[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Yes, there are obviously challenges and we’ll have to overcome them. Unfortunately, they exist both at the governmental and everyday level. Still, it’s nothing new for us, and it’s not catastrophic. It pales in comparison to the hardships that our country had to go through in the 20th century. I tell you what – it’s not even in the same league with the problems we faced during the coronavirus pandemic.
Back then, we really felt uneasy from time to time, because we had no idea how this virus would behave, regardless of where it came from. Could it kill off most of the humanity, like in some sci-fi books? So back then things were much more tense, I’d say. The tragedy of course is that the virus caused so many deaths.
But this is a different story, and there can be no illusions here. They are trying to put us into the ‘rogue nation’ or ‘rogue country’ category. As for its etymology, I think it was Reagan who came up with the term. The Russian translation for it is ‘outcast’, but ‘rogue’ is actually closer in meaning to ‘outlaw’.
In fact, it’s the US that’s the rogue nation here. It’s not because we don’t like Americans. It’s because the US is constantly launching wars of conquest across the world. They are the outcast and the outlaw.
RT.png

RT
RT (Russia Today) is a state-owned news organization funded by the Russian government. The information provided by this news source is being included by the Libertarian Hub not as an endorsement of the Russian government, but rather because it is being actively censored by Big Tech, Western governments and the corporate press. During times of conflict it is imperative that we have access to both sides of the story so we can form our own opinions, even if both sides are spewing their own propaganda. The censorship of RT, despite likely being a propaganda outfit for the Russian government, reduces our ability to hear one side of the conflict. For that reason, the Libertarian Hub will temporarily republish the RSS feed from RT. Visit https://rt.com
www.rt.com/



Igen, nyilvánvalóan vannak kihívások, és le kell győznünk azokat. Sajnos léteznek kormányzati és mindennapi szinten is. Ennek ellenére ez nem újdonság számunkra, és nem is katasztrofális. Elsápad azokhoz a nehézségekhez képest, amelyeket hazánknak a 20. században át kellett élnie. Elárulom, még csak nincs is egy ligában a koronavírus-járvány idején tapasztalt problémákkal.

Akkoriban időnként nagyon kényelmetlenül éreztük magunkat, mert fogalmunk sem volt, hogyan fog viselkedni ez a vírus, függetlenül attól, hogy honnan származik. Megölheti az emberiség nagy részét, mint néhány sci-fi könyvben? Szóval akkoriban a dolgok sokkal feszültebbek voltak, mondhatom. A tragédia természetesen az, hogy a vírus annyi halálesetet okozott.

De ez egy másik történet, és itt nem lehetnek illúziók. A „gazember nemzet” vagy a „gazember ország” kategóriába próbálnak minket besorolni. Ami az etimológiáját illeti, azt hiszem, Reagan találta ki a kifejezést. Az orosz fordítás „kitűzött”, de a „gazember” valójában közelebb áll a „törvényen kívüli”-hez.

Valójában az USA a szélhámos nemzet. Nem azért, mert nem szeretjük az amerikaiakat. Ez azért van így, mert az Egyesült Államok folyamatosan hódító háborúkat indít szerte a világon. Ők a számkivetettek és a betyárok.


RT
Az RT (Russia Today) egy állami tulajdonú hírszervezet, amelyet az orosz kormány finanszíroz. A hírforrás által közölt információkat a Libertarian Hub nem az orosz kormány támogatásaként tartalmazza, hanem azért, mert a Big Tech, a nyugati kormányok és a vállalati sajtó aktívan cenzúrázza azokat. Konfliktusok idején elengedhetetlen, hogy hozzáférhessünk a történet mindkét oldalához, hogy kialakíthassuk saját véleményünket, még akkor is, ha mindkét fél a saját propagandáját okádja. Az RT cenzúrája annak ellenére, hogy valószínűleg az orosz kormány propagandafelszerelése, csökkenti a képességünket, hogy meghalljuk a konfliktus egyik oldalát. Emiatt a Libertarian Hub ideiglenesen újra közzéteszi az RT RSS feedjét. Látogassa meg a https://rt.com webhelyet

www.rt.com/
Pihenj már egy kicsit.
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 893
12 469
113

Amiota a szovjet-szovjet haboru elkezdodott egy honapja ez a legnagyobb f@szsag amit a cseh mediaban olvastam

  • a demokratikus (hianyzik egy vergodo rohogo smiley) ukranoknak nem lesz problema fizetni a hitelt
  • az orszag ratingja nem valtozik, nyilvan az hogy milliok mennek el az orszagbol(foleg fiatalok) az nyilvan a ratingra nincs hatassal, ha ez igaz, a rating csak egy "papir" amivel ki lehet torolni
  • okos varosok - azt sugallja az egesz hogy majdhogynem jot is tesz az orszagnak a haboru hisz a lerombolt varosok helyen majd letre lehet hozni "okos" varosokat :eek:
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 881
27 510
113

Amiota a szovjet-szovjet haboru elkezdodott egy honapja ez a legnagyobb f@szsag amit a cseh mediaban olvastam

  • a demokratikus (hianyzik egy vergodo rohogo smiley) ukranoknak nem lesz problema fizetni a hitelt
  • az orszag ratingja nem valtozik, nyilvan az hogy milliok mennek el az orszagbol(foleg fiatalok) az nyilvan a ratingra nincs hatassal, ha ez igaz, a rating csak egy "papir" amivel ki lehet torolni
  • okos varosok - azt sugallja az egesz hogy majdhogynem jot is tesz az orszagnak a haboru hisz a lerombolt varosok helyen majd letre lehet hozni "okos" varosokat :eek:
Emlékezve a Lehman Brothers csőd előtt egy nappal milyen ratinggel rendelkezett, igen, a rating csak egy papír, amivel ki lehet törölni.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
A korridor ugyebár azért merült fel, mert blokád alá veszik éppen, a lengyelek teljes blokádot akarnak Oo. határain (tengerit is), így a kalinyingrádi enklávé lehetetlen helyzetbe kerülne. Se kaja se semmi....
Königsberg mondjuk a németeknek járna vissza, a fél jelenlegi Lengyelországgal együtt.
Nincs jelenleg blokád alatt, ne dezinformálj! De még lehet, ha az oroszok elnyomják ezt a pontot a lengyelek tűréshatáráig! ;) A lengyelek nem fognak semmiylen korridort biztosítani, se a baltiak. Azt ajánlom az oroszoknak (meg az összes szimptaizánsaiknak), hogy ha támadni mernek, már készülhetnek az eszaklációra, vagyegy újabb balhéra. :)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 256
33 832
113
Nincs jelenleg blokád alatt, ne dezinformálj! De még lehet, ha az oroszok elnyomják ezt a pontot a lengyelek tűréshatáráig! ;) A lengyelek nem fognak semmiylen korridort biztosítani, se a baltiak. Azt ajánlom az oroszoknak (meg az összes szimptaizánsaiknak), hogy ha támadni mernek, már készülhetnek az eszaklációra, vagyegy újabb balhéra. :)
ha kalinyingrád blokád alá kerülne akkor bezony nm az orosz támadna esőnek... nincs ilyen hülye nyugat hogy ilyet meglépjen
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 022
32 455
113
Nincs jelenleg blokád alatt, ne dezinformálj! De még lehet, ha az oroszok elnyomják ezt a pontot a lengyelek tűréshatáráig! ;) A lengyelek nem fognak semmiylen korridort biztosítani, se a baltiak. Azt ajánlom az oroszoknak (meg az összes szimptaizánsaiknak), hogy ha támadni mernek, már készülhetnek az eszaklációra, vagyegy újabb balhéra. :)

Mindenesetre felmerült a blokád, a lengyelek közölték, hogy le kell zárni az EU és Oo. határait. K. meg csak az EU-val határos.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Így kezdődött a világháború is. A danzigi korridor üggyel.
Mégegyszer leírom, hogy érthető legyen: semmilyen korridort nem kapnak ingyen az oroszok a lengyelektől, sem a baltiaktól! Sermmilyet! Nem fognak semmilyen területet átadni. Ebbe jobb, ha beletőrödnek az oroszok és ti is. ;):)
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 881
35 611
113
Európa segít Oroszországnak új gázvezetéket építeni Kínába
"Ezért a lényeg az, hogy 2030-ig további 50 milliárd köbmétert kell vásárolni, ez egy új és ami a legfontosabb, garantált amerikai LNG, amelyet nem kell megvásárolni a piacról, ahogy most történik.'
"Most természetesen mindezek a folyamatok felgyorsulnak, február végén a Gazprom már aláírta a Mongólián keresztül Kínába vezető gázvezeték tervezésére vonatkozó szerződést. Egyébként véletlenül az új cső kapacitása ugyanaz az 50 milliárd köbméter."
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 938
48 710
113
Nyilvánvalóan tudom, hogy a nyugati hatalmaknak is annak elvárásaik. De legalább itt Európában egy magasabb életszínvonalat kínálnak cserébe, míg az oroszok csak egy fegyvercsövet a bordáid közé, meg szar életkilátásokat..... Ez azért nagy különbség.... Ha már diktál alaki, akkor élhessek már jobban....
Áthoztam ide, még mielőtt kimoderálnak az ukrán topikból (téged).
Kérlek fejtsd ki nekem, milyen fegyvercsövet kínálnak az oroszok a bordáim közé!
Az elmúlt 30 évben ők az érdekszférájukat (ex-SZU országok) próbálták több-kevesebb sikerrel eltántorítani attól, hogy a dedikáltan Oroszország ellen létrejött NATO érdekszférájába kerüljenek. De nem fenyegettek itt az EUban senkit. Kizárólag üzletelni próbáltak.

Lehet példálózni, hogy hány kelet-európai robog Nyugatra (meg azzal is, hányan jönnek vissza). Az életminőseg egy nagyon sokszínű dolog ám, és önbecsapás ilyen egydimenziós mutatókon keresztül nézni.
De talán egy pillanatra nézd már meg, hogy pl Oroszország az elmúlt 30 évben min ment keresztül... és hogy hol tart most. Kína dettó.

A mi országunk egy kényszerpályán van már jó ideje. Most épp szükségünk van az EU által biztosított pénzre. Ha jól alakulnak a dolgok, talán 10 év múlva végre elköszönhetünk tőlük.
 
K

Kopi2000

Guest
Áthoztam ide, még mielőtt kimoderálnak az ukrán topikból (téged).
Kérlek fejtsd ki nekem, milyen fegyvercsövet kínálnak az oroszok a bordáim közé!
Az elmúlt 30 évben ők az érdekszférájukat (ex-SZU országok) próbálták több-kevesebb sikerrel eltántorítani attól, hogy a dedikáltan Oroszország ellen létrejött NATO érdekszférájába kerüljenek. De nem fenyegettek itt az EUban senkit. Kizárólag üzletelni próbáltak.

Lehet példálózni, hogy hány kelet-európai robog Nyugatra (meg azzal is, hányan jönnek vissza). Az életminőseg egy nagyon sokszínű dolog ám, és önbecsapás ilyen egydimenziós mutatókon keresztül nézni.
De talán egy pillanatra nézd már meg, hogy pl Oroszország az elmúlt 30 évben min ment keresztül... és hogy hol tart most. Kína dettó.

A mi országunk egy kényszerpályán van már jó ideje. Most épp szükségünk van az EU által biztosított pénzre. Ha jól alakulnak a dolgok, talán 10 év múlva végre elköszönhetünk tőlük.
Ne haragudj, de ország szintjén is igaz, amit leírok. Tudod, hogyan nevezik azt, aki csak a pénzért kúr?????
 
K

Kopi2000

Guest
Pld. Magyarország, 1956 október-november, és a PPS-ek mellett már volt AK-47 is... Az ok is elég prózai volt, az eleink mertek szimpátiatüntetést csinálni a lengyelek mellett, 23-án... Ez akkor casus beli volt...