[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 494
19 610
113
78f3c91-gettyimages-55710693--1---1-.png

FOTÓ: GETTY

Az Egyesült Államok növelheti az Ukrajna által kért Stinger és Javelin rendszerek gyártását.

Forrás : Doug Bush, az Egyesült Államok beszerzési, logisztikai és technológiai helyettes védelmi minisztere, idézi a Defense News

Részletek : Megjegyzendő, hogy a légvédelmi és páncéltörő fegyverek gyártásának felgyorsulása vagy növekedése több tényezővel is összefügg: hosszú távú beszerzéssel, kiegészítő felszerelésekkel, helyszíni szükségletekkel és ellátási lánc problémákkal. Ezekkel a „pontos kérdésekkel” – mondta Bush – jelenleg is foglalkoznak.

Egy nappal korábban vált ismertté, hogy az Ukrajna által az Egyesült Államoknak biztosított katonai szükségletek frissített listáján a Javelin és Stinger rakéták iránti kereslet meredeken megnőtt . Megállapították, hogy Kijevnek sürgősen napi 500 ilyen rendszerre van szüksége.

Napi 500 Javelin és Stinger? Milyen hatékonysággal dolgozhatnak akkor ezek a rendszerek? Ez testvérek között is napi 40-50 harckocsi veszteséget jelentene (vagy legalább 20-30 repgépet) az orosz oldalon. Ennek a töredéke sincs, ha néha eltalálnak egyet-egyet hatféle irányból fotózzák és Wilson 12-szer fogja belinkelni különböző forrásokból. :D Akkor most vagy a Javelin és a Stinger gagyi, vagy az ukrán "harcosok" b@lfaszok, vagy az oroszoknak van egy titkos harckocsigyáruk napi 50 db termelékenységgel. :D Esetleg valami törzsi varázsló segíti őket, hogy duplikálja a "megvarázsolt" terchnikát... :D
 
W

Wilson

Guest
Napi 500 Javelin és Stinger? Milyen hatékonysággal dolgozhatnak akkor ezek a rendszerek? Ez testvérek között is napi 40-50 harckocsi veszteséget jelentene (vagy legalább 20-30 repgépet) az orosz oldalon. Ennek a töredéke sincs, ha néha eltalálnak egyet-egyet hatféle irányból fotózzák és Wilson 12-szer fogja belinkelni különböző forrásokból. :D Akkor most vagy a Javelin és a Stinger gagyi, vagy az ukrán "harcosok" b@lfaszok, vagy az oroszoknak van egy titkos harckocsigyáruk napi 50 db termelékenységgel. :D Esetleg valamir törzsi varázsló segíti őket, hogy duplikálja a "megvarázsolt" terchnikát... :D
Biztos lehetsz benne, hogy nem szoktam semmit 12-r belinkelni a fórumra.....:)Fogalmam sincs amúgy miért kell ennyi lehet az az 500db a Javelin és Stinger összmennyisége, és azon belül sem tudjuk az arányokat....Simán ésszerű az, hogy a Szingerből naponta több, fogy hiszen ott jóval több rakéta kell egy ellenséges eszköz megsemmisítéséhez mint a Javelinből....
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 062
41 997
113
Végig olvastam az éjszakai agymenéseteket / volt bőven /. Egy dolgot szeretnék csak megjegyezni itt a fórumon senki nem ismeri a hadművelet végső célját / csak találgatunk /. Másik észrevételem a térképek, van már annyi fajta, hogy a Dnyepert el lehetne vele rekeszteni és majdnem mindegyik mást mutat. Ami térképet az Orosz vezérkar mutogat az a nagy közönségnek szánt változat!
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 904
5 211
113
Azért egy rakéta az nem egy páncélos! Egyébként mi van a Stingerekkel? Nem nagyon látom őket bevetni (most vagy nincs ki ellen, vagy nincs kinek, vagy már rég eladták a Közel-Keletre)
Jóval kevesebb "célpont" van amire el lehet lőni egy stingert!Helikoptereken kívül más viszonylag ritkán repül manpadsal elérhető magasságban!Viszont teherautó,BMP,btr,harckocsi ezekből rengeteg van bevetve ukrajna ellen!Ráadásul jóval könnyebb ezek kilövéséről felvételt készíteni mint "elkapni"azt a pillanatot amikor stingerrel lőnek egy repülő eszközre!
 

434 Hungaria

Well-Known Member
2022. február 24.
106
936
93
Fegyverek érkeztek Ukrajnába Németországból - 1500 Strela légvédelmi rakéta és 100 MG3 géppuska.

Forrás
: DW a DPA információira hivatkozva

Részletek : Nyolcmillió lőszer, 350 000 élelmiszerkészlet, 50 egészségügyi jármű és egészségügyi felszerelés is érkezett.

Újabb lépés a béke felé.... az unió megérdemli a fagyhalált.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 992
66 287
113
Lengyelország ismét nem normális ... Szlovákia meg Szlovákia ...

Ki fog ezekutan Naton kivuli allampolgarkent ott befektetni?
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
507
2 684
93
Hazatértek a Kígyó-sziget hősei.
"Orosz hajó menj a pi**ba" :D
d78b3d1860a39e6131bb03149074efcf_thumb_940x527.webp

"A Kígyó-szigetet védő határőrök mindegyike hősi halált halt. Az utolsó pillanatig sem adták fel. Örökre emlékezni fogunk azokra, akik életüket áldozták Ukrajnáért” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a sziget elvesztése után. Zelenszkij azt is bejelentette, hogy az elesett határőrök posztumusz megkapják az Ukrajna hőse kitüntetést.

Így is megkapják a kitüntetéseket? Költői.. o_O
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 071
6 627
113
"A Kígyó-szigetet védő határőrök mindegyike hősi halált halt. Az utolsó pillanatig sem adták fel. Örökre emlékezni fogunk azokra, akik életüket áldozták Ukrajnáért” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a sziget elvesztése után. Zelenszkij azt is bejelentette, hogy az elesett határőrök posztumusz megkapják az Ukrajna hőse kitüntetést.

Így is megkapják a kitüntetéseket? Költői.. o_O
Ez kb. olyan, mint Joseph Heller 22-es csapdájába, amikor papír szerint a dokinak a lezuhant gépen kellett lennie, ezért hiába volt a táborban, elkönyvelték halottnak.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
⚡️ Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter:

- A Védelmi Minisztérium teljes mértékben eleget tesz a személyzettel szembeni minden társadalmi kötelezettségnek, figyelembe véve az indexálással kapcsolatos döntéseket.

- A szankciók ellenére az államvédelmi rendeletre vonatkozó szerződések megkötésének szintje elérte a 85%-ot, ez a munka áprilisban fejeződik be.

"Figyelembe véve az ukrajnai különleges műveletet, fenn kell tartani az ígéretes fegyverek csapatoknak történő szállításának ütemét.


Sojgu csak megkerült. :)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 457
113
Erről beszélek,hogy megy a meló,kilőnek az Ukránok 2 bmp-t,meg találnak 3db 72-est,és ellentámadnak,csak közben elfogy mögülük minden,nincsenek pariban,már a soakdik lőszer,és üzemanyga raktár durran el,sokadik laktanya,tüzérségi állás,mlrs a pláza alatt,ehhez képest kb semmit sem számít,hogy elégett 50 üzemanyagos kamaz,meg kilőttek 30 orosz tankot,csak a szakik vannak 50 000 felett létszámban,,é százával vannak tankjaik.
Sajnos a hős védők nem látják a fától az erdőt,az oroszok ráérnek hónapokig is drónnal felderíteni az utolsó bozót harcosokat,és szét krasznopolzni az arcukat.
A városokat is szépen,komótosan behúzzák,vigyáznak az Oroszok magukra,mag a civilekre,és elfogy minden bent,lőszer,üzemanyag,élelmiszer,katona,meg minden is.
Lassan bezárul a katlan a kleti oldalon lévő Ukrán erők körül,és legépelik őket cm-ekkel,bm-ekkel,csöves tüzérségel,azt ennyi volt a hősies védekezés,az olajcégek nagyobb nyereségéért.
Annyit kellett volna tenniük,hogy kiadják a nackókat,megegyeznek az Oroszokkal,és maradt volna országuk,katonájuk,még talán némi hadseregük is,de ők kitartottak,hát ez van.
Karóba az Ukrán vezérkarral,írástudókkal,oligarhákkal.
De ők védekeznek.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
916
10 436
93
Lengyelország ismét nem normális ... Szlovákia meg Szlovákia ...

Ha valaki úgy gondolta, hogy bármilyen befektetést eszközöl az Eu-ban, most elgondolkodik.