[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Nem történt nagyon ígéretes elmozdulás vagy áttörés az isztambuli orosz-ukrán tárgyalásokon, a feleknek még nagyon hosszú utat kell megtenniük - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán újságíróknak Moszkvában. Pozitívumnak nevezte ugyanakkor, hogy az ukrán fél elkezdte konkrétan megfogalmazni és papírra vetni a javaslatait. Azzal kapcsolatban, hogy az isztambuli eszmecsere a tervekkel ellentétben nem két napig tartott, hanem már kedden véget ért, Peszkov annyit mondott, hogy "a tárgyalások lezajlottak, véget értek, és a delegációk visszatértek központjaikba, hogy tovább egyeztessék és összehangolják álláspontjaikat".

A Kreml szóvivője nem kívánta kommentálni a tárgyalások részleteit, beleértve Kijev által az esetleges megállapodás kezesének javasolt országok listáját és azt az ukrán felvetést sem, hogy nem katonai úton oldják meg a Krím és a Donyec-medence kérdését.

"Mi nem fogjuk megszállni a Krímet, mert az az Oroszországi Föderáció része. Az alkotmányunk értelmében nem tárgyalhatunk senkivel az orosz területek, régiók sorsáról, ez kizárt" - nyilatkozott Peszkov.

Vlagyimir Megyinszkij elnöki tanácsadó, az orosz küldöttség vezetője a Rosszija 24 hírtelevízióban azt mondta, hogy Ukrajna Isztambulban átadott írásos javaslatai egy lehetséges jövőbeni megállapodás alapelveit tartalmazzák: a NATO-csatlakozásról történő lemondást, Ukrajna szövetségen kívüli státuszának rögzítését, a nukleáris és más tömegpusztító fegyverekről történő lemondást, a külföldi katonai bázisokat és katonai kontingensek befogadásnak elutasítását, valamint azt a kötelezettséget, hogy hadgyakorlatokat csakis a megállapodás betartásáért garanciát vállaló államok - köztük Oroszország - beleegyezésével tarthat.

Megyinszkij szerint amennyiben Kijev teljesíti mindezen kötelezettségeket, megszűnik az a veszély, hogy a NATO hídfőállást létesít ukrán területen. Úgy vélekedett, hogy ez a 2014-es ukrajnai "államcsíny" után már eldöntött ügy volt, amelynek megvalósítása csak idő kérdése volt.

A főtárgyaló megismételte az orosz katonai és politikai vezetők által hangoztatott narratívát, miszerint Oroszország "kénytelen volt" hadműveletet indítani Ukrajnában, mert "megdönthetetlen bizonyítékok" vannak rá, hogy Kijev offenzívára készült a Donyec-medencében, valamint "tudatos munkálatokat folytatott" biológiai fegyverek előállítására és a nyilvánosság elé tárta, hogy szándékában állt atomfegyver beszerzése.

Megyinszkij megint felhozta azt a vádat, miszerint a kijevi rezsim az elmúlt négy év alatt népirtást hajtott végre a Donyec-medence lakosai ellen.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241681/
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
A Dél-oszét Köztársaság a közeljövőben jogi lépéseket tesz az Oroszországi Föderációhoz való csatlakozás érdekében - közölte Anatolij Bibilov, a köztársaság elnöke a Rosszija 24 hírtelevízióban szerdán bemutatott bejelentésében.

"Az Oroszországgal való egyesülés a stratégiai célunk. Ez a mi utunk, ez az emberek törekvése. És ezen az úton fogunk haladni. A közeljövőben megtesszük a megfelelő jogi lépéseket. A Dél-oszét Köztársaság történelmi hazájának, Oroszországnak a része lesz" - mondta Bibilov.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/241687/
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 887
82 421
113

Mire a Samsung!


:D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 513
113
Ugye az ténykérdés, nyílt titok, hogy az usa szállítja az ukiknak műholdas, és egyébb jelentéseket az orosz hadmozdulatokról.
De nekünk, mint nato tagország, kapnánk ugyanilyen információt az ukrikról, vagy akár az oroszokról, ha közelednének a határunkra?
Nem csupán az információt kapja az USA-tól. Most az ukrán állam alkalmazottainak fizetését is onnan kapja. Ez azért nagyon gáz!. Egyáltalán hogyan működik az az ország?
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 836
113

Mire a Samsung!


:D
Ezek is meghülyültek!! :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 513
113
Kegyetlen, ha egy szülő innen értesül.
Ha ez igaz, nehéz lesz tovább titkolni az orosz veszteségeket.
Érdekes: az orosz fél ezt a kegyetlenséget nem teszi meg. Szerintem embertelen és gusztustalan halott emberek testét mutogatni, és szégyellje magát ez az oldal. Ukrán primitívizmus.
 
W

Wilson

Guest
A Marinka ágyúzása után 9M22C gyújtólőszer maradványait találták az utcákon . A 9M22C rakéta a 9H510 robbanófejet hordozza.

9M22C lövedék maradványai a Marinka utcában.  2022.03.30  Fotó: Pavlo Kirilenko
9M22C lövedék maradványai Marinka utcáin. 2022.03.30 Fotó: Pavlo Kirilenko
Ennek a rakétának a robbanófeje 180 gyújtófejből (kapszulából) áll. Ezek a kapszulák ML5 magnéziumötvözetből készülnek és a termithez hasonló pirotechnikai vegyülettel megerősítve.

Kapszula a Marinka utcai 9M22C lövedékből.  2022.03.30  Fotó: Pavlo Kirilenko
Kapszula a 9M22C lövedékből Marinka utcáin. 2022.03.30 Fotó: Pavlo Kirilenko

Ezeknek a kapszuláknak a maradványaira, amelyek gyújtó keveréket tartalmaztak, szintén Marinka utcáin találtak.

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Kb fele feltamadt. Begyujtottek informaciot orosz tisztekrol amit tudtak, elertek, evek ota csinaljak az ukranok. Na ebbol csinaltak egy listat, hogy meghaltak. Termeszetesen biztosan vannak halottak koztuk, ugy hihetobb, mert ilyen hadnagyocskak tizenketto egy tucat, lehet vagy 10000 hadnagy az orosz seregben ha nem tobb. Kb annyi a valosagtartama mint az egy het alatt lelott 30 orosz vadaszgepnek, na meg a ket Il 76-nak.
Mostanra meg mar a legutolso atlagjoska is azzal jon hogy gyerekek ez kamu, meg ezek tenyleg nacik erted?
Szerintem az oroszok könnyen hiteltelenitik.
Egyszerűen szerepeltetik azokat a tiszteket és kész is.
:)

A nyolc tábornokból (de ne szakállas csecsen) bemutatják az élőket, ennyi.
Mint a Vali nevű kanadai. Az is pikk-pakk bebuktatta a ruszki kamu propagandát. :D
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: kriss02 and vata

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Érdekes: az orosz fél ezt a kegyetlenséget nem teszi meg. Szerintem embertelen és gusztustalan halott emberek testét mutogatni, és szégyellje magát ez az oldal. Ukrán primitívizmus.
"Au combat tu agis sans passion et sans haine, tu respectes les ennemis vaincus, tu n'abandonnes jamais ni tes morts, ni tes blessés, ni tes armes."

A katonát ilyen dolgok különböztetik meg az átlagtól.
Ilyenkor látszik hogy nem katonák, nem emberek az ellenfelek.
Katonaként mindíg mindenhol meg lett adva a végtisztesség a halott ellenségnek.
2022-őt írunk.
 

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
171
1 019
93
Nem vagyok politikus, de szerintem ez az ukranoknak szól, nem Europának.
én azt kérdezném tőled hogy az átlag lengyel lakosság hogy viszonyul ehhez a Moraviecki féle ámokfutáshoz, kardcsörtetéshez?? támogatják ahogy tolja ezt az adjunk repcsit, menjünk be mint békefentartók , repüléstilalmi zóna,
vagy hogy van ez ott eladva, mi a cél???? Csak mert itt sokan nem értjük, miért táncol ennyire penge élen...
 
W

Wilson

Guest
A német kormány a Der Spiegel szerint felajánlja Ukrajnának, hogy több mint 200 különböző fegyverrendszer közül válasszon, mely fegyverekre van szüksége az orosz hadsereggel való szembeszálláshoz. A lista a következő napokban átkerül Kijevbe. Ezt követően Ukrajnának magának kell eldöntenie, melyik fegyvert lenne jobb használni.

A tervezett szállítások már nem a Bundeswehr készletei, hanem új fegyverek - mind neves német fegyvergyártóktól, mind kisszállítóktól -, amelyek közvetlenül Ukrajnába küldhetők. Korábban a Bundeswehr páncéltörő és légvédelmi rakétákat adott át Ukrajnának