[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Ez az eddigi legkeményebb javaslat. Az összes cég kivonulása, az összes bank lekapcsolása, teljes energetikai szankció, az összes hivatalnok kitiltása, az összes elérhető vagyon lefoglalása, az összes propaganda letiltása, az összes háborús bűnös megbüntetése.

Nincs benne új?
Nincs, eddig is ezt akarták.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Teljes energetikai szankciót követel, azaz a gáz, olaj, szén és nukleáris fűtőelemek importjának teljes tilalmát.
Hmm, remélem elkezdtük már a Magyar Szürke tenyészprogramot. Mert amúgy nem hiszem, hogy lesz elég igavonó állatunk a szántáshoz. És lassan be kéne ruházni petróleumba, meg gyertyába, hogy esténként legalább egy ideig tudjunk világítani.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 868
27 425
113
Hmm, remélem elkezdtük már a Magyar Szürke tenyészprogramot. Mert amúgy nem hiszem, hogy lesz elég igavonó állatunk a szántáshoz. És lassan be kéne ruházni petróleumba, meg gyertyába, hogy esténként legalább egy ideig tudjunk világítani.
Házi bivaly? (Mindkettővel volt dolgom, nem utálom a szürkéket, de szerintem nehezebben kezelhetők, mint a bivalyok.)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 970
82 845
113
Márciusi cikk, de jó:

"Mindezek fényében válik érdekessé a cseh védelmi miniszter, Jana Černochová kijelentése: „Sajnálom, hogy az olcsó olaj fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukránok vére"." :D

(...)

"A csehek úgy vádolták meg a magyar kormányt és Magyarországot azzal, hogy mi az orosz energiahordozókat választjuk az ukránok támogatása helyett, hogy közben ők maguk is ellenzik azt, hogy embargó alá vesék az orosz olajat és gázt, mert arra nekik is nagy szükségük van.

(Nem mellékesen Csehország és Szlovákia is a létét köszönheti az oroszoknak, de ez egy másik történet.)"

(...)

„A bűncselekmény határát súroló, ész nélküli pénzköltésnek nevezte 2011-ben a baloldal, amikor az Orbán-kormány visszavásárolta az orosz Szurgutnyeftegaztól a MOL 21 százalékos részvénycsomagját. Most, tizenegy év múltán derült ki: a lépés kulcsfontosságú volt. Szakértői vélemény szerint ugyanis, ha most is orosz résztulajdonban volna a hazai olajvállalat, fennállna a veszélye annak, hogy az oroszokkal szembeni szankciók és a vállalati kivonulások miatt jelentős zavar alakulna ki a hazai üzemanyagpiacon, ami akár a gazdaság leállásával is fenyegethetne.”

:D

3e83391e68e4f51bf70c0b91364de1966046db14.jpg


 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Péntek van, a Patásorbánmegbukott, és Oroszország csődbe ment.
Vagy valami ilyesmi:

Az euró 2020. július 13-a óta először esett 80 rubel alá​

Moszkva. április 8. INTERFAX.RU – Péntek délután aktívan hanyatlik az euró és az amerikai dollár a moszkvai tőzsdén, az euró árfolyama 2020. július 13. óta először esett 80 rubel/EUR1 alá, a dollár árfolyama 75 rubel/1 dollár alá került. .

Az euró árfolyama 79,98 rubel/EUR1 volt moszkvai idő szerint 13:38-kor, ami 1,47 rubellel alacsonyabb az előző kereskedési időszak záró szintjénél. A dollár ára 74,9175 rubel/$1, 83,25 kopejkával leértékelődött. A kettős devizakosár (0,55 dollár és 0,45 euró) költsége 1,12 rubellel 77,19 rubelre csökkent.

Az Interfax-CEA szakértői szerint a rubel újra erősödni kezdett a dollárral és az euróval szemben a nappali kereskedésben, miután Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára ismételten kijelentette, hogy az Ukrajna területén végrehajtott katonai különleges művelet befejeződhet. belátható jövőben, mivel az Orosz Föderáció céljai mind a katonai vonalon, mind a tárgyalási folyamatban megvalósulnak.

Az újságírók arra kérték Peskovot, hogy pontosítsa a különleges hadművelet befejezésének időpontjáról előző nap tett nyilatkozatát - akár a következő napokról, akár a belátható jövőről beszélünk, Peskov azt mondta: "Belátható jövőről beszélünk".

Arra a pontosító kérdésre, hogy mi ad okot ezt hinni, az elnöki sajtótitkár elmondta: a hadművelet folytatódik, a célok megvalósulnak, érdemi munka folyik mind a katonaságon keresztül a hadművelet előmozdítása, mind pedig a hadművelet előmozdítása terén. tárgyalópartnerek, akik tárgyalási folyamatban vannak az ukrán kollégákkal".

Korábban pénteken a rubel mérsékelten leértékelődött a dollárral és az euróval szemben, miközben az orosz jegybank nem tervezett , 300 bázisponttal 17%-ra csökkentette irányadó rátáját . Az Orosz Föderáció elleni szigorú szankciók bevezetése miatt februárban sürgősen megemelt orosz jegybank a monetáris politika további lazításának jelzésével is kísérte döntését.
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Japán betiltja az orosz vodka importját, befagyasztják a Sberbank helyi vagyoneszközeit


Japán kiterjeszti az Oroszország elleni szankcióit, például betiltják az orosz szén és vodka importját, megtiltják az oroszországi beruházásokat és befagyasztják az Alpha Bank és a Sberbank helyi vagyoneszközeit – közölte Kisida Fumio japán miniszterelnök egy pénteki sajtótájékoztatón. A szénimport fokozatos megszüntetésének pontos ütemtervét nem részletezte.
A legújabb intézkedések célja, hogy Oroszországot felelősségre vonják az ukrajnai háborúban elkövetett kegyetlen és embertelen cselekedetekért – mondta Kisida, hozzátéve, hogy Oroszország „olyan háborús bűnöket követett el, amelyek abszolút megbocsáthatatlanok”.
A japán külügyminisztérium korábban nyolc orosz diplomata kiutasítását jelentette be. Kisida nem beszélt hosszasan a diplomaták kiutasításáról, csupán annyit mondott, hogy Japán „átfogó mérlegelés” után hozta meg ezt a döntést. (Japan Times)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 093
113
Nagyjából mostanra értem oda fejben, hogyha az oroszok nem reagálnak ésszerűen, akkor ez egy kibaszott színjáték. Már nincs miért jóemberkedniük, nincs miért betartaniuk bármiféle nemzetközi szabályt, gazdasági szabályt, egyáltalán semmit. Ki lett nyílvánítva, hogy térdeltetni akarják őket. Minden létező szinten szankcionálták őket, mit sem számít már, ha valamivel kapcsolatban önérdekből nem teszik ha minden létező szinten alázzák az oroszokat. Nincs semmi ami miatt nem kellene elzárniuk a csapokat, nincs semmi, ami miatt még békére törekvő kommunikációt kellene folytatniuk, nincs semmi, ami miatt visszafogott háborút kellene vívniuk, nincs semmi, ami miatt még elnézőnek kellene lenniük az EU-tól Japánig. Ha megy a tutyimutyi depressziós Putyinnak rossz kedve van és elromlott a háború és mégjobban megszankciózunk de nem zárja el cserébe a vágyott gázt, akkor ez csak egy kibaszott színjáték és neki kell látnunk egy polgárháborúban lekaszálni a globális elitet és a kutyáikat.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 317
4 683
113
Nagyjából mostanra értem oda fejben, hogyha az oroszok nem reagálnak ésszerűen, akkor ez egy kibaszott színjáték. Már nincs miért jóemberkedniük, nincs miért betartaniuk bármiféle nemzetközi szabályt, gazdasági szabályt, egyáltalán semmit. Ki lett nyílvánítva, hogy térdeltetni akarják őket. Minden létező szinten szankcionálták őket, mit sem számít már, ha valamivel kapcsolatban önérdekből nem teszik ha minden létező szinten alázzák az oroszokat. Nincs semmi ami miatt nem kellene elzárniuk a csapokat, nincs semmi, ami miatt még békére törekvő kommunikációt kellene folytatniuk, nincs semmi, ami miatt visszafogott háborút kellene vívniuk, nincs semmi, ami miatt még elnézőnek kellene lenniük az EU-tól Japánig. Ha megy a tutyimutyi depressziós Putyinnak rossz kedve van és elromlott a háború és mégjobban megszankciózunk de nem zárja el cserébe a vágyott gázt, akkor ez csak egy kibaszott színjáték és neki kell látnunk egy polgárháborúban lekaszálni a globális elitet és a kutyáikat.
Ezzel baromi nehéz vitatkozni. Egyes hírek szerint ezzel az orosz polgárok jelentős része is így van...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 093
113
Ezzel baromi nehéz vitatkozni. Egyes hírek szerint ezzel az orosz polgárok jelentős része is így van...
Ideje lenne elkezdeni beszélgetni velük Srí-Lankától Grönlandig meg az Antillákig, hogy ne maradjon egy hely sem, ahová bújhatnak a rohadékok. Felelősségre vonásról hablatyolnak az összes elmúlt évtizedekben elkövetett dolguk után, kapják meg. Kapitalistán, kamatostól.