[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
807
2 353
93
Ez nem csobbant földön volt kilőtték. "Tudod fizika"
Rotorlapátok nem így néznének ki szerintem ha működött volna.
A képről még azt is eltudom képzelni, hogy amikor a repteret megszórtak és eltaláltak párat ez a kép lehet onnan van.
Mindenesetre azok a fekete pacák a tüzérség nyomai szerintem, gránát vagy löveg talán.
A heli mellett is van egy, így tippre a földön érte a találat.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 313
10 710
113
Nem tudjuk hányan ragadtak bent az offenzíva elején, ha pár ezren akkor elismerésre méltó ha tényleg 6000+ akkor stratégiai baklövés.
Az oroszok tegnapi (ha jól emlékszem tegnapi) közleménye szerint kb. 4000 fős véderő van még bent.
Ez jelentékeny mennyiség persze (ráadásul amikor még ki lehetett volna jutniuk, bőven 10.000 felett lehettek), ráadásul azt látjuk, hogy igencsak magas harcértékű egységek lehetnek, amelyek végül azért fel lesznek számolva, ami ellen a hadvezetés igazából semmit sem tehet, tehát az, hogy nem parancsolták ki onnan őket, amíg lehetett, az mindenképp hiba.
De azon a tényen nem változtat, hogy bár kilátástalan a helyzetük, baromira megnehezítik az oroszok dolgát, ez mindenképp figyelemre méltó teljesítmény, és kifejezetten "szamurájos" attitűd.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 561
8 987
113
Sziasztok! Most beszéltem egy ismerősömmel személyesen. (Itt élnek már 10 éve, egy ukrán/német üzletembernek dolgozik Magyarországon az illető. Tegnap hozták át Kijevből a főnöke 250 ezer euros Mercedesét. Meg sok egyéb dolgát. Azt mondja , hogy minden fennakadás nélkül ment az út, ő maga nem ment el kijevig , háborús helyszíneket nem látott, de azt az elképesztő lelkesedést amivel hazajött, még nem nagyon tapasztaltam senkin aki nehéz helyzetben van. Azt mondja, hogy kint senkinek semmi kétsége affelől, hogy kiűzik az oroszokat mindenhonnan, és már az újáépítést tervezgetik sokan. Azt mondja, hogy sok emberrel találkozott, és nagyjából ezt a véleményt képviselték mindenhol. Meggyőződésük, hogy oroszország nem csak, hogy kiűzettetik, hanem szét is esik. Meglepő volt hallgatni.

Honvédő háborút csak ilyen lelkesedéssel lehet csinálni. Nem mindig a realitásokból kell kiindulni, mert az idővel változhat, épp a lelkesedés okán. Ennek a lelkesedésnek egyébként mostanra is már jelentős pozitív hozadéka lett számukra.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 411
113
Még jó hogy a BILD is megerősítette hogy eredeti volt a kivégzős videó. Bezzeg mikor a 444-en bizonyíték nélkül 100 éves fos propagandát nyomatnak "erőszakolják a nőket az oroszok" azt elhiszi a sok hülye.

FO8uWdvXwAokts_
Az elkövetők elfogásáról volt szó!
Úgy néz ki, arról hazudtak az oroszok.
Amúgy, ha neten kommunikálnak, azzal elősegítik azonosításukat.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 050
5 531
113

Népszavazás jöhet Ukrajnában a semlegességről

Leghamarabb egy év múlva tudnak Ukrajna népszavazást tartani a semlegességről, ami az egyik kulcsfontosságú eleme az orosz-ukrán béketárgyalásoknak, írja a BBC.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a hét elején arról beszélt, nyitottak a semlegességre, azaz hogy katonai szövetségesen kívül rendelkezzenek saját hadsereggel a jövőben is, de csak abban az esetben, ha biztonsági garanciákat kap cserében Kijev.
David Arakhamia, az ukrán tárgyaló delegáció egyik tagja televíziós interjújában arról beszélt, hogy egy ilyen volumenű döntést az ukrán népnek kell meghoznia, mintsem politikusoknak, erre pedig egy népszavazás lehet a legjobb megoldás.
Közölte, a semlegességhez hárommillió aláírást kellene összegyűjteniük, így írható át az alkotmány. Ez pedig olyan komoly feladat, amit békés területeken kívül eső részeken nem lehet elvégezni.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 050
5 531
113

Zelenszkij szerint a béketárgyalásokon csak szép szavak hangzanak el konkrétumok nélkül

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette szerdán, hogy nem hisz azon orosz ígéretnek, miszerint csökkentenék harci tevékenységüket, ugyanis szerinte újrarendezik soraikat egy donbasszi támadásra, ezért az ukrán erők újabb csatákra készülnek az ország keleti felén.
Senkinek és semmilyen szép szavaknak nem hiszünk. Országunk minden négyzetméteréért megküzdünk, nem engedjük át
– jelentette ki az elnök a nemzethez intézett legújabb videoüzenetében.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 050
5 531
113

Kijev Putyin-Zelenszkij csúcsot javasol, Moszkva még várna vele

Oroszország és Ukrajna pénteken folytatja a béketárgyalásokat – jelentette be szerdán este az ukrán tárgyalóküldöttség egyik tagja, miután a felek befejezték a törökországi tárgyalási fordulót, írja az MTI.
David Arahamija közölte: ők azt javasolták, hogy most már az államfők találkozzanak, de Oroszország szerint ez még korai, több időre van szükség a megállapodástervezet kidolgozásához – tette hozzá
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 411
113
Talán nem tévedek túl sokat, ha azt mondom, hogy ezt a propagandagépezetet, amivel az ukránok dolgoznak, a legmagasabb szinten tervezték meg, valószínűleg az egész közvetlen USA irányítás alatt fut.
Talán nem tévedek túl sokat, ha ezt egy Moszkvából irányított propagandagépezet állítja.
:D
 
W

Wilson

Guest
:) :) :) mondassz valamit. Azért a nyugati média észak korea kapcsán is erősen túltolja. Hányszor halt már meg Kim Dzsongun, hányszor géppuskáztatta le a rokonait és a média csakis kizárólag sikertelen icbm tesztjeik vannak, amiktől persze rettegni kell.
Bár gondolom a magyar mediában (pártállástól függetlenül) a napi szintű észak koreázásra a jelenlegi ellenzéknek van szüksége, miszerint minden áldott nap párhuzamot kell vonni kedves miniszterelnökünkkel.
Szerintem egy bizonyos mértek után ez kontraproduktívvá válik bizonyos társadalmi rétegek közt. Bár azért sikeres, a nyilvánvalóan túltolt kreténség ellenére is a nagy átlag zsigerből gyűlöli az észak koreai rezsimet.
Holott a túltolt propaganda miatt a világ túloldalán, sosem látva, egy holtbiztos: nem vagy nem pont úgy van, ahogy itt mondják.
(Az is egy hosszú és mem ide tartozó kérdes, hogy egy független ország szuverenitását miért csak a nukleáris icbm arzenál és az képes biztosítani...)
No de elkalandoztam.

Visszatérve, én úgy gondolom, hogy az a nagy baja a nyugati médiának, hogy nem jöttek még rá, hogy a kevesebb néha több.
Következetességre abszolút nincs szüksége a széles tömegeknek, az egyszer biztos.

Senkinek nincs híre, hogy az eu rubelban fizetni nem akarása hogy vetül le az orosz sajtóban? Mit olvas az átlag moszkvai lakos? Mert az tényleg érdekelne.

Erre azért nem vennék mérget. Nem ételfutárokról beszélünk.

Ha megnézed a Wagneresek létszámát akkor láthatod, hogy megtudják oldani azt, hogy több hadszíntérre biztosítsanak embert....
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby