[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 544
113
A TASS hírügynökség 14-i jelentése szerint a Roszkozmosz kijelentette, hogy szándékában áll az amerikai Axiom Space Corporation rendezni Van amerikai űrhajós költségeit. der Hé az orosz űrhajóról rubelben. A hírek szerint az Axiom Aerospace beleegyezett a számla kiegyenlítésébe idén májusban, de nem világos, hogy rubelben fizetik-e. Magától értetődik, hogy ez az összeg 2 milliárd rubel, azaz körülbelül 150 millió jüan
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 370
113
Nem csak a Moszkvát bukták be tegnap, a világ legnagyobb szuperjachtja, a Dilbar is horogra akadt. A 600 millió dollár értékű hajó közel annyiba került mint a Moszkva.

A 15 917 tonnás Dilbar a világ legnagyobb motoros jachtja, 96 fős legénységgel, 12 lakosztályában 24 utas fér el. 156 méter hosszú, 25 méter hosszú, fedett úszómedencével, szaunával, masszázsszobával, mozival és két helikopter-leszállóval rendelkezik. A gyártócég szerint ez az egyik legkomplexebb jacht, amit valaha építettek, mind a méretek, mind a technológia tekintetében.

Csütörtökön a németországi szövetségi nyomozóhatóság megállapította, hogy a jacht „a szankciós jog hatálya alá tartozik, és jogszerűen lefoglalható Hamburgban”.

7jlWAYu33Dez1Ym12Ws-md.jpeg

Az orosz fegyveres erők elmúlt 20 éves fejlesztése során Oroszország a következő I. és II. rendű felszíni hadihajókat építette:

  • 2 fregatt, Pr. 22350 (2x 450 millió dollár).
  • 3 fregatt, Pr. 11356 (3x 430 millió dollár)
  • 7 korvett Pr. 20380/85 (7x 250 millió dollár)
  • 2 deszanthajó pr. 11711 (2x 160 millió dollár).

Strike On Moskva Missile Cruiser Is Only Precursor To Change In Military Situation In Region
A 2014-ben vízre bocsátott Admiral Flota Kaszatonov fregatt. Hossza 135 m, vízkiszorítása 5400 tonna.

Ugyanebben az időszakban a következő jachtokat építették:

Uszmanov: Dilbar (550 millió dollár).
Abramovics: Eclipse (460 millió dollár).
Melnicsenko: Sailing Yacht A-ja (425 millió dollár).
Rasnikov: Ocean Victory-ja (310 millió dollár).
Melnicsenko: Motor Yacht A-ja (255 millió dollár)
Akmedov: Luna-ja (230 millió dollár)
Galickij: Quantum Blue (225 millió dollár)
Burlakov: Black Pearl (220 millió dollár)
Uszmanov: Ona (210 millió dollár)
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 502
5 057
113
Ez az orosz feldolgozóipar gyengesége. Nem gyártanak elég élelmiszeripari készterméket (tészta, stb.) miközben a világ fő gabonaexportőrei közé tartoznak.
Az első karantén alatt nálunk sem volt hetekig tészta a boltban. A húst is keresni kellett. Bementél a boltba, és a húspult teljesen üres volt. Élesztőt meg egy hónapig nem kaptam.

Szerintem ez inkább annak a jele, hogy az emberek elkezdtek bevásárolni tartós élelmiszerekből. + lehet, hogy nem akarnak az EU-ból vásárolni.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Ez az orosz feldolgozóipar gyengesége. Nem gyártanak elég élelmiszeripari készterméket (tészta, stb.) miközben a világ fő gabonaexportőrei közé tartoznak.
Orosz családtagoktól tudom (Moszkva és Orenburg oblaszt), hogy a nyugati márkás (/gyártású) cuccok tűntek el a boltok polcairól.
Kaja van, meg minden más is, ami kell az élethez.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
De hagyományos fegyverekkel labdába sem rúghatna Oroszország az USA(pláne + NATO) ellen...
De nem is kell, mert ott vannak az atomfegyverei. Azért költött azokra, hogy egy biztonsági garanciát kapjon. 140 millióan vannak akkora területen, mint 4x az EU, egyéb elképzelések szükségesek, mint egy sűrűn lakott ország védelmére. Ha nem azokra költött volna, akkor más fegyverekkel állna jobban és nagyobb prioritás lenne 500 db Szu-57 AESA radarral meg vadiúj fegyverekkel.
Ugyanígy elmondhatnád, hogy az USA hadserege se lenne semmire jó, ha nem lennének atomfegyverei s másnak lennének, vagy másnak sem lennének de az USA-nak hiányozna pl minden ami úszik vagy hiányoznának azok a "szövetségesei" akik ezekre a pénzt adják. Pl kiesne petrodollár, EU hitel, Japán hitel.
Nem veheted ki egy ország tűzerejének 99%-át a képletből s azt mondani, hogy ha az nem lenne milyen kurvagyenge hadserege lenne, mert nonszensz.
 
W

Wilson

Guest
minden bizonnyal ezt csak úgy tudná megtenni ha az oroszoktól is kap erre valami garanciát,de ha nem ülnek le velük tárgyalni,illetve nem lesznek rugalmasak és mereven ragaszkodnak az elképzeléseikhez, örülni fognak majd ha marad nekik is valami a végén. Egyébként ha hamarabb eszükbe jutott volna rendezni a dolgokat,talán kevesebbel is beérték volna az oroszok .. sőt biztosan. (most szerintem Krím azt tuti marad az oroszoknál,a két szakadár megyét is megkockáztatnám*,de lehet a végén erre a sorsra jut majd Mariupol és Odessza is.

*A két szakadár megyét azért írtam,mert ha végig gondoljuk az elmúlt 8-9 évet,mit tudna és hogyan az ukrán állam garantálni az ott élőknek amit azok el is fogadnának mint garanciát ? Szerintem semmit .. azt meg nem lehet hogy mindenki költözzön el onnan oroszba,ott maradni meg nem mernek félve az esetleges (de borítékolható) retorzióktól,ami várna rájuk .. annak meg mi értelme van ,hogy az IRA-hoz hasonlóan polgárháborút vívjanak beláthatatlan ideig az ukránokkal .. el kellene őket engedni.
Nem vagyok benne biztos, hogy kell hozzá Oroszország, elég megállapodni ez ügyben az Ukránoknak pl az USA-l a németekkel az Angolokkal és a Törökökkel, hogy egy esetleges orosz támadás esetén x időn belül katonai erővel megvédik Ukrajnát, persze ehhez az is kell, hogy főként az USA megfelelő méretű és felszerelésű katonai erőt állomásoztasson Ukrajna határai közelében...
 

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

Újabb orosz tábornok halt meg az ukrajnai háborúban


A 8. hadsereg helyettes parancsnoka, Vlagyimir Petrovics Frolov vezérőrnagy meghalt az ukrajnai háborúban, jelentette a TASZSZ orosz állami hírügynökség. Frolov halálát Szentpétervár kormányzója is megerősítette, aki a megfogalmazása szerint „hősi halált halt az ukrán nacionalistákkal vívott csatában.” Azt nem közölték, hogy hol halt meg Frolov, de a Sky News szerint az általa vezetett erők Mariupolnál harcoltak.
 
  • Hűha
Reactions: formosa1

Kijev Szelleme

Well-Known Member
2022. március 1.
981
1 740
93

A Sberbankot is szankciókkal fogja sújtani az Európai Unió

Az Európai Unió a a következő szankcióhullámban Oroszország legnagyobb hitelezőjét, a Sberbankot és más orosz pénzügyi cégeket fog korlátozásokkkal sújtani – közölte az Európai Bizottság elnöke a Bild am Sonntagban − írta meg az Infostart.
Ursula von der Leyen azt mondta, hogy tovább vizsgálják a bankszektort, különösen a Sberbankot, amely az orosz bankszektor 37 százalékát teszi ki.

Az Egyesült Államok áprilisban „súlyos szankciókat” vetett ki a Sberbankra és egy másik orosz hitelezőre, az Alfa Bankra. Nagy-Britannia szintén szankciókkal sújtotta a Sberbankot, és kötelezettséget vállalt arra, hogy 2022 végéig megszünteti az orosz szén- és kőolajimportot.

Az unió eddig megkímélte a Sberbankot és egy másik nagy orosz hitelezőt, a Gazprombankot, mivel ezeken keresztül történtek az orosz olaj- és gázszállítmányok kifizetései. Von der Leyen elmondta, hogy az Európai Unió olyan „okos mechanizmusokon” dolgozik, hogy a következő szankciókba az olajat is bevonja.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Az Index tegnap lehozott egy interjút az "egyik legnevesebb" ukrán közvélemény-kutató intézet vezetőjével.

A szakértő beszámol arról, hogy Ukrajna lakosságát mennyire egységbe kovácsolta a háború, olvashatjuk azt, ami egyébként a csapból is folyik, majd a riporter megkérdi, nem volt-e torzító hatása a háborúnak a felmérésre? És itt pusztán technikai nehézségekről beszélnek. Az fel sem merül, hogy a telefonon kikérdezettek(!) esetleg azért válaszoltak minden kérdésre buzgó ukrán hazafiként, mert bármely más opcióval az egzisztenciájukat, a testi épségüket, netán az életüket veszélyeztették volna! Azt gondolom, hogy szép számmal vannak olyan ukránok akár Kijevben, Lvovban, vidéken vagy külföldön, akik el tudnának fogadni egy olyan békét, amiben Ukrajna lemond a Krímről vagy akár a szakadár területekről (mondjuk nemzetközileg felügyelt népszavazás után, kellő garanciák, orosz jóvátétel fizetése (gáz!) mellett) - de ki merné ezt kimondani? Még a közértben sem, nemhogy egy idegennek, bele a telefonba!

42798154_9625e1f0f3b496655cb44f369ae23d0c_wm.jpg


Az interjú címe, különösen annak első fele: "Eddig nem volt agresszió az ukrán társadalomban, mára az első számú érzelem lett" viszont eszembe juttatott egy tavalyi interjút egy kameruni születésű, évek óta Magyarországon élő, és magára magyarként gondoló fekete srácról. Ez is egy interjú, érdemes elolvasni:

"Tesóm, ha tudsz olyan iskolát, ahol megtanítják, hogyan lehet fehér a bőröm, szólj, beiratkozom"

Idézném a(z eddig) nem agresszív ukrán társadalomról szóló részt:

"Ukrajnáig jutott.
– Útlevéllel?
– Nem beszélek róla.
– Miért pont Ukrajna?
– Nem beszélek róla.
Állami nyelvtanfolyamra került, egy év alatt meglett az orosz középfok teteje.
Utálta Ukrajnát. "Olyan rasszisták, elképzelni nem tudod. Ráadásul egyik nap eltűnt egy barátom, ő is fekete, úgy hiszem, szervkereskedők kapták el, nem lett meg a holtteste, legalábbis az, ami maradhatott belőle."


Természetesen Magyarországon is vannak rasszisták, Ukrajna azonban egyszerűen egy másik ligában játszik.
2006-ban 3 (vélhetően afrikai) személyt öltek meg rasszista indítékból, 2007-ben 4, 2008-ban 6 halálos kimenetelű támadás történt Ukrajnában. A nigériai Henry Asimote-t 2008 július 2-án egy kijevi trolin késelték meg, ő túlélte a támadást.

080711-UKRAINE-HATE-CRIMES-bcol.jpg


Az NBC News cikke megemlít egy amerikai diplomata elleni támadást is azokból az időkből, amikor még nem volt agresszió az ukrán társadalomban...

És eszembe jutott egy másik sportoló, Okszana Bondarcsuk, aki 1989-ben Hmelnickijben született, a csernobili katasztrófa utóhatásai miatt szinte torzszülöttként. A kislány árvaházba került, de egy amerikai nő látott róla egy fekete-fehér képet és minden áron örökbe akarta fogadni. Nem ment könnyen, mert

"...az ukránok több mint két évig megakadályozták, hogy végbemenjen a folyamat, miközben Oksanának az árvaházban azt mondták, hogy azért nem jönnek vissza érte, mert rossz kislány, és az ilyeneket nem akarják elvinni."

A verbális bántalmazás mellett a fizikai bántalmazás is mindennapos volt, egyik kis sorstársát a nevelők konkrétan agyonverték. Idő közben a lány két lábát amputálták, de nem ez volt a legrosszabb.

"Ukrajnában utáltam az alvást, rengeteg borzalmas dolog történt esténként. Minden egyes nap megerőszakoltak öt- és hétéves korom között. Kiderült, hogy az árvaház bordélyházat is üzemeltet."

Megkínozták, meggyalázták, mégis bajnok lett

1630398818_108662_1630399061_noticia_normal.jpg


Még pár adat az ukrán társadalomról, ahol "eddig" nem volt agresszió:

Az ENSZ egy 2013-az jelentése szerint a 45 milliós Ukrajna lakosságának 45 %-a szenvedett el fizikai, szexuális vagy lelki erőszakot, többségükben nők.
Az EBESZ felmérése szerint 2018-ben a nők elleni erőszakba háromszor annyian halnak bele Ukrajnában, mint a donbaszi háborúba.
https://en.wikipedia.org/wiki/Violence_against_women_in_Ukraine

Ukrajnában több áldozata van az emberkereskedelemnek, mint Kelet-Európa bármely más országában. 1991 és 1998 között több, mint 500.000 ukrán nőt szolgáltattak ki 80%-ban ukrán emberkereskedők Nyugatra.
Ukrajnában évente 7-8000 esetben követnek el szexuális bántalmazást kiskorúak sérelmére.
https://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_in_Ukraine

Ukrajnában ma is nagyon nehéz az élet, akár nőként, akár gyerekként...

mencuri-karena-lapar-wanita-dan-anak-diikat-ke-tiang-lampu-di-ukraina-txo.jpg


...akár magyarként.

"A továbbvonuló tömeg füst- és hanggránátokat robbantott, igazi háborús hangulatot teremtve a békés vasárnap délutánját élő Beregszász központjában. A Nemzeti Polícia nagyszámú, ám teljesen fegyvertelen és eszköztelen egyenruhással biztosította a demonstrációt. A városközpontban lévő közlekedési lámpánál a tüntetők már az út szélén álló egyenruhásokat dobálták petárdáikkal. E sorok írója közel állt az eseményekhez és látta, ahogy egy rendőr intézkedni próbált az egyik petárdázóval szemben, a rendőrt pillanatok alatt körülvette a tömeg és dulakodni kezdtek vele, valamint segítségére siető 3-4 társával. A tömegben futótűzként terjedt a hír, hogy egy rendőr a középső ujját felmutatva alázta meg a nacionalistákat. „Kérjen bocsánatot!” – kiabálták. Majd egyre többen azt, hogy: „Térdre!” A megtámadott fiatal rendőr nem térdelt le, bár minden irányból úgy rángatták, mint egy rongydarabot, tagadta, hogy ő valamit mutatott volna. Ekkor már voltak, akik azt kiabálták a demonstrálók közül, hogy tépjék le a rangjelzését tartalmazó vállapját. A rendőrt társai ekkor megpróbálták kivinni a tömegből, de még mindig csak néhányan, kiegészülve vagy két civil ruhás rendvédővel, s a tömeget körülvevő nagyszámú rendőri erő tagjai továbbra sem mentek be a tömegbe társuk kiszabadítása érdekében. Ekkor hirtelen nagy lökdösődés kezdődött, úgy láttam, a rendőrt többen is megütötték, a letépett vállapjai pedig repültek a levegőben. A vérszemet kapott sokaságból egyre többen tülekedtek oda hozzá, hogy megrángassák és az arcába üvöltsenek valamit. Követelték tőle, hogy igazolja magát, bár többször elmondta, hogy ő Mihajlo Balog, a polícia főhadnagya. Csak a demonstráció vezetőinek engedélyével engedték ki a tömegből a rendőrtisztet."

halal-az-ellensegre-halal-az-oroszokra.jpg


Beregszász - 2017

Még egy személyes élmény: Két cimborám pár éve járt Kárpátalján, illetve Lvivben. Hirtelen ötlettől vezérelt, egy napos autós kirándulás volt, a Vereckei-hágót akarták megnézni. Hazafelé megállította őket egy ukrán rendőrautó és valami mondvacsinált okból (gyorshajtás, záróvonal átlépése, elakadásjelző háromszög hiánya...?) közölte, megbírságolja őket, de valami sok százezer forintnyi összegre. Nyilván nem akartak fizetni, ezért le akarták őket csukni, így végül engedtek: minden náluk lévő pénzt oda kellett adniuk - így jöhettek haza. Be nem teszik többet a lábukat a hős és dicsőséges Ukrajnába.
 
W

Wilson

Guest
A megállapodás tökéletesen működött, amíg a nyugat fel nem rúgta azt és el nem kezdte beintegrálni Ukrajnát. Majdan után a nyugat egy dolgot tehetett volna, ha helyesen akar cselekedni. Azonnal ki kellett volna jelenteni, hogy az ukránok maradnak, ahol vannak.

A jövőbeni garanciáknak is pont annyi erejük lesz, mint a bpi memónak. Egészen addig fognak működni, amíg a bohóc be nem jelenti, hogy márpedig ő atomot akar. Amit lehet, hogy meg is fog kapni, csak nem onnan és nem úgy, mint ahogy azt szerette volna.
A budapesti megállapodás mögött nem volt "erő"

Amúgy meg lehet oldani azt a garanciát....Lásd alább

Nem vagyok benne biztos, hogy kell hozzá Oroszország, elég megállapodni ez ügyben az Ukránoknak pl az USA-l a németekkel az Angolokkal és a Törökökkel, hogy egy esetleges orosz támadás esetén x időn belül katonai erővel megvédik Ukrajnát, persze ehhez az is kell, hogy főként az USA megfelelő méretű és felszerelésű katonai erőt állomásoztasson Ukrajna határai közelében...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
az Európai Unió olyan „okos mechanizmusokon” dolgozik, hogy a következő szankciókba az olajat is bevonja
Már startból kizárt, hogy okos lenne egy ilyen mechanizmus, csak annak az élősködő Layennek ez nem tűnik fel. Ehez az kellene, hogy saját maga kellene tankolja a kocsiját és a versenyszférából kelljen megéljen minimálbérből, mert több nem járna neki.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 089
26 678
113
A budapesti megállapodás mögött nem volt "erő"
Hiába reménykedik az ukrán bábkormány, egyszerűen még most se tudok elképzelni olyan egyezményt, ami mögött az oroszon kívül bármilyen erő állhatna. Az oroszok semmilyen garanciát nem fognak engedni, az elmúlt nyolc év alapján nem tehetik, mert nincs értelme: az ukránokat vagy sakkban tartják fegyverrel, vagy háborúzhatnak újra hamarosan, mert az ukránok semmit nem fognak betartani.
 
W

Wilson

Guest
Hiába reménykedik az ukrán bábkormány, egyszerűen még most se tudok elképzelni olyan egyezményt, ami mögött az oroszon kívül bármilyen erő állhatna. Az oroszok semmilyen garanciát nem fognak engedni, az elmúlt nyolc év alapján nem tehetik, mert nincs értelme: az ukránokat vagy sakkban tartják fegyverrel, vagy háborúzhatnak újra hamarosan, mert az ukránok semmit nem fognak betartani.
Ha az Ukránok válallják a semleges státuszt és ha a világ hajlandó ilyen szintű garanciát adni az Ukránoknak akkor ebbe semmilyen beleszólása nem lesz az oroszoknak...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113
Az Index tegnap lehozott egy interjút az "egyik legnevesebb" ukrán közvélemény-kutató intézet vezetőjével.

A szakértő beszámol arról, hogy Ukrajna lakosságát mennyire egységbe kovácsolta a háború, olvashatjuk azt, ami egyébként a csapból is folyik, majd a riporter megkérdi, nem volt-e torzító hatása a háborúnak a felmérésre? És itt pusztán technikai nehézségekről beszélnek. Az fel sem merül, hogy a telefonon kikérdezettek(!) esetleg azért válaszoltak minden kérdésre buzgó ukrán hazafiként, mert bármely más opcióval az egzisztenciájukat, a testi épségüket, netán az életüket veszélyeztették volna! Azt gondolom, hogy szép számmal vannak olyan ukránok akár Kijevben, Lvovban, vidéken vagy külföldön, akik el tudnának fogadni egy olyan békét, amiben Ukrajna lemond a Krímről vagy akár a szakadár területekről (mondjuk nemzetközileg felügyelt népszavazás után, kellő garanciák, orosz jóvátétel fizetése (gáz!) mellett) - de ki merné ezt kimondani? Még a közértben sem, nemhogy egy idegennek, bele a telefonba!

42798154_9625e1f0f3b496655cb44f369ae23d0c_wm.jpg


Az interjú címe, különösen annak első fele: "Eddig nem volt agresszió az ukrán társadalomban, mára az első számú érzelem lett" viszont eszembe juttatott egy tavalyi interjút egy kameruni születésű, évek óta Magyarországon élő, és magára magyarként gondoló fekete srácról. Ez is egy interjú, érdemes elolvasni:

"Tesóm, ha tudsz olyan iskolát, ahol megtanítják, hogyan lehet fehér a bőröm, szólj, beiratkozom"

Idézném a(z eddig) nem agresszív ukrán társadalomról szóló részt:

"Ukrajnáig jutott.
– Útlevéllel?
– Nem beszélek róla.
– Miért pont Ukrajna?
– Nem beszélek róla.
Állami nyelvtanfolyamra került, egy év alatt meglett az orosz középfok teteje.
Utálta Ukrajnát. "Olyan rasszisták, elképzelni nem tudod. Ráadásul egyik nap eltűnt egy barátom, ő is fekete, úgy hiszem, szervkereskedők kapták el, nem lett meg a holtteste, legalábbis az, ami maradhatott belőle."


Természetesen Magyarországon is vannak rasszisták, Ukrajna azonban egyszerűen egy másik ligában játszik.
2006-ban 3 (vélhetően afrikai) személyt öltek meg rasszista indítékból, 2007-ben 4, 2008-ban 6 halálos kimenetelű támadás történt Ukrajnában. A nigériai Henry Asimote-t 2008 július 2-án egy kijevi trolin késelték meg, ő túlélte a támadást.

080711-UKRAINE-HATE-CRIMES-bcol.jpg


Az NBC News cikke megemlít egy amerikai diplomata elleni támadást is azokból az időkből, amikor még nem volt agresszió az ukrán társadalomban...

És eszembe jutott egy másik sportoló, Okszana Bondarcsuk, aki 1989-ben Hmelnickijben született, a csernobili katasztrófa utóhatásai miatt szinte torzszülöttként. A kislány árvaházba került, de egy amerikai nő látott róla egy fekete-fehér képet és minden áron örökbe akarta fogadni. Nem ment könnyen, mert

"...az ukránok több mint két évig megakadályozták, hogy végbemenjen a folyamat, miközben Oksanának az árvaházban azt mondták, hogy azért nem jönnek vissza érte, mert rossz kislány, és az ilyeneket nem akarják elvinni."

A verbális bántalmazás mellett a fizikai bántalmazás is mindennapos volt, egyik kis sorstársát a nevelők konkrétan agyonverték. Idő közben a lány két lábát amputálták, de nem ez volt a legrosszabb.

"Ukrajnában utáltam az alvást, rengeteg borzalmas dolog történt esténként. Minden egyes nap megerőszakoltak öt- és hétéves korom között. Kiderült, hogy az árvaház bordélyházat is üzemeltet."

Megkínozták, meggyalázták, mégis bajnok lett

1630398818_108662_1630399061_noticia_normal.jpg


Még pár adat az ukrán társadalomról, ahol "eddig" nem volt agresszió:

Az ENSZ egy 2013-az jelentése szerint a 45 milliós Ukrajna lakosságának 45 %-a szenvedett el fizikai, szexuális vagy lelki erőszakot, többségükben nők.
Az EBESZ felmérése szerint 2018-ben a nők elleni erőszakba háromszor annyian halnak bele Ukrajnában, mint a donbaszi háborúba.
https://en.wikipedia.org/wiki/Violence_against_women_in_Ukraine

Ukrajnában több áldozata van az emberkereskedelemnek, mint Kelet-Európa bármely más országában. 1991 és 1998 között több, mint 500.000 ukrán nőt szolgáltattak ki 80%-ban ukrán emberkereskedők Nyugatra.
Ukrajnában évente 7-8000 esetben követnek el szexuális bántalmazást kiskorúak sérelmére.
https://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_in_Ukraine

Ukrajnában ma is nagyon nehéz az élet, akár nőként, akár gyerekként...

mencuri-karena-lapar-wanita-dan-anak-diikat-ke-tiang-lampu-di-ukraina-txo.jpg


...akár magyarként.

"A továbbvonuló tömeg füst- és hanggránátokat robbantott, igazi háborús hangulatot teremtve a békés vasárnap délutánját élő Beregszász központjában. A Nemzeti Polícia nagyszámú, ám teljesen fegyvertelen és eszköztelen egyenruhással biztosította a demonstrációt. A városközpontban lévő közlekedési lámpánál a tüntetők már az út szélén álló egyenruhásokat dobálták petárdáikkal. E sorok írója közel állt az eseményekhez és látta, ahogy egy rendőr intézkedni próbált az egyik petárdázóval szemben, a rendőrt pillanatok alatt körülvette a tömeg és dulakodni kezdtek vele, valamint segítségére siető 3-4 társával. A tömegben futótűzként terjedt a hír, hogy egy rendőr a középső ujját felmutatva alázta meg a nacionalistákat. „Kérjen bocsánatot!” – kiabálták. Majd egyre többen azt, hogy: „Térdre!” A megtámadott fiatal rendőr nem térdelt le, bár minden irányból úgy rángatták, mint egy rongydarabot, tagadta, hogy ő valamit mutatott volna. Ekkor már voltak, akik azt kiabálták a demonstrálók közül, hogy tépjék le a rangjelzését tartalmazó vállapját. A rendőrt társai ekkor megpróbálták kivinni a tömegből, de még mindig csak néhányan, kiegészülve vagy két civil ruhás rendvédővel, s a tömeget körülvevő nagyszámú rendőri erő tagjai továbbra sem mentek be a tömegbe társuk kiszabadítása érdekében. Ekkor hirtelen nagy lökdösődés kezdődött, úgy láttam, a rendőrt többen is megütötték, a letépett vállapjai pedig repültek a levegőben. A vérszemet kapott sokaságból egyre többen tülekedtek oda hozzá, hogy megrángassák és az arcába üvöltsenek valamit. Követelték tőle, hogy igazolja magát, bár többször elmondta, hogy ő Mihajlo Balog, a polícia főhadnagya. Csak a demonstráció vezetőinek engedélyével engedték ki a tömegből a rendőrtisztet."

halal-az-ellensegre-halal-az-oroszokra.jpg


Beregszász - 2017

Még egy személyes élmény: Két cimborám pár éve járt Kárpátalján, illetve Lvivben. Hirtelen ötlettől vezérelt, egy napos autós kirándulás volt, a Vereckei-hágót akarták megnézni. Hazafelé megállította őket egy ukrán rendőrautó és valami mondvacsinált okból (gyorshajtás, záróvonal átlépése, elakadásjelző háromszög hiánya...?) közölte, megbírságolja őket, de valami sok százezer forintnyi összegre. Nyilván nem akartak fizetni, ezért le akarták őket csukni, így végül engedtek: minden náluk lévő pénzt oda kellett adniuk - így jöhettek haza. Be nem teszik többet a lábukat a hős és dicsőséges Ukrajnába.




Nem hinném,hogy a nagyon ukránokat külföldi szolgálatok szerveznék,pénzelnék,vagy presszionálnák az "ukrán " kormányt,hogy eltűrje,maga is támogassa azt....
Mégiscsak egy szuverén ország, szabad választásokkal.
:D:D:D
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Ha az Ukránok válallják a semleges státuszt és ha a világ hajlandó ilyen szintű garanciát adni az Ukránoknak akkor ebbe semmilyen beleszólása nem lesz az oroszoknak...
A “világ” semmilyen garanciát nem fog adni Hoholisztánnak. USA, britek, EU talán. Kívánom is, hogy egyék meg a rohadt borscsot amit főztek.