[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 953
113
Az elmúlt hónapokban töredéket küldtek 99% fulig vannak a táozóik. Elfákjázhatják de az kb mindha pénzt égetnének.

LNG kapaciásuk nem erre a mennyiségre van meg oda rakták ahol nincs vezeték.

Azért az a 40 Mrd m3 évi LNG export kapacitás már "szabad szemmel is észrevehető". Ugyanakkor tény, hogy az EU mennyiség kiesne, akkor annyi esne ki. Ugyanakkor, ha az EU deklarálja, hogy nem fizet, akkor nem a "pénzt égetnék"? Akkor tényleg mindegy lenne - el is fáklyázhatnák akár. A Nyugat-EU politikusok meg adják be otthon, hogy ez miért annyira "zöld" meg miért nem indulnak mondjuk 2 hónap után az autógyáraik ...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 481
18 432
113
Legnagyobb hiba: Oroszoknál UKAZ van nem PRIKAZ
Én úgy tanultam, az egyik parancs (azonnal végrehajtandó, egyszeri), a másik utasítás, hosszabb időn keresztül érvényben lévő, normatíva, szabályzó.
Persze régen volt, meg nem is anyanyelvi tanár tanította, de katonái szaknyelv volt.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 481
18 432
113
Azért az a 40 Mrd m3 évi LNG export kapacitás már "szabad szemmel is észrevehető". Ugyanakkor tény, hogy az EU mennyiség kiesne, akkor annyi esne ki. Ugyanakkor, ha az EU deklarálja, hogy nem fizet, akkor nem a "pénzt égetnék"? Akkor tényleg mindegy lenne - el is fáklyázhatnák akár. A Nyugat-EU politikusok meg adják be otthon, hogy ez miért annyira "zöld" meg miért nem indulnak mondjuk 2 hónap után az autógyáraik ...
Mert háború van, és áldozatot kell hozni. A gazdaság leállása miatt amúgy is csökken minden fogyasztás, bezárnak a gyárak.
Ez a szolidaritás.
;)
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 587
14 550
113
A Rosszija1 tévéadón leadták a lábonlövős videót meg a szvasztikával dekorált halott lányt is. Azt hiszem, ha volt is kesztyű, azt most a dácsában hagyják, jó sokáig :(
Az a helyzet hogy ez a fórum nemzetközi szintre emelkedett a "szar mindent megengedő" moderáció miatt.
Franciából kérdezték mennyire megbízható a HTKA.hu. :)
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
778
7 805
93
Svédország most nem akar annyi menekültet befogadni, mint 2015-ben

Svédország miniszterelnöke, Magdalena Andersson kijelentette, el kell kerülni a 2015-ös menekültválság megismétlődését – írta az NTV német hírportál. Az Olaf Scholz német kancellárral közösen tartott berlini sajtótájékoztatón a svéd miniszterelnök elmondta, 2015-ben az Európába érkezők 12 százalékát fogadta be Svédország, a jelenlegi helyzetben pedig „ilyen léptékben ezt nem tehetjük meg újra”. Hozzátette, ezért csak korlátozott számú ukrán menekült fogadását tudja vállalni Svédország, elkerülve, hogy ismét a háborús menekültek egyik legfontosabb befogadóországa legyen.

Ó kedves miniszterelnük asszony, majd mikor megérkezik az éhező afrikai hullám...
 
K

Kopi2000

Guest

Orosz és ukrán néplélekről - Mirkó Regina Anna orosz-ukrán szociológus​




Érdekes beszélgetés! Azt mondja a 12. perc környékén, hogy az oroszok soha nem éltek olyan jól, mint az elmúlt húsz évben Putyin alatt.
Mihez képest? A Gulághoz? Vagy a csecsen háborúhoz? Persze aki nem hal meg az él... A két előbbi "létforma" között nagyobb a szakadék, mint a vodkázó Grisa, meg a jól élő bajor hagyományőrző között...
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
a Growler le tudja messziről kapcsolni azt a lámpát, elvileg a nyilvános és a TETRA hálózatokat is, meg még némely képességekkel, mint az F-22, -35-össel együttműködve tud azok radarszeme lenni.

háborús körülmények között persze nem írom, hogy lenullázza az orosz elektronikus képességeket, mert hát ugye tökéletesen miért működne, és az orosz sem olyan avítt azért, de szerintem a harctéri elektronikájukat krushákig bezárólag mattolhatják.
A Krasuha-4 kilenc éves.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64
W

Wilson

Guest
Amennyit a politikából láttam életem során az arra utal, hogy:
oroszok kijelentették, hogy nem fognak pénzt nyomtatni = jó ötlet, ezt csinaljuk

G7 nem fog rubelert orosz gázt venni = rubelben fogunk fizetni

Természetesen 3 év múlva a Die Welt könnyes szemű bölcsésze megirja egy cikkben, hogy micsoda dolgok történtek 2022-ben. Tényleg rubellel fizettünk, a csúnya oroszok meg eszközvásárlási programot csináltak bejelentés nélkül.
Ebben a világban minden elképzelhető és még annak az ellenkezője is......
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 481
18 432
113
Látom te még most sem érted... :)
Diverzifikálva volt a kockázat a beszerzés terén a több forrású importból eddig is az elfogadható arányig, mert azon túl deficites a beszerzés.
és a tároló kapacitásunk is arányosan jónak mondható, de sajnálom, hogy tőlem kell hallanod a hírt, de a 4x-es árú LNG még mindig nem rentábilis és bedönti Mo. gazdaságot.
Ha csak nálad nem ez a cél...
Dehogy dönti. Vasárnapig ez jól hangzik. A jelenlegi magyar gázár kb két hónappal követi a holland tőzsdéi árat. Szerinted egy hónap múlva mennyit fizetnénk a Gazpromnak? Az orosz importot addig kell kiváltani, míg Putyin ki nem fogy a pénzből.
Miért gondolom, hogy így van?
Mert a fórumon ettől retteg minden Putyin támogató.
Ha Putyin ettől fel, akkor ezt kell meglépni. Ő már csak tudja, mi dönti romba szinte azonnal.
;)
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Semmi gond, vissza kell kérni az usától az aranyat, ami ott van európai országoktól, és meg vagyunk mentve.
Ukrán arany is van ott boven, meg német, francia, egy olyan politikai, gazdasági, katonai szövetségen belul, aminek az USA a vezetője, ez nem okozhat gondot.
:D
Komolyan hiszem, hogy rég ellopták, és aranyozott wolframra cserlték.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 961
82 080
113
Kadyrov egy benzinkúton imádkozik

BUp3QbXYWXY.jpg
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Russia's Wagner Group "has deployed to eastern Ukraine" per Britain's military intelligence, says @MickSmeathUK. "They are expected to deploy more than 1,000 mercenaries, including senior leaders of the organisation, to undertake combat operations