Oké, de mi ellen nem nyújt védelmet? És mi ellen véd? Gondolom nem madarak ellen rakták fel.Nagyon úgy tűnik, hogy a paraván sem nyújt védelmet
![]()
![]()
Kerítés rács.....
![]()
Mi találta el? Tudom, neked egy kép többet mond minden szónál.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Oké, de mi ellen nem nyújt védelmet? És mi ellen véd? Gondolom nem madarak ellen rakták fel.Nagyon úgy tűnik, hogy a paraván sem nyújt védelmet
![]()
![]()
Kerítés rács.....
![]()
Végül is Sztálin sem engedte ki a civileket a nagy városokból. Van azért közös múlt.Teljesen egyértelmű, hogy az ukránok öltek meg több száz civilt.
Az a nép aki ilyen elszántan védi a hazáját, attól bármi elképzelhető, még az is, hogy a sajátjait megöli és az ellenségre tereli a gyanút.
cnn: India elítélte a bucsai gyilkolászást
Tuti nem....Ciprus-Zsörögország(h franciásan írjamAz mondjuk érdekes lenne, ha a NATO csendben maradna. Már az első puskalövés után háború lenne a NATO és Ukrajna között.
Volt az ahol az 1 ukrán tank lövi a menetoszlopot videó. Ott is az ellenkező irányba "rohamozott" a gyalogság, mint amerről a tank lőtt. Tudom, hogy ez nem COD, meg BF, de azért furcsa.Nekem is ez jutott eszembe.
Miért nem bontakoznak szét? Na mindegy , innen a szobából könnyű pofáznom.
Hál istennek...a lényegen maximum 1%-ot változtat! Tehetsz be 10000000 fotót bármilyet szerkesztve nem szerkesztve!!! Ezzel nem tudod befolyásolni a dolgok menetét, max a haverok fognak hype-olni....aztán rádöbbennek.Egy kis összeállítás az általam eddig az orosz invázió alatt látott, az orosz járműveken alkalmazott szükség megoldásokról, bár elsőre viccesnek tűnnek de valójában inkább szerintem a kétségbeesés szülte ezeket a hevenyészett védelmeket
![]()
![]()
![]()
![]()
Ez egy orosz pàncélozott jármű alkatrésze lehetett
![]()
![]()
![]()
![]()
Leszámítva, hogy a világ értelmesebb fele ezeken röhög. De amúgy persze teljesen rendben van a Nagy Dicsőséges Orosz HadseregtőlHál istennek...a lényegen maximum 1%-ot változtat! Tehetsz be 10000000 fotót bármilyet szerkesztve nem szerkesztve!!! Ezzel nem tudod befolyásolni a dolgok menetét, max a haverok fognak hype-olni....aztán rádöbbennek.![]()
Az NLAW és Javelin -ek ellen -próbálkoztak.Oké, de mi ellen nem nyújt védelmet? És mi ellen véd? Gondolom nem madarak ellen rakták fel.
Mi találta el? Tudom, neked egy kép többet mond minden szónál.![]()
Nagyszámú bolgár kisebbség is él ott úgy tudom, lehet ugyanarra a következtetésre jutottak - fogják még ezeket a fegyvereket a kisebbség ellen fordítani, legalábbis jó esélye van.Nagyszabású tüntetések zajlanak Bulgáriában az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások ellen
Ilyen is van, mégsem hozza a fősodratú média. Erről valamiért nem akarnak beszámolni.
A bolgár nép nem osztja a hatóságok álláspontját az Ukrajnának történő fegyverszállításról szóló döntéssel kapcsolatban.
Ezt a felülről támadó ATGM ellen (Javelin NLAW) rakták rá a T-72B3-ra az oroszok kb a múlt év júniusában tűntek fel a képeken ezek a paravánok de úgy néz ki nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeket....Oké, de mi ellen nem nyújt védelmet? És mi ellen véd? Gondolom nem madarak ellen rakták fel.
Mi találta el? Tudom, neked egy kép többet mond minden szónál.![]()
Én azt remélem nem lesz kivel. Nem tudnék hónapokig, évekig úgy harcolni, hogy a gyerekem(im) az feleségem otthon nélkülöz, mert állnak a gyárak, nincs fizetés, mert ugye én a hazát védem, ők meg fejadagon élnek.Nyugi mire odajutna a dolog lehet már nem lesz nekik nagyon mivel emberkedni. A légifölény meg úgy is a miénk volna.
Csinos, de azon kívül mit is látunk a videón tulképpen?![]()
Az elejével egyet értek, de nem azon indokok mentén amire te gondolsz. Látni hogy "Z " amcsi kottábol játszik a célja hogy minél több országot belerángasson a háborusdiba, az Orbán ellenes retorika is ezért megy, nyilván nem Scholtz-ot fogja kostolgatni, vagy a Franciákat hanem a kelet európai ütköző zonában lévőket.Egyre durvul a Magyar-ukrán helyzet szerintem. Ha így megy az adok kapok, ami szerintem nem véletlen, nem zárom ki egy idő elteltével a katonai összetűzés lehetőségét. Na nem a mi részünkről. Annál Vityának kisebb a faxa...ukrán részről. Akár a konfliktus lezárása után....Magyar parasztosan szólva. "Na akkor most pofázzá magyar...mi vót az a mútkó?" Alapból utálnak minket. Erről írtam egy értekezést pár hete, hogy a több 10-100 ezer követővel rendelkező ukrán videósok-influenszerek milyen állításokat nyomnak rólunk szerteukriban. Pláne ahol nem is tudnak rólunk semmit. Tehát nem Kárpátalján. Borzasztó dezinfó megy a magyarokról h mennyire köcsögök vagyunk velük. Ezt meg ott is megkajálják mint iss a kefehajú csőnacis hülyék (is). Nem fosok, mert alapvetően technikailag kivéreztetett ukrajna lenne. Mondjuk mi sem vagyunk hű de mittoménDe a mi korosztályunk menne. kb most lenne a tarcsikkal együtt 40 k. A határt sztem tartani lehetne. Légierejük úgy sincs. Viszont. Abszolút nem számítok a nato segítségére. Max akkor szólna bele, ha a Tisza, vagy a Duna vonalánál lennének az ukránok. A'la 1919-20 Románok....
Mire is fognak rádöbbenni?Hál istennek...a lényegen maximum 1%-ot változtat! Tehetsz be 10000000 fotót bármilyet szerkesztve nem szerkesztve!!! Ezzel nem tudod befolyásolni a dolgok menetét, max a haverok fognak hype-olni....aztán rádöbbennek.![]()
De, simán belefér a szólásszabadságba. Max azért lett törölve, mert nem a topichoz tartozott.+ arról is írkáltam hogy budapest azér kisbetűvel van veér istvánnak válaszoltam erre mert nem mondat eleje és amíg moszkvából dirigálnak a kurmánynak addig ez van /ma beszélt vvp és a magyar miniszterelnök ma jelentette be a magyar miniszterelnök hogy 200.000,kárpátaljai magyart ő akar megvédeni, lehet jött a ukáz moszkvából hogy elővenni a "magyar kártyát"/
ezek kapcsán fejtettem véleményt de ez itt nem fér bele a szólásszabadságba.
Meg hogy Zelenszkij elnök helyett a budapesti hőbörgésre helyes ha a kijivi külügyminiszter helyettes reagál.
Valóban komoly cucc, de az ukránoknak nincs olyan védelmi rendszerrel felszerelt tankjuk ami ellen ez szükséges lenne.Ez egy jó kis cucc. A képen is látható vékonyabb, alsó cső az úgynevezett prekurzor lövedék kilövésére szolgál ami minimális előnnyel a vastagabb csőből indított tandem kumulatív töltettel ellátott páncéltörő lövedék előtt repül és elműködteti az APS-t, így a másodiknak érkező "igazi" lövedék abban a minimális, tizedmásodpercekben mérhető időablakban csapódik a célba, amíg az APS az elműködést követően a következő beérkező lövedék kivédésére újra "feláll".
Vagyis a prekurzor lövedék kicselezi az APS-t, a tandem kumulatív töltet első része az ERA-t, aztán meg jöhet a lényeg.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..