mondassz valamit. Azért a nyugati média észak korea kapcsán is erősen túltolja. Hányszor halt már meg Kim Dzsongun, hányszor géppuskáztatta le a rokonait és a média csakis kizárólag sikertelen icbm tesztjeik vannak, amiktől persze rettegni kell.
Bár gondolom a magyar mediában (pártállástól függetlenül) a napi szintű észak koreázásra a jelenlegi ellenzéknek van szüksége, miszerint minden áldott nap párhuzamot kell vonni kedves miniszterelnökünkkel.
Szerintem egy bizonyos mértek után ez kontraproduktívvá válik bizonyos társadalmi rétegek közt. Bár azért sikeres, a nyilvánvalóan túltolt kreténség ellenére is a nagy átlag zsigerből gyűlöli az észak koreai rezsimet.
Holott a túltolt propaganda miatt a világ túloldalán, sosem látva, egy holtbiztos: nem vagy nem pont úgy van, ahogy itt mondják.
(Az is egy hosszú és mem ide tartozó kérdes, hogy egy független ország szuverenitását miért csak a nukleáris icbm arzenál és az képes biztosítani...)
No de elkalandoztam.
Visszatérve, én úgy gondolom, hogy az a nagy baja a nyugati médiának, hogy nem jöttek még rá, hogy a kevesebb néha több.
Következetességre abszolút nincs szüksége a széles tömegeknek, az egyszer biztos.
Senkinek nincs híre, hogy az eu rubelban fizetni nem akarása hogy vetül le az orosz sajtóban? Mit olvas az átlag moszkvai lakos? Mert az tényleg érdekelne.