[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 700
8 746
113
Értem én, hogy vannak olyan munkák és foglalkozások, amelyek számomra felfoghatatlan jövedelmet hoznak, de ez azért szerintem picit gyanús! Tudom hogy híres holywood-i sztárok 20-30 millió dollárt keresnek meg egy filmmel, meg hogy a jogdíjakból is szépen meg lehet élni, de könyörgöm ő egy kelet-európai ország sztárja aki sorozat színész! Azért jogdíjjak ide vagy oda, ennyit azért nem tud megkeresni!
Én azt találtam hogy 2018-ban 1,5 millió euró volt a vagyona. Ami nem kevés, de egy másik nagyságrend. De egy politikus nem a nevén fogja tartani a vagyonát, hanem keres egy megbízható régi barátot és az ő dolga az lesz hogy a nevén legyen a vagyon. Ez Magyarországról is ismerős lehet.
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek and paul64

szaboj

Well-Known Member
2015. december 6.
396
1 022
93
Az oroszok haderő a kalinyingrádi régióból áthelyezi a csapatait az ukrán határhoz....

Erről a katonaság tájékoztatott.

Az InformNapalm nemzetközi hírszerző közösség HUMINT-forrásai szerint az orosz haditengerészet taktikai egységéhez tartozó, 2021-ben újonnan megalakult 18.Gépesített lövészhadosztály (MSD) egységeit a kelet-ukrajnai határhoz küldik. .

3. Gépesített lövészezred (79., 275. és 280.), valamint 11. páncélosezred formájában csapásmérő egységekről beszélünk.

Várhatóan a 18. MSD egységei vesznek részt az Ukrajna elleni hadműveletekben keleten, Kramatorszk irányában.

Tavaly számoltak be a 18. MSD megalakulásáról és egységeinek új bázisairól a kalinyingrádi régió településein, Guszev (1946-ig - Gumbinnen) és Szovetsk (1946-ig - Tilsit) városaiban.

Vajon az ukránok mit csinálnak, ezekre a bejelentésekre, hagyják bekeríteni a keleti erőiket, vagy ők is erősítéseket dobnak át?
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 395
23 269
113
Miért terel?
A 2019. elnök választási és a ezt követő Rada / parlamenti választások során se volt 10%a se például a oroszokkal vagy más nemzetiségekkel kapcsolatos gyűlölet keltésnek ami magyarországon alap.
Magyar társadalom
többsége
hogy néz ki a többi szomszédos néppel e szempontból?
osztrákok talán a kivételek mert onnan pénzt remélnek.
ezt követően nem írok e topikba választ e témára
Nem én írtam:



 

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
220
763
93
a gázt azért nem lehet csak úgy elzárni mert azt tiltja a szerződés
felmerül a kérdés, hogyan is értelmezendő a szerződés amit a bodri kutyával kötöttünk a ház őrzéséről, cserébe az élelmezéséért és szociális intézkedésekért irányában
pontosan hogyan is működik ez a szerződés, amikor a bodri farokcsóválva beengedi a nemkívánatost, majd amikor felhánytorgatjuk neki a szerződésszegést csak annyit mond hogy "vau"
ilyenkor megállapítjuk, hogy a bodri kutyával igazából egy túrót kötöttünk, nem szerződést
mert ha valaki a szerződés tárgyát illetően és igazából bármi mást illetően is annyit tud mondani hogy "vau", az nem képes mentálisan átlátni nem csak a szerződésből adódó kötelezettségeit de a szerződés mibenlétét vagy akárcsak azzal kapcsolatos ok-okozati következményeket se, a magántulajdon fogalmát is kizárólag a saját kajás tányérja tekintetében képes értelmezni
meg kell állapítanunk hogy a bodri kutya nem jogképes, vele semmiféle szerződésnek nincs értelme
és akkor a kitekintés után képzeljuk magunkat orosznak, aki megállapítja hogy a fejlettnyugat akivel egy nagy rahedli szerződése van, egyik napról a másikra ellopja háromszáz milliárd dollárját, majd a kérdésre miszerint "hátéseztmeghogy" csak annyit válaszol, hogy "vau vau"
ilyenkor az ember átgondolja a szerződéseinek a jelentőségét, a másik fél alkalmasságát bármiről is szerződni...
Nem erre gondoltam. Technikai okok miatt írták.
Wilson fórumtárs is említett a napokban ezt.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Nem én írtam:



figyelo meg maszol mint forrás. /maszolt olvasom én is hetente de ukrán kisebbségi témákban nagyon tévesen látnak, írnak/
magyarországról finanszírozzák őket?
figyelő meg mintha fideszes lap lenne.
tök mindegy.
mint írtam itt komoly gondok vannak a más nemzetiségű etnikumú vallású stb. emberekhez való hozzáállással.
addig megfelel ez a anakronisztikus hozzáállás a környékbeli népeknek amíg ez van magyarban.
mert ez riasztó.
 
  • Vicces
Reactions: Tumpek

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 712
55 642
113
Értem én, hogy vannak olyan munkák és foglalkozások, amelyek számomra felfoghatatlan jövedelmet hoznak, de ez azért szerintem picit gyanús! Tudom hogy híres holywood-i sztárok 20-30 millió dollárt keresnek meg egy filmmel, meg hogy a jogdíjakból is szépen meg lehet élni, de könyörgöm ő egy kelet-európai ország sztárja aki sorozat színész! Azért jogdíjjak ide vagy oda, ennyit azért nem tud megkeresni!
Csak nem akarod az európai eszme éllovasát korrupcióval gyanusitani... :)
 

szaboj

Well-Known Member
2015. december 6.
396
1 022
93
Fotó a mariupoli Azovstal üzem műhelyéből. Az ilyen típusú épületekben több szinten olajpincék, speciális gödrök és alagutak találhatók.

Az ilyen szerkezetek tüzérségi lövedékei gyakorlatilag haszontalanok, és nem képesek megsemmisíteni a földalatti kommunikációt. Ezért marad hátra, hogy az épületeket a földhöz hasonlítsák a légibombákkal, vagy rohamcsoportokat indítsanak ott, hogy megsemmisítsék az ukrán fegyveres erők és az azovi fegyveresek letelepedett egységeit.

Mindez késlelteti Azovstal végső megtisztítását: szórványos harcok zajlanak ott még Mariupol többi részének teljes felszabadítása után is.

CGl9MhH5jKc.jpg
A napalm az be van tiltva?
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Szövetségeseink évekig harcoltak. (jó, a franciáktól többet reméltünk, de nekik is nehéz volt).
Én sem tudok Lengyel zászlóról. De az 1. és a 2. szárazföldi hadseregünk vonult be Berlinbe, a szovjetekkel együtt.
Kérjél bocsánatot, de nem haragszom, mert tudom, hogy a szocializmusban sok butaságot tanitottak, amit még sokan elhisznek ma is.
Kérjen tőled bocsánatot a Radai rosebb!
Igaza van ennek a b..i Orosznak, kibaszottúl mismásoltok a történelemmel az angolszászokkal egyetembe! Ti se vagytok jobbak mint a történelem tolvaj szlovák meg román fattyak!

Egyébként azt honnan veszed hogy én a szocialista korszakban tanultam? Virágszálam 37 éves vagyok, 91-be kezdtem az iskolát. Akkor számolj már utána már ha azokkal is nem babráltatok és még az
Arab számokat használjátok amit nem neveztetek átt Lengyel számokra.

Na de hogy a szövetségeseitek harcoltak e? Chamberlain csontig nyalta Adolf valagát miközbe az nyugodtan anektálta fél kke-t! Mit harcoltak azok? Akkor kezdtek harcolni amikor már Francia határt átlépték a németek. Ugyan az lesz most is, annyira harciaskodtok mert az usa a seggetekbe áll hogy aztán megint pofára estek aztán pár millió lélekszámmal kevesebb lesz a lakosság. Na de mit várunk, a Japánok a Kamikázékat rólatok mintázták mert öngyilkos hajlamaitok vannak. Ezt sajnos tapasztaltam, a honfi társad meg is fejelte a Geda falát akkora taslit vágtam neki!
Tessék már olvasni ha már kapizsgálod a magyar nyelvet életem virágom