy lakosságát nem fenyegeti veszély.

Forrás: Dmitro Zsivickij , Ukrajna SES és a Szumi Regionális Államigazgatás vezetője

Részletek: Március 21-én 03:55-kor Sumyban a „Sumykhimprom” PJSC területét ágyúzták, az ágyúzás következtében 1, 50 tonna kapacitású ammóniás tartály megsérült.

05:00-kor enyhe ammóniaszivárgás történt.

Reggel 7 óra 15 perckor a szivárgást lokalizálták, és a Sürgősségi Szolgálat egységei elkezdték megszüntetni az ammóniafelhőt.

Frissítés: 07:49-kor megszűnt az ammóniakibocsátási baleset a „Sumykhimprom” PJSC területén
A vállalat alkalmazottai munkába kezdtek a technológiai folyamat helyreállítása érdekében.

A város lakosságát nem fenyegeti veszély.
Nincsenek korábbi áldozatok.

 
W

Wilson

Guest
Ne erőlködj, ti magatok írtátok korábban, hogy a "művelet" során általában a régi orosz technológiák kerülnek felhasználásra (selejtezésre?), ami egyébként látszik is, mert T90-est is csak elvétve látni, a komolyabb rakétatechnika is még csak most kezd el szerepelni...
Megkerestem neked ezt az orosz összesítés a jelenlegi orosz harckocsi erők felszereléséről egységekre lebontva ...Az összesítés többi részét megtalálod az érintett topikban.....

Az orosz fegyveres erők páncélos erőinek áttekintése.

1295-62-2021-001
2021 г. 1295-62-2021-001 A Primorszki területen található Arszenyevben található 1295. központi harckocsi-karbantartó bázis harckocsijavítói ünneplik a harckocsik/harckocsizók napját. 11.09.2021

FIGYELMEZTETÉS !!!! MINDEN INFORMÁCIÓ NYÍLT FORRÁSOKBÓL SZÁRMAZIK -!!!!

Előszó gyanánt.

A harckocsizó erők alapvető szerkezeti egysége a harckocsi zászlóalj. A zászlóalj három harckocsizó századból áll. Minden század három szakaszból áll, és minden szakasznak három tankja van. Ennek megfelelően a század tíz harckocsival rendelkezik (beleértve a századparancsnok harckocsiját is), a zászlóalj pedig harmincegy harckocsival (beleértve a zászlóaljparancsnok harckocsiját is).

Számos zászlóaljban a szakasz létszámát négy tankra növelték.

Ennek megfelelően az ilyen zászlóaljak esetében a század tizenhárom harckocsival rendelkezik (beleértve a század parancsnok harckocsiját is), a zászlóalj pedig negyven harckocsival (beleértve a zászlóalj parancsnok harckocsiját is).

Az orosz hadsereg harckocsi parkja a három fő típusból áll:
T-72, T-80 és T-90 - különböző variánsaiból áll. A legnagyobb számban a T-72B harckocsi található meg.

A T-72B-t 1985-1996 között három változatban gyártották
(T-72B, T-72B1 és T-72B 1989-es modell).

A T-72B 1998 óta készül az Uralvagonzavod vállalatnál. Az Uralvagonzavod vállalat komoly lépéseket tesz a T-72B harckocsik harci képességeinek javítása érdekében.

A jármű 1998-2005 között, a korszerűsítés után a T-72BA indexet kapta.

2011-2015 között a korszerűsített járművek megkapták a
T-72B3-as indexet.

2016-tól napjainkig a korszerűsített járművek, bár még mindig a T-72B3 indexet viselik,és komolyan különböznek a korábbi modernizációk tankjaitól. Nem hivatalosan a tankok a 2016-os T-72B3 vagy T-72B3M jelzést viselik.

A T-80-as harckocsi családot a hadseregben a T-80BV és a
T-80U alapváltozatok képviselik (1983 és 1998 között gyártották).

2005 óta számos járművet átalakítottak és T-80BVM és T-80UE-1 elnevezést kaptak.
A T-90A (2004-2010 között gyártott) és a
T-90M (2019-től gyártott) harckocsik a hadsereg legkisebb létszámú csoportját alkotják. Érdemes megemlíteni, hogy az újonnan gyártott harckocsikat 2011-2019 között nem szállították a csapatoknak, és csak 2020-ban kapták meg az új T-90M járművek első tételét.

Most pedig térjünk át a tankokkal felszerelt hadseregek listájára.

ÉSZAKI FLOTTA..

14. Hadtestének A 80. gépesített lövészdandárja nem rendelkezik harckocsikkal.

A 200. gépesített lövészdandár különálló harckocsi zászlóalja 31 T-80BVM harckocsival rendelkezik.
A 61. tengerészgyalogos dandárnak nincsenek tankjai...

NYUGATI KATONAI KÖRZET 6. EGYESÍTETT HADSEREG..

A 138. gépesített lövészdandár különálló harckocsi zászlóalja - 40 T-72B3 harckocsi, valamint egy T-80BV harckocsikból álló, megnövelt létszámú század.

A 76. légideszant-hadosztály különálló harckocsi zászlóalja - 31 T-72B3 harckocsi

A 25. gépesített lövészdandárnak nincsenek tankjai.

11. HADTEST BALTI FLOTTA ...

A 336. tengerészgyalogos dandárnak nincsenek tankjai.

A 7. gépesített lövészezred nem rendelkezik harckocsikkal.

18. gépesített lövészhadosztály - 11. harckocsi ezred - két harckocsi zászlóalj - 62 T-72B3 harckocsi. A vezérkar szerint még egy harckocsi zászlóaljat kellene felállítani, de még nincs megbízható információ erről.

79. gépesített lövészezred harckocsi zászlóalja - 31 T-72B3M harckocsi.

275. és 280. gépesített lövészezredek harckocsi zászlóaljai - jelenleg nem áll rendelkezésre biztos információ.

1. PÁNCÉLOS HADSEREG...

A 27. gépesített lövészdandár külön harckocsi zászlóalja - 40 T-90A és T-90M harckocsi (2021-ben nyolc T-90M harckocsit kapnak). A meglévő állományon kívül jelenleg több T-14-es harckocsit szállítanak a dandárnak terepgyakorlatra. Az év végére a dandár megkapja az első húsz sorozatgyártású T-14-es harckocsit, amelyek teljesen felváltják a T-90A harckocsikat.

27-14-90-2020-1
A 27. gépesített lövészdandár "parádés" felvonulása Moszkvában, 2020.06.24. 27-90-2021-1

27-90-2021-1
A 27. gépesített lövészdandár T-90M harckocsijai, 2021 áprilisában.

6. harckocsi dandár - három harckocsizászlóalj - 93 T-72B3M harckocsi. - egy harckocsiképző század T-72B3 harckocsikon...

2. gépesített lövészhadosztály - 1. harckocsi ezred - három harckocsi zászlóalj - 93 T-72B3M harckocsi -

1. gépesített lövészezred harckocsi zászlóalja - 27 T-90A harckocsi és 13 T-72B3 harckocsi.

15. gépesített lövészezred harckocsi zászlóalja - 21 T-72B3 harckocsi és 10 T-72B harckocsi.

4. páncéloshadosztály - 12. harckocsi ezred három harckocsi zászlóalj - 93 T-80U és T-80UE-1 harckocsi

13. harckocsi ezred három harckocsi zászlóalj - 93 T-80U és T-80UE-1 harckocsi.

423. gépesített lövészezred harckocsi zászlóalja - 21 T-80BVM harckocsi és 20 T-80BV harckocsi.

20. EGYESÍTETT HADSEREG....

144. gépesített lövészhadosztály - 59. harckocsi ezred - egy zászlóalj - 31 T-72B harckocsi. Még két harckocsizászlóaljat kellene felállítani, de jelenleg nincs megbízható információ erről.

488. gépesített lövészezred harckocsi zászlóalja - 31 T-72BA harckocsi

A 254. gépesített lövészezred páncélos zászlóalja - jelenleg nem áll rendelkezésre biztos információ.


3. gépesített lövészhadosztály - 237. harckocsi ezred - két harckocsi zászlóalj - 62 T-72B harckocsi. Még egy harckocsi zászlóaljnak meg kell alakulnia, de még nincsenek megbízható információ erről.

A 252. gépesített lövészezred harckocsi zászlóalja - 31 T-72B3 harckocsi. -

752. gépesített lövészezred harckocsi zászlóalja - 31 T-72B harckocsi.

DÉLI KATONAI KÖRZET

102. katonai bázis különálló harckocsi zászlóalja - 31 T-72B harckocsi.

555. repülőcsoport különálló harckocsi zászlóalja a Szíriai Arab Köztársaságban 40 T-90A harckocsi. Néhány T-90A harckocsit átadtak a szíriai hadsereg egységeinek.

8. EGYESÍTETT HADSEREG...

56. légideszant dandár különálló harckocsi zászlóalja - 31 9-72B3 harckocsi. A dandárt 2021. december 1-jéig beolvasztják a 7. légideszant hadosztály 56. légideszant támadó ezredébe. A harckocsizászlóalj az újonnan alakult 20. gépesített lövészhadosztályhoz kerül.

A 20. gépesített lövészdandár különálló harckocsi zászlóalja - 40 T-90A harckocsi. A dandárt 2021 nyarán a 20. gépesített lövészhadosztályban fogják bevetni. További két harckocsi zászlóaljat alakítanak. A T-72B3 harckocsikat, amelyeket korábban az 56. légideszant támadó dandárhoz rendeltek, a júniusi dandárgyakorlaton mutatták be.

56-72-3-111-2021-1

150. gépesített lövészhadosztály 68. harckocsi ezred - három harckocsi zászlóalj - 93 T-72B3M harckocsi.

163. harckocsi ezred - három harckocsi zászlóalj - 93 T-72B harckocsi.

103. gépesített lövészezred harckocsi zászlóalja - 31 T-72B3M harckocsi.

102. gépesített lövészezred harckocsi zászlóalja - 31 T-72B3M harckocsi (2021-ben érkezik)

150-102-72-3-533-2021-1
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Nyilván. Mi más lehetne! Hisz ilyet a jelzettek sosem tettek, csak 2014, 2015-ös elhurculós, jól megverős, vagy ami 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 és 2022-es években volt a neten fellelhető. A civileket megállító, majd lelövöldözős videók is csak ugyanolyan hamisítványok, mint a green boxos Z-s bejelentkezések. Ja, nem ...
a, tehát akkor az orosz katona végez a civillel az sem fake? :)
 
  • Vicces
Reactions: jurgenbauer

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Akkor tisztázzuk, hogy mit jelent nálad a számottevő ország?
És látom, hogy nem jött át neked, hogy én ezzel Putyin szándékaira céloztam , amit világosan jelzett az invázió elsö napján a gostomeli repülőtér ellen végrehajtott orosz támadás.....
Hogyne érteném mire gondolsz! Tehát szerinted Piszkos tizenkettő stílusban:
1. Helikopteres osztag elfoglalja a repteret.
2. Megjönnek a többiek a csapatszállítókkal.
3. Mindenki felszáll a reptér mellett a 22-es buszra.
3. Átszállnak a 18-as villamosra.
4. Az elnöki rezidenciánál leszállnak, és meglepetésszerűen rádöntik az ajtót Zselére, és a testőrökre, akik az előző másfél órában csak a töküket vakarták.
5. Zselé elfogása miatt az ukri államgépezet megáll az ő forgásában.
6. Ezt látva, az azovosok rájönnek, hogy hibáztak, fegyvereiket eldobálva tolonganak Szent Misztyiszláv ikonja elé gyertyát gyújtani, hogy közvetítsen Krisztus felé az ő lelki üdvükért.
7. Kitör a világbéke.
Röviden az ellenvetéseim:
1. Ha a ruszkik el akarták volna fogni Zselét, nem így csinálják, hogy át kelljen bumlizniuk a városn, a meglepetés erejét elveszítve. Komoly tapasztalatuk van abban, hogyan kell erőse védett személyeket elkapni.
2. Zselé elfogása nem oldotta volna meg a problémáikat. (Önjáró nackó zászlóaljak, kimaxolt ukri nacionalizmus a helybéli oroszok ellen)
3. Ha a ruszkik azt gondolták volna, hogy Zselé elfogása megoldja a problémáikat, nem indítanak a kijevi akcióval egy időben nagy erejű összfegyvernemi támadást három másik irányból is gyakorlatilag az ország teljes területe ellen.

Ha a stílusm nem volt udvarias, tudd be annak, hogy lassan azon gondolkozom, hogy inkább a különböző hírportálokról próbálok meg tájékozódni az ukrajnai fegyveres konfliktusról, mert itt olyan betűszarás megy, hogy adott idő alatt máshonnan sokkal több információhoz jutok, mint innen.
Korábban már javasoltam szétválasztani a topicot egy elemző, és egy infó gyüjtő ágra.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 477
46 640
113
Egy háború alatt álló országban összeomlik a közrend. Ebben túl sok egyedi nincs, ezzel legitimálni az orosz agressziót meg undorító. Ennyi erővel 56 és 48 leverése is teljesen jogos volt, hiszen ott is összeomlott a közrend. Ez a háború nem arról szól hogy pár szerencsétlennek elverték a seggét. Van ennél jelenleg nagyobb baj is Ukrajnában. Ezrek halnak meg, nem csak katonák, civilek is.
A közrend összeomolhat, de a következménye mutatja egy ország morális, gazdasági, politikai állapotát.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Mariupolnál mi a helyzet?
Egymásnak ellentmondó információk vannak.
Reggel 5-ig kellett volna letenni a fegyvert, vagy 12-ig kellene?
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
De nem fog. Sőt, baxhatják a nyugati típusú demokrácia minden morzsáját is.

Volt egy sorozat, 3 részes, a cia kgb harcról, még 56 is benne volt. Abban volt egy pénzügyi bomba a kgb részéről, ami már nem jött be akkor, amikor indították, mert más világ volt akkorra, mint amikor a hatvanas években kitalálták. Na szóval, Putyin 8 éve még simán belebukott volna a szankciókba ill a háborúba, de ma már 2022 van, nem 2014. 8 éve együtt élnek vele, Szíriában 7 éve háborúznak, a migri invázió 7 éve zajlik. Legyintelés megy max, kellemetlenség, de ennyi.

Oroszország nem Ausztrália vagy Új-Zéland, hogy lekapcsolják a facebookot, és picsogni kezd a nép, hogy nem éri el a kedvenc kutyás-macskás alapítványát. Fúj, diktatúra, a kormány azonnal egyezzen ki a semmirekellő facebookkal mert különben irgumburgum!
A szankciók célja nem az, hogy a lakosság fellázadjon, hanem az, hogy Putyin hadikasszája kimerüljön és ne legyen képes folytatni a háborút.

A Szovjetunió sem azért vonult ki mert a lakosság lázadt, hanem mert nem volt forrásuk fenntartani a megszállást.
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93
Szerintem a világnak és Magyarországnak is az lenne a jó ha Nyugat és az USA hagyna Oroszországnak egy olyan visszavonulási lehetőséget amelyen keresztül méltóságteljesen visszavonulhatna, mert ezt a gazdasági háborút nem nyerheti meg, és szerintem a világnak nagyon nem arra van szüksége, hogy Oroszországot teljesen a "falhoz szorítsák"...
Ha elmondod milyen az a méltóságteljes visszavonulás én támogatni fogom, de elképzelni sem tudom milyen az, te el tudod?
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 678
113
Jó reggelt, egy hét kényszerszünet után back :D
Ahogy látom nem maradtam le semmiről elnézve a térképeket? :D

(for info: mostantól árgus szemekkel fogom nézni az OFF hsz-ket, ha már azért kaptam 1 hetet) :D
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Dalip Singh, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettese szerint az Egyesült Államoknak lehetősége van kiterjeszteni az Oroszország elleni szankciókat...

A European Truth szerint – írja a CNN.

"Bővíthetjük szankcióinkat. Cselekedjünk, hozzunk olyan szankciókat, amelyeket már alkalmaztunk, alkalmazzuk őket több cél ellen. Alkalmazzuk őket több ágazatra is" - mondta.

"Több bank, több ágazat, amelyeket nem érintettünk" - mondta Singh.


Arra a kérdésre, hogy mire vonatkozhatnak szankciók, Singh azt mondta: "Nos, az orosz gazdaság fő csúcsai. Leginkább az olajat és a gázt érinti, de vannak más iparágak is. Nem szeretném ezeket részletezni, de úgy gondolom (Vlagyimir orosz elnök ) Putyin tudja, miről van szó".

Singh ismertette az amerikai és szövetséges szankciók orosz gazdaságra gyakorolt hatását, és azt mondta, hogy ezek "kétségbeesett intézkedésekre" késztették Putyint.

"Elszigeteli gazdaságát. Oroszország most gyorsan halad az 1980-as évek szovjet életszínvonala felé. A gazdasági szakadékba néz, és ez Putyin választásának az eredménye, és a reakciójából látom, hogy merre tart. – mondta Singh.

"Ez Putyin háborúja. Ez Putyin szankciói, és Putyin nehézségei, amelyeket az orosz népre helyez" - tette hozzá.

Emlékeztetünk, vasárnap Dmitrij Kuleba külügyminiszter azt mondta, hogy a jövő héten új szankciókat vezetnek be az Ukrajnát megtámadó Oroszország ellen.


Így nehéz lesz tárgyalni. De, szerintem az USA-nak nem is célja hogy gyorsan rendeződjön az ukrán váltság. A célja hogy bebukjon a jelenlegi orosz politikai vonal. Bár ezt Putyin képviseli, de nyilván a cél a teljes politikai irányvonal bukása, mert csak így tudja átvenni a helyét egy nyugatbarát vezető. Navalnij szerintem nem, mert ha bukik a politika szökés közben hátulról hatméterről agyonlövi magát. Kínának léte függ attól hogy ne történjen irányváltás az orosz politikában. Ha úgy látszik hogy Potyin bedől Ukrajnában, akkor szerintem jönnek a kínai turisták. Ha nem akkor néhányéven belül agyon szankciózza a nyugat Kínát.
Tudom most sokan a Kína-nyugat gazdasági összefonódásra gondoltok, de az USA le fogja a világgal nyeletni ezt a békát, és nem fogja érdekelni hogy hány ország megy tönkre. Ja kérem, a világuralom áldozatokkal jár.
Szerintem

Én egy dolgot emelnék ki ismét az amerikai cikkből. Az a jó benne, hogy nem is kell "a sorok között olvasni" ...

Ugye a jóember említi, hogy az eddig foganatosított szankciók - "kétségbeesett intézkedésekre" késztették Putyint. Azaz most tartunk ott ahol - ennek eredményeként. A költői kérdés az lehet, hogy amerikai célkitűzésként milyen "még kétségbeesett intézkedésekre" gondolhatnak? Érdekes kérdés - ugye?

Amit már párszor kiemeltem és ezúttal is érvényes - a narratívában még említés szintjén sem szerepel a "béke". Mondjuk legalább ennyiben őszinte. Ugyanakkor azért hibának tartom - legalább kommunikációs szinten bullshit -elhetnének egy félmondatot vagy ilyesmi. Ugye kizárólag a "Putyin és az orosz nép" nyomorba döntése van csak megfogalmazva, mint szankciós cél ...

Mondjuk azért egy nettó hazugság belefért a végére: "Ez Putyin háborúja. Ez Putyin szankciói, és Putyin nehézségei, amelyeket az orosz népre helyez". - Nem. Gyerekek, ha a cikkben is ennyire büszkék voltatok az eddigi szankcióitokra - sőt továbbiakat terveztek, akkor azt tessék az utolsó mondatban is teljes mellszélességgel sajátként felvállalni ...
 
W

Wilson

Guest
Hogyne érteném mire gondolsz! Tehát szerinted Piszkos tizenkettő stílusban:
1. Helikopteres osztag elfoglalja a repteret.
2. Megjönnek a többiek a csapatszállítókkal.
3. Mindenki felszáll a reptér mellett a 22-es buszra.
3. Átszállnak a 18-as villamosra.
4. Az elnöki rezidenciánál leszállnak, és meglepetésszerűen rádöntik az ajtót Zselére, és a testőrökre, akik az előző másfél órában csak a töküket vakarták.
5. Zselé elfogása miatt az ukri államgépezet megáll az ő forgásában.
6. Ezt látva, az azovosok rájönnek, hogy hibáztak, fegyvereiket eldobálva tolonganak Szent Misztyiszláv ikonja elé gyertyát gyújtani, hogy közvetítsen Krisztus felé az ő lelki üdvükért.
7. Kitör a világbéke.
Röviden az ellenvetéseim:
1. Ha a ruszkik el akarták volna fogni Zselét, nem így csinálják, hogy át kelljen bumlizniuk a városn, a meglepetés erejét elveszítve. Komoly tapasztalatuk van abban, hogyan kell erőse védett személyeket elkapni.
2. Zselé elfogása nem oldotta volna meg a problémáikat. (Önjáró nackó zászlóaljak, kimaxolt ukri nacionalizmus a helybéli oroszok ellen)
3. Ha a ruszkik azt gondolták volna, hogy Zselé elfogása megoldja a problémáikat, nem indítanak a kijevi akcióval egy időben nagy erejű összfegyvernemi támadást három másik irányból is gyakorlatilag az ország teljes területe ellen.

Ha a stílusm nem volt udvarias, tudd be annak, hogy lassan azon gondolkozom, hogy inkább a különböző hírportálokról próbálok meg tájékozódni az ukrajnai fegyveres konfliktusról, mert itt olyan betűszarás megy, hogy adott idő alatt máshonnan sokkal több információhoz jutok, mint innen.
Korábban már javasoltam szétválasztani a topicot egy elemző, és egy infó gyüjtő ágra.
Elősször is ,nem értem miért nekem címezed ezt a dolgot mert azt hiszem én elég sok hírt hozok ebbe a topikba...

A második részére a hozzászólásodnak a következőt válaszolnám,én azt mondtam, ezzel kapcsolatban, hogy , nem gondolnám, hogy az orosz hadvezetés a nagy harcértékű katonai egységeit az invázió első napján egy elterelő műveletre használná Kijev mellett, mikor azokra a nagyobn szüksége van a front többi részén is.Ebből következik, hogy szerintem pontosan meghatározott célja volt a gostomeli repülőtér elfoglalásanak, ez a repülőtér 25 km-re van Kijevtől ez a repülőtér alkalmas nehéz szállítógépek fogadására,.
És nem kell nekik bebuszozni, mert miután a repülőteret elfoglalták és biztosították az orosz légimozgékonyságú egységekkel és felszerelésekkel megtömött IL-76-k le tudnak szállni a repülőtéren....
Egy ilyen támadás a meglepetésre épül, ha sikerül meglepni az Ukránokat (nem sikerült) nagyon sokat nyerhettek volna az oroszok, csak gondold végig már az invázió első napján orosz katonai egységek hatolnak be Kijevbe miközben, az orosz haderő az orosz ukrán határ teljes hosszában, több helyen betör Ukrajna területére....És ha Zelenszkijt nem is sikerül elfogni elég az is , hogy ha az ukrán kormánynak el kell menekülnie Kijevből, ha Kijevet elfoglalják és megtartják(Kijev védelmét akkor még nem építették ki) addig amíg Fehéroroszországból beérkező orosz haderő eléri Kijevet,akkor lehet már Ukrajna kapitulált volna...

Nem így történt aminek sok összetevője van, az első az, hogy az első alkalommal nem megfelelő erővel támadtak a repülőteret, (a második alkalommal amikor 200 helikopter felhasználásával támadtak nem sok esélyük voltak az Ukránoknak), a második az, hogy szerintem úgy gondolták, hogy az orosz invázió megindulásakor az ukrán államapparátus és hadsereg összeomlik (de legalábbis lebénul), és a Kijev melletti hostomeli repülőtér elfoglalására érkező orosz desszant erők nem fognak érdemi ellenállásba ütközni, (tévedtek), azt sem lehet kizárni teljesen, hogy az ukránok kaptak információt a támadásról...

Azt is meg kell jegyeznem, hogy az ilyen típusú támadásokra van példa az orosz/szovjet hadviselésben lásd pl Afganisztán.....
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 335
84 549
113
a, tehát akkor az orosz katona végez a civillel az sem fake? :)
Milyen orosz katona? Egy full kontakt volt a piros autós házaspár a konvoj útvonalon. Az is a nagy Z molotovos baromságai után. A tankos lefekszik a földre meg a valaki belelő az úton kóricaló civilekre nem ér! Semmi bizonyíték ki lőtt! Vagy ha ér, a lakótelepen hmcst játszó területvedelmisek és az azovos autós meneküléses megállítas üti őket.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
922
10 545
93
Hogyne érteném mire gondolsz! Tehát szerinted Piszkos tizenkettő stílusban:
1. Helikopteres osztag elfoglalja a repteret.
2. Megjönnek a többiek a csapatszállítókkal.
3. Mindenki felszáll a reptér mellett a 22-es buszra.
3. Átszállnak a 18-as villamosra.
4. Az elnöki rezidenciánál leszállnak, és meglepetésszerűen rádöntik az ajtót Zselére, és a testőrökre, akik az előző másfél órában csak a töküket vakarták.
5. Zselé elfogása miatt az ukri államgépezet megáll az ő forgásában.
6. Ezt látva, az azovosok rájönnek, hogy hibáztak, fegyvereiket eldobálva tolonganak Szent Misztyiszláv ikonja elé gyertyát gyújtani, hogy közvetítsen Krisztus felé az ő lelki üdvükért.
7. Kitör a világbéke.
Röviden az ellenvetéseim:
1. Ha a ruszkik el akarták volna fogni Zselét, nem így csinálják, hogy át kelljen bumlizniuk a városn, a meglepetés erejét elveszítve. Komoly tapasztalatuk van abban, hogyan kell erőse védett személyeket elkapni.
2. Zselé elfogása nem oldotta volna meg a problémáikat. (Önjáró nackó zászlóaljak, kimaxolt ukri nacionalizmus a helybéli oroszok ellen)
3. Ha a ruszkik azt gondolták volna, hogy Zselé elfogása megoldja a problémáikat, nem indítanak a kijevi akcióval egy időben nagy erejű összfegyvernemi támadást három másik irányból is gyakorlatilag az ország teljes területe ellen.

Ha a stílusm nem volt udvarias, tudd be annak, hogy lassan azon gondolkozom, hogy inkább a különböző hírportálokról próbálok meg tájékozódni az ukrajnai fegyveres konfliktusról, mert itt olyan betűszarás megy, hogy adott idő alatt máshonnan sokkal több információhoz jutok, mint innen.
Korábban már javasoltam szétválasztani a topicot egy elemző, és egy infó gyüjtő ágra.
Mert az Il-76-osok csak talpbetétet tudnak hozni és járműveket nem...
Mert a reguláris erők nem kaphatnak új parancsot új vezetéstől...
A 6. és a "második 3." pontod meg egymást magyarázza.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson