Ezt nem hiszem. De ez csak egy èrzès. Sok államfö nem olyan drama queen mint Z.Ok, de az ukránoktól szerintem ez érthető, minden hasonló helyzetben lévő ország ezt csinálná a helyükben....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt nem hiszem. De ez csak egy èrzès. Sok államfö nem olyan drama queen mint Z.Ok, de az ukránoktól szerintem ez érthető, minden hasonló helyzetben lévő ország ezt csinálná a helyükben....
Ahogy írtam, értem az indítékot, de ettől még visszatetsző. Legalábbis számomra.Ok, de az ukránoktól szerintem ez érthető, minden hasonló helyzetben lévő ország ezt csinálná a helyükben....
Zelenszkijnél nagyon érezhető, hogy színész, elemében van az elmúlt hetekben. Sokszor valóban zavaróan sok belőle, de most azt csinálja, ami a hivatása.Ezt nem hiszem. De ez csak egy èrzès. Sok államfö nem olyan drama queen mint Z.
Továbbá az orosz katona nem orosz egyenruhában van, de legalább az ukrán is Bundeswehr Tarnfleck egyenruhában nyomja...Elsőre látni, hogy beállított kép, Az egyenruha sem stimmel, másik dolog az orosz trikolór fellvaró az orosz katonák karján van. Elég gyenge próbálkozás.![]()
Elegánsan megoldották a rubel árfolyam karbantartását, annyi szent.az állami Duma elnöke már fel is vetette hogy a rubel elszámolást bevezetik minden ásványi kincsre, szén acél, olaj, gabona, étolaj, műtrágya, fa, stb, nincs több einstand a nyugat részéről
24 ezer NATO bevetésből 2 ért véget gép lelövésével illetve volt még néhány találat ami nem járt gépveszteséggel. Ez 0,008%, ami tulajdonképpen elhanyagolható veszteség a támadó oldalon, ráadásul mindkét pilóta fogságba esés nélkül élve megúszta.A szerbek még kvázi találomra 2 percre bekapcsolt felderítő lokátorokkal is eredményesen operáltak, bár a légi hadműveletre nem volt ez befolyással, de veszteséget tudtak okozni.
Ami a mentőben volt, azért az nem volt annyira feltűnö.Igen, és ez jó ötlet volt, mert egyáltalán nem feltúnőek.![]()
RTL híradó 2022. március 26. szombatForrás erre a Benkő dologra?
A kócosfejű hamarosan örjöngeni fog!Végül is ez van, vagy van benne egy ruszki csavar? Nagyon nem akarják elismerni, hogy az oroszok nyertek. Pedig a rubel oké.
![]()
EldÅlt: trükkös módon, de meghátráltak Putyinék a nagy rubeles tervben
Az európai gázvásárlók továbbra is euróban fizethetik a gázszámlákat. Pontosabban: továbbra is a szerzÅdésben foglalt, euróban kifejezett összegeket fizetik, ám ezt elÅbb Oroszországban, a Gazprombank speciális bankszámláin a hivatalos euró/rubel árfolyam mellett rubelre...www.portfolio.hu
Továbbá Krím de jure autonóm köztársaság 1991-től, amit Ukrajna későbbi, 1991 augusztusi megalapítása után nem ismert el. De jure van saját alkotmánya Krímnek, saját parlamentje Szimferopolban, de facto Ukrajna része és a krími parlament felett az ukrán Verkhovna Rada állt. Ezért is szerepeltek kivételként a krími népek az ukrán nyelvtörvényben.Az volt a munkaja hogy a f... val zongorazzon. Ez aztan a muveszet!
Várható volt, hogy az aranytartalékokkal visszanyomják majd... Viszont a pénz világában az idő a kulcs (igazából minden szempontból). Majd meglátjuk, hogy hosszú távon ez hogy fog kinézni.Elegánsan megoldották a rubel árfolyam karbantartását, annyi szent.
És még lehet is vele kampányolni.+szvsz Z se nagyon törte volna magát,hogy kimentse őket.
Neki is egyszerűbb lesz az élete.
Most, hogy mondod, nekem is feltünt!Nekem ez a Zselé olyan Makizajos.
![]()
Ezek a "hazafiak" mind egy kaptafára készülnek a nyugati "laborokban".Most, hogy mondod, nekem is feltünt!![]()
Hát hamarabb véget érne a háború, kevesebb halott, sebesült, kevesebb gazdasági kár. Ukrajna és Oroszország megállapodik a békefeltételekben és kezdődhet az újjáépítés valamint megkezdődhet a gazdasági fellendülés. Vagy ez gondot jelentene?Mit vársz tőlük, hogy csak kétszersültet küldjenek?
Azért ezek Ukrajna jó részét nem látják be, alacsonyan repülő célok esetén kb. 400km radarhatótáv, közepes és nagy magasságban repülő célok esetén pedig nagyságrendileg 650km. És biztonsági okokból nyilván nem koppra a határon repülnek, még vadászfedezettel se.Jelen esetben nyugat Ukrajnában nem egy P-18 vagy P-37 pl. a felderítő lokátor, ami ellen lehet eredményesen tevékenykedni, hanem egy, a határok mentén repülő NATO AWACS.
"a határok mentén repülő NATO AWACS"Jelen esetben nyugat Ukrajnában nem egy P-18 vagy P-37 pl. a felderítő lokátor, ami ellen lehet eredményesen tevékenykedni, hanem egy, a határok mentén repülő NATO AWACS. Azt nem lőheted le, mert akkor balhé van. De onnan jön a felderítési adat. A szerbek még kvázi találomra 2 percre bekapcsolt felderítő lokátorokkal is eredményesen operáltak, bár a légi hadműveletre nem volt ez befolyással, de veszteséget tudtak okozni.
Most a helyzetkép az ukránoknak tiszta, célfelderítés kvázi nem kell csak rávezetés, erre egy BUK már magában is képes. Ezzel a "bekapcsolom-tüzelek-kikapcsolommal" nagyon eredményes lehet. Mire megvan a kisugárzó, a gépet bemérő lokátor helye, a rakettya már célbaért, a légvédelem nyert. Nyilván akkor kapcsolnak amikor ideális a helyzet, mondjuk egy közeli de távolodó gépre. Hogy a felderítési adatok átvitele mennyire megy real-time azt nem tudom, de gondolom az ehhez szükséges eszközök szállítása nem lehet bonyolult.
Marad a komoly EW mint lehetőség, de ha ennyi marad az már nem egy abszolút fölény.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..