[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Meg fognak próbálni kitörni, az ukránok pedig erőszakkal folyosót nyitni nekik, esetleg NATO erők támogatásával. Ami persze az eddigiekhez képest eszkaláció lenne, de valamiért nagyon fontos onnét evakuálni valakiket vagy valamit.
Csak az ukrán vezetésnek fontos az evakuáció onnan.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2022/04/21/aprilis-27-en-tartananak-nepszavazast-herszon-fuggetlensegerol/
"ÁPRILIS 27-ÉN TARTANÁNAK NÉPSZAVAZÁST HERSZON FÜGGETLENSÉGÉRŐL
Március 3-án elsők között vették be az ukrán kikötővárost az oroszok, most itt tartanának először népszavazást a térség függetlenségéről. A korrespondent.net információi szerint április 27-én szerdán tartanának szavazást a függetlenségükről donyecki és luhanszki mintára.
A lap hozzáteszi, hogy az agresszort nem érdekli a helyiek akarata és az előre megrendezett választás eredményét is már tudni lehet.
A Herszoni Népköztársaságról szóló referendum szavazólapjait már el is kezdték nyomtatni a várostól nyolcvan kilométerre, Nova Kakhovkában."

https://karpathir.com/2022/04/21/ukrajna-szerint-az-oroszok-kenyszersorozni-akarnak-herszonban/
" UKRAJNA SZERINT AZ OROSZOK KÉNYSZERSOROZNI AKARNAK HERSZONBAN
Az ukrán hadsereg – egyelőre máshonnan meg nem erősített – közlései szerint az oroszok:
erővel soroznának be helyieket a délkeleti Herszonban
, leállítják a humanitárius támogatást a régióban,
folytatják a hadműveletet Ukrajna keleti részén, hogy átvegyék az irányítást egész Luhanszk és Donyeck felett,
Balakleja városában a helyi kórházakba viszik a sebesültjeiket a katonai kórházak helyett, ami azt mutathatja, sok az orosz sebesült a régióban... "
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 493
18 432
113
Pici realitás nem ártana néha. 2000-ről volt szó, ebből nyilván sok sebesült lehet. Jó, ha van 1000 harcolóképes katona. Nehézfegyverzet semmi. Lőszerek, kaja véges. A föld alatt vannak mint a patkányok. Mi alapján maradna Mariupol ukrán?:)
Miért adnák fel? Ha erővel nem tudták rákényszeríteni őket?
A számot senki sem tudja. De ott vannak, fegyverrel, lőszerrel.
 
W

Wilson

Guest
Jaaa, az viszont úgy kurva kevés lesz. Ahhoz hogy ott változzon érdemben valami, be kéne menni full légierővel, sok dandárral, Abramsekkel, Paladinokkal, mindennel. Eddig is ott voltak ukrán zászló alatt, lehet most is ott vannak elit szinten pl. szorult helyzetben az Azovstal pincéiben, akár a krémek krémje is.
Ki lenne ott? Nonszensz szerintem azt gondolni , hogy NATO tisztek bújkálnakbaz Azovstalban vagy bárhol Mariupolban.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 543
45 099
113
Leo1-t ha most kapnák meg, még akkor sem tudnák bevetni Donbaszban.
A lengyelektől csehektől kapott T-72-t Bmp-t és esetleg (a ma bejelentett) Szlovén M-84-t ,tudják bevetni Donbaszba.Az ukrán vezetés ragaszkodik Donbaszhoz mert szerintük attól a csatától offenzíváról függ a tárgyalási pozíciójuk Oroszországnak szemben.
Ki fog derülni hogy mennyire van - volt igazuk. Pár hét és meglátjuk hogy miről lesz lehetőségük tárgyalni. Hozzáteszem én azt látom, hogy az ukránok már sok tekintetben tárgyalnának, de az oroszok nem állnak velük szóba, mivel előtte össze vissza beszélt Zelenszkij. Meglátjuk hogyan tovább!
 

kopoltyu

Well-Known Member
2017. február 3.
116
282
63
Mariupolt vitatom. Az orosz gyengeségének jele, hogy kénytelen volt feladni az ostromot. A bennt maradt 3000 fő legalább kétszer annyi erőt köt le. A legyek miatt háromszor annyit.
Ha elmarad az orosz siker, vagy csak így marad minden, a béketárgyalásokon Mariupol ukrán marad.
Ezért nem tekintem elfoglaltnak.
Szerintem meg csak nem retardáltak,bemenni nem feltérképezett földalatti járatokba ami tele csapdával ,aknával emberveszteség akár a védők számának többszöröse is lehet,..legegyszerübb lent tartani őket és kiéheztetni,generátoroknak üzemanyag kell ha nincs marad nekik a sötétben boklászás vagy durvábbra kapcsolnak van szerintem elég műszerük es geologusuk ,szakemberük arra hogy akár 3d ben feltérképezzék mi van a föld alatt...aztán fúr robbant,fúr robbant és semmi nem jön fel többé vagy használnak valamilyen ideg vagy altató gázt ...arra mennek hogy minimális saját veszteséget szenvedjenek
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 543
45 099
113
Ki lenne ott? Nonszensz szerintem azt gondolni , hogy NATO tisztek bújkálnakbaz Azovstalban vagy bárhol Mariupolban.
Nonszensz?

Ok, szerintem sincs ott aktív NATO katona, csak ex veteránok. Olyan is aki nem olyan rég szerelt le, mondjuk 2 hónapja, meg egy rakat "kontraktor" és "önkéntes", illetve "tanácsadó" és "kiképző".
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
a nyugat egyre kevésbé tud/akar nekik segíteni.
Én pont az ellenkezőjét látom a hírek alapján. Egyre több cuccot adnak nekik.

Jó lenne, ha Putyin összeszedné már magát kicsit, mert már így is vérszemet kapott a nyugat. A nyugat hozzállása egyértelműen igazolja Putyin tézisét, ezért abba kellene hagyni ezt a különleges katonai művelet dumát(már az első hónap után abba kellett volna). Amint bevezeti az általános hadiállapotot, néhány hónap alatt tudna mozgósítani 2-3 millió embert akik meg tudnak indulni a teljes arcvonalon és 2 hónapon belül semmi sem maradna az Ukraja nevű entitásból.
 
W

Wilson

Guest
azok a szlovak S-300 mar darabokban van ;) tudom, mutassak bizonyitekot. Viszont ha meg mukodokepes, miert nem inditanak a repulokre?
Honnan tudod, hogy nem indítanak?
Az ukrik hülyék lennének bármit is megosztani a megmaradt nagy hatótávolságú légvédelmi rakétarendszereik működéséről a nyilvánossággal.
 
  • Vicces
Reactions: zsolti

kopoltyu

Well-Known Member
2017. február 3.
116
282
63

Boris Johnson azzal fenyegetőzik, hogy a NATO jóváhagyása nélkül nukleáris csapást mér Oroszországra​


Boris Johnson brit miniszterelnök kijelentette, hogy országa nem zárja ki a tömegpusztító fegyverek alkalmazását.

Boris Johnson azzal fenyegetőzik, hogy a NATO jóváhagyása nélkül nukleáris csapást mér Oroszországra


A miniszterelnök váratlanul bejelentette, hogy a Királyság fontolóra veszi atomcsapás indításának lehetőségét a többi NATO-partnerrel való egyeztetés nélkül. A kijelentés okát nem fedi fel, de Johnson atomfegyver-használati szándékáról szóló nyilatkozata az egész világra nézve katasztrofális következményekkel járhat.

Nyilatkozatát a „Sarmat” nehéz interkontinentális ballisztikus rakéta sikeres tesztjének hátterében tette, amely nagyon komoly pánikot okozott Nagy-Britanniában – a helyi szakértők szerint ez az egyetlen rakéta elegendő egy 250 ezer négyzetkilométer terület „lefedésére”. Ez az egész Nagy-Britannia.

A kormányfő ugyanakkor fenntartással élt azzal kapcsolatban, hogy válasznak tekinti az ilyen fegyverek alkalmazását.


Adja hozzá a "Pravda.Ru"-t a forrásokhoz a Yandex.News vagy News.Google vagy a Yand

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1701170-dzhonson_prigrozil_nanesti_jadernyi_udar_po_rf/
na idén se megyek arra a szigetre nyaralni
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 543
45 099
113
Én pont az ellenkezőjét látom a hírek alapján. Egyre több cuccot adnak nekik.

Jó lenne, ha Putyin összeszedné már magát kicsit, mert már így is vérszemet kapott a nyugat. A nyugat hozzállása egyértelműen igazolja Putyin tézisét, ezért abba kellene hagyni ezt a különleges katonai művelet dumát(már az első hónap után abba kellett volna). Amint bevezeti az általános hadiállapotot, néhány hónap alatt tudna mozgósítani 2-3 millió embert akik meg tudnak indulni a teljes arcvonalon és 2 hónapon belül semmi sem maradna az Ukraja nevű entitásból.
Én meg azt látom hogy már a németek is hezitálnak. ígérnek valamit, aztán Scholz lehúzza a felét, s a végén arra is azt mondja hogy most pont nem tudjuk küldeni... Egyre agresszívabban és hangosabban követelnek mindent is az ukránok, de csak nem tudják pl. felmenteni Mariupolt sem. Szinte minden napra van valami hír, hogy szétcsapkodnak fegyverszállítmányokat, lerakatokat az oroszok. Jó sok nyugati fegyverhez is jutottak már...

Két hét és látni fogunk többet, hogy mi merre mozdul el.
 
W

Wilson

Guest
Ki fog derülni hogy mennyire van - volt igazuk. Pár hét és meglátjuk hogy miről lesz lehetőségük tárgyalni. Hozzáteszem én azt látom, hogy az ukránok már sok tekintetben tárgyalnának, de az oroszok nem állnak velük szóba, mivel előtte össze vissza beszélt Zelenszkij. Meglátjuk hogyan tovább!
Az oroszok beakarják húzni Donbaszt csak azután akarnak tárgyalni bármiről is.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 543
45 099
113
Az oroszok beakarják húzni Donbaszt csak azután akarnak tárgyalni bármiről is.
Így van, erre utaltam én is. Aztán szerintem ha meg lesz Donbassz az orosznak, utána meglátjuk hogy miről hajlandóak tárgyalni tovább a felek, de én élek a gyanúval hogy ott már csak egyszer hibázhat Zelenszkij ezzel a hozzáállással, hogy "nem engedünk egy km2-t sem az ukrán földből"!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 701
55 582
113
A NATO erő ha beleavatkozik, akkor kurva betyár világ lesz, mindenkinek. Nekem ennyit nem ér Ukrajna, sem senki!
A kitörés nem egészen elképzelhetetlen. Olyan Big Escape (Steve McQueen!) módra. De honnan jönnének oda Nato csapatok? És hogyan vonulnának onnan vissza?
Vizi repülővel? Tengóval? :)
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 543
45 099
113
A kitörés nem egészen elképzelhetetlen. Olyan Big Escape (Steve McQueen!) módra. De honnan jönnének oda Nato csapatok? És hogyan vonulnának onnan vissza?
Vizi repülővel? Tengóval? :)
III. VH. Nem kell ezt túlgondolni, ami odamegy, azt meg fogják próbálni lelőni az oroszok. Az onnan nagyon gyorsan eszkaláció! Én ezt kihagynám!
 
W

Wilson

Guest
NYILVÁN!

Aki 2 hónapja még Deltás volt, most meg "kontraktor", az nem fáj az USA-nak, tuti... Ja, hivatalosan és de jure MÁR nem amerikai elitkatona, csak de facto...
Ha arra gondolsz, hogy csak papíron szereltek le, abban semmilyen logika nincs. Amerika vagy bárki más miért küldené be az évekig kiképzett elit katonáit meghalni Mariupolba miközben az ukrán katonákat, a saját hadvezetésük is leírta...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 543
45 099
113
Ha arra gondolsz, hogy csak papíron szereltek le, abban semmilyen logika nincs. Amerika vagy bárki más miért küldené be az évekig kiképzett elit katonáit meghalni Mariupolba miközben az ukrán katonákat, a saját hadvezetésük is leírta...
Mert ott voltak már korábban is, és nem tudtak kijönni a gyűrűből, oda vonultak vissza várva valamilyen lelőtt helikoptert mint kimenekítési lehetőséget, csak nem jött össze?

Biztos vagyok benne hogy nem úgy tervezték, hanem így alakult...