[HUN] AERO L-39NG Albatrosz

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 674
32 302
113
Nézd mindketten erősen “tájékozottak” vagyunk első kézből ,de nem gondoltam,hogy meglépik,ahogy korábban írtam nekem a szárazföld a terepen. Van ettől sokkal nagyobb prió a jelenlegi helyzetben.
el kell dönteni akarunk potens légierőt vagy elég egy minimum. ha akarunk akkor türelemmel ki kell várni és nem szájalni. ha nem akkor meg mind1
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 643
113
a gripen öreg mindenből eddig a legújabbat vettük. vagy vettünk veszünk részt a fejlesztésébe.
A gyár csak arra kell, hogy be induljon a szakember képzés. Biztos vagyok benne, hogy a gyár volt a lényeges mint a hirtenbergnel. A Gripen , meg ez a gyár is csak a vérkeringésbe való be kerüléshez kellett.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 277
7 737
113
a gripen öreg mindenből eddig a legújabbat vettük. vagy vettünk veszünk részt a fejlesztésébe.
Tudsz valamit? Vagy mi ez a kincstári optimizmus? :D
Más
Ez hogy szubszonikus, mennyire szar? Készültséget adni akkor gondolom már nem lehet vele? Mert az jócskán olcsóbbá tenne egy két dolgot... Mondjuk lehet hatszor lelép előle minden. Erre a felderítő dologra meg én is nagyon kíváncsi leszek.
 
  • Tetszik
Reactions: Hummen23

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 403
113
Bocs ha zavart, amiért rugóztam a festés témán.
Feleslegesnek tartom a 8 db kiképzőgépet és 4 db sugárhajtású szubszónikus felderítőgépet (???) egy 12+2 db-os flottához.
Ha lenne 36+6, drónok, tuzérség, több rétegű légvédelem, és minden lövészrajnak modern lövészpáncélos, akkor persze, költsünk ilyenre is.
Csak jelzem, hogy a cseheknél asszem 6 kiképző gép jutott a 12+2 Gripenre.
A felsoroltak is mind meglesznek.
A rádióinterjúban is benne van a kapcsolt hasznosság:
Beszáll az Embraer, meg a SAAB is várhatóan.
Szóval mindkét céggel várható további együttműködés.
A svédeknek kell majd a KC-390.
De érdekes módon Maróth is elszólta magát, mert a képzési rendszerben említett egy turbóprop gépet is.
A Zlin ugye nem az, a NG meg megint nem az. Tehát esélyes a SuperTucano is!
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 112
45 403
113
Azt gondolom, hogy ez az a pont, amikor Maróth úrnak szépen fel kéne állnia és vennie a kalapját.
Az ugye megvan, hogy az eredeti Zrínyi 2026-os program meghírdetésekor már szerepelt ez a pont - mint sarkalatos elem - a programban, és mitadisten pont a L-39 képével illusztrálták a kiadványt. Maróth meg akkor még sehol sem volt...
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 917
11 563
113
Az ugye megvan, hogy az eredeti Zrínyi 2026-os program meghírdetésekor már szerepelt ez a pont - mint sarkalatos elem - a programban, és mitadisten pont a L-39 képével illusztrálták a kiadványt. Maróth meg akkor még sehol sem volt...
Ez lényegtelen - ehhez a beszerzéshez egy magát komolyan vevő ember nem adhatja a nevét.
Nem hinném, hogy az egzisztenciája függne tőle, őt biztosan nem hagyják az út szélén.
És a katonai felsővezetésben is le kell vonni a személyügyi konzekvenciákat...
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 095
113
A mi pilótáink, ahogy más nemzeteké is, még egy WC deszkán is repülnének, hogy repülhessnek. Ilyen a repülő ember. A katona azzal repül ami kap..
Viszont így azok a hajózók, akik kikoptak szuperszonikus típusból, esetleg régi Ancsások voltak, most ismét kaphatnak repülési pótlékot némi repültetéssel. Nem veszik el a helyet, a ténylegesen harci pilóták kiválasztására vett Zlinekből, ami az utóbbi időben divat volt... sajnos..
Ez egyébként inkább szegénységi bizonyítvány, mintsem pozitívum, de ez van..
Volt olyan okosság is, hogy ezekkel kell célt repülni a lérakosoknak, nem a "drága" üzemeltetésű gripenekkel, így azok mentesülnek erről a feladatról.. Igaz, hogy éppen az fog hiányozni, hogy besugározzák őket, stb. tehát tényleges légvédelmi radarok ellen is repülhessenek. A L-39NG nem fog jelezni, mert semmilyen ellentevékenység rendszere nincs..
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 323
4 506
113
Hát nehéz elhinni hogy 14 Gripen mellé vettünk 12 Albatrost. Még akkor is ha abból 8 lesz oktató 4 meg valami felderítő.
Egyébként 8 géppel mennyi pilótát lehet képezni mondjuk 2 év alatt? Bocsánat a kérdésért ha hülyeség de nem értek hozzá. Csak mert drabszámra elég soknak tűnik. Mibe fognak ülni az újonan képzett pilóták? Ahoz a 14 géphez tényleg 8 oktató gép szükséges? Nem lehetne megodani 4-el?
Egyébként ez a felderító változat mit takar? Kipakolják a hátsó ülést, hogy legyen hely a műszereknek? Vagy ez csak valami külső konténer lesz?