[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 547
45 293
113
Hol? Én azt látom, hogy az ukrán erők Kijevtől keletre, Harkovtól délre gyakorlatilag érdemi utánpótlás nélkül maradtak.
Kb csak civil járműveket használnak, ha egyáltalán. Lőszer szerintem annyi van, amennyit helyben felhalmoztak.
Vagy napi szinten kamuznak az oroszok hogy mennyi minden légvédelmet szétszednek, helit, merev szárnyú repülőket még mindig lelőnek, vagy tényleg nem elég alaposak több mint egy hónap után ha még tudnak Sz-300-al, Mi-8-al, Szu-27 el repkedni az ukránok. Mostanra minden kőolajtározónak, finomítónak rég ki is kellett volna hűlnie, nem hogy még van mit frissen szétlőni napi szinten. Lehet nincs igazam, de én így látom.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 632
55 477
113
A „Kelet” hadműveleti és taktikai csoport arról számolt be , hogy a tegnapi harcok során ukrán katonák megölték az Oroszországi Föderáció 7. katonai bázisának egységeinek katonáit, amely az el nem ismert, abház köztársaságban található.


200-1.jpg

1-6-768x363.jpg

2-5-768x363.jpg

BTR.jpg



Már egy BMP megsemmisitése is diadalmas győzelmi jelentést okoz.....
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 448
27 715
113
/tomippo már berakta, bocs az ismétlésért/
Az lehet, de a felvétel nem ott készült, hanem a város szélén, egy gabonatárolónál.
A két létesítmény egymáshoz közelebbi széle között van nagyjából 5 km légvonalban.
Piros nyíllal jelölve a létesítmény, kékkel keretezve Azovstal.
45454787.jpg

Pontosabban:
Megint a piros nyíl jelöli a videó készítésének helyét a létesítményen belül.
4578755454787.jpg
Igen. Itt már a csecsenek is forgattak.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 632
55 477
113
.
.
Eleg abszurd, hogy több mint egy honapja a jol megtervezett tamadasuk utan, meg mindig S-300, Buk, uzemanyagraktarak, parancsnoki letesitmenyek vannak minden nap (!) az orosz jelentesekben. Nagyon furcsallom, hogy elsö heten nem igyekeztek intenziv legitamadasokkal, raketakkal minden ilyen veszelyt jelentö egyseget eleve kiiktatni. Az, hogy marc 31-en meg mindig ujabb S-300 megsemmisitesnek örulnek, ez valojaban eleg rossz bizonyitvany az oroszoknak.
Mekkora is Ukrajna?
 
  • Tetszik
Reactions: Renitens and arcas

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 024
113
  • a civil lakosság akik ott laknak eleve illetve konkrétan az erőmű dolgozói akik mondjuk 2-3 évtizede ott dolgoznak - azokkal semmi gond,
  • az ukrán zászlóalj akik ott vannak mióta, de legalább fél éve továbbá harci gyakorlatokat is végeztek korábban (azaz felverték maguknak a port) - azokkal sincs semmi gond,
  • azokkal az orosz bakákkal, akik odamentek mondjuk két hétre - javarészük zárt irodában üldögélt együtt az ukrán kollégáikkal - azok meg sugárbetegségben szenvednek ...
.
.
Raadasul az adott teruleten a szarazabb idöben siman a szel is allandoan felverne es vinne a port mindenfele gödörasas nelkul is. Ha ennyire sulyos sugarfertözes lenne a portol, ahogy a brittudosok allitjak (bar meg varom a lengyel megerösitest!), akkor annak az elmult 40 evben sok mas jele is lett volna a környeken.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz and dkes

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 632
55 477
113
Ha megtudod oldani és engedi az oldal a másolást akkor ha a Pumas és a Leo-s részt bemásolod a hozzászólásodba és felrakod ide akkor azt mindenki le tudja majd mindenki fordítózni....

Azért érdekel mert én máshol nem láttam, hogy Leokrol vagy Pumakról lenne szó....
Megnézem....
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 761
48 022
113
vagy tényleg nem elég alaposak több mint egy hónap után ha még tudnak Sz-300-al, Mi-8-al, Szu-27 el repkedni az ukránok
Ezt a teóriát minden további nélkül el tudom hinni. Látványosan félgőzzel indult meg ez a hadművelet.
Elméletileg most, hogy Mariupolból meg Kijev alól is tudnak csapatokat felszabadítani, változhat a kép.

De az is biztos, hogy az ukránok már hetek óta nem tudnak semmilyen érdemi légi támogatást adni az egységeiknek, tehát talán az kijelenthető, hogy a légierejük cselekvésképtelen.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 024
113
Lehet, hogy ők nem az "amerikai háborúkat" vették mintának.
.
.
Pedig azok az utobbi evtizedekben katonailag (!) gyöztes haboruk voltak, es ha többet nem is, de annyi tanulsagot azert mutattak, hogy a kezdeti intenziv legitamadasok sokat egyszerusithetnek a kesöbbi szarazföldi esemenyeken.
.
(mas kerdes, hogy azutan hosszabb tavon, politikailag eredmenytelenek voltak az amerikaiak)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 912
81 823
113
Az orosz hadsereg a legnagyobb hadműveletre készül a Nagy Honvédő Háború óta

Az orosz csapatoknak, valamint a DPR és az LPR északról, keletről és délről egymás felé haladó egységeinek hamarosan le kell zárniuk egy hatalmas katlant, amelyben az ukrán fegyveres erők 50 000 fős donbászi csoportja lesz. . Ezek az ukrán hadsereg legképzettebb egységei – 2014 óta vannak a harci övezetben, jól képzettek és megerősítettek. De csak az ukrán fegyveres erők veresége a Donbászban teszi lehetővé más katonai és politikai feladatok megoldását Ukrajnában. Hogyan alakul az offenzíva?

Az orosz haderő minden fő feladatát Kijev és Csernigov irányában teljesítették, most csapataink átcsoportosításának célja mindenekelőtt a Donbász teljes felszabadítását célzó hadművelet befejezése. Ezt az orosz védelmi minisztérium közölte szerdán. A különleges hadművelet első szakaszának eredményeként sikerült rákényszeríteni az ellenséget, hogy Kijev és Csernyigov köré összpontosítsa az erőket. Ennek köszönhetően az Ukrán Fegyveres Erők Donbass-csoportja nyugatról és Ukrajna középső részéből érkező friss erőforrások beáramlása nélkül maradt – írja a RIA Novosztyi a védelmi minisztérium üzenetében.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 052
66 625
113
Ez azért sokatmondó hír, megvannak az új tervek, már nem sietnek. Elfoglal biztosít, mint szíriában, ezért vették vissza Kievnél. Mostmár biztosan behúzzák záhonyig.
Lehet ezeket az erőket szánják nyugat Ukrajna integrálására, a harcok után. Mert a keleti részen elegendő lehet a helyi orosz gyökerű erők bevonása, katonai felügyelettel.
Ekkora teruletet amit behuztak mar biztositani kell. Most is vannak arra orosz rendorok, de katonak is. Ha a katonakat kivaltjak folyamatosan az uj teruleteken akkor azok mehetnek a dolgukra a frontra. Majd mennek tatar rendorok a korbaccsal.