[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 221
113
be5YBtB.jpg

F6ykZPN.jpg
 

NewWorldOrder

Member
2022. április 3.
10
42
13
Joe Biden amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz államfőre vonatkozó kijelentése azt mutatja, hogy az amerikai politikusoknak rossz a lelkiismeretük - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Moszkvában az Arab Liga kapcsolattartó csoportjával Ukrajnáról folytatott megbeszéléseket követő sajtótájékoztatón.

Nem csak az amerikaiaknak... Akik most az "ukránok szabadságáért" aggódnak, 2 éve szekálták a saját lakosságukat, maszkkal, vállalkozás tönkretételével, maradjotthonnal, soha- véget- nem - érő kísérleti löttyökkel. A Nürnbergi Kódex pontosan szabályozza ezt a kérdést. BoJo ellen emberiség elleni bűntettek miatt folyik rendőrségi nyomozás, az idősotthonokban, kórházakban elkövetett nyugtató- túladagolás és a halálesetek kovidosítása miatt. USA- ban Ron Johnson szenátor folytat vizsgálóbizottságot. No meg az oltásáldozatok. Most örülhetnek, hogy lehet Putyinra mutogatni- mert hát "ő még nálunk is nagyobb gyilkos".
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 911
13 832
113
Joe Biden amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz államfőre vonatkozó kijelentése azt mutatja, hogy az amerikai politikusoknak rossz a lelkiismeretük - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Moszkvában az Arab Liga kapcsolattartó csoportjával Ukrajnáról folytatott megbeszéléseket követő sajtótájékoztatón.

Az orosz diplomácia vezetője bejelentette, hogy az orosz ENSZ-képviselet hétfőn New Yorkban sajtótájékoztatót tart a bucsai incidensről, amelyen részletes anyagokat fognak bemutatni az ott történtek valódi természetéről. Elvetette a vádat, amely szerint az orosz hadsereg atrocitásokat követett volna el az ukrán civil lakosság ellen.

Beszámolt róla, hogy az orosz és az ukrán delegáció videokonferencia keretében folytatja az "intenzív" tárgyalásokat. Kifejezte reményét, hogy Kijev küldöttségét az ukrán nemzeti érdekek, nem pedig a "messziről jött tanácsadók" fogják vezérelni.

Mint mondta, a cél az, hogy az orosz "különleges hadművelet" Vlagyimir Putyin orosz elnök által bejelentett céljai rögzítésre kerüljenek a készülő megállapodásban. A miniszter szerint a március 29-én Isztambulban tartott forduló eredményei alapján az orosz fél úgy véli, hogy az ukrán delegáció álláspontjában realizmus jelent meg Ukrajna semleges és atomfegyvermentes státusával, továbbá a Krím, valamint a donyecki és luhanszki "népköztársaság" jogállásával kapcsolatban.

A múlt héten is már akarták nagyon az ukránok a békét.... sőt itt a fórumozók egy része meg is kötötte:) egy napig ment is h Putyin mekkorát égett. Vége van neki stb :)
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
775
7 097
93
Olvasd vissza. Az import 40 %a orosz, nem a teljes fogyasztásé!
Ezért 35-36 % az, amiről beszélünk.
A ruszki hisztériát kelt, hogy jaj Európa megfagy az orosz gáz nélkül!

Ezt sokan elhiszik, mintha 100% az orosztól jönne.
Az igaz, hogy a magyar, a szerb és néhány KKE ország, ahol régóta nagy befolyással rendelkeznek, az valahogyan kiszolgáltatottabb. ;)
Micsoda pech....
FYI

 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 231
93
"Isten és a győzelem velünk van".

3113730_900.jpg


A legnagyobb egyszeri megadás az NWO kezdete óta.
Mariupolban az Ukrán Fegyveres Erők 501. különálló tengerészgyalogos zászlóaljának (a 36. tengerészgyalogos dandár része) 264 ellenséges katona és tiszt megadta magát.
Az 501. zászlóalj mottója: "Isten és a győzelem velünk van".

Colonelcassad
Nekik volt eszük
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 948
27 879
113
Ki és miből, amikor most az "energia-függetlenség" lemez forog a "covid-újraindulással" meg a x évtizede nem látott inflációval. A nyugati politikus ebben a hasznot lesi (esetleges újjáépítés, termőföld, vagy szavazatok), de ha nem jön semmi, akkor jön az új politikai celeb, amelyik jobban uralja a pillanatot és viszi a hivatalt.

Ukrajna úgy volt versenyképes, hogy megvolt egy adott infrastruktúra, amit olcsó energiából és gombokért dolgoztatott melósokkal ért el, minimális környezet- és munkavédelmi erőfeszítések mellett. Ezt nullázzák az elmúlt meg a következő hetekben le, valószínűleg végérvényesen. Fel kellene tenniük a kérdést, hogy kinek a két szép szeméért és hol lesznek az a szép szempár 3-5-10-20 év múlva, amikor még mindig a jelen döntéseinek következményeit viseli a következő nemzedék...

Sosem voltak függetlenek, ahogy mi sem vagyunk azok. Még a németek sem azok
És ha kapnának, abból valóban újjáépítés lenne, nem lopnák el, Ukrajnában az nem szokás.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 410
113
A hadsereg támadott. Amint mondtam, ez nem a középkor a királlyal a csatatéren.
A németek 80 éve meg vannak szállva, őket elég könnyű bármiről is meggyőzni, ha meg nem sikerűl, akkor jön a szabotázs, lásd a mostani helyzet.
Az hogy képes lenne máshonnan is fenyegetni, az nem azt jelenti, hogy közömbösek az oroszok abból a szempontból, hogy legyen-e még 1000 km közös határ a NATO-val és helybe telepítve fegyverek meg rakétavédelem vagy sem.
A fenyegetés meg nagyon is valós, mert ha egyszer valakinek eszébe jut, hogy lehet egy atomháború megnyerhető, mert az oroszokat eléggé körbezárták, akkor lehet ha megpróbálja. Ahoz képest meg a mostani egy kerti tábortűz lenne, uh sokkal kisebb az ára az oroszoknak is, meg nekünk, mintha elkezdenének repkedni az atomfegyverek. Háborúzni meg nem akartak, de ahogy írtam, elfogyott körülöttük a levegő, uh lépni kellett.

A hadsereg eszköz. Magától nem támad. Erre parancsot kapott. Putyintól.
Az ukrán NATO tagságra semmi esély nem volt, hiszem mi magyarok sikeresen blokkolták ezt!
Az FSZB és a GU folyamatosan gondoskodott is a Kárpátaljai magyarok elleni támadásokról.
Tehát az ukrán NATO tagság lehetetlen volt nélkülünk.
Akkor milyen levegő fogyott el?
A mostani háború után milyen lesz a szomszédság az orosz -ukrán határon? Békésebb, mint volt? Akkor miért kellett támadni?
Magyarországon sincsenek olyan NATO rakéták, amiktól félnek. Sőt, sehol sincsenek a NATO új tagjainak területén. De az orosz azt haziudja, hogy igen. Ezzel ürügyet akart kreálni, mintha őt fenyegetné a NATO.

Akkor milyen levegő fogyott el? Ki hepajkodik a térségben? Ki gerjeszti a feszültséget, nem létező fenyegetésre hivatkozva?

Putyin hazudik. Ezt a háborút Putyin akarta, ő tervelte ki, ő indította el.
Ő is veszíti el.
 
  • Vicces
Reactions: paul64

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 221
113

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 794
30 615
113
A hadsereg eszköz. Magától nem támad. Erre parancsot kapott. Putyintól.
Az ukrán NATO tagságra semmi esély nem volt, hiszem mi magyarok sikeresen blokkolták ezt!
Az FSZB és a GU folyamatosan gondoskodott is a Kárpátaljai magyarok elleni támadásokról.
Tehát az ukrán NATO tagság lehetetlen volt nélkülünk.
Akkor milyen levegő fogyott el?
A mostani háború után milyen lesz a szomszédság az orosz -ukrán határon? Békésebb, mint volt? Akkor miért kellett támadni?
Magyarországon sincsenek olyan NATO rakéták, amiktól félnek. Sőt, sehol sincsenek a NATO új tagjainak területén. De az orosz azt haziudja, hogy igen. Ezzel ürügyet akart kreálni, mintha őt fenyegetné a NATO.

Akkor milyen levegő fogyott el? Ki hepajkodik a térségben? Ki gerjeszti a feszültséget, nem létező fenyegetésre hivatkozva?

Putyin hazudik. Ezt a háborút Putyin akarta, ő tervelte ki, ő indította el.
Ő is veszíti el.
Nézz körűl, hogy hol vannak NATO bázisok és meglátod, hogy miért érezhették úgy, hogy fogy el a levegő.
A mostani háború után nem lesznek atomfegyverek az orosz határtól pár km-re se rakétaelhárító rendszerek, és ez fontosabb nekik, mint hogy mennyire vidám a hangulat.
Deveseluban nem lehet tudni mi van, és igenis érezhetik magukat fenyegetve, lásd 1-es pont, nézd meg hol vannak NATO meg amerikai bázisok világszerte.
A feszültséget meg az amerikaiak gerjesztik. Ők a fő szarkeverők Európában, az ukrán kormányt is ők puccsolták meg 2014-ben, ez az egész háború is az ők hibájuk meg az is, hogy 2014-ben nem zárták le egy béketárgyalással, hanem mostanig húzódott a szarakodás, emberek haltak megtízezrével és februárban meg mégjobban elfajult az egész. Ez mind az amerikai szarkavarás eredménye, amihez a hülye brüsszeli politikusok asszisztálnak.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 410
113
Annyi energiakiesés rád osztva simán azt jelentené, mintha el kellene döntsd, hogy nem autózól, vagy nem fűtessz, vagy nem jutsz hozza a polcon levő számodra szükséges termékek egy részéhez, vagy nem használod az elektromos eszközeidet (hűtő, mosógép, ájfón, stb). Soknak azt hiszik, hogy egy ekkora kiesés nem számít, de csak nézd meg, hogy Jemennél kilőnek egy tankahjót vagy a szaúdiaknál egy olajtartályt, s a kőpolaj 2-3-5%-ot emelkedik. Ezek meg nem tételek az összből, az import 40%-a az viszont igen.
Igen. Komoly áldozat mindenkiről. Jól látod.
A kérdés ki bírja tovább. Ugyanis az orosznak dupla ennyire fáj.
Nem lesz fizetés, nyugdíj, ilyesmi.
Ő sem bírja sokáig.
 
  • Vicces
Reactions: paul64

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 632
55 479
113
Lassan kezdünk a dolog lènyegéhez közeledni:
A német Die Welt-ben megjelent egy ( általam Bucha miatt már régen várt) cikk egy fiatal ujsâgirónö tollâból:
"Ein militärisches Eingreifen der Nato darf kein Tabu mehr sein" ( A Nato katonai beavatkozâsa nem lehet többet tabu).
cimmel.
A hölgy azzal èrvel, hogy "az eszkalâciótól való fèlelem Putyinnak könnyüvè teszi dolgát.Ideje, hogy a Nato azt mondja: "Eddig és nem tovább."A hiteles elrettentéshez határozottsâg kell."
Vârtam már, mikor lèpünk egy lépèst közelebb a hâborúhoz. Szerintem nem kell sokat várni a következö cikkre.
Körül vagyunk véve örültekkel, akik a pokolba visznek minket erkölcsi önteltsègükkel. Egy nemnato, nemeu , korrupt országért.

Egy mâsik cikk: "So bröckelt Deutschlands einsamer Widerstand gegen das Energie-Embargo." ( Igy omladozik No magânyos ellenâllâsa az energiaembargo ellen.") A cikk emliti, hogy csak Ausztria és Magyarorszâg ellenzi mëg az orosz energiaembargót.
Ezek teljesen megörültek....