Dalip Singh, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettese szerint az Egyesült Államoknak lehetősége van kiterjeszteni az Oroszország elleni szankciókat...
A European Truth szerint – írja a CNN.
"Bővíthetjük szankcióinkat. Cselekedjünk, hozzunk olyan szankciókat, amelyeket már alkalmaztunk, alkalmazzuk őket több cél ellen. Alkalmazzuk őket több ágazatra is" - mondta.
"Több bank, több ágazat, amelyeket nem érintettünk" - mondta Singh.
Arra a kérdésre, hogy mire vonatkozhatnak szankciók, Singh azt mondta: "Nos, az orosz gazdaság fő csúcsai. Leginkább az olajat és a gázt érinti, de vannak más iparágak is. Nem szeretném ezeket részletezni, de úgy gondolom (Vlagyimir orosz elnök ) Putyin tudja, miről van szó".
Singh ismertette az amerikai és szövetséges szankciók orosz gazdaságra gyakorolt hatását, és azt mondta, hogy ezek "kétségbeesett intézkedésekre" késztették Putyint.
"Elszigeteli gazdaságát. Oroszország most gyorsan halad az 1980-as évek szovjet életszínvonala felé. A gazdasági szakadékba néz, és ez Putyin választásának az eredménye, és a reakciójából látom, hogy merre tart. – mondta Singh.
"Ez Putyin háborúja. Ez Putyin szankciói, és Putyin nehézségei, amelyeket az orosz népre helyez" - tette hozzá.
Emlékeztetünk, vasárnap Dmitrij Kuleba külügyminiszter azt mondta, hogy a jövő héten új szankciókat vezetnek be az Ukrajnát megtámadó Oroszország ellen.
США можуть розширити санкції проти РФ
Заступник радника з національної безпеки США Даліп Сінгх заявив, що у Сполучених Штатів є можливість більше розширити санкції проти Росіїwww.eurointegration.com.ua
Így nehéz lesz tárgyalni. De, szerintem az USA-nak nem is célja hogy gyorsan rendeződjön az ukrán váltság. A célja hogy bebukjon a jelenlegi orosz politikai vonal. Bár ezt Putyin képviseli, de nyilván a cél a teljes politikai irányvonal bukása, mert csak így tudja átvenni a helyét egy nyugatbarát vezető. Navalnij szerintem nem, mert ha bukik a politika szökés közben hátulról hatméterről agyonlövi magát. Kínának léte függ attól hogy ne történjen irányváltás az orosz politikában. Ha úgy látszik hogy Potyin bedől Ukrajnában, akkor szerintem jönnek a kínai turisták. Ha nem akkor néhányéven belül agyon szankciózza a nyugat Kínát.
Tudom most sokan a Kína-nyugat gazdasági összefonódásra gondoltok, de az USA le fogja a világgal nyeletni ezt a békát, és nem fogja érdekelni hogy hány ország megy tönkre. Ja kérem, a világuralom áldozatokkal jár.
Szerintem
Én egy dolgot emelnék ki ismét az amerikai cikkből. Az a jó benne, hogy nem is kell "a sorok között olvasni" ...
Ugye a jóember említi, hogy az eddig foganatosított szankciók - "kétségbeesett intézkedésekre" késztették Putyint. Azaz most tartunk ott ahol - ennek eredményeként. A költői kérdés az lehet, hogy amerikai célkitűzésként milyen "még kétségbeesett intézkedésekre" gondolhatnak? Érdekes kérdés - ugye?
Amit már párszor kiemeltem és ezúttal is érvényes - a narratívában még említés szintjén sem szerepel a "béke". Mondjuk legalább ennyiben őszinte. Ugyanakkor azért hibának tartom - legalább kommunikációs szinten bullshit -elhetnének egy félmondatot vagy ilyesmi. Ugye kizárólag a "Putyin és az orosz nép" nyomorba döntése van csak megfogalmazva, mint szankciós cél ...
Mondjuk azért egy nettó hazugság belefért a végére: "Ez Putyin háborúja. Ez Putyin szankciói, és Putyin nehézségei, amelyeket az orosz népre helyez". - Nem. Gyerekek, ha a cikkben is ennyire büszkék voltatok az eddigi szankcióitokra - sőt továbbiakat terveztek, akkor azt tessék az utolsó mondatban is teljes mellszélességgel sajátként felvállalni ...