[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 682
8 660
113
Simán hihető, igen. Egy politikus aki 20+ éve van a pályán és a tanácsadói nélkül nem képes felfogni a szankciók következményeit. Ez nagyon hihető narratíva. Ha Bidenről mondták volna ezt, tekintve a jelenlegi vélt és szemmel látható állapotát, még el is hinném. Ugyanez vonatkozik azokra a légből kapott következtetésekre, hogy Putyin ne lenne tisztában a hadsereg állapotával, ez is nagyon hihető. De a legfontosabb ezekből a megállításokból a következő : "Amerikai tisztségviselő" ez akár a helyi ABC-nek kinevezett kisebbségi érdekvédelmi képviseletét betöltő Amerikai tisztségviselő is lehet. De úgyszintén a közös képviselő is lehet egy sorházban. Az "amerikai" a nemzetiség jelölése, a "tisztségviselő" meg bármelyik Hivatalnok, de akár az imént említett példák egyike.
Ha minden információ ismeretében döntött Putyin az invázió mellett, az kérdéseket vet fel az ítélőképességével kapcsolatban.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 796
113
Oroszország tizenhatezer katonát toborzott a Közel-Keletről
A BBC beszámolója szerint a szíriai közösségi médiát elárasztja az orosz csapatok toborzó reklámjai. Az egyik toborzó a portálnak arról beszélt, az orosz katonai képviselők jelen vannak a régióban, az embereknek pedig joguk van megváltoztatni döntésüket a toborzás után. A polgárháború sújtotta Szíria jelenleg a búza árának megdrágulásával is szembesül, az orosz ajánlatok éppen ezért csábítóak.
(BBC)

(PS)
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 682
8 660
113

16 000 közel-keleti katona csatlakozhatott az oroszokhoz


Oroszország azt állítja, hogy mintegy 16 000 katonát vett fel a Közel-Keletről, a szíriai közösségi médiát pedig elárasztják olyan üzenetek, amikben arra kérik az embereket, hogy csatlakozzanak az orosz csapatokhoz.
A polgárháború által amúgy is sújtott Szíria gazdasága most az alapvető termékek, például a búza drágulásával néz szembe, és ezek nagy része Ukrajnából és Oroszországból származik – így az orosz ajánlat még csábítóbbnak tűnik.
Ráadásul Oroszország támogatta a szíriai rezsimet az ország polgárháborúja alatt, és az orosz állami hírek szerint a szíriai katonák viszonozni akarják a szívességet. (BBC)
 
W

Wilson

Guest

Orosz katonák elhagyott holttesteire bukkantak Harkiv régióban....​


Orosz katonák elhagyott holttesteire bukkantak Harkiv régióban.

Erről a katonaság számolt be.

A holttesteket Csuhuiv város közelében találták meg Harkiv régióban.

Az orosz katonákat teljes lőszer javadalmazással és fegyverekkel a kezükben találták meg.


My-Collages-14-4-768x432.jpg

Orosz katonák holttestei Csuguev közelében. 2022. március. Fotó: @ua_industrial

A talált dokumentumok alapján megállapították, hogy parancsnokuk Geraszimov VS. alezredes volt


FPBp-Fpt-X0-AEw-Eu-768x486.jpg

A Chuguev térségében megölt orosz katonák dokumentumai. 2022. március. Fotó: @ua_industrial

Egy halott orosz katona holttestét is megtalálták a Harkiv régióban található Mala Rohan felszabadított település környékén.

Ezen a felszabadult településen fogságba esett Dmitrij Molcsanov orosz tiszt is, aki az egység veszteségeiről beszélt.

A kihallgatásról készült videót Jurij Butusov, a Censor.NET főszerkesztője tette közzé közösségi oldalán .

Az elfogott főhadnagy a 144. hadosztály 59. páncélosezredében teljesít szolgálatot.

(A videón a magyar felirat beállítható by Wilson)


Az 59. ezred és a 138. Gépesövészdandár egyesített BTG-je Mala Rohan és Vilkhivtsi falvak közelében vereséget szenvedett március 25-28.

Az ellenség parancsot kapott, hogy a végsőkig tartson ki. Ennek következtében az 59. ezred parancsnoka meghalt, a tüzérségi parancsnok és a kommunikációs parancsnok fogságba esett.

Screenshot-2-18-768x383.jpg


Mala Rohan és Chuguiv a térképen
E csaták során 60 megszálló esett fogságba.

 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93

16 000 közel-keleti katona csatlakozhatott az oroszokhoz


Oroszország azt állítja, hogy mintegy 16 000 katonát vett fel a Közel-Keletről, a szíriai közösségi médiát pedig elárasztják olyan üzenetek, amikben arra kérik az embereket, hogy csatlakozzanak az orosz csapatokhoz.
A polgárháború által amúgy is sújtott Szíria gazdasága most az alapvető termékek, például a búza drágulásával néz szembe, és ezek nagy része Ukrajnából és Oroszországból származik – így az orosz ajánlat még csábítóbbnak tűnik.
Ráadásul Oroszország támogatta a szíriai rezsimet az ország polgárháborúja alatt, és az orosz állami hírek szerint a szíriai katonák viszonozni akarják a szívességet. (BBC)
BBC:)
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 853
35 449
113
"Mind itt vannak." Mi vár az ukrán hadseregre a Donyec-medencében
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Mi a bajod vele? Nem igaz? Korábban oroszbarát kommentelők is linkeltek a kreml médiájából szír zsoldosokról. Ők azt hiszem 40 ezret írtak, de szerintem annyit nem fognak tudni összeszedni. Ha én szír lennék biztos nem akarnék Ukrajnában meghalni.
Akár igaz is lehet, de azért várjuk meg míg megjelennek a harctéren. Az oroszok ahogy az egész NATO nyomják a saját dezinformációikat. Már a támogatás jövőbeli kilátásba helyezése is elég, ha a média dezinformációs erejét vesszük alapul.
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 914
16 848
113
Na akkor még sem olyan kőkemény Vlagyimir Vlagyimirovics a rubelért gázt különleges hadművelet kapcsán...:). Mi az ,hogy további szakértői tárgyalásokat folytatnak a gázfizetesről......

Vlagyimir Putyin telefonbeszélgetést folytatott Olaf Scholz német kancellárral​

Íme, amit a Kreml mond erről:
  • A felek megegyeztek abban, hogy orosz és német szakértők további tárgyalásokat folytatnak a gázfizetésről. Korábban Oroszország azt követelte, hogy térjenek át a rubelben történő fizetésre. A G7 országai és az Európai Unió megtagadták Oroszország e követelésének teljesítését.
  • Eszmecserét folytattunk az Oroszország és Ukrajna között előző nap Isztambulban lezajlott tárgyalásokról.
  • Megfontoltuk a "polgári

Leállt a Németországba irányuló gázszállítás a Jamal-vezetéken​

A Jamal-Európa gázvezetéken keresztül a németországi Mallnow mérőpontnál a fizikai gázáramlás kedd délután nullára csökkent – mutatták ki a Gascade üzemeltető adatai –, miközben a másik két kulcsfontosságú gázvezetéken az Európába irányuló orosz gázszállítások nagyjából stabilak voltak.

A Jamal-Európa gázvezetéken a Mallnow határállomásnál a Lengyelországba Németországból keletre irányuló áramlás helyi idő szerint 13.00 óráig (1100 GMT) legutóbb 1 451 155 kWh/h volt, de

azóta nullára csökkent – idézi a Reuters a Gascade üzemeltető adatait.​

A földgázt rendszerint nyugat felé továbbító vezetékben az áramlás iránya március 15-én fordult meg, mivel a Németországba irányuló gázszállításra vonatkozó jelölések nullára csökkentek, miközben a lengyel fogyasztók Németországból vásároltak földgázt.

Csak is véletlen egybeesés :)