Te aztán beindultál
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Te aztán beindultál
Mit szerettél volna mondani?Hú ezt a hülye belterjes barmot ,max az Egybesült Királyság tényleg egybe sül ,megy a víz alá Atlantisz mellé,jaj hogy lehet valakinek ennyi esze
Te Berlint sem tekintetted volna elfoglaltnak úgy 1945 márciusában, ugye?Mariupolt vitatom. Az orosz gyengeségének jele, hogy kénytelen volt feladni az ostromot. A bennt maradt 3000 fő legalább kétszer annyi erőt köt le. A legyek miatt háromszor annyit.
Ha elmarad az orosz siker, vagy csak így marad minden, a béketárgyalásokon Mariupol ukrán marad.
Ezért nem tekintem elfoglaltnak.
Majd akik ott benragadtak a vasgyárban megeszik egymást,vagy a vasat.Elore megmondtam hogy az oroszok is kimerultek ember es hadianyag tekinteteben.
Béna vagyok rosszat idéztemMit szerettél volna mondani?
A kapott alkatrészek segítségével tudtak újabb harci repülőgépeket üzembe helyezni.Azt értsd meg az ATGM MANPADS-n alapuló Kijev környéki részben gerilla taktika nem elég a donbaszi orosz offenzíva ellen..Azt olvastam kaptak, aztán azt is hogy csak alkatrészt, de olyat is nyilatkozott amerikai tisztviselő hogy most több repülőgépe van az ukránoknak mint korábban volt. Na most hogy oldjuk fel ezt az ellentmondást? Kaptak, nem kaptak, le lesz lőve, vagy még a földön szét lesz csapva, ez az elmúlt hetek tapasztalata. Felszáll pár ukrán gép, azokat lelövik az oroszok rövid úton. A Szlovák Sz-300 sem váltotta meg a világot...
Még mindig tartom, az ukránok amiből a legtöbbet profitálnak azok a gerilla módszerekkel könnyen használható, rejthető, kézi ATGM és Manpads eszközök, nem nehézfegyverzet, mert azt a külföldit kezelni sem tudják, meg kellő mennyiségben oda sem ér ahol be kéne vessék.
Polemizálhat ezen bárki, én ezt látom.
Pici realitás nem ártana néha. 2000-ről volt szó, ebből nyilván sok sebesült lehet. Jó, ha van 1000 harcolóképes katona. Nehézfegyverzet semmi. Lőszerek, kaja véges. A föld alatt vannak mint a patkányok. Mi alapján maradna Mariupol ukrán?Mariupolt vitatom. Az orosz gyengeségének jele, hogy kénytelen volt feladni az ostromot. A bennt maradt 3000 fő legalább kétszer annyi erőt köt le. A legyek miatt háromszor annyit.
Ha elmarad az orosz siker, vagy csak így marad minden, a béketárgyalásokon Mariupol ukrán marad.
Ezért nem tekintem elfoglaltnak.
Azért ez a Zelenszkij nevű színész elég cudar helyzetben lehet.Megint egy utcával többet szívott fel.
Breaking! Elesett egy alezredes!Esti összefoglaló az ukrán fegyveres erők vezérkaráról
- Oroszország május 1-jén népszavazást tervez Herszon régióban.
- Az Orosz Föderáció egyik parancsnoka, Denis Mezhuev alezredes meghalt, két orosz parancsnok, Haritonov ezredes és Szmirnov alezredes súlyosan megsebesült.
- Szlobozsanszkij irányában a megszállók megtiltják a civilek mozgását az ukrán védelmi erők által ellenőrzött terület felé.
- Oroszország támadást kísérelt meg a tengeri kikötő és a mariupoli Azovstal üzem környékén.
- A megszállók férfiakat mozgósítanak a Herson régió megszállt részén.
- Nyikolajev ágyúzása folytatódik Juzsnobuzsszkij irányban
Kezd hasonlitani kicsit Z-hez.Okos fiú... Gondolom úgy gondolta hogy az oroszok majd nem lőnek vissza. Jók ezek a BoJo nyilatkozatok, biztos segíti a deeszkalációt!
Pici realitás nem ártana néha. 2000-ről volt szó, ebből nyilván sok sebesült lehet. Jó, ha van 1000 harcolóképes katona. Nehézfegyverzet semmi. Lőszerek, kaja véges. A föld alatt vannak mint a patkányok. Mi alapján maradna Mariupol ukrán?
Akkor végük van. Nem hiszem hogy okos dolog lenne megütközni az esetlegesen kapott pár tucat Leo-1 el nyílt harckocsi csatában. Ha lenne eszük már régen feladták volna a Donbasszt, és kiegyeznének valami mindenkinek elfogadható osztozkodásban. Ez így nem fog menni, én egyre inkább azt látom hogy a nyugat egyre kevésbé tud/akar nekik segíteni.A kapott alkatrészek segítségével tudtak újabb harci repülőgépeket üzembe helyezni.Azt értsd meg az ATGM MANPADS-n alapuló Kijev környéki részben gerilla taktika nem elég a donbaszi orosz offenzíva ellen..
A NATO erő ha beleavatkozik, akkor kurva betyár világ lesz, mindenkinek. Nekem ennyit nem ér Ukrajna, sem senki!Meg fognak próbálni kitörni, az ukránok pedig erőszakkal folyosót nyitni nekik, esetleg NATO erők támogatásával. Ami persze az eddigiekhez képest eszkaláció lenne, de valamiért nagyon fontos onnét evakuálni valakiket vagy valamit.
Kijáratokkal a városba kikötőbe.A tobb ezer ellenséges katona nem a városban van hanem korbezárva a fold alatt egy "rezervátumban" ahonnét még hívó szóra sem hajlandóak kijonni.Defakto fogságban csak orizni kell a kijártokat
A NATO erő ha beleavatkozik, akkor kurva betyár világ lesz, mindenkinek. Nekem ennyit nem ér Ukrajna, sem senki!
Jaaa, az viszont úgy kurva kevés lesz. Ahhoz hogy ott változzon érdemben valami, be kéne menni full légierővel, sok dandárral, Abramsekkel, Paladinokkal, mindennel. Eddig is ott voltak ukrán zászló alatt, lehet most is ott vannak elit szinten pl. szorult helyzetben az Azovstal pincéiben, akár a krémek krémje is.Igen, szóval "ukrán zászló alatt" fogják tenni, ha megteszik.
Okos fiú... Gondolom úgy gondolta hogy az oroszok majd nem lőnek vissza. Jók ezek a BoJo nyilatkozatok, biztos segíti a deeszkalációt!
Nem kaptak Mig-29-t csak alkatrészeket, és azok a szlovák Sz-300-k nem fognak csodát csinálni.